Преброяване онлайн

• 111 189
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 2 370
А тези хора, освен че са се заели да броят българите по света, днес са свикали дискусия на тема Защита на личните данни. НАли навсякъде се говори, че се злоупотребявало с тях и нз кво си.... Та ето, точно ги бяха обвинили, че те нещо правят незаконно и хората са поели инициативата да просветлят за какво иде реч с тези прословути лични данни...

# 2 371
  • Русе
http://www.nsi.bg/newsbg.php?n=388

Започва изплащането на възнагражденията на участниците в кампанията по Преброяване 2011
20.04.2011 г.

Националният статистически институт преведе в Банка ДСК възнагражденията на участниците в кампанията по Преброяване 2011 г. Те може да бъдат получени в от 21 април 2011 година на каса в Банка ДСК в цялата страна срещу представяне на лична карта. Обслужването в банката ще бъде извършено без никакви такси, комисионни и други удръжки!

Служебните бележки и хонорарните сметки ще може да бъдат получени след 26 април в Териториалните статистически бюра и общинските администрации.

В кампанията се включиха близо 40 хиляди преброители и 10 хиляди контрольори. Средното брутно възнаграждение на един преброител е 235 лв., а на един контрольор – 305 лв. Преобладаващата част от възнагражденията на преброителите са между 200 и 400 лв., в зависимост от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Националният статистически институт благодари на всички, които участваха в Преброяване 2011 и съдействаха за успешното му протичане, и им пожелава весели Великденски празници!

------------

А? Моят хонорар е далеч под средното. И определено не попада в 'преобладаващата част'.
То излиза, че някои преброители трябва да получат по 500-800 лева, за да се уравновеси с 60-100 и да излезе 200-400 преобладаващо...

Малко да ми мине яда и ще им пратя едно любовно писъмце, че точно в момента мога само да им избълвам един тон сквернословия #Cussing out

КАКВИ са тия измишльотини, тяхната НСИ-стка newsm78

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 14:29 от Koronis

# 2 372
Значи, възмутително е за какви пари става въпрос просто... И на всичкото отгоре по-голямата част от  данните, които излязоха, е абсурдна. Кой би повярвал, че в София живеят милион и сто хиляди души? Изобщо не им вярвам на НСИ!!!!!!!  newsm78 Naughty

# 2 373
"Служебните бележки и хонорарните сметки ще може да бъдат получени след 26 април в Териториалните статистически бюра и общинските администрации."
Значи да разбирам,че парите ще може да ги теглим след 26, така ли?

# 2 374
"Служебните бележки и хонорарните сметки ще може да бъдат получени след 26 април в Териториалните статистически бюра и общинските администрации."
Значи да разбирам,че парите ще може да ги теглим след 26, така ли?
Не. От утре с лична карта в ДСК.

# 2 375
  • Русе
От утре с лична карта в ДСК.

И чувалче Simple Smile

Но все пак не забравяйте да си вземете бележките от ТСБ.

Както и да е, заплащането е едно на ръка. Преброяването донесе и редица други ползи на заелите се да го извършват. Запознах се с много нови хора; също с такива, които ми бяха познати само по физиономия; разширих приятелския си кръг; останах с директни впечатления от бита на средния жител на обиколените квартали, вместо да разчитам единствено на готово поднесеното ми от приятели/медии; видях редица нови неща и проведох някои изключително занимателни и съдържателни разговори, чрез които съм подобрил малко общата си култура (или поне смея да се надявам). Също така вписах допълнителна интересна точка към биографията си и се сдобих с любопитни и хумористични истории за разказване в приятелски кръг Simple Smile

Както и други, които не могат да се инкасират.

Горчивината ми произлиза от факта, че при записването се надявах с хонорара да покрия част от таксата си за магистратура. Нищо, сега е дори по-добре - възнаграждението ми ще е такова, че ще успея да го изхарча накуп за едно нещо, без да се налага да мисля колко да заделя за университета hahaha

Корониуски екс-статистически институт благодари на онези, съпричастни с Преброители 2011, и пожелава на всички весело изкарване на празниците и приятна почивка!

# 2 376
Минах през ДСК преди малко, но ме върнаха. Имало открити сметки, нямало преводи.

# 2 377
кога да проверим за парите нали бе за днес

# 2 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Минах през ДСК преди малко, но ме върнаха. Имало открити сметки, нямало преводи.

това ме кара да се замисля Thinking кой поема таксата за откриване и закриване на сметката и такса обслужване? защо не са ги превели по сметките (които всяка има), а са ви откривали нови и то точно в ДСК?

Blush не съм от вашият отбор, но племенничката е. детето искаше да си помогне за студентските такси  Rolling Eyes 

# 2 379
Преди много време ви питах-Как ще ви платят?
?
Още тогава се знаеше ,че ще бъде по сметка.
И се чудехме как ще се прекрати тя.Ще имали месечна такса и други такива.

# 2 380
  • Сопот, Пловдив
кога да проверим за парите нали бе за днес

Ходихме да проверяваме с майка ми, парите ги превеждали по азбучен ред, поне в нашата община явно, и до нейната буква ( Н ) не били стигнали още. Вероятно някои ще си ги получат след празниците.

# 2 381
  • София
Вече дават парите, преди малко ги взех. Казаха, че на всички са преведени.

# 2 382
  • In my tropical dream
158лв   ura Tired

# 2 383
И аз си ги взех днес

# 2 384
  • София
И аз получих 157 лв. Нямам думи... Очаквах поне 200, да не кажа и повече. Така и не ми стана ясно защо контрольорите получават една конкретна сума , а на нас ни орязаха парите !?  Аз моя контрольор така и не го познавам. Контактувах със съпругата му, работеща в общината. Та за какво точно той ще получи пари? Някой има ли идея къде мога да попитам?
Вчера попитах в банката какво ще стане с тази сметка, открита на мое име, дали ще я закрият, а касиерката ми отговори ,че нямат такива нареждания. Та така, сега ще си имам открита сметка в ДСК, та един ден, ако реша пак да работя за НСИ да има къде да ми превеждат парите, така ли ?
Странна история  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт