Юли 2006-98

• 36 700
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • somewhere over the rainbow

Незнаех, че в държ. градини се приспадат пари при отсъствия.

Абе то и аз не съм 100% сигурна, нали не плащам  такса. Но така съм чула от познатите. Най-добре провери как е във вашата градина. Бе дано да е здравичък и да не ги мислиш тези неща Praynig За харесването - не се съмнявам даже. Party

Ели, в МЦ ли си? Силно тече ли? Какъв кръвоизлив?

# 76
Нани В ДГ не е задължително присъствието. Искат извинителна бележка когато е отсъствало повече от една седмица. По принцип искат да им кажеш кога ще отсъства детето първо за да не  го причислят към храната и второ редовно им идват на проверки ненадейно и изискват от учителите да знаят за всяко дете къде е . При нас поне беше ,ако не се обадиш на деня си плащаш за него не зависимо дали си бил или не. А когато детето е в предучилищна си искат извинителна бележка както и при учениците и имаш право мисля до 3 дена по семейни причини.
Ако знаете какъв ужас сега изживях за миг всичките ми жизнени сили ме напуснаха. Излязохме на разходка. Марти и Валери се замеряха със снежни топки . Бяхме стигнали пазара (там много движение няма ) ние с Иван минахме на страната на пазара ,а децата останаха да се замерят. Ние седяхме и чахаме ,ненадейно Валери реши да тича към нас ,а от горе се зададе един бус ,който зарежда магазини. Започнах да крещя на Валери да спре ,той не спира .Вече виждах как буса връхлита върху него тръгнах към Валери и продължих да крещя. Добре ,че човека караше бавно заби спирачки на една ръка разстояние от Валери ,чак колата му изгасна. Сграбчих Валери и го разтресох в един момент се усещам ,че Иван ми вика "Исе ,Исе спри".Едва се прибрах в къщи,краката ми трепериха . Сега е наказан да не гледа цял ден Ягодов сладкиш.

# 77

Ели, в МЦ ли си? Силно тече ли? Какъв кръвоизлив?[/i]

Оф да такъв такъв,писнало ми е вече,четох че февруари така ставало нещо от климата ли е ,ама ще се ходи задължително да се види има причини немой тъй #Crazyможе стрес,може хормоните нещо,яйчници, всичко ще видим щото лошо...ходих до поликлиниката ама има 100 човека при личната за едно направление няма да се разболявам,отивам на частно др седмица Crossing Arms И вече ми писнааааа от доктори тамън кажа че няма да ходя и стане нещо ooooh!

Аз плащам за дните които е ходила Юл,явно имам късмет, за дни които не е ходила защо да плащам половин такса,явно всяка ДГ си решава..Даже понякога си я взимам наобяд(тогава се плаща цял ден)

Ето на Ели приятелката, прабата гледа детето, защото има такива, които не ходят реално, а само "пазят място".
 Ааа не ми е приятелка тази  Naughty не си поглежда детето оставила го е на баба си която едва крета и през ден търси пари назаем ,а тя си вее хъхъм байряка Mr. Green

Утре имам изпит днес  научих 10 теми седейки си тук междудругото Crazy

# 78
Ели,какви кръвоизливи бе жена? ShockedНедей да стоиш така,а отивай на лекар, че може да стане по-зле Naughty
Градините не са държавни,а общински  и именно заради това таксите са различни,тъй като се определят на местна почва от Общинския съвет.. И във Варна ако детето не ходи се приспадат пари, като ходи-не ходи задължително се плащат по 20 лева,а другото до 50 лева според посещаемостта.Според мен е правилно, тъй като аз лично имам няколко безскрупулни познати,които не водят децата или само,когато им скимне и заемат мястото на някого,който има належаща нужда от градина. Най-гадното е, че това са хора с   пари,а заемат местата на хора,които нямат финанси да си плащат гледачка или да не ходят на работа.. #Cussing out
Диди,само реши и ще те разведем Mr. GreenАз с такива дела не се занимавам,защото е голяма помия,но заради теб ще направя изключение Hug Grinning
Ронка,ха така,почивай си по-често, и Хасан човек Heart Eyes

# 79
Ааа Тиция недей така,тука няма да се развеждаме сега я Naughty ще се подкрепяме,аз ако съм двойно ще изхарча за мои нужди ...

Иначе понамалявам днес, та затуй чакам да мине и отивам на прегледи подред на номерата хормони,яйчници,и всичко кръв,пфуууу Crossing Arms
 Може и от стрес да е  ooooh!и алкохол,аспирин  пих  ooooh! ooooh! ooooh!оффф

А вижте сега,аз пък съм на друго мнение пускам си детето когато искам,когато е здраво и когато имам нужда ,някой като е блял и не го е записал аз ква вина имам,но тук си имаме места в ДГ там където е проблем с местата наистина е грехота да пазиш място а дечица на работещи родители изнемогващи да се чудят кой да ги гледа,но в такива случаи тези родители правят пак всичко възможно ако трябва ще спят там и си го записват,но такива дето се сетиха сега детето  да е на 5 те да търсят градина ми не става аз си пазя мястото  Crossing Arms Пък аз и на лекции съм си я водила като е болничка малко да не кашля там,а тези които си ги пускат кашлящи и болни  със сиропите  Thinking сложна тема  Thinking

# 80
  • София
Да, това с плащането е на местно ниво. Ние пък сме в частна градина, та съвсем различно стоят нещата. А иначе и да не се обадим сутрин, не е фатално, те са на принципа, че ако детето не е там до 8,45ч. не го плануват за храненето през деня. Та само в случаите на по-късно водене трябва, да се обадим. Даже на Цеци един ден му бяха пазили закуската цял ден, щото му се полагала.
И мен ме съветваха, да си пазя място в детската, където Цеци ходи на ясла, но аз го отписах, като знам, какъв е ужаса със записването и недостига на места.

Ели, отивай на лекар, на частно, като трябва. И аз заради опашките ходя все без направление и все на частно, що ли плащам осигуровки  Close

# 81
  • somewhere over the rainbow
Ивка, при вас е друго - и без това плащате по много, та едва ли им е голям проблем, ако не ходи.
Но държавните и без това е евтино, остава и да не ходи. Crossing Arms На мен ще ми е неудобно, честно. Но хора всякакви.

# 82
  • София
На мен пък ми беше неудобно да го водя болен,както правеха повечето.Не съм го водила и по месец,именно заради боледуването му.Плащахме половин такса-30лв.Като го водех пък се разболяваше след три дни пак за месец и така реших,че не е за нас тая работа.Аз не мога да си обясня тези занимални от 5год.къде са-в детската градина или училищата?Какво се реши в крайна сметка?
Сега се обаждах в занималята,че много се чудих дали да го водя с тая епидемия.Днес са били две деца ooooh!,питах дали изобщо ги учат на нещо,а те ми каза че си преподават,ама после като се върнат всички ще повтарят...абе в голяма чуденка съм дали да го водя тази седмица,тук е страшен студ,аз така или иначе съм си вкъщи,защо да не го гледам.Не му е скучно,постоянно си играе с нещо.

Иси-направо настръхнах!!Най-големия ми страх е това,особено тук в София.Направо не знам докога ще го водим и връщаме от училище малкия-сигурно до 5клас!Тук и до училищата,и до пешеходна пътека изобщо не намаляват-карат като луди!Хубаво,че при вас е бил малкия Дявол..

# 83
Ох и до очите ни да са, пак стават бели,добре че сте реагирали бързо Rolling Eyes малкия дявол Peace Иси Hug

# 84
  • София
Иси Hug разминали сте се, Бог да ни пази   Praynig

# 85
Иси добре, че всичко е завършило благополучно. Представям си какво си почувствала. Милата  Hug

И при нас няма проблем ако не ходим, ние си плащаме ден за ден. Но то е различно няма храна, няма нищо. Имат лека закуска с плодове, но ако не ги изядат днес може и утре Simple Smile

Аз мисля да запиша Криси за държавна градина пък каквото стане. Като вас Нани.

# 86
# 87
  • София
Nanny-благодаря ти!Знам аз,че имаше нещо такова,ама нали спореха..явно са им дали двегодишен срок на училищата.А от нашата темичка има ли някой,който ще води детенце директно на училищна занималня?Деси/Пиги-ти какво мислиш да правиш?

Дани-вие не бяхте ли на целодневна градина,как така няма храна? newsm78

Ели
-пооправи ли се?

# 88
Диди аз още октомври подадох документите на Валери за предучилищна в училището на Марти. Оказа се ,че не бяхме eдинствените които подадохме док. Но учителката ни каза ,че не е сигурна дали ще се намери място за 5год. група. Когато Марти ходеше в предучилищна имаше в неговата група и 5год. ,но за набор 2001г. нямаше деца. Дори учителките идваха да ни молят да го записваме на градина. Сега обаче набор 2006 и 2007г са бейби бум и за това няма места.Ако не направят група тогава ще мислим май месец ще разберем.Дано Валери да има късмета учителката на Марти от предучилищната да му бъде и на него.Много е готина.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 21:21 от isikam

# 89
  • някъде
 Hug
Исиии настръхнах докато те четях Shocked добре, че се е разминало само с уплаха Praynig И моето е много заблеяно и не може да се оглежда и да се пази и затова винаги съм на главата му ooooh! В Италия само като те видят, че се готвиш да пресичаш /дори и да не си слязъл на пътя/ спират Peace А тук си стигнал вече до незнам си къде и ще минат върху теб, ужас ooooh!
Ренка при нас симптомите са висока Т, която спада за няколко часа и пак се качва.... Дано се размине Галко Praynig
Нанни при нас не искат бележка. Спомням си в Италия ако не ходи 5 или 7 дни/ не помня/ и то заедно със събота и неделя веднага трябва бележка от док че е вече здраво детето.
Иначе плащам само когато е ходел, понякога се обаждам, друг път не, но съм им казала, че няма проблем и да са го включили без да е ходил.
За кръвната група- незнам, но и двамата с баща му сме една и съща, та предполагам че и той е така newsm78
Ели дано не е нещо сериозно Praynig
Тиция- това се казва приятелка, ще ме разведе без да и мигне окото Mr. Green Wink
Ние през деня сме на 20-22 градуса, нощем незнам колко е, защото се подържа парното, но някъде към 18 сигурно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт