Отговори
# 510
Една баба от нашите в блока оня ден ми каза, че съм била от "млечните крави", дето "имали много мляко", щом кърмя две бебета  Crazy
Ама го каза с най-добри чувства де, те всичките бабиери много ми се кефят за кърменето и постоянно ме дават за пример на майките от квартала, дето са на АМ  Sunglasses

# 511
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, толкова хубаво ми стана като прочетох за бабата, която е доволна, че детето е накърмено. Моята свекърва ни подлага на психически тормоз, за това че детето не иска много твърда храна, кърмата не я признава и само дебне да му набута някоя боклучава храна в устата, за да "яде нещо".

Sad

Аз пак попаднах на една баба-скица тия дни. Заговорихме се с нея, поделихме една пейка. Вардеше внучето си (на около годинка) докато майка му се наспи или се прибере баща му. Видя, че кърмя малкия и ми разказа за своя кърмачески стаж (по годинка и нещо за всяко от децата ѝ). След малко дойде сина ѝ. Говореха си нещо и по едно време аз пак кърмех и тя сгълча набързо сина си: "Гледай жената как кърми детето си. Пък твойта мързелана, даже не се опита!" Мъжа скръцна недоволно със зъби, но нищо не изкоментира. Май беше на мнението на майка си.

Кърмя навсякъде. Вече. С големия ми син се пртеснявах сякаш повече, гледах да е скрия на някое закътано място. Сега - където и както ни хване зора.  Mr. Green Най-много ми се пулят, когато ме видят да го кърмя докато вървим. Наскоро даже кърмих в банката докато обсъждахме кредита ни с кредитния ни инспектор. Мъжа ми после се шегува: "Искрен ще стане голяма работа! В банката обядват само банкерските шефове!"  Joy Joy Joy Сега в неделя ми престои изпитание. Ще ходим на сбор на село. Като знам каква публика ще имаме... малко се пртеснявам. Ще има извърнати погледи и недоволно мърморене. Но няма да се даам!  Mr. Green Време е да си припомнят, че циците не са само мъжки играчки. Crossing Arms

Наскоро две познати виновно ми се заоправдаваха, че вече не кърмели, защото кърмата им спряла... Все повече недоумявам как така изведнъж и мистично спира тая кърма. newsm78 Дори нямат смелостта да си защитят позицията и честно да си признаят, че не искат да кърмят. какво лъжат и мажат, и се оправдават. Очевидно се чувстват виновни за избора си, тоава защо го правят?! Имам приятелка с недостаъчност на тъканта, която прави млякото (не знам как се казва заболяването) даже нейното мляко не спря внезапно и изневиделица и кърми сина си дълго и безпроблемно (единствено се налагаше да дохранва с АМ, защото повече от 60-70 мл не правеха гърдите ѝ).

# 512
  • София
По тази логика който има пари за АМ да не кърми, така ли?  Twisted Evil

Не знам, предавам чужди думи, не свои. И аз съм от бедните  Mr. Green.

# 513
Наскоро една възрастна жена така ми се зарадва, че кърмя. Обърна се към мен с думите, че все по-малко жени си кърмят децата и иска да вижда повече като мен, направо ме разплака тая жена.

Аз си кърмя където ми скимне, за сега май не им прави много впечатление на хората  newsm78 макар, че очаквах друго в на'що село  Mr. Green

# 514
  • София
Докато кърмех първото си дете, една комшийка на нашите в Плевен горко ни беше съжалила, че нямаме пари за АМ...

# 515
знам за едно детенце(разказана ми е историята от свидетел на случилото се), което се е отбило на 6 години с думите "Мамо, вече съм голяма за това" Rolling Eyes

# 516
  • Пловдив
Аз за разнообразие да похваля педката  Laughing
Вчера й бие ваксина на Бел, нашта се засинява чак от рев, а педито ми вика - Айде, де - за какво са тия цици - давай й да се успокои  Laughing

Мъжът ми се шегува с каката, че ще й остави Бела да я приспива. Калина протестира, че не може да я приспи, а на въпроса защо, отговаря - Ами как - нямам цици  Mr. Green

# 517
баба ми на 92г,отдава запека или разтройството на малката на качеството на млякото ми.

Ако 2дни не е акала и баба казва " Гъсто ти е млякото, защото не  пиеш течности"

Ако пък е акала по=рядко и баба" това е така, защщто млякото ти е рядко и нехранително"

# 518
Цитат
Искрен ще стане голяма работа! В банката обядват само банкерските шефове!
  smile3532
Тъкмо на време, след малко отиваме до банката...ама пък как ли ще ми се пулят с моя кърмак на почти 1,5г.  hahaha

А даването на АМ за много хора е въпрос на престиж. Че как.... то е толкова полезно, гъсто и обогатено ... с желязо и т.н. Пък и така майката ще може да си почине, да излезе някъде без бебето...

Скоро  ми казаха (мед.лице), че не е добре да давам течности на малкия вечер. Е, как - попитах- като той заспива със сукане? Ами тогава-ми отвърнаха- му слагай бишкоти в млякото... Така се опулих, че и не разбрах, шега ли беше това, или сериозно.  Joy 

# 519
  • ул. "Мечтание"
знам за едно детенце(разказана ми е историята от свидетел на случилото се), което се е отбило на 6 години с думите "Мамо, вече съм голяма за това" Rolling Eyes

Това ми напомня за една сцена от "Отчаяни съпруги" с едно шоколадово мляко!  Mr. Green Joy

Така се опулих, че и не разбрах, шега ли беше това, или сериозно.  Joy 

Те си вярват...

# 520
  • Бургас
valkiria, сега като стане голяма жега и ориз може да слагаш - сутлаж да му правиш, какво пък  hahaha

# 521
# 522
  • Бургас
и скачай повечко, да не загори млякото  hahaha

# 523
Анито, ти май не си чела внимателно темата  Naughty. В голямата жега не се кърми, защото или ще се вкисле кърмата Stop, или бебето ще се опари... Лятото напитки, директно от хладилника Mr. Green! Да не вземе сега, някой да си цака отрочето с топло мляко! ooooh!

# 524
  • Бургас
Ами то като се пресече млякото и извара може да си докараш, абе само фантазия да имаш, после минаваш през банята за студен душ, слагаш по една сламка и по едно чадърче на циците и станал летен коктейл за прохлада  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт