Преброяване онлайн

• 110 796
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 975
  • София
  В  електронният  формуляр  няма кодове  , те  се  пишат  от преброителите  на  хартиените  формуляри  .

Формуляра  за  население  изглежда  така :

" 1. Колко лица живеят в жилището?    
2. В колко домакинства се разпределят тези лица?    
3. Запишете броя на лицата, които временно пребивават в жилището"

Тук  само вписваш  броя  на  лицата  , и в  следващият  формуляр  вече  започваш да  записваш  данни  по отделно за  всеки  един .

# 976
  • София
Остава някой да обяви на финала "От преброяването по интернет спестихме .... милиона лева, които ще отидат за ...." Ама надали  Confused
Мечтай си .....По вероятно е да чуем "Както се очакваше голям процент от населението се проброи онлайн...". Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.
Но ще свършат и по-малко работа. Едно е да попълниш картата на ръка за петчленно домакинство, а съвсем друго - само да получиш лист хартия с написан номер върху него. В крайна сметка електроннопреброилите си безплатно правят това, за което на преброителите се заплаща.

Преброителите ще взимат по 80 стотинки за електронно преброено домакинство и 1.40 за ръчно преброено - излиза, че 40 минути попълване на карта са оценени на 60 стотинки....точно те ли са ви трън в очите? Ми ходете си ги искайте вашите 80 стотинки от НСИ за положения "труд", пък белким забогатеете! ooooh!
Работата на преброителя хич не е толкова приятна и лесна, понякога могат и по 10 пъти да минат на адрес, за да намерят някого там, защото са длъжни да обходят всички жилища в поверения им район. Никой не е станал преброител от хубаво, имайте малко уважение към труда хората. Много е лесно да даваш квалификации, докато си седиш на топло пред компа, докато някой обикаля като алтав на -10 градуса, за да си свърши работата.

# 977
точно те ли са ви трън в очите? Ми ходете си ги искайте вашите 80 стотинки от НСИ за положения "труд", пък белким забогатеете! ooooh!

Леле, откъде толкова гняв  ooooh! Репликата ми беше съвсем добронамерена. Никой не подценява труда на преброителите. Просто обвързах това, което каза представителят на НСИ - че колкото повече хора се преброят електронно, толкова повече милиони левове ще се спестят от бюджета... Какви осемдесет стотинки, какви пет лева  ooooh!

Успокойте малко топката, при реалното преброяване ще ви се наложи да контактувате с какви ли не типове, пазете си нервите за тогава.

# 978
  • София
Ми ходете си ги искайте вашите 80 стотинки от НСИ за положения "труд", пък белким забогатеете! ooooh!
Работата на преброителя хич не е толкова приятна и лесна, понякога могат и по 10 пъти да минат на адрес, за да намерят някого там, защото са длъжни да обходят всички жилища в поверения им район. Никой не е станал преброител от хубаво, имайте малко уважение към труда хората. Много е лесно да даваш квалификации, докато си седиш на топло пред компа, докато някой обикаля като алтав на -10 градуса, за да си свърши работата.

Peace Peace  Това  споменах  по  нагоре  -  да  им  се плати  за "труда  " ,че  са се  преброили  онлайн  . Никой  насила  не  ставал преброител  ,  но и никой  насила , никого не кара  да се  брои  електронно нали  ?  Въпрос  на  желание ........

# 979
Ами нали идеята е да е лесно. Някой преди малко каза, че никой не е накаран насила да стане преброител.
Аз лично ( вече го споменах, но очевидно е модерно да се чете избирателно) намирам заплащането за обидно ниско, а ръчното събиране на кодовете за преброяване - за пълна недомислица.
Споменатите цени не са ли за преброено лице?

# 980
В бъдеще всичко ще става онлайн. Нали и за това пазарувате от чужбина онлайн- защото е по-евтино. По-евтино е, защото се плаща за по-малко неща и за по-малко свършена работа.
На преброителите отново им се плаща, но не за 40 минути писане, а за 2 минути взимане на номерче. Как за различно свършена работа да се взима една и съща сума? Изобщо не коментирам колко точно се плаща и много ли е или малко. Нормално е да има разлика.

# 981
.. . и да се върнем на въпросите, ако някой има такива.  Hug

# 982
  • София
  Първоначално  ,когато се набираха  преброители  беше  обявено  ,че  заплащането  за  80 преброени  жилища и  250  лица  ще  е 340 лв.  И  може  би  затова  хората  се  "юрнаха  "  да  се кандидатират  за преброители  .  В  последствие  се  оказа  друго  , че  заплащането  ще   е много  по  ниско,  от  първоначалната обявена  сума .

http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/Zapoved07-777_stavki.pdf

# 983
Значи електронния формуляр се различава от този на преброителите и в него може не само да номерираш членовете на семейството ти, но и да попълниш всички данни за тях. Ако е така добре.

# 984
  • Точно където трябва
Е, айде стига вече с цените, да се върнем на темата и за 8  Simple Smile път да попитам- Една карта се попълва за домакинство или за жилище? Или иначе казано, ако 2 домакинства живеят в 1 жилище колко карти попълват?

# 985
Научих нов термин от елктронния формуляр - попивна (помийна) яма...  Mr. Green

# 986
С ЕДНА регистрация се преброяват хората в ЕДИН апартамент/жилище/къща и т.н.
В самата анкетна карта се посочва колко домакинства живеят в това жилище и колко са членовете. на база на отговора на този въпрос ще имате да попълвате толкоа карти, колкото е броя на живеещите в даденото жилище!
Ако живеете в един апартамент 3 човека и това е едно домакинство ще имате за попълване 3 анкетни карти поименни.
Успех!  Peace
Като започнете да попълвате анкетата не е толкова сложно. Преди това изглежда страшно, но иначе не е.  bouquet

# 987
  • В голямото море...Живот
Е, айде стига вече с цените, да се върнем на темата и за 8  Simple Smile път да попитам- Една карта се попълва за домакинство или за жилище? Или иначе казано, ако 2 домакинства живеят в 1 жилище колко карти попълват?

1

Как успявате да прочетете цялата тема / ако сте я прочели  Thinking / а не успявате да прочетете обясненията във формуляра  newsm78
И май се преброихте повечето....та засегнахте и други теми.

# 988
  • Благоевград

Iliana - категорично не са същите въпроси. При подаване на заявката вчера вечерта, ми изписа, че в момента има проблем с обработването на анкетната ми карта. Днес отново влезнах и вече са ми дали прословутия десетцифрен код. Отново погледнах графата за "Временно присъстващо лице". В анкетата за това лице фигурират единствено въпросите:

1. ЕГН
2. име
3. дата на раждане
4. държава на раждане
5. пол
6. гражданство
7. настоящ адрес

Преписвам дословно от анкетната карта в нета.

Под временно присъстващо лице се има предвид човек, които в момента на преброяването ви е на гости. Не знам какъв е случаят със свекървата, затова не мога да коментирам.
Имам въпросче .
Като ми е на гости и го преброя какво се случва , когато преброителят отиде на
неговият постоянен адрес?
Ще трябва да покаже кода който съм му дала аз (че съм го преброила като гост)
или пък нищо?
Знам, че на постоянният му адрес ще го водят временно отсъстващ, но
все пак как ще се отчете , че е преброен?
Мерси момичета!

# 989
Два бързи въпроса:
Първият-баща вдовец и дъщеря неомъжена.Живеят заедно, колко домакинства са и семейство ли са?
Вторият-баба вдовица, дъщеря й вдовица и не омъжена внучка, пак живеят заедно.Там как стои въпроса с домакинството и семейството?

Общи условия

Активация на акаунт