Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро Simple Smile (да се впиша и аз)
И да се оплача и аз, че дребчо и той прихвана вирусче и сега милото е с много гадна кашлица. Ще ходим на лекар днес, но от сега си знам, че само ще ми кажат, че ще му мине и най-много калполче да ми препоръчат Sad а то така се дере, не спа цяла вечер от тази кашлица Sad

позната история Simple Smile и моя син преди няколко седмици се скъса да кашля не можа да спи цяла нощ,бяхме на лекар и ми казаха,че е нормално да не съм се панирала и че детето е енергично и си играе,какво съм искала аз Simple Smile дадоха ми само сироп за кашлица,без ефект..след 4 дена кашлицата се влоши..пак бяхме на лекар изписаха ни антибиотик...не се оправи и от него,стана по-зле вдигна и температура след една седмица бяхме пак на лекар,казаха ми че има инфекция и пак ми изписаха антибиотик онзи ден изпи последния прием и да чукна на дърво е здрав..питах дали е нормално да взема два курса антибиотик един след друг лекарката каза,че нямало проблем в което аз не съм сигурна ,но за да ми оздравее детето се принудих....в Англия има много положителни неща,но здравеопазването не е едно от тях,направо съм се изумила от тези лекари тук..каза ми лекарката,че е нормално да кашля до 3-4 месеца и още доста абсурди ама да не ви затормозявам с тях

# 16
Включвам се и аз тук, мерси на Ave за темата   bouquet

Някой чувал ли е дали са спрели Child Trust Fund? Четох, че ще го отнесе заради съкращенията в бюджета, но не знам от кога го спират.

В сила е от началото на Август 2010 и е отменен за всички деца, родени след 31 Декември 2010, а останалите са в заварено положение и тук има повече подробности http://www.childtrustfund.gov.uk/templates/Page____1147.aspx

# 17
Здравейте на всички в новата темичка.Аз ви чета редовно, въпреки че не пиша- чакам си синята карта.

# 18
  Да се разпиша и аз  Simple Smile Нашето разтройване продължава, много ми е мъчно за нея. Тя и без това много малко наддава, та сега хептен. Май ще и дам смекта  newsm78 ,  че с тяхното файн детето се измъчи.
  За тоя Фонд аз още нищо не съм правила, трябва да се поинтересувам. Аз още за Чайлд бенефит не съм подала...Ама то остава ли ме някой на спокойствие  ooooh!
  Знам, че 190-те паунда са спрели, че една приятелка е бременна и са казали, че няма повече.

# 19
Аз  съм доволна от Биотикс повече в сравнение със Смектата, но не мога да си спомня от каква възраст започва да се ползва. Не съм убедена че смектата е добро решение за малко бебе.
Да се оправяте скоро Simple Smile

# 20
Ave  bouquet
На всички, които ги мъчи вирус и настинка - бързо да се оправят! spoko
tsvelichkova,
Дано скоро да отмине разстройването, ако искаш ми пиши за наддаването.
Днес ни оправиха газ-метъра - много съм доволна Mr. Green, получих си НИН - бая бързо стана - няма и 10 дни, утре ще ходим до http://www.horniman.ac.uk/ на разходка, май това е:)
Хубава вечер!
П.П. За синята карта - само да си кажа, че на мен ми беше объркано времето за среща, та е хубаво няколко пъти да си го провери човек.

# 21
  Да се разпиша и аз  Simple Smile Нашето разтройване продължава, много ми е мъчно за нея. Тя и без това много малко наддава, та сега хептен. Май ще и дам смекта  newsm78 ,  че с тяхното файн детето се измъчи.
  За тоя Фонд аз още нищо не съм правила, трябва да се поинтересувам. Аз още за Чайлд бенефит не съм подала...Ама то остава ли ме някой на спокойствие  ooooh!
  Знам, че 190-те паунда са спрели, че една приятелка е бременна и са казали, че няма повече.

Цвети, да се обадя за 190-те паунда, ако приятелката ти е била 25 седмици бременна, завършени, до 31 Дек 2010, се квалифицира за тях. След това - край. Аз бях точно 25 седмици тогава и ми ги изплатиха преди седмица Simple Smile Късмет.

# 22
Добро утро Simple Smile (да се впиша и аз)
И да се оплача и аз, че дребчо и той прихвана вирусче и сега милото е с много гадна кашлица. Ще ходим на лекар днес, но от сега си знам, че само ще ми кажат, че ще му мине и най-много калполче да ми препоръчат Sad а то така се дере, не спа цяла вечер от тази кашлица Sad

позната история Simple Smile и моя син преди няколко седмици се скъса да кашля не можа да спи цяла нощ,бяхме на лекар и ми казаха,че е нормално да не съм се панирала и че детето е енергично и си играе,какво съм искала аз Simple Smile дадоха ми само сироп за кашлица,без ефект..след 4 дена кашлицата се влоши..пак бяхме на лекар изписаха ни антибиотик...не се оправи и от него,стана по-зле вдигна и температура след една седмица бяхме пак на лекар,казаха ми че има инфекция и пак ми изписаха антибиотик онзи ден изпи последния прием и да чукна на дърво е здрав..питах дали е нормално да взема два курса антибиотик един след друг лекарката каза,че нямало проблем в което аз не съм сигурна ,но за да ми оздравее детето се принудих....в Англия има много положителни неща,но здравеопазването не е едно от тях,направо съм се изумила от тези лекари тук..каза ми лекарката,че е нормално да кашля до 3-4 месеца и още доста абсурди ама да не ви затормозявам с тях

За здравеопазването мога да се изкажа и положително, и отрицателно ... последно тук нашето GP изкара мъжа ми с краста,a то се оказа, че е алергична реакция (към едни антибиотици дето ги пиеше заради зъбите) ... хем ми беше смешно, хем ме хвана яд на "компетентността'' на нашия лекар Grinning

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 23:09 от evkovalska

# 23
tzvetak, много позитивен разказ. Всичко е добре, когато свършва добре. Като ти намерих къща на брега на езерото в МК, се дърпаш. Виж какви добри хора живеят тук   Grinning

О-хо, конкуренция, а...аз пък я навивам за Нотингамско  Flutter
Дано поне яхнала метлата ми се навие...ако не ми я отмъкнат в Бристол..

