Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 483
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • ENGLAND
И аз за заема да се включа. Преди можеше и без ИЛР, тук едни арабски адвайзори уреждаха, лъжеха банката или нещо подобно. Но сега изрично банките искат ИЛР, първо за това питали. Това е инфо от мои приятели, проучват в момента въпроса. И  ако имаш и други заеми, макар и минимални те отхвърлят също.

# 46
GAKIVI, маи ново беб4е е на пьт Laughing 4ЕСТИТО   bouquetЛека бременост и сладьк Wink финал Heart Eyes

# 47
  • UK
  Търся аз инфо за ИЛР в UK Border Agency, но нещо не можах да се ориентирам след колко време се получава. И м/у дугото ИЛР и Permanent residence едно и също ли е?  newsm78

Допълнение: сега видях, че за Permanent residence може да се кандидатства след 5 год. престой. Предполагам, че това означава 5 год. от идването в Англия, а не 5 год. от получаването на синя карта???

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 19:04 от svidni4ka

# 48
  • ENGLAND
svidni4ka за да кандидатстваш за ИЛР трябва 5 години да си с непроменен статут, т.е. 5 години със синя карта. Но Аве е по-навътре в нещата, тя да каже  за тези цветните карти точно как стои въпроса.

# 49
  • UK
  В сайта на UK Border Agency пише 5 години престой, през които лицето е работило, а не 5 години с един и същи статут. Аз откакто съм стъпила в Англия съм работила, от ден първи. Но и аз ще отбележа, че по-добре Аве да се изкаже. Моите компетенции, за съжаление, са в друга област.

# 50
По принцип се броят 5 години от датата на издаването на разрешителното за работа или там какъвто документ е нужен, защото от тогава се води легален престоя. За това пише непроменен статус 5 години.
На детето на приятелка, която е студентка, картата и е жълта и тя има ограничение в работните часове като студентка-20 на седмица, а и още не си е намерила работа. Плюс това тя си издаде картата чак 9 месеца след като беше дошла, тъй като като студентка има право да пребивава без карта, но не и да робати. Мисълта ми е, че легално ще се брои от датата на издаване и тези 9 месеца не знам дали ще и ги признаят, че е ги е живяла тук, един ден когато реши да кандидатсва и тя за такива неща.

# 51
  • Манчестър
  В сайта на UK Border Agency пише 5 години престой, през които лицето е работило, а не 5 години с един и същи статут. Аз откакто съм стъпила в Англия съм работила, от ден първи. Но и аз ще отбележа, че по-добре Аве да се изкаже. Моите компетенции, за съжаление, са в друга област.

Значи ИЛР е по Имиграционните правила. За Европеиски граждани е по Европеиското право. След упражняване на 5 години трити раитс получаваш автоматично перманент резиденс(това е еквивалент на ИЛР,но по Европеиското право). Можеш да подадеш за потвърждаване на този статут(перманент резиденс). Една година по късно можеш да подадеш за ситизеншип......Можеш и да подадеш направо за ситизеншип, но отнема повече време защото се проучва дали си имала право на перманент резиденс. 5 години трити раитс като емплоии се доказват с пет Р60 в ръка +писмо от последния работодател.
Ако има още нещо - питаи.

# 52
Едит: намерих инфо, утре ще и пратя.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 03:33 от A.S.I.A.

# 53
  • UK
  Благодаря Аве!
Аз вчера още четох и мисля, че ми стана по-ясно. Имам 2 формуляра Р60 досега, първият получен , докато бях още с Уорк аксешън кард(розовата)
  М/у другото на мен дори не ми минаваха преди мисли за ИЛР или гражданство, защото и със синята карта си работя това, което искам и си живея спокойно. Mr. Green Но откакто се появиха мераци и възможност за собствен дом, стана #Crazy
  Мерси още веднъж на всички, аз все пак не съм се предала още. Докато не ми откажат от банката, няма да мирясам. С араби и мошеници няма да се занимавам  Joy

# 54
Здравейте мили мами. Да Ви задам един въпрос, и Ви моля ако знаете нещо да ме ориентирате. Синът ми е почти на 25 години, и много иска, но и се налага да работи в Англия, та ако знаете някоя читава фирма за работа, или младежки бригади, да ми кажете координати. Благодаря и лек и прекрасен ден.

# 55
Здравейте мами, бих желала да Ви питам за живота в Англия.Кои градове са по-добри за живот,как местните възприемат чужденците,лесно ли се намират квартири, изобщо всяка информация, която имате би ми била ужасно полезна:))Ще се радвам да споделите Вашия опит и да разкажете:)

# 56
  Здравейте, имам питанка и аз, на малката проблема с разтройстовото продължава. В БГ имало някаква Хумана за такъв проблем, но тук не я намирам. Знаете ли дали тук има нещо подобно, може и да не е мляко, лекарство или нещо такова, че вече 10 дена се влачим  Confused
   Шу много се радвам, че е минала операцията на малката, дано се възстанови бързо и лесно   Hug
   Това условие за ипотеката от кога е  newsm78 Тук при нас доста българи взеха къщи последните години и нито едни нямат паспорти, повечето нямат и 3 години, та нещо ново ли е, че ние също имаме такива идеи.
   ГР66 съжелявам, но не знам фирма да не е лъжлива, много внимавайте, че има много измамници. Потърси в БГХЕЛП, там непрекъснато се обсъждат такива теми   
    Галина на такъв въпрос трудно може да се отговори. Аз и Деб например живеем на едно място почти, но тя не го харесва и и е трудно, аз не искам да чувам за БГ и нямам проблем с това. За мен всичко е до вътрешна нагласа. За градове, също е така, на едни им харесва, на други не. А и градовете имат голяма разлика в кварталите. Почети темите назад, може да добиеш някаква представа. Квартири има много, но трудно ги дават на хора без минало тук, но не навсякъде е така, доколкото знам, пак си зависи от града.

# 57
tsvelichkova,
Ти къде си - аз имам Ентерол, ползвала съм го и мога да ти пратя Hug За местно не знам, но Биогая съм ползвала за малкия в България и му регулира коремчето, но е хубаво да я види някой, за да се разбере каква е причината. Ти даде ли й смекта ? А нещо друго? Бързо да се оправяте Hug
Аве,
Много благодаря за информацията - беше ми много полезно да ги знам тези неща отсега  bouquet Ако е удобно по някое време, може ли да ти пиша на лс за ИЛР, че доста завъртяна ситуацията и съм малко като пате в кълчища Crazy

# 58
  • Русе
g a l i n a, както съседката  Laughing е казала по-горе - всичко е въпрос на вътрешно усещане и нагласа. Според мен, ако сте решили да идвате, ориентирайте се в някой район (например, където имате близки, където имате повече възможности за работа, където сте си мечтали да отидете, ако щеш). Щом сте тръгнали към такова "приключение", малко вероятно е веднага да попаднете на място, където ще ви харесва всичко и ще покрива всичките ви изисквания.  Квартири има навсякъде, чужденци ще сте си винаги, "доброто място" за живеене може да се окаже съседният квартал.... никога няма как да се предвидят тези неща на 100%. Просто се насочва човек на някъде, набелязва си цел и другото го оправя в движение  Hug

# 59
velv благодаря ти за предложението, прочетох сега листовката на Ентерола, то е същото като Смектата. На смектата даже пише, че може за кърмачета, а на Ентерола, че трябва да се консултира с лекар. Аз за Биогаята също четох, че е много добро за бебета в такова състояние, поръчах на един познат да ми донесе, че се прибираше. На нямало в аптеката и и аптекарката му дала Саб симплекс, казала му, че е същото. А то няма нищо общо, саб симплекса е за газове и за колики някой го дават. Е много се ядосах. Тукашните лекари с нищо не лекуват. Има само едни прахчета за обезводняване, подходящи за бебета. В четвъртак, ако продължава ще ходя при хелт визиторката, че Джи Пи-то ми е под всякаква критика и нямам нерви. Оплаках се, извинявам се, ама като ми обърна внимание  Mr. Green

Днес ходихме на карбут, няма такава каллл  Crazy Но важното е да не сме у нас  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт