Преброяване онлайн

• 110 799
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 945
Номера на личната карта го иска при регистрацията в сайта. Сутринта преброих и аз семейството.

# 946
Остава горното ми питане и още - на месторабота си написах 1:1 името на фирмата...така ли трябва или да редактирам?
Нали е ужким преброяване ,а не статистика на НОИ. Мене точно тези въпроси ме подразниха ужасно. Няколко пъти ми излиза в червено и ме връщаха да попълня отново. Накрая писах , каквото ми хрумна на момента.

Аз не съм имала проблем с тези графи. Пускаше ме и без да са попълнени.
Единствено в моята карта попълних "туризъм", без обяснения и пояснения. Просто за статистиката.  Peace

# 947
  • о`майна лунна нощ е
На мен ми стана интересно за лицата, които пребивават в жилището, без наем. Фиксирам свекърва ми в нашия случай. Когато стигнахме до въвеждане на нейните данни, въпросите, на които следваше да се отговори, бях твърде малко - имена, егн, постоянен адрес ... Би следвало с подаването на анкетната карта, тя да се брои преброена. Е, да, обаче на нас номер на гащите ни искат като домакинство, а при нея се отговаря на доста ограничен кръг въпроси. И в тази връзка, ще я броят ли пак по постоянен адрес, или вече е изпълнила гражданския си дълг.  newsm78

Ами тя нали е част от домакинството ви .
Въпросите за лицата са едни и същи .

Iliana - категорично не са същите въпроси. При подаване на заявката вчера вечерта, ми изписа, че в момента има проблем с обработването на анкетната ми карта. Днес отново влезнах и вече са ми дали прословутия десетцифрен код. Отново погледнах графата за "Временно присъстващо лице". В анкетата за това лице фигурират единствено въпросите:

1. ЕГН
2. име
3. дата на раждане
4. държава на раждане
5. пол
6. гражданство
7. настоящ адрес

Преписвам дословно от анкетната карта в нета.

# 948
  • София
И ние се преброихме успешно. Само въпросите за професия и работа много ме затрудниха, тъй като дадените предложения не отговаряха нито на моята професия, нито на мъжовата. Така че си съчиних нещо, колкото да не е без хич  Wink

Какъв е този десетцифрен код? Аз днес се регистрирах и преброих, но паролата ми беше от 6 цифри  Thinking За същото ли става въпрос?

# 949
  • Точно където трябва
Паролата е за влизане за попълване на анкетната карта. Десетцифреният код ти го дава накрая, когато попълниш всичко и него трябва да запазиш и дадеш на преброителите.

# 950
  • о`майна лунна нощ е
Не.
При изпращането на анкетата в последствие получаваш десетцифрен код. Него трябва да предадеш/издиктуваш на преброителя, който ще посети дома ти.

ПП - писали сме едновременно с Ели.

# 951
От сутринта поне 20 човека ми се похвалиха, че са се преброили успешно... И своите семейства, и на родителите си, и на баби и дядовци...

Направо свършихме работата на преброителите   Laughing
Сигурно за събрани кодове ще им плащат доста по-малко, отколкото за същинско преброяване?
Остава някой да обяви на финала "От преброяването по интернет спестихме .... милиона лева, които ще отидат за ...." Ама надали  Confused

# 952
  • София

Iliana - категорично не са същите въпроси. При подаване на заявката вчера вечерта, ми изписа, че в момента има проблем с обработването на анкетната ми карта. Днес отново влезнах и вече са ми дали прословутия десетцифрен код. Отново погледнах графата за "Временно присъстващо лице". В анкетата за това лице фигурират единствено въпросите:

1. ЕГН
2. име
3. дата на раждане
4. държава на раждане
5. пол
6. гражданство
7. настоящ адрес

Преписвам дословно от анкетната карта в нета.

Под временно присъстващо лице се има предвид човек, които в момента на преброяването ви е на гости. Не знам какъв е случаят със свекървата, затова не мога да коментирам.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 13:58 от Aннa

# 953
Остава някой да обяви на финала "От преброяването по интернет спестихме .... милиона лева, които ще отидат за ...." Ама надали  Confused
Мечтай си .....По вероятно е да чуем "Както се очакваше голям процент от населението се проброи онлайн...". Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.

# 954
Остава някой да обяви на финала "От преброяването по интернет спестихме .... милиона лева, които ще отидат за ...." Ама надали  Confused
Мечтай си .....По вероятно е да чуем "Както се очакваше голям процент от населението се проброи онлайн...". Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.
Но ще свършат и по-малко работа. Едно е да попълниш картата на ръка за петчленно домакинство, а съвсем друго - само да получиш лист хартия с написан номер върху него. В крайна сметка електроннопреброилите си безплатно правят това, за което на преброителите се заплаща.

# 955
Остава някой да обяви на финала "От преброяването по интернет спестихме .... милиона лева, които ще отидат за ...." Ама надали  Confused
Не се косете!  Ще е по-лесно да ми дават само кодовете, а не да се чудя за някои по-особени случаи какво да пиша.  Crazy

# 956
  • София
Е как така дъщеря ми няма да е член на моето семейство. Аз съм и майка тя има сестра, главата на семейството я храни, възпитава и т.н.
Тъпо за едната си дъщеря да бъда семейство за другата не. Теглих им една майна, отбелязах че му дъщеря макар само генетично да не е такава и приключих с преброяването.
Недомислие има отново.
На пробното преброяване пак стана една каша. Тогава още на глава на семейство запънахме.
Моя настоящ мъж, все още не е разведен, но пък съжителстваме заедно, а аз съм разведена . И тогава се обаждах по разни телефони и явно тази каша я оправиха. Сега малко само да намеря време и ще се обадя да видя видя как ще се разреши сегашния казус.
Сега прочетох инструкцията за попълване (има я в сайта и между другото отговаря на доста от зададените тук въпроси) и там вашият случай си е описан съвсем ясно, твоят отговор "дъщеря" е правилният.  Peace
Болдваното е за всички, които имат по специфични въпроси.

# 957
  • в центъра
Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.

Не е съвсем така, защото на тях им се плаща и за електронно преброено домакинство, т.е. за получен код. Колкото повече преброили се сами, толкова повече доходи без реално да си си мръднал пръста, само с едно натискане на звънеца  Laughing

# 958
Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.

Не е съвсем така, защото на тях им се плаща и за електронно преброено домакинство, т.е. за получен код. Колкото повече преброили се сами, толкова повече доходи без реално да си си мръднал пръста, само с едно натискане на звънеца  Laughing
Не е така. Но за да го осмислиш, се иска малко мозъчен напън.  Laughing

# 959
Що да не е така, като е точно така.
Вместо да киснат 40 минути в/ пред нечий апартамент, ще си вземат номерчето и ще отпрашат нататък. Много квалификации, много нещо...
Пък и пари на държавата се пестят.

Общи условия

Активация на акаунт