..Ако някой от другите никове ме разпознава, само да кажа, че май ще се изплъзнем от испанската инквизиция и ще се върнем към добрата стара Англия.

Мари, добре завърнала се  Heart Eyes
Много ми се иска да разкажеш как беше.
Някоя среднощ, като ти дойде музата..
Помня, че пишеше много увлекателно

След като вчера се намрънках, да се похваля, че днес имах много хубав ден.
С колегите спечелихме от Лотото, скромно, но си е кеф.
Един истински английски джентълмен, като изваден от Дикенсов роман
ми направи страхотен комплимент за английския.
Цял ден имах късмета да общувам с нормални и любезни клиенти.
Можело, а...
Пожелавам ви да ви сполети и се оттеглям да глася къща и манджи за систъра и сие.

# 24
  • Русе
Това с крастата просто ме разби. Те на око определят явно. На мен ако ми видят дясната ръка, когато съм подложена на стрес, като нищо и мен ще ме изкарат крастава  Mr. Green

Да докладвам какво стана в училище. След като отидох онзи ден да го прибера, госпожата каза, че е говорила с децата. Те били казали, че не са използвали такива думи. Също казали, че ги ядосвал, защото понякога не питал, ако иска някоя играчка. И започна да ми обяснява как тя го била наблюдавала, когато играят навън (тя седяла вътре, те играели навън и тя ги наблюдавала през прозореца), та виждала била как понякога едното дете като кара скутер, той отивал и не питал, ами искал направо да го вземе. И също била говорила с директорката, тя казала, че никой не бил ходил да й каже за такъв случай.
И съм в шах. Излезе, че моето дете едва ли не си проси лошото отношение, защото понякога не пита, ако иска нещо. Ми не пита.... Не му е до там нивото още. Той в момента може да комуникира с тях само в "обиграни" ситуации. Има няколко заучени изречения, които дори на български реално не може да си ги преведе, но ги използва на място. Само че, ако трябва да отиде и сам да съчини изречение, не може. Предполагам, че го притеснява фактът, че трябва наистина сам да си сглоби изречението, въпреки, че отделните думи ги знае. Въздържах се да я попитам защо са сами навън, а тя наблюдава от стаята? Като знаят, че има има дете, на което му е трудна комуникацията, да пратят едната асистънт там. Ама не. Започвам да вярвам на това, което преди време бях чула - че в почивките децата са навън, а те си правят ноктите вътре.
И това, че директорката не знаела, пак ми е странно. Детенцето, което е видяло случката, е на 9. То просто дойде и ми каза - Днес видях това и това, и аз отидох и казах на директора. Защо му е да ме лъже? Говорих с майка му - тя каза, че така ги учила децата си. Винаги като видят нещо такова, да отиват и да казват. Те самите доста са били тормозени до скоро. Та забелязват тези неща. Споменах ли, че това детенце е на половина българче? Та ми остават вариантите - или лъже, че е казало, незнайно защо, или директорката се прави на ощипана, защото българче е казало, че тормозят българче? Както и да е....
Извинявам се, че пак стана дълго. Не искам да ви отегчавам, само исках да споделя развоя. До тук стигнахме. Обещах да говоря с моето дете за искането на играчки (говорила съм много, научила съм го като не знае как да каже, да застане до детето, да посочи играчката и просто да каже Плийз, само че понякога се панира и не казва нищо). Госпожата обеща да ги наблюдава. Туй то.

Благодаря ви, ако сте ме изчели! Много ми помогнахте със съветите и куража.  Hug

# 25
Аз те изчетох и смея да твърдя, че съм възмотена! Може ли пак да пуснеш името на училището и къде се намира? Може да е добре за някои майки да знаят къде да не записват децата.

# 26
  • ENGLAND
Deb и аз те изчетох. Че учителката се прави на нерзбрала, това е ясно. Но може би и твоето дете с това, че не знае езика и не знае как да се държи в определена ситуация ги "предизвиква" да се държат зле с него. Зависи от учителката как ще се държи с детето ти от тук нататък, но ми се струва, че няма да има промяна и ще трябва да си търсите друго училище.
И между другото, по време на почивка децата излизат навън БЕЗ учителката, има си дежурни учители или на обед пък лънч тайм супервайзори. Добре, че си се въздържала да я питаш.

# 27
Doret, и аз се замислих за това, че детето може би ги предизвиква малко с това, че трудно общува, но пък и учителката трябваше да ги насърчава да му помагат.

# 28
  • Русе
Нормално е да се ядосат. И на мен някой да ми дърпа нещо от ръцете, и аз ще се ядосам. Но те са деца. При това много малки. Нито моето може да се справи в тази ситуация, нито другите могат да преценят правилно ли реагират или не. Нали за това са учителите.... Опитвам се да съм до колкото мога обективна. За сега ще ги държа под око. Да видим как ще продължат нещата.

От сега се извинявам, ако се постне това 2 пъти, но нещо ми играе номера интернета  Crazy

# 29
Ивинявай, аз пак ще си задам въпроса, кое е училището? Мисля, че ще е хубаво да направим списък на лошите и добрите училища, независимо частни или държавни.

Общи условия

Активация на акаунт