СЕПТЕМВРИ 34

• 28 780
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
maysk, честита ти книжка!

Атракция, без да влагам никаква ирония - не си ли пробвала Арника, нямам идея изобщо дали става за подобен род болка.
Hypericum perforatum 30 ch 5 гранули на всеки два часа, болките са пронизващи и се влошават при най-малкото разтърсване, невралгична болка, която се разпространява от периферията към центъра....
а от центъра към периферията kalmia latifolia 5 ch подходящо лекарство при дясна лицева невралгия. Никъде не открих нищо конкретно за мигрена. Дават като универално за болка камомилата...

Ко да кажа за нас, Мрън отново си заслужи прозвището - 6 зъба на веднъж го пронизват и е невъзможен...

# 181
Надинке,невъзможен,невъзможен-колко да е невъзможен...Ти ела да видиш при мен за какво става дума....Играе си,почва да мрънка-явно му се спи,ляга,след малко става,пак си играе,пак почва да мрънка,нещо му се скарам-той почва да се удря по главата,аз го перна по ръката,той почва да реве....Реве,реве,аз почвам да се обвинявам,криво ми е,успокои се,време е да обядва...Хапва 3-4 лъжички,почва да мрънка,плюе храната и се маже....Пак се карам,той пак реве,реве и уж ще спи...Пак става,гледа телевизия,пак мрънка #2gunfire,накрая ляга и заспива...Сега спи а аз се обвинявам и ми е едно криво,и мъчно....Горкото ми детенце Cry
Соник,алиум цепата от Емир знам,че е при течащи сополки,а доколкото прочетох не пишеш,че Никола има Peace

# 182
  • София; Дружбето
Кривотията край няма ooooh! Габи подсечен, сополив и с растящ кътник. Реве, само ми виси на цицата, бие сестра си, не яде, кара ми се постоянно и се нерви. Е пернах му днес един след като удари нарочно Миша. Сега съм го сложила с неговия креват да спи. Възмути се, порева, но заспа. Е аман вече, на маймуна ме направиха двамата.  ooooh!Аз така като ми стане жал и почна да се обвинявам,ч е съм лоша, те ми скачат по главата. Та се взимам в ръце да го уча да спи в леглото си, а Миша да почне да слуша какво и се говори Crossing Arms Мрън пък
Аз взех майчинството, че даже за сметките не стигна. Радвах му се около 2 мин Tired

# 183
Nadina, нищо хомеопатично не съм пробвала. И аз като Еми - педиатъра уж да ми каже какво да смуча, но покрай децата се отплеснахме и двамата и не се стигна до мен.

# 184
Ние говорим на наш си език - обяснява цели изречения, но никой него разбира. Иначе носи, изпълнява, но само когато иска. Дава целувка и т.н., каквото му покажа го прави.

Ние сега се върнахме от консултация, порядъчно натдали 1 кило за 20 дни  Flutter Но ни изписаха кафяви капки за нос  newsm78 - Коларгол, до колкото разчитам... Някой чувал ли ги е?Хъхрило и нослето  newsm78 Иначе дробовете са чисти. Чудя се дали да ги слагам, май не, тя още като се роди така си хъхреше. Аз си го обяснявам  с това ч епонякога се дави с кърмата и може да се е качила нагоре за това да хъхри  newsm78

# 185
  • София
Соник,алиум цепата от Емир знам,че е при течащи сополки,а доколкото прочетох не пишеш,че Никола има Peace
Ами нямаше, уж му бяха спрели, но вчера следобед пак се разтече. Дадох вече няколко пъти алиум цепа и коризалия и сега май се закрепи.

Довечера ще се срещнем с една от детегледачките, които ми отговориха на обявата, така че стискайте палци Praynig

# 186
Соник,дано ти допадне жената!Стискаме! Grinning

# 187
  • София
Соник...и за първи път, като се сбълсках с тубичките на хомеопатичните постъпих по същия начин...после им хванах цаката  Wink
И аз стискам палци за жената...дано си допаднете...косвено съм участвала в избор на детегледачка...та знам за какво става въпрос...
Атракция моята доки ми каза, че ако много ме боли мога и ацефеин да пия, докато кърмя...само той ме оправяше...
tsveta уффф и Ангел налага сестра си....ама тя го научи, защото тайно го пошляпва...и той бързо се ориентира...СЕга са се научили да се надвикват...ужжжжжааасно е направо...крещят и се заливат от смях, всъщност на тях сигурно им е весело  Laughing
Бебешондел...кафявите капки са коларгол...силни са, изсушават лигавицата, при това се препоръчват за течащи сополи...за са пресушат. Обикновено се препоръчват 2 пъти в  годината да се слагат, та се сещаш колко са силни...Не ги обичам, слагала съм само веднъж, преди да знам за какво става въпрос...На толкова малки бебета май беше нормално да хъхри носа...нали имаше нещо дето е още меко, някакво хрущялче....Ако има друга причина, това са стафилококи...а те се мажат със съвсем друго нещо...Не бих сложила  Peace
Все забравям да се похваля, че от няколко дни Ангел пропи Ам, само че как...Сипвам в някаква интересна чашса и слагам две сламки...викам Кати и я карам и тя да пие/ама на ужким/ и той да не се мине Wink смуче ли, смуче ...Но това е горе долу веднъж на ден по 120 мм. После на Кати правя отделно , че и тя иска да пие и такам ...при кърма бол се наложи да купувам  АМ....още немога да се побера в кожата си... Crossing Arms

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:27 от EmiR

# 188
  • София
Благодаря ви!
Ко да кажа за нас, Мрън отново си заслужи прозвището - 6 зъба на веднъж го пронизват и е невъзможен...
И при нас е същото.Снощи пак цяла нощ се буди, реве и т.н.По едно време се изплаших много-реве, не се успокоява и се стяга и извива на дъга.На някои да му се е случвало?Тежка нощ беше.

Бебешондел, и Мартин си хъркаше доста първите месеци.Май е нормално, а после изведнъж всичко изчезна.

# 189
Коларгола - бях писала, че ги забраниха "официално". Не би трябвало да се ползват, но все още се изписват от лекари и ги има в аптеките....

Цитат
се стяга и извива на дъга.На някои да му се е случвало?Тежка нощ беше.
-това ми прилича малко на колики, да си дала някаква нова или подуваща храна през деня. А просто може и мъничето много да го е боляло.
В такива моменти се чудя - що не му хакна един панадол, за да се успокои, ама не - да не давам химия и се мъчи дребното....Дентокинд-а също ги забравям през деня, изобщо  ooooh! и после що реве....

# 190
  • sofia
Здравейте, момичета!
Ние сме добре. Здрави сме, Петко мрънка и досажда непрестанно. Нищо ново и прочие...

# 191
Бебешондел, повечето бебета сумтят и хъркат. Щом няма хрема защо да и капеш коларгол? Много агресивен ми се струва за мъничко бебенце...давай с физиологичен р/р, кърма...

Ооо,Кришка  Hug

У нас Божидар направо малтретира Свил - влачи го, бори го, затиска го с възглавници  ooooh! Вчера се дупи малкия да се изправи и големия дивеч стъпи върху гърба му да се качи на дивана. Идеше ми да го смачкам....а той не разбра какво е направил.

# 192
  • sofia
Бебешондел, Атракцията е права. Доколкото си спомням, новородените бебенца преживяват такъв момент при адаптацията си, при който носленцата им се чистят.

# 193
Еее, Атракция, успокояваш ме. При нас е същото, всеки път обяснявам, че разликата в килата им е голяма, все едно слон да стъпи върху него, за момента е ок, до ...след малко..
Днес ми попадна това http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/pedagogika/fichu.do … udesh.roditel.pdf стр. 122-127
3. Можем да напляскаме детето.
Държа ясно да уточня, че има „добро" и „лошо" пляскане. Наричам „лош" жестокия и
садистичен бой, който вдъхва на детето омраза и дълбоко желание за отмъщение.Това е налагането с каиш или пръчка или всякакво друго „оръдие". Наричам „лош" и
унизителния плесник.
„Добрият" начин да се напляска детето не изисква аксе-соари. Майчината или бащината ръка, която удря два-три пъти детето по дупето, е достатъчна: Уместното пляскане е положителен акт. То прочиства атмосферата и е далеч за предпочитане от обвинителното четене на морал.
Може би сте чували стария съвет: „Никога не удряйте детето, ако сте ядосани". Смятам, че в психологически смисъл това е много лош съвет и ви предлагам точно обратното: „Удряйте детето само ако сте ядосани". Детето приема да го ударите в момент на яд. То знае, че ви е вбесило и знае с какво. Това, което не би приело, е да не послуша майка си за нещо в десет часа сутринта, а тя да заяви: „Отлично, момчето ми, баща ти ще те оправи довечера!" И когато бащата се прибере, да го напердаши, за да „му даде добър урок". Подобен хладнокръвен бой детето не разбира и не прощава.
Аз лично препоръчвам пляскане от типа „Пляс! Ох!" Вашето „пляс", последвано от
детското „ох". Прилагайте го само когато сте истински разгневени и желаете да разре-шите проблема незабавно. В наши дни много майки като че ли ги е страх да ударят детето си. Те прекалено говорят и крещят, дълго се опитват да преговарят. Това е огромна грешка, защото разрушава родителския им авторитет. Съобщете на детето веднъж или може би два пъти какво искате да направи или да спре да прави. Ако откаже да ви послуша и сте, раздразнени, напляскайте го.
Нищо чудно после да ви е неприятно и да се почувствате виновни, задето сте излезли от кожата си.
Смелост, госпожо, не всичко е загубено!
Винаги можете да кажете на детето, като намерите подходящите думи: „Видя ли каква
глупост направи мама. Ядосах се и сега ми е много мъчно." И да приключите въпроса, без да се поддавате на чувството за вина, фрустрация и притеснение. Изчакайте да се успокоите. Ще ви отнеме пет минути или пет часа. Но ако смятате, че не сте били прави, важно е детето ви да го узнае. И в никакъв случай не го убеждавайте, че сте го набили за негово добро. Това дотолкова не е вярно, че то веднага ще разбере.
Главната цел на пляскането - каквото и да си разправяме - е да облекчи родителите.
Всички ние имаме нужда от подобно разтоварване от време на време, когато децата ни „лазят по нервите".
Ако бяхме идеални родители, до един щяхме да сме толкова хладнокръвни, че никога нямаше да удряме децата си, освен в изключителни случаи (когато например избягат от нас на улицата). Обаче ние не сме стопроцентово съвършени. Не сме способни винаги да запазим спокойствието и ведростта си, когато учим децата на дисциплина. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше така. Но явно природата е решила другояче. Когато децата ни правят глупости, ние се нервираме,
загубваме самообладание и ги удряме. Е, няма защо да се чувстваме виновни за това! На нас ни олеква, на тях също и атмосферата се пречиства. И родители, и деца могат да продължат нататък. Изтръгнали сте от отношенията си гнева и лошите чувства и всичко отново „е наред" между вас и детето ви. Сега вече сте в състояние да възстановите нормалния си майчин или бащин авторитет. Някои читатели може би ще се смутят от мисълта, че боят служи главно да успокои родителите.

Интересен подход и мнение, но все пак може и някои от вас може благотворно да се успокоят. Въпреки това, малко по-нагоре в книгата се казва, че ако биете дете под 2 години, което все още изследва света - откровено си плачете за психиатър  Crazy

# 194
  • София; Дружбето
Знам си аз, че съм за психиатър, нема нужда да ми го пишат в книгите Mr. Green Whistling
След едно хубаво съскане срещу Габи днес си изяде папото и си спа с леглото Joy мисля да продължавам да съм лоша

Общи условия

Активация на акаунт