Пролетна изненада! /Томбола-Гоблени/

• 22 949
  • 576
  •   1
Отговори
# 540
  • Балчик
Да, правилно е да има само вертикални чертички. Но аз никога това няма да го постигна, защото ако го постигна ще шия със скоростта на костенурка или охлюв. Затова си крия конеца хоризонтално. Но за мен идеалната опакова страна е, когато няма стърчащи краища, дълги прескачания и най-важното, когато отзад си личи каква е картинката отпред. Laughing И с това се задоволявам. Hug

# 541
  • София

И да добавя , конците са доста в повече и дори и при огледален бод , пак остават

Какво означава "огледален бод"?  newsm78

# 542
  • Балчик
Предполагам, че е гобленов бод- така както трябва да се шие и  от двете страни да е наклонен. Тогава се изразходва повече конец, отколкото както шият някои- като полукръстче ,т.е отзад да е на чертички.
хабиб да ме поправи, ако греша.

# 543
  • София
Предполагам, че е гобленов бод- така както трябва да се шие и  от двете страни да е наклонен. Тогава се изразходва повече конец, отколкото както шият някои- като полукръстче ,т.е отзад да е на чертички.
хабиб да ме поправи, ако греша.

Мерси, май се сетих за какво става въпрос. При единия вариант стават мънички чертички (аз се старая да ми е така), а при този "огледален" става нещо като елхичка, най-често се получава като се шие надолу и след това се връща нагоре. Нали правилно разбрах?  newsm78

# 544
  • Балчик
Хм, Деси, ти съвсем ме хвърли в размисъл. Не знам за какви елхички говориш. newsm78
Я хабиб да я поясни. Аз мисля,че това е огледалния:

При него се хаби повече конец, отколкото полукръстче, което е това:

При първото отзад става пак на наклонени чертички, а при второто на прави чертички.

# 545
огледално може да стане само при гобленовия бод. отзадната страна става огледален бода, демек с обратен наклон. при него се употребява доста повече конец, отколкото при полукръстчето, където на гърба става малка права чертичка

# 546
  • Балчик
Да, и аз така го разбрах огледалния.

# 547
  • София
Не ме разбра, защото напоследък се изразявам безобразно  Laughing

Под "елхичка" разбирам това, което отбелязах в червено, в синьо са чертичките. Червеното го ших надолу и след това се върнах нагоре и така наистина се хаби два пъти повече конец (не ми се смейте за гръбчето  Embarassed)

Но май след обяснението на Дж-то разбрах всичко  Hug Не шия с гобленов бод, затова изобщо нямам понятие как изглежда отзад

# 548
важното е да се разберем  Hug

# 549
  • Балчик
Ето така изглежда:

Само, че аз не подпъхвам една стъпка назад конеца и затова се виждат бели дупчици, иначе изглежда като отпред, само дето чертичките са по-наклонени.

# 550
  • София
Сега вече съвсем разбрах! Мноого благодаря!  Hug
Леле, ами че то изглежда почти като отпред!    bouquet

# 551
Никога няма да ви покажа моите отзад !!!  Embarassed ooooh!

# 552
  • София
Никога няма да ви покажа моите отзад !!!  Embarassed ooooh!

hahaha Ти да не мислиш, че моите са много красиви? На снимката избрах сравнително най-чистото парченце, добре че имаше голямо едноцветно парче  Mr. Green

# 553
да не ви разказвам за моя китеник, както го нарече барби  Rolling Eyes тя ми беше гепила ножицата без да иска и аз цяло лято нямах ножица. та накрая беше наистина на китеник заприличал моя буда

# 554
Мале леле, с тия гърбове! Аз днес или утре ще завърша едно и ще ви покажа гръбчето, но не за да ми се смеете, за да видя дали все пак имам "колеги", които шият като мен. В началото на всеки гоблен, който захващам си казвам, че ще се старая повече, че ще го направя изчистено хубаво.... и все не успявам като че ли!  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт