Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 514
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Това вече е ново, но пак ще е 9% от дохода, както до сега. Но пък не пише колко процента ще е новата лихва. Утре ще търся из сайта, че сега вече е късно. Лека нощ на всички.

# 616
Знам, че и в Дания образованието е безплатно и имат английски курсове. Моя приятелка завършва тази година и дори взима стипендия, така че не е лошо да се провери като опция също.

# 617
  • На село (близо до Лондон)
Merry страхотни кадри  Grinning. Добре се справя малката.

Тази година и ние чакаме да ходим в Норвегия пак в април (нали е мнооого голяма ваканция). Ще караме ски всички с изключение на Питър. Миналата година Деннис, на 2г тогава го пускахме по червени писти, но вързан с колани през кръста, тази година ще го видим как ще е. Филип отсега чака да ходи на ски и да пробрал черната, но ще видим че мен ме е страх да го пускам там, не кара паралелно още Thinking.

Сребърна паричка аз съм завършила тук университета преди доста години Embarassed. Зависи какво имаш предид за струва си  Thinking. Да стува си за реализасия по професията и финансово си стува после за работа, но зависи и за каква професия ще учи. Пиши ми на лични ако искаш повече инфо.

# 618
Мери,малката е страхотна ,поздравления!
Деб и мен това ме вълнува, но незнам  да не ме хванат да обяснявам в открит урок за Баба Марта,свекърва ми прати мартенички за целият клас !
Шу звучи много зле ,аз нямам търпение да си отида незнам дали няма да съжалявам после.
Честито на ималите рожденници!

# 619
  • Русе
... но незнам  да не ме хванат да обяснявам в открит урок за Баба Марта...

И аз се притеснявам, за това се подготвих  Laughing http://en.wikipedia.org/wiki/Baba_Marta

Мойто чаве изкара цялата ваканция болно и се надявам утре вече да е по-добре и да може да отиде на училище, че иначе какво ги прайвам тез мартеници  Laughing Накрая ще пратя мъжа ми да ги занесе. Дребното така очаква с нетърпение да подари мартенички на децата...

# 620
  • След завоя в дясно
Привет от мен,
Мери, браво на малката голямо пускане направи. Ние бяхме на big pizza, small pizza вместо чипс Laughing
Tzvetak - браво на вас, щом сте закрепили положението. Гледам и ваканцията сте уредили, започва обратното броене.
Ave- раздвижи се темата, скоро нова ще трябва да спретнеш. Ти отбеляза ли ски сезона тази година?
Didi mum и Deb - аз миналата година дадох на целия клас, заедно с учителките и директорката, бяха очаровани. Аз към всяка мартеница бях прибавила и кратко обяснение, понеже не върви на всеки един да обясняваш, пък и децата си ги носят у дома след това и родителите ще се чудят.
Погледнете и този сайт: http://www.balkanfolk.com/news.php?id=43
За зъбен тормоз при мен действа най- добре детска четка за зъби. Хем се учи да ги мие Joy хем си почесва и там където го сърби Laughing
Шу - честит празник на патерици

Хубава седмица от мен

# 621
  • Варна
Снощи до късно сте писали и сте ми дали толкова много информация   bouquet, че ще ми отнеме известно време да осмисля всичко  Hug

Sonnia, E.L. , Zò , A.S.I.A, Ave ,Merry, LadyDiDi, GI   newsm51

GI , ще ти пиша по-късно днес или утре вечер на лични.

# 622
Ell ,Deb златни сте   bouquet !Deb дано оздравеете по бързо !

# 623
Здравейте , момичета , доста сте разнищили въпроса с child benefits , аз питах , за да зная какво да гледа мъжа ми в договора, да не се получи  някоя неприятна изненада
Ако не ни мине котка пътя към средата на  март вече ще сме на английска земя с децата  Grinning
Пак имам няколко въпроса и се надявам да не ставам досадна вече  Embarassed
Ходих да превеждам и легализизирам актове за раждане и свидетелство за брак , ама не може  да стане сега , защото едното дете е родено в Поморие , другото в Тутракан , ние се женихме в Бургас , а сега живеем в Русе Laughing
Та въпроса ми е за какво точно ще са ми необх тия документи в Uk на първо време/предпол че до кр на годината поне веднъж ще се върнем в Бг и тогава ще имам време да направя цялото упражнение с ваденето на дубликати за легализацията/. За сега дадох само да ми ги преведат. Септември голямата ми дъщеря тр да тръгне на училище там/ще е на 5/ , и дали оригиналите на актовете ще са ми необходими в UK /все пак са на български  newsm78/
За болничките дечица искам да споделя , че ние ползваме от около година инхалатор /nebulizer/  голямата ми дъщеря прекара мн сериозно заболяване и по препоръка на рехабилитаторите си го взехме, да не кажа че не е боледувала , но почти не е , щом само й потече носа веднага започва инхалации и всичко изчезва за няколко дена  Peace
Приятен ден и извинете за дългия пост   bouquet

# 624
Аз не съм легализирала нищо само ги преведох.За училище даже и паспортите на децата не са ни искали.Бях се засилила да  легализирам обаче в нашата държава както всичко и това е сложно, нашите са родени във  Варна отидохме да вадим дубликати в петък на обяд изтървахме ги с 5 мин . защото трябвало в др.сграда да ходим да ги вадим и после пак да се връщаме пак там ,а те работели само до обяд в петък  :.Както и да е ако някой му е трябвал легализиран документ да каже на мен не ми е трябвал такъв за сега .

# 625
  • Bristol
krio, на мен акт за раждане никога не ми е трябвал, паспортът върши същата работа  Peace
Ell, ние само един размер пица и чипс имаме  Laughing На едно друго видео на синя писта подвиквам, пица, чипс, пица, чипс, мнооого пици, дай малко чипс  Laughing Но по-червената не смеех да я натискам много, особено в този участък, защото си беше доста стръмен. Важното беше да се отпусне и почувства ските.
GI, и на мен много ми се ходи за някоя по-дълга ваканция. За Норвегия каквото си споменавала звучи много добре, но аз все гоня по-високи надморски височини, уж за по-хубав сняг  Thinking Този път карахме и на глетчер 3440 надморска височина  Flutter Много се бях наточила за един курорт, обаче като отидохме един ден и пълно разочарование. Сигурно аз съм кривата, защото масово по форуми и сайтове само суперлативи четях за него  Rolling Eyes А за черните писти не се притеснявай, не е необходимо да кара с успоредни ски. Ако владее добре ралото и е смел, защото понякога гледката надолу по-пистата много спича, ще се справи. Моята точно от една гледка се панира, омекнаха и краката и до тук, едвам я свалихме  Crossing Arms
A.S.I.A. , ако намериш нещо по-актуално и на мен ще ми е интересно да го прочета, много ми е мътно по въпроса с тези кредити.

# 626
Здравейте на всички. Още едно попълнение от УК Wink

# 627
                                              Здравейте, аз искам да помоля за съвет.
 Искам да изпратя колет до София от тук, а не знам на "кой" българин или българска фирма от тук да се доверя.
 Пред мен е българския вестник, където има около десетина обяви за колети и пратки до България. Thinking
                     Ще съм благодарна да ми препоръчате някого.   bouquet
           Аз живея в югозападен Лондон.

# 628
  Ex, счупи ми се компютъра и вие изписахте света  Mr. Green Ние сме болнички, по точно аз съм болна, а малката е мноого суполива и не спи и това ме довършва. Направо ми иде да крещя  Crazy Аз тъкмо сутринта ви четях за мартеничките и си виках, че утре няма да имаме и се чудих къде забутах останалите от миналата година и днес получихме колетче от зълвата с мартенички и писма от племенничките  Heart Eyes Много се зарадвах.
  Имам един въпрос. То малко е без отговор, но леко се ядосах. Нали подадох за бенефити, след като три месеца се мотах. Сега получих писмо, че Чайлд Такс Кредита и Уъркинг такс кредита са ни 10 паунда на седмица... Това хубаво, добре дошло, но всички БГ тука, дето дойдоха преди една две години взимат от 17 нагоре, някой и над 40.. А ние от толкова време и нищо. Единственото, което незанам дали правилно съм написала е, на въпроса дали аз работя пишише, ако сте по майчинство пишете, че работите и колко часа. Сега са ми написали в писмото, че работя 40 часа. А аз съм по майчинство. Да звъня ли или си е така. И другия ми въпрос е, написали са ми, че на 5 април ще ми пуснат док за новата година. На мен на края на април ми изтичат деветте платени месеца майчинство. След това ще ми се пази мястото още 3, който няма да ми се плащат. Какво да направя, да подам след 5 април и после да звъня на 25 пак ли  newsm78 
  Имам и друг казус, като сте подхванали темата за ученето. И на мен нещо ми се учи, нямам възможност за университет като време и средства, обмислям някъкъв курс да карам в колежите около нас. Но трябва и да се работи, пък и детето да гледам. Знае ли някой дали поне помощите малко ще ми увеличат или таксите за колежа да ми се намалят заради това, че имам дете и евентуално ще съм безработна. В Уелс живея. Най-вероятно ще ми остане мечта, или ще е по-нататък като порасне малката и посъбера повече пари, но все пак да си знам.
  Анеле аз съм пращала с Емпреса и съм доволна. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563619.0 тези са изпитани предполагам, щом са сложени на първа страничка в сайта.
  Валентина добре дошла  Simple Smile
  krio в този инхалатор какво се слага, можеш ли да ми пуснеш линк, че ще се задушим от суполи  Sad
  GI тези дни си мислех за теб. Как сте, слушат ли мъжете  Simple Smile
  Шу честита рожденничка със закънение. Много да ви е здравичка  Simple Smile За БГ за съжеление е така, аз винаги много се натоварвам като си ходя, много мъчно ми става за мойте близки. Не че ние сме просперирали тук, но в БГ поне за мен е много отчайващо. Сега ще си ходя за по-дълго и чак страх ме лови.

# 629
A.S.I.A. , ако намериш нещо по-актуално и на мен ще ми е интересно да го прочета, много ми е мътно по въпроса с тези кредити.
Това, което ти си намерила е май най-актуалното за сега.

Валентина007, добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт