Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 722
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Дали ще имам време да се замъкна от Виктория автобусна гара до Хийтроу за 1 час? Автобуса пристига сутринта в 7 а полет има в 9:35.

100% Няма да успееш. Автобуса винаги закъснява, заради трафика в Лондон. Също така ако си с метрото може и да стигнеш, но пак няма да е на време, а и не помня как бяха нещата с кучета там. По-добре пътувай с влак от където живееш, ако трябва тръгни от предишната вечер.  Във влака  за кучето 100% няма да ти кажат нищо. Аз ти го казвам от опит това, преди години аз самата пътувах с градски транспорт от Пимлико до Хийтроу и знам какво беше тогава, сега продполагам е още по-зле. Иначе на мен ми отмена около 30 мин да заведа децата на у-ще с кола, което у-ще в едва в др край на квартала.

# 76
А може ако си с автобус все пак да потърсиш директно до Хийтроу, но ще те пуснат ли с кучето?

# 77
nana_cool добре си се завърнала в темата.Аз да те питам защо не летиш от Шотландия имаш избор предполагам Единбра и Глазгоу пък и Абърдийн са ти по близко отколкото Лондон.По памет се сещам че Балкан холидейс лети от там.
Колкото до предвижването в Лондон не пуснаха ли една линия на метрото която се движи до Хийтроу за 15 мин от централната гара(моля поправете ме ако греша)  Peace

# 78
Колкото до предвижването в Лондон не пуснаха ли една линия на метрото която се движи до Хийтроу за 15 мин от централната гара(моля поправете ме ако греша)  Peace

Пикадили отива директно до Хийтроу, но далече не е за 15 мин. Има обаче Хийтроу експрес или нещо такова, сега се сетих като спомена, но не съм запозната с него.

# 79
И аз не го знам точно как се казва или от къде тръгва просто по памет се сетих за това не съм от Лондон и не съм ползвала метро до Хийтроу аз избягвам да летя от там.
Ако пък наистина иска да лети от Лондон директния от Лютън за София е на добра цена в момента.

# 80
Да, но въпросът е да се лети с Луфтханза защото те позволяват кученце да се превозва в салона за пасажерите, ако е под 7кг с клетката.

# 81
Тя спокойно може да се обади и на двете авиолинии и да попита дали позволяват превоза на животни това не е проблем все пак не само Луфтханза позволява превоз на животни

# 82
Момичета, много ви благодаря за всички отговори!  Hug Ходих до вета днес, чип, паспорт и всичко останало над 150 паунда, отделно цялата хамалогия която ще трябва да преживеем започнах да се отказвам от идеята да го мъкнем с нас. Замислям се, че сигурно ще имаме подобни проблеми и в Бг да го влачим по автобуси (макар и в клетка, очертава ни се хвърчене между градове и рода), по-трудно намиране на квартира / хотел за една седмица на море и т.н. Добрата новина е, че има хотел за кучета даже и на нашият загубен остров за приличната сума от 7 паунда на нощ. С доста добра репутация и отзиви. Единственото ми притеснение за момента е, че все пак става въпрос за 3 седмици и горката животинка, не знам как ще се чувства толкова време без нас.  Rolling Eyes Смятам да купя билети в петък, защото все още има изгодни цени от нашият остров, ако изчакам малко пвоече в мислене и чудене ще станат поне два пъти по високи. Миналото лято май месец бяха по 1000 на човек.  Shocked

aniji, гледах варианти да пътуваме от Шотландия някъде - Глазгоу, Единбург, Инвърнес проблема е, че няма никакви удобни връзки после в Лондон и трябва да спим една нощ някъде, заради ферибота. И реално ще ни излезе много по-скъпо с всички билети, нощувки и пари за храна и доста по-дълго като време пътуване. Ако бяхме на мейнланд щеше да ни е далеч по-лесно с всичко, за съжаление не сме. Simple Smile

Ще ви държа в течение. Simple Smile Да не говоря, че толкова време не съм се прибирала, направо ме е страх, сигурно ще гледам като паднала от луната.  Laughing

# 83
Милото кученце! Знам какво ти е, и аз имах болончица и имахме същите проблеми с пътуванията. Дори съм отлагала такива заради нея. А няма ли някои добри приятели? Да се грижат за кученцето? Хотелите са хубави, но не им се отделя достатъчно внимание по отделно. Мила ако живеех до вас щях да ти предложа да ти го гледам безплатно, дори щеше да е удоволствие.

# 84
A.S.I.A.   Hug имало и някаква жена която ги гледала в дома си. Собственика на едно магазинче до нас обеща да провери за цени и други. И а предпочитам човек да го гледа. Все пак в този хотел са в клетки, макар и големи даже имало електрически одеалца да им топлят дупетата.  Laughing Има още доста време до тогава ще видим какво ще стане. По принцип имам две- три приятелки + хазяите които мога да питам, но куче макар и малко си е сериозен ангажимент при това мой, не е честно да товаря някой друг с него. Клоня към хотела за сега, стреса ще му го лекувам после с бисквити и любов.  Laughing

# 85
Пожелавам ти да намериш най-добрия изход за това ангелче!  Hug

# 86
Здравейте момичета, май ще бъда нова тук във форума. Знам , че имам много да изчета от старите теми, но все пак имам едно питане за съвет-мъжа ми ще кандидаства за лекар в UK и се чудим къде да изберем. Имам впредвид, че по принцип искаме в голям град, даже Лондон, но не знаем точно колко е скъпо-имам впредвид наемите. Ако имате идеи кои големи градове са готини за живеене, ще се радвам, ако споделите. Имаме беба на 5 м. и , ако приеме работа първоначално ще отиде само той за няколко месеца сам. Да види дали ще му хареса въобще и за какво точно става дума. Rolling Eyes

# 87
Вие първо вижте къде ще го вземат за да дойзете. Тук Бг лекарите не ги пускат веднага в театъра, първо искат да видят от началото как започва и така да се издигне. После като направи нужния стаж тук винаги може да кандидатства за работа в някоя голяма болница. От големите градове-всеки си има своите хубави и лоши страни, скъпи и евтини места, добри и по-добри болници.

# 88
Здравейте мами! Тази сутрин намерих вашата тема и нямах време да прочета всичко написано до момента, така че се извинявам, ако въпросите, които искам да задам са дискутирани вече.  Ще кандидатстваме по HSMP за сини карти от името на мъжа ми, като ще включим и детето в BR2 формата. До колкото знаем UKBA настояват всички документи, представени като доказателство, да са оригинални, но ни е много притестнено да изпращаме оригиналния акт за раждане на детето и мислим, да изпратