Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
tsvelichkova,
Много ме е яд, че не взех Биогая ooooh!, ама само най-необходимите лекарства взех Crazy Но за всички е хубаво да се консултира човек с лекар. Пиши как сте, след хелт визитърката:)

# 61
Здравейте мами, бих желала да Ви питам за живота в Англия.Кои градове са по-добри за живот,как местните възприемат чужденците,лесно ли се намират квартири, изобщо всяка информация, която имате би ми била ужасно полезна:))Ще се радвам да споделите Вашия опит и да разкажете:)

Всичко зависи от много неща-ако искаш спокоен живот, то малките градчета ще са идеални, а ако искаш динамичен живот, готова си да се оправиш в голям град(ама наистина голям!!), то заповядай в Лондон, Манчестър, Ливърлул, Йорк, Нотингам......
Разбира се, в големите градове има от най-скъпите да най-мизерните квартали, има квартали с черни, араби и пр........
Колкото до чужденците, то тук по закон всички сме с равни права. Разбира се има хора с предубеждения, но никога няма да ти го кажат или покажат. Тук разликата е главно на класова основа, независимо дали се чужденец или британец.
Сега нещата са още по-добри за Българите, поне по мое мнение-аз за пръв път дойдох тук кто студентка още преди Бг да влезе в ЕС и помня колко се разкарвах до Посолството само заради визата, после на летището как ми проеряваха паспорта и се взираха за всяка подробност, даже поискаха да им покажа писмото от университета и ми сверяваха името и пр.

# 62
tsvelichkova,
Когато имахме такива проблеми с малката ,педиатъра и изписваше Milupa HN25 .Това е лечебна каша за диария при кърмачета .Мисля ,че я даваха от 0+.Много е ефикасна и бяхме доволни от резултатите.Можеш да потърсиш дали не се предлага на тукашния пазар.А между другото ,аз съм давала вместо чиста вода,оризова такава.Напълно те разбирам,ужаса е голям особено когато се чувстваш безсилен да помогнеш на детенцето си.Дано се оправи бързо бебката.Пиши какво е станало.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 17:27 от avangard_tania

# 63
Мерси, момичета  Hug
Таня в Гугъл нищо не ми изписва. Аз не съм супер притеснена, защото малката Слава Богу си е жизнена, смее се, добре си е, няма разлика от преди, само дето се напъва доста и сменяме пампите. Но просто вече се чудя какво е това чудо, толкова дена. Пробвах и диета да правя, че тя е само на кърма, но не и се отрази. Ще мине, няма къде да иде, в момента по-скоро ме е стах, че дупето и много се изприщи и да не стане сериозно, че една приятелка ми разказва, че чак кожата се смъкнала на нейното детенце  Rolling Eyes Събувам я по-често да ритка гола, мием се и за сега положението е прилично, дано минава вече, дадох и смекта преди малко, първо я повърна, после напълни памперса   Confused 

# 64
A.S.I.A. благодаря ти за информацията:)

# 65
Моля! Ак имаш някои въпроси, които да засягат определено нещо, питай! Темата е доста обширна и може много да се говори по въпроса, още повече, че всеки човек вижда нещата по различен начин.

# 66
  • Bristol
За зимните сутрини в неделя да ви препоръчам прожекциите в 10:30 в някои кина. Днес ги преоткрихме с щерката Wink Паунд и 50 е билетът, обикновено показват стари филмчета, но за малки деца е перфектно. Салонът беше пълен, а някои дори с бебета бяха дошли  Grinning След това отскочихме за обяд в пица Хът, там също имало оферта. Ако възрастен поръча нещо за хапване, детската порция е безплатна. Шу, трябваше да дойдеш. Събрахме се 3 майки с три добре възпитани девойки  Wink Боян щеше да е в супер обкръжение  Mr. Green

# 67
Ха здравейте и от мен Laughing

Мери, много се чудих дали да дойда, но честно да си призная не ми се ставаше рано. Аз уж не работя, но ставам всяка сутрин около 6 сутринта, за да приготвя на всички закуски, обяди и тн. и сега не ми се ставаше. За да дойда трябваше пак да стана най късно в 8 и просто си ме домързя Blush А и моите диванета така ме ядосват напоследък, че нито единия, нито другия заслужават забавления. Ние ги замъкнахме в емерсънс Грийн, че много ми харесва градинката там. Накрая щях да ги набия на улицата, толкова ме ядосаха. Но поне минах през Брантано и намерих апрески за Боян, та другата седмица ще му вземем.

tsvelichkova мъж ми сега го разпитах и ми каза, че имало някакъв Аптамил в Буутс за този проблем. Помолих го утре да провери точно, как се казва, каза че ако не забрави, демек да го подсетя, ще провери. Иначе аз като храних с кърма едно бебенце, когато и Боян кърмих, то имаше проблеми. Тогава намалих прясното мляко, ядях ориз, нар, пиех чай от шипки и каквото друго се сетиш за запичане. Помисли дали не си променила нещо в менюто си от 10 дни. Дано скоро ви мине, че... не е приятно.

Свидничка, дано има начини наистина за по лесно купуване, и аз съм чувала за много хора, които са си купили и дори на 1/6 не отговарят на условията , които ти ми каза newsm78

Галина има много прекрасни места, но за да ти хареса трябва да помислиш ти какво би искала. Така по лесно ще свикнеш с мястото. Местните специално  нас много добре ни приемат, канят ме на кафе, усмихват се, закачат се, интересуват се. Много добро отношение получавам, сина има мнооого приятели и няма седмица в която да нямаме поне 2 дни гостенчета от училище. Мъж ми също се чувства добре. Разказвали са ми, че в Лондон не приемали толкова добре чужденците както В Бристол. На мен лично винаги като отида в град на брега и си мисля дали да не се преместим, много ми харесва. Но в Бристол си е супер, хем голям град хем ние сме в супер спокоен квартал. За да се ориентираш за квартала си мисля, че е добре да гледаш нивото на училищата.

Лека седмица на всички  Grinning

# 68
Ave, a може ли 5 год. триити раитс като емплоии и като селф-емплоии? По малко и от двете да имаш за да подадеш за ИЛР.Благодаря! Hug

# 69
tsvelichkova, свекито идва в сьбота- на 29ти. Ако искаш да и кажа да вземе нещо за растроиство за бебата. А аз ще ти го пусна по пощата.

# 70
 Simple Smile привет - аз се затрих, ама нямам достъп до форум през деня (за хубаво, май  Laughing). Имам въпрос, повтарящ се със сигурност... Трябва ли пълномощно на баба, пътуваща сама с две деца (БГ пастпорти), като излиза от Англия (за БГ)? За излизане от БГ ми е ясно, вълнува ме излизането от тук   bouquet

# 71
  • Манчестър
Simple Smile привет - аз се затрих, ама нямам достъп до форум през деня (за хубаво, май  Laughing). Имам въпрос, повтарящ се със сигурност... Трябва ли пълномощно на баба, пътуваща сама с две деца (БГ пастпорти), като излиза от Англия (за БГ)? За излизане от БГ ми е ясно, вълнува ме излизането от тук   bouquet

Нищо не и трябва.....

# 72
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се вясвала в темата за което моля да бъда извинена!  Blush

Плануваме почивка в България лятото (до тогава ще станат 7 години от как не сме се прибирали  Crazy), интересува ме кои компании летят и превозват на борда домашни любимци. По принип смятах да купя билети и да летим с Бритиш, понеже само те имат полети от нашият остров (Isle of Lewis). Днес говорих с тях и се оказа, че повече не превозват животинки на борда и ме препратиха към карго компания за целта. Те пък от своя страна за удоволствието ми по искаха 750 паунда еднопосочно Лондон - София.  Shocked Имаме кученце йоркшир тежи 2.300 по-малък от котка е. Някакви идеи как да го вземем с нас?

bouquet

# 73
  • ENGLAND
nana_cool  добре си се завърнала Hug
Със сигурност Луфтханза дават на борда, миналата година имаше 3 такива кученца в нашия самолет. Слагат ги в нещо като кутия, мисля дават я на летището.
Ние пътувахме Бирмингам- Дюселдорф- София, ако те интересува.

# 74
nana_cool  добре си се завърнала Hug
Със сигурност Луфтханза дават на борда, миналата година имаше 3 такива кученца в нашия самолет. Слагат ги в нещо като кутия, мисля дават я на летището.
Ние пътувахме Бирмингам- Дюселдорф- София, ако те интересува.

Doret, благодаря ти!  Hug Погледнах на бързо сега. Всъщност имат доста сносни цени от Лондон, само трябва да измисля до там как ще се прiдвижим до там.  Thinking Единият вариант е да пратя мъжете от тук с Бритиш и аз с фери и бус до Лондон и от там с кучо на самолет. Никога не съм си представяла, че може да е проблем, особено с такова малко кутре.  Confused  Дали ще имам време да се замъкна от Виктория автобусна гара до Хийтроу за 1 час? Автобуса пристига сутринта в 7 а полет има в 9:35.  Rolling Eyes Сега отивам до вета да видя колко ще струва паспорт, чип и кръвен тест. Честно казано ако ми думнат някоя сериозна сума, ще преосмисля плановете да го вземам с нас и ще търся вариант някой да го гледа.

И докато съм в темата, има ли сериозно увеличение на цените на мейнланд за храни конкретно? Тук всичко е скочило до небесата. Моцарела от 70пи на 1 паунд, бутилка 2 литра кола от 1.89 на 2.19  и още и още. ooooh! Това заради цените на бензина или заради VAT-a?

Общи условия

Активация на акаунт