Кога може да се забременява след секцио?

• 2 864
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте мили момичета,
първо честито на всички бременни жени, радостта е за всички, победата на една от нас е обща победа!Провокирана от тази радост, се изкуших да пусна тази тема, в която моля нека всички вие видели отново заветните две чертички да споделите колко време след секцио сте започнали опити?Смятам,че информацията ще бъде полезна на много жени,аз самата съм търсила, но знаете в другите форуми е някак по лесно да посъветваш '' ми аз знам 2 год.'',за нас това време е ужасно много,а желанието за дете върви успоредно със страха от това кога организма е възстановен и няма да има проблем с матката, а също така и няма смисъл да си пишем на лични и споделеното да не може да бъде видяно от другите.
Така, че аз и други момичета които очакваме началото на старта,имаме нужда от вашия кураж, че и по малко от 1-2год. са достатъчен период.  bouquet

# 1
От личен опит знам че няма точно определен период. Първо ми бяха казали 6 месеца, оказа се че са твърде малко, аз забременях година след първото секцио и определено имах трудна бременност именно защото трябвало да изчакам още, но разбира се не исках, просто изчаках да премине хормонотерапията и забременях от първия опит. Мисля че правилния отговор е когато се възтанови организма, да се наблюдава матката за сраствания, по-чести прегледи, изследвания и когато доки даде картбланш-започваш опити.

# 2
nelsiana  Hug,аз не мога да помогна,но искам да пожелая на теб и всички момичета,минали през това да не губят вяра и надежда и възможно най-скоро да се похвалят с добри новини! Praynig Praynig Praynig

# 3
nelsiana  Hug,аз не мога да помогна,но искам да пожелая на теб и всички момичета,минали през това да не губят вяра и надежда и възможно най-скоро да се похвалят с добри новини! Praynig Praynig Praynig

Hug Имате и моята подкрепа Peace

# 4
Аз забременях точно девет месеца след операцията. Мислех, че ще ги докарам до 10, но нещо ме хванаха лудите, а то взе че стана от първия път.  Peace
Живот и здраве малко ми остана и съм сигурна, че всичко ще е наред. Проблемна бременност не бих казала, че карам, но все пак профилактично пия Аспирин протект.
Правила съм някои изследвания, по повод това, че водите ми бяха повече и се съмняваха за гестационен диабет, но се оказа, че сериозна причина за това няма. Този път болежките са ми в повече, но вече съм 80 кг., тъй че няма как да ми е леко.
Желая ти успех и скорошно сбъдване на мечтата да бъдеш мама!  Hug

# 5
nelsiana моя приятелка забременя 10 месеца след като роди първото си дете с операция и да ти кажа изкара много лека бременност без каквито и да е усложнения само че и второто дете роди с операция  Hug те

# 6
Момичета, аз също много ще се радвам майчетата с опит да споделят, каквото знаят!  Hug

# 7
Лекарите,с които аз се консултирах по въпроса-трима-бяха на мнение ,че е добре да има две години между две операции,т.е. година и малко след секциото ми казаха ,че мога спокойно да правя опити,и това време е напълно достатъчно матката да се възстанови.Разбира се,след обстоен преглед.Аз забременях третия път около две години след второто ми секцио-третата ми бременност беше изключително лека,като изключа хилядите страхове и притеснения,а третото секцио ми беше най-леко от всички.Мисля,че всичко е индивидуално.Познавам жена забременяла три месеца след секцио,децата и са с точно една година разлика,не е имала проблеми.Аз лично не бих поела такъв риск,това е моето мнение.
Дано се включи Ники да разкаже,тя мисля, е с малка разлика между операциите.
Успех ,момичета,и кураж,и никога не се отказвайте от мечтите си!

# 8
  • Варна
Нели, здравей, от моето секцио мина вече една година. Консултирах се с няколко лекари... Направих всякакви изследвания, моята лекарка ми даде зелена светлина още на 6-я месец, но аз предпочетох да почнем опитите след 8 месеца. Другите лекари бяха на мнение, че поне една година трябва да мине, казаха, че  времето от секцио до секцио да е поне 2 години. Почнахме опитите септември месец и досега-няма нищо. Но май така е по-добре, в смисъл, че и аз ще съм по-спокойна, ако е минало повече време. Hug

# 9
  • софия
здравей, защо поставяш този въпрос във форума?Обсъди го с лекар ти. И какво значи 2 години са ужасно много време - щом лекарите казват, значи имат основание. Принципно между двете операции трябва да има 2 години, по няколко причини - укрепване на коремната стена тъй като при по-малко от 2 години има опасност от руптура и загуба на плода, и второ за пълното възстановяване на организма от операцията е необходим период от 3 до 6 месеца, а за настъпването на окончателен хормонален баланс в организма след секцио/което е противоприродно и организмът е "Изненадан" от насилственото изваждане на плода/ е нужно от 1 до 1.5години. Това са фактите иначе всеки решава за себе си. Но за такива неща се говори с лекари, а не със съфорумки......Изчакай се колкото е необходимо е съвета ми.

# 10
Здравейте мили момичета,
първо честито на всички бременни жени, радостта е за всички, победата на една от нас е обща победа!Провокирана от тази радост, се изкуших да пусна тази тема, в която моля нека всички вие видели отново заветните две чертички да споделите колко време след секцио сте започнали опити?Смятам,че информацията ще бъде полезна на много жени,аз самата съм търсила, но знаете в другите форуми е някак по лесно да посъветваш '' ми аз знам 2 год.'',за нас това време е ужасно много,а желанието за дете върви успоредно със страха от това кога организма е възстановен и няма да има проблем с матката, а също така и няма смисъл да си пишем на лични и споделеното да не може да бъде видяно от другите.
Така, че аз и други момичета които очакваме началото на старта,имаме нужда от вашия кураж, че и по малко от 1-2год. са достатъчен период.  bouquet
Мисля ,че това ще даде отговор на въпроса, защо Нелсиана е задала този въпрос.И тук не сме просто "съфорумки", а майки с една и съща съдба.Майки на които в сърцата им има мъка за цял живот .Тук сме като семейство и мъката на всяка една е споделена и разбрана.
Ако тонът ми е бил твърт, то не е от хормоните а от факта ,че на мен лично ми стана криво.

# 11
diana_val4eva, благодаря ти мила, тъкмо щях да публикувам нещо и поста ти ме спря, мислех че пак аз влизам в някакви филми и нещо не съм разбрала тона на  daniart1

# 12
Нелсиана,  spoko

# 13
здравей, защо поставяш този въпрос във форума?Обсъди го с лекар ти. И какво значи 2 години са ужасно много време - щом лекарите казват, значи имат основание. Принципно между двете операции трябва да има 2 години, по няколко причини - укрепване на коремната стена тъй като при по-малко от 2 години има опасност от руптура и загуба на плода, и второ за пълното възстановяване на организма от операцията е необходим период от 3 до 6 месеца, а за настъпването на окончателен хормонален баланс в организма след секцио/което е противоприродно и организмът е "Изненадан" от насилственото изваждане на плода/ е нужно от 1 до 1.5години. Това са фактите иначе всеки решава за себе си. Но за такива неща се говори с лекари, а не със съфорумки......Изчакай се колкото е необходимо е съвета ми.
А защо не прочетеш правилно въпросът на Нелсиана, той е отправен към майки с еднаква на нейната съдба, а не към такива като теб всезнайки!

Нели Hugте!

# 14
  • Варна
здравей, защо поставяш този въпрос във форума?

Здравей, защо ти поставяш този въпрос в този форум ? Можеше просто да отговориш, без излишни остроумия. Извинявай, това е форум все пак -  за въпроси. А точно този раздел във форума ние се обичаме и подкрепяме, дори и да нямаме отговор на въпросите, си даваме взаимно кураж. Извинявай ако съм ти прозвучала грубо.

Общи условия

Активация на акаунт