Преброяване онлайн

• 110 864
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 355
  • Ямбол
Аз пък чух, че доста българи, които живеят извън България, роднините им са ги преброили тук онлайн.

# 2 356
  • София
добре де, аз не мога да разбера едно. Хората казаха всеки да се брои там, където е в момента на преброяването. То какво стана:

1) живеещите в СФ се брояли по адресна регистрация в провинцията;
2) живеещите извън БГ пък са преброени от роднини в БГ;

ееееееее, какъв беше смисълът на цялото това преброяване тогава  newsm78 При това положение резултатите не са реални  newsm78

# 2 357
  • Ямбол
Ами такава е системата, че да го позволява.

# 2 358
  • София
Ами такава е системата, че да го позволява.

някои от потребителите споделиха, че в Сф им отваряли вратата: "ами...преброихме се в родния си град". Какъв роден град, а пък живееш в Сф?! Нали имаше контрольори (май така им се викаше)  newsm78 Докладват в НСИ и да ги накарат да се преброят както трябва. Ако трябва го глоби за нарушаване на правилата. Българинът като го заплашиш с парична глоба и да видиш как изпълнява  Confused

# 2 359
  • Ямбол
Хм, те пък едни контрольори....
Аз доколкото знам в правилата беше залегнало, че нямат право преброителите да искат каквито и да е доказателства за подадените данни, каквото им кажат - това пишат. И така трябва да е.

# 2 360
  • София
Хм, те пък едни контрольори....
Аз доколкото знам в правилата беше залегнало, че нямат право преброителите да искат каквито и да е доказателства за подадените данни, каквото им кажат - това пишат. И така трябва да е.

е, то така ще излезе, че в СФ живеят под 1млн души  Laughing

# 2 361
  • Ямбол
Те много неща излизат не такива каквито са. Трябва, ако искаме точни неща, да се помисли тези несъответсвия да бъдат елиминирани. Както и при избори става - изведнъж се появяват избиратели, за които никой не е чувал, но вижда се, че за изборите се мъчат да го предотвратят. В това НСИ работят все експерти разни, накрая им е слаба реализацията както се вижда. Аз още при избора на преброители и контрольори го бях отписала това преброяване. Нямаше ясни критерии и правила. Накрая избраха, сульо, пульо и на администрацията стринките до девето коляно, нищо, че лелката една автобиография сама не може да напише, но се писала преброител, даже и са я избрали.
Извинявам се на съвестните преброители, които може да се засегнат от думите ми. Не обобщавам, но имам лични наблюдения и доказателства за това, което говоря, а се видя от репортажи, че е почти масово в цяла България.

# 2 362
Дори сульо, пульо и пр. да избраха, на тях им бе поръчано да записват това, което им се казва! Не мисля, че баш проблема е в преброителите.
Много хазаи не са били съгласни да се преброяват наемателите, за да не ги хванат да плащат данъци.
Сигурно има и още....затова си е жива стЪкмистика цялото преброяване.

# 2 363
  • София
Цитат
Много хазаи не са били съгласни да се преброяват наемателите, за да не ги хванат да плащат данъци.

и аз така мисля  Peace

# 2 364
Язък за парите, които се наринаха...Пак отчетохме дейност, ама напразно. А има полза от реалните резултати, иначе плачем, че градините не стигали, и т.н. Ами нали на база тези данни би трябвало да планират всички общински разходи и инвестиции. Родно българско

# 2 365
Абе ужас, поредната промивка на мозъци.... За това трябва да въведат гражданство, и който не е взел да си живее там където е регистриран, не цяла българия да се изсипе в софия, ма да се води по родните си села че живее.... видяхте ли статистиката - в София живеят около милион и 100 хил.... това е  ажсурд, ако бяхме толкова, щеше да е розово!!! Глупава статистика, измислено преброяване!!!

# 2 366
За това трябва да въведат гражданство, и който не е взел да си живее там където е регистриран,
може би имаш предвид жителство?

# 2 367
  • София
аз и преди съм казала: проблемът в Сф ще се реши, когато спрат да централизират всичко там. Има ли работа по другите градове, няма да има грижа за софиянци  Peace

Е, сега няколко големи фирми пускат обяви за работа в провинцията с цел привличане на раб. ръка в Сф  ooooh! Е, колко още да се тъпчем там. Ама не, зор да е бизнеса в Сф, ама раб. ръка със съответната квалификация не стигала  ooooh!

# 2 368
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Абе ужас, поредната промивка на мозъци.... За това трябва да въведат гражданство, и който не е взел да си живее там където е регистриран, не цяла българия да се изсипе в софия, ма да се води по родните си села че живее.... видяхте ли статистиката - в София живеят около милион и 100 хил.... това е  ажсурд, ако бяхме толкова, щеше да е розово!!! Глупава статистика, измислено преброяване!!!

е то се промива като има какво  Tired
гражданство, жителство май ти е все тая  Thinking
а да си чувала за временен и постоянен адрес? и правопис?

рая-никол е права, че има нужда от реални резултати, но не от преброяването (което се прави на 10 години), а от данни от НАП, есграон и много други.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 12:00 от Goody

# 2 369
dда, да , жителство исках да напиша, извинявам се.
А за временен и постоянен адрес - имам поне 20на познаати, които живеят в софия, без да са си променили временния адрес. И изобщо не са влезли в броенето като жители на София. Представям си още кооооолко стотици хиляци още иима... айде десетки, добре...
Та, как да вярвам на тази статистика, като те самите дори не си вярват.

"Съмнение будят и силно занижените числа за емигрантите. По данни на НСИ за десет години - от 2001 г. до 2011 г. населението на България е намаляло в резултат на миграция едва с 192 000 души. По неофициални данни за същия период само в Гърция са се преместили над 100 000 българи, а в Испания постоянно живеещите наши сънародници са над 400 000.

От РЗС са изчислили, че поне половин милион от преброените от НСИ 7 300 000 българи са несъществуващи българи, а от останалите  - около 1 млн. живеят в чужбина."

http://www.blitz.bg/news/article/105021

Общи условия

Активация на акаунт