Отговори
# 705
  • ул. "Мечтание"
Това не е така, в исляма пола на бебето не е определящ за продължителността на кърменето. Желателно е кърменето поне до 2г. възраст.

Както казах още когато го написах това - не съм сигурна във фактологията на книгата! Все пак беше предимно художествена.  Wink

# 706
Това не е така, в исляма пола на бебето не е определящ за продължителността на кърменето. Желателно е кърменето поне до 2г. възраст.

Както казах още когато го написах това - не съм сигурна във фактологията на книгата! Все пак беше предимно художествена.  Wink

ох,то художествените измислици край нямат, особено що се касае за исляма и т.н
  Mr. Green

# 707
Нощни очи, благодаря за блога, има интересни работи!
Да, има и такава икона на кърмещата Богородица!
Има един не много маловажен проблем обаче - край кърмещите майки винаги се навъртат едни такива ненормални типове.
На мен ми се е случвало няколко пъти, като единият път даже бях с мъжа ми, в два от случаите  бяха просто някакви нахални цигани.

# 708
  • Пловдив
Миналата седмица отбих сина си. Така се случи, че ме нямаше четири нощи при него и реших, че така или иначе е посвикнал без кърма да не го мъча отново след няколко месеца... Общо взето не бях предварително решила дали ще е окончателно.
Свекърва ми обаче беше много категорична и изпадна в шок, че му дадох малко да цокне след раздялата, защото "питах всички баби в селото и всички казаха, че ще урочасваJoy

Дам, и съпругът ми едно време е отбит с този довод след 10-дневна раздяла със свекърва ми...  Tired

Днес репликата дойде именно от нея - оплаквам й се, че Бела е със запек - отговорът й
-Сигурно ти е много гъста кърмата  Laughing

# 709
Тц, тц, тц! Много си седяла на топло и се е подквасила  Joy

# 710
- оплаквам й се, че Бела е със запек - отговорът й
-Сигурно ти е много гъста кърмата  Laughing

тва е лафа на баба ми, когато малката е със запек. Оба4е след 10мин не се усеща и казва, ааа кърмата ти е рядка и бебето е слабо.....  Joy  та през 10мин  кърмата ми става ту рядка, ту гъста.....  Mr. Green

# 711
Първо се извинявам за разводняването на темата.

Змейковица, ако детето е само на кърма, едва ли има запек. Има доста теми във форумното пространство по въпроса. За едно кърмаче е нормално да се изаква както на 2 дни, така и на 6. Аз имах такова притеснение около 4-5 месец на детето, но се оказа, че нямам основание. Ако консистенцията е нормална, и детето не се мъчи, значи всичко е наред.

# 712
  • София
  Сигурна съм, че Змейковица е спокойна  Heart Eyes

# 713
  • ул. "Мечтание"
ох,то художествените измислици край нямат, особено що се касае за исляма и т.н
  Mr. Green

По нашите ширини пък колко художествени измислици има на тема кърмене (и не само)!  Joy Joy Joy
Това за урочасването ми е много любимо!  Flutter

Въпреки това разделение на полов принцип на тема кърмене си съществуват на някои места по света. Rolling Eyes

Днес, поредната баба:
- Тц-тц-тц! Какво е голо бебето. леле, и го кърмят, толкова голямо...   Shocked

# 714
Нощни очи, а аз всеки път като ти виждах лентичката и четях Крали Марко, си мислех, че лентичката отброява 5 години и месеците, а той бил само на 5 месеца!  Heart Eyes
Голяма съм шматка!  Mr. Green

# 715
Избирам си цял бански с подходящо деколте. Една леличка до мен държи и разглежда същия, в номера, който търся.
Тя: И Вие ли този?
Аз (скромно):  И аз, но в номера, който държите.     (единствена останала бройка)
Тя (ехидно): Хубав е, нали?
Аз: Да, идеален е за кърмене на плажа.

Погледна детето в количката. С ужасено и възмутено лице:
Тя: Е как може на тази възраст да го кърмите!!!
И ми бутна в ръцете банския  Joy

Вярно, че е едричък синковецът, но пък чак толкова... От сега ако будим възмущение  Joy За каква ли "възраст" го взе горката  hahaha

# 716
Има един не много маловажен проблем обаче - край кърмещите майки винаги се навъртат едни такива ненормални типове. Не става въпрос за мъжете, които за кеф отиват да зърнат гола женска плът в обедната почивка, а за едни такива болни мозъци. Имам наблюдения и да си призная доста ме плашат подобни типове.
Аз не съм забелязала такова нещо... може би защото не кърмя системно навън и винаги се случва да е на различно място. Наистина ли си забелязала такива хора?
Аз напоследък доста следя подозрителните типове. Не е заради случващото се тези дни, за което се тръби по медиите. Просто се появи един тип, които набедихме за педофил. В началото си мислехме, че е баща на някое детенце, но като се поопознахме разбрахме, че нещо не е наред. А той си се навира между майките с децата и си се хили благо благо. За жалост в наща мила и родна страна не могат да му търсят отговорност докато не е направил нещо конкретно. Но това е друга тема. Да, виждала съм подобни типове, които винаги сядат и гледат - на тях това им е удоволствието. Поне те изглеждат по-безобидни. Те са като ексхибиционистите. На тях това им е болна тема. Не искам да ви плаша. Просто ви обръщам внимание да бъдете по-предпазливи!  Hug

# 717
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, а аз всеки път като ти виждах лентичката и четях Крали Марко, си мислех, че лентичката отброява 5 години и месеците, а той бил само на 5 месеца!  Heart Eyes
Голяма съм шматка!  Mr. Green

Crazy Mr. Green
Ехее! Ама кой знае, може и до 5 години да ги докараме!  Wink Laughing

# 718
Ами да, прави сте... аз лично в повечето случаи като съм кърмила навън, гледам да попокривам малко.
Иначе за плажа, съм кърмила легнала на една страна, като щерката я покрих с шапката с голяма периферия и зяпах разсеяно настрани  Laughing
Това за банския е страхотно  Joy

# 719
Преди няколко дни една възрастна жена с много жален глас ми каза: "Ох, много ми е мъчно като те гледам как го кърмиш! Много ми е мъчно за тебе!!"  Shocked Laughing
  Казах й, че ми е приятно и няма какво да й е мъчно, а тя пак: "Ама той е вече на година и половина, кърмата ти не е хранителна вече! Ох, наистина ми е мъчно за тебе!"

Joy

Общи условия

Активация на акаунт