Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 622
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • в огледалото на живота
Добър вечер мили дами.Извинете ,че нахълтвам в темата ви,незнам дали е тук мястото,но да отправя своите въпроси,а надявам се вие ми помогнете.
Съпругът ми замина през януари на работа в едно градче,на около 40км от Бирмингам в град Evesham/мисля че така се пише/.Очакваме през пролетта да му гостуваме и бих се радвала,ако има някой да сподели впечатление за това място.Със сигурност той ще бъде зает през повечето време,а и престоят ни няма да е много,но се надявам аз и децата да успеем да се разходим.От информацията в гугъл останах с впечатлението за малък и приветлив град,неминуемо с някаква история.Моля ,ако имате информация за подходящи дестинации,да споделите. Hug

# 346
Дори даден човек да е атопик ,трябва дразнител който да провокира реакцията. Малкият ми син направи много тежка реакция ,когато му позволих да поиграе в пясъчник в градската градина (груба моя грешка,но какво да се прави...)  В момента ,в редките случай когато има обрив е реакция към комбинацията от определени климатични условия . Мисълта ми е ,ако се окаже с атопичен дерматит ще трябва да наблюдаваш какво провокира обривите  и да избягваш тези дразнители.
Пиши какво е станало след консултацията с лекарката. От дистанция не е правилно да се поставят диагнози Simple Smile Стискам палци да мине бързо на бебчо.

# 347
Дори даден човек да е атопик ,трябва дразнител който да провокира реакцията. Малкият ми син направи много тежка реакция ,когато му позволих да поиграе в пясъчник в градската градина (груба моя грешка,но какво да се прави...)  В момента ,в редките случай когато има обрив е реакция към комбинацията от определени климатични условия . Мисълта ми е ,ако се окаже с атопичен дерматит ще трябва да наблюдаваш какво провокира обривите  и да избягваш тези дразнители.
Пиши какво е станало след консултацията с лекарката. От дистанция не е правилно да се поставят диагнози Simple Smile Стискам палци да мине бързо на бебчо.

ще пиша Simple Smile

знам, че не е добре от разстояние, но исках да чуя какво ще ми кажат в БГ, че тук напоследък се отчаях - то крастата беше едно, а 2ро на малкия като кашляше сиропа дето му го изписа нашето GP, пишеше в интернет, че е за предотвратяване на алергични реакции от типа на уртикария и още, че се третирали малки животинки с него ... дадох му само 2 пъти и после се отказах, но сега kaто се замисля долу-горе тогава му излезе и обрива и си мисля, че може да има връзка ... не знам и аз вече ... само се надявам в новата клиника да са по-добри лекарите ... че се смяхме тези дни с мъжа ми: от всичките възможни клиники в Рединг, успяхме да попаднем на тази с глухата бабка (тя ми прави прегледа на 6тата седмица след раждането - аз й обяснявам нещо си и си мисля, че не ме разбира, защото не ми отговаря, а тя се сети по едно време и ми вика ''чакай да си сложа слуховия апарат, че не те чух''), дерматолога ветеринар (че обича да си предписва разни ми ти глупости дето се третират и хора и животни с тях), и си имаме и гинеколожка, но тя не практикува като GP, а само като гинеколог (тя поне е ОК).

А между другото прегледах днес по-назад страничките, видях, че доста сте обсъждали противозачатъчни. Аз преди 3 седмици ходих да ми слагат обикновена спирала - не болеше, само беше дразнещо усещането, но път от тогава насам имам червено течение и през цялото време съм с болки, все едно ще ми идва. Говорих с гинеколожката, тя ми каза, че е нормално, но 3 седмици без да спре това, на мен не ми е нормално и ако продължи така и през следващите 2/3 седмици, мисля да се пробвам с 2рия си избор - импланта в ръката. Против съм всичко на хормонална основа и за това си избрах спиралата, но за сега не съм много доволна от реакцията на тялото ми, след поставянето й.

и така ... лека вечер от мен и лек остатък от weekend-a Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 01:28 от evkovalska

# 348
  • ENGLAND
devi4ca Ившам е едно малко, но много красиво градче. Има много красив парк покрай реката и пак там страхотна детска площадка. Забележителностите се разглеждат за един ден. Наоколо няма по-големи градове. Близо по-голям град с интересни неща е Worcester. На същото разстояние, но в обратна посока е Stratford-upon-Avon, родното място на Шекспир. И двата града са с много неща за посещение, много красиви, покрай реката. Заслужава си да се отиде до там.Предполагам има автобуси за там от Ившам, ако нямате кола. Разстоянието и до двата града е 15-16 мили.
В града има много българи, имат си и български магазин. Мъжа ти сигурно познава някой там. Има и майки с малки деца, та няма да скучаете и от компания.
Ако има нещо друго, питай. Аз не съм в Ившам, в района на Бирмингам съм, но често ходим до там на разходка.

# 349
Здравейте пак Simple Smile, по-рано се представих, като кандидат емигрант, и не очаквах да ме забележите, но аз пак да пиша... вече имаме, заедно с мъжа, готов план и скоро ще направим първа стъпка... Решихме да кандидатстваме за сини карти по HSMP от Бг, т.е. той да кандидатства, а аз като дипендънт..., но не сме женени, доколкото разбирам трябва да докажем съвместно съжителство 2 години, и въпреки, че имаме дете това не го доказва...Чудим се обаче как бихме могли да го докажем, живеем в апартамента на родителите ми, всички сметки са на тяхно име, естествено нямаме договор за наем, с различни адресни регистрации сме(от различни градове сме), извлеченията от банката са ни онлайн..Чудя се клетвени декларации  от някой познат, съсед, баща ми заверени при нотариус дали биха свършили работа, договор с булсатком и интернет, копие от домовата книга..
Много ви моля, ако някой вече е минал през това или има някаква информация да даде едно рамо Praynig, благодаря на всички за търпението, че ме изчетохте..Хубав английски ден ви желая Simple Smile

# 350
  • ENGLAND
Zò не знам дали ще признаят съжителството ви в България.Законово има доста разлики в това отношение между ЮК и България. С един подпис в гражданското ще си избегнете много главоболия.

# 351
Doret тенкю ти за светкавичния отговор Hug... Дали, обаче няма да искат, да сме женени вече 2 години Rolling Eyes, т.е. да имаме сключен брак 2 години преди датата на подаване на документи? Прочетох на сайта на хоум офиса, но пък има разни документи за доказване на съжителство, които в Бг не съществуват, изобщо дали има такъв вариант да става от Бг и за партньора, може би единствено с брак..

# 352
Doret тенкю ти за светкавичния отговор Hug... Дали, обаче няма да искат, да сме женени вече 2 години Rolling Eyes, т.е. да имаме сключен брак 2 години преди датата на подаване на документи? Прочетох на сайта на хоум офиса, но пък има разни документи за доказване на съжителство, които в Бг не съществуват, изобщо дали има такъв вариант да става от Бг и за партньора, може би единствено с брак..
няма значение от колко дълго сте женени, когато аз оправях нашите документи сватбата ни беше началото на май, а картите ги взехме средата на юни  Flutter

# 353
  • Манчестър

Няма значение от колко време сте женени,но по HSMP мисля,че няма възможност за партньори...трябва да сте женени...а 2 г съжителство трябва  да е в Ук,защото то се доказва с определен набор документи ( има си списък по кое от колко и тн. ) и това са институции които ги няма в БГ. Освен това,че имате дете не доказва и един ден съжителство..

# 354
Много сте мили Simple Smile  май ще трябва да се стегнем за сватба най-напред married, колкото и да не ни се занимава.. А ако подадем заедно, и отхвърлят "доказателствата" за съвместно съжителство, дали отказват и на двамата сините карти, или карта получава само основния кандидатстващ? Но май сватбата би спестила, доста бюрократщина и главоболия и сега, и евентуално на по-късен етап, като дай боже дойдем...

# 355
И аз бих ви посъветвала да сключите брак - един подпис в общината отнема 10 минути макс Simple Smile Ние така го направихме и после заедно подадохме документите за синя карта. Моята беше готова 4 дни след интервюто  hahaha

# 356
Относно киселините ,на мен ми излизаха и от натуралните сокове.Zт  брака ще ви спести много главоболия.
.

# 357
едно подписване в гражданското без църковен брак и другите там суетни ще ти отнеме съвсем малко време, а ще ти спести един куп главоболия тук  Flutter винаги можете след това да си направите църковен брак и тържество с приятели, ако сега не ви е точно до това...
аз малко да отклоня темата от административните въпроси към бебешките дрешки  Embarassed
имам нужда да ме ориентирате какви дрешки носи новородено през "лятото" в англия  newsm78 на нашата кукла сме и взели за сега 4 пижамки и 7 бодита без ръкави или къси ръкави, но не знам дали не трябва повечко неща с дълъг ръкав и по-дебело одеалце ?  ooooh!

# 358
имам нужда да ме ориентирате какви дрешки носи новородено през "лятото" в англия  newsm78 на нашата кукла сме и взели за сега 4 пижамки и 7 бодита без ръкави или къси ръкави, но не знам дали не трябва повечко неща с дълъг ръкав и по-дебело одеалце ?  ooooh!

Зависи от лятото. Имали сме и топли и студени лета. Може да и облечеш от боди без крачоли до зимни дрехи, така че бъди готова за всичко. Не погледнах ти къде си точно? В Лондон като че ли е по-топло, но по-северно си е студено, поне за мен.
Имали сме и случаи днес да е топло, направо за плаж, утре да гърми, или още същия ден да завали.

# 359
  • в огледалото на живота
Дорет,благодаря много за информацията ти   Hug. Надявам се да изкараме приятна почивка с нашия тати.

Общи условия

Активация на акаунт