Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Нотингам/Пловдив

Честита Баба Марта,бели и червени ,весели и засмени през цялата година  Hug Hug Hug

# 646
Ell, да кажем, че в темата ме привлече любовта ми към Обединеното кралство и плановете, които правим с половинката за преместване. Досега съм ходила над 10 пъти в Лондон, но само като турист. И все още премислям имам ли аз място там и какво бих правила. Иначе половинката ми е живял там над 5г. и все още често пътува, но сега обмисляме варианта за установяване там.

# 647
  • На село (близо до Лондон)
Miss Fine  Grinning децата слушат, само дъртото момче се ослушва понякога. За Питър са като тичащ/пътуващ цирк и той много се забавчва с тях. Скучно му е като си е само с мен в къщи, че не съм толкова интересна Wink. Как е девойката добре ли я отглеждаш, че Питър красив и синеоок момък се извъжда ?

Честита Баба Марта!!!

Много емигрански настоения в темата напоследък...
Ще ми е интересно да споделите как се самоопределят вашите деца (тези дето са по-голямки на училище ходещи) като бг или англичани? И защо? Ако има интерес и аз ще споделя Thinking

# 648
Добре се сватосвате тук..
Аз докато се наканя поне на едно, няма да остане недадена мома  Laughing

GI,
не мога да се включа в дискусията за самоопределението с лични наблюдения,
но ми е интересна темата и ще се радвам да разкажеш за твоята банда.

# 649
Ще ми е интересно да споделите как се самоопределят вашите деца (тези дето са по-голямки на училище ходещи) като бг или англичани? И защо

Моите са родени тука, приятелите и средата им е тука, животът им се развива тука; животът на родителите им се развива тука; в Бг ходят на гости веднъж в годината за малко- има  ли много начини, по които да се самоопределят?

ПП. Мери, страхотна ски-ваканция изкарахме в Доломитите, ще ти разказвам.

# 650
Здравейте, момичета!

Благодаря за топлия прием Simple Smile

Честита Баба Марта и от мен.

Днеска имам рожденичка, да ми е жива и здрава, още много да ме радва (и да ме ядосва Wink

Черпя ви виртуално.

# 651
ОК значи има интерес към самоопределянето Wink.

Филип (другите са ми още малки) също се определя като англичанин. И той така тук е роден, израсъл, приятелчета и т.н. В България е ходил 2 пъти само за седемте си години за по 2-3 седмици. Говорим бг в къщи, пише и чете на кирилица и тн.

Тази сутрин закачам мартеници на децата и на мен. Те се радват, окичиха се и после преди да тръгнем за училище Филип ме пита само за българите ли е тази традиция (защото обяснявам за легендата и тн), аз потвърдих и той ОК и свали мартениците -- не искал да ги носи в училище. Обясни ми, че той и брятата му били родени той и били англ., а аз българка тъй като съм родена в България. Прав е сигурно, но ми дойде малко  Confused. Миналата година за баба Марта пак така стана отказа мартениците да носи, но без такава обяснение да ми дръпне... Малко кофти ми стана, но сигурно е прав и щом така се чувства, негово право....

Drug sluchai na dete na priblizitelno sashata vazrast kato Filip w podobni obstoatelstwa rodeno i izrasnalo, no se samoopredelia kato balgarche....Prosto mi beshe interesno zashto i otkade idvat tezi razliki...(sorry kirilizatora mi izchezna)

# 652
Валентина, честито за твоето момиче! Да те радва повече отколкото ядосва Simple Smile

Ell, моето си е коремчето, 100% натурално и отгледано в домашни условия  Laughing

GI, чак на мен ми стана мъчно като го разказа това... тъжно е, че така категорично отказва, но предполагам, че като стане по-голям ще има повече интерес към България и българското, знам ли и аз...

# 653
Днеска имам рожденичка, да ми е жива и здрава, още много да ме радва (и да ме ядосва Wink

Да ти е жива и здрава!!! Много късмет и щастие и пожелавам!!! newsm38 nbirthday

GI, не знам какво да ти кажа, децата са още малки и не осъзнават наистина за какво става въпрос. Напълно ти съчувствам, аз сигурно бих се разплакала ако някое от децата ми го направи това.

# 654
A.S.I.A.,
И за какво наистина става въпрос?

Аз не виждам драма в това, че дете, родено и израстнало тук, отказва да носи мартеница.
Та те българите в България, не всички се закичват.
Не знам, какви са вашите наблюдения, но аз нали работя в организация с много хора,
отделно съм бъбрива и съм ги разпитвала-имигранти и деца, първо поколение на такива.
Питала съм ги знаят ли езика на родителите си, говорят ли с децата си на майчиния им такъв,
как се чувстват, как се определят, какво им е отношението към традициите и обичаите...
Децата разбират, но не говорят. Родителите карат и на двата езика предимно, докато са малки.
После децата им сами предпочитат английския.
Всичките ми колеги, които са родени тук, с родители дошли от Дания, Заир, Конго, Китай
(за тези се сещам на прима виста) са ми казвали, че много са се дразнели на желанието
на родителите си да следват обичаи и традиции, които им се струват далечни и неразбрани.
Казват, че им е хубаво да ходят там на гости, че си уважават произхода на родителите,
не крият от къде са и какви са. Но се определят като англичани...

И все си мисля, че най-важното е децата да са щастливи.
Другото са някакви наши драми..

# 655
A.S.I.A. може би сега си по-чувствителна с бременността  Heart Eyes.  
Златната и аз така философски се опитвам да приемам нещата и си мислех че е в реда на нещата както той се определя така. НО този уикенд се видях с едно дете на същата възраст родено, отраснало в подобна среда, което само се определя като българче и просто се замислих  Thinking

# 656
Ами хубаво за детето, щом така се чувства...
Което не означава, че с твоето нещо не е наред или
пък че ти си една родоотстъпница, чието дете се определя като англичанин.
А нали и самата дума е-САМОопределение  Peace

# 657
Златната напипала си проблема ми  Grinning то е наистина самоопределяне, различно явно от дете до дете.

LadyDiDi много хубаво коремче  Heart Eyes. Ходих да гушкам едно 5 дневно бебе онзи ден и май пак ми се прииска съвсем малко бебе, но мъжа ми вече ще ме гони от вкъщи с тези бебета Crazy. Трудно се гледат после и няма много сън... Уф, нали приказката е луд умора няма. Да се връщам на работа вече аз, та да не ми минават такива мисли за още бебета. Само аз ли съм такава шантава? Поне ако има други клуб да си основем Embarassed

# 658
  • Нотингам/Пловдив
Момичета вижте какво сътворихме днес,аз до последно чаках да ни пратят мартенички от БГ ,но не стана навреме
ентусиазма беше много голям,за сега все още се определят като българчета  Hug  bouquet

# 659
Съжалявям, наистина не е голямя драма, но ми излезнаха сълзи при мисълта... Сигурно е от хормоните. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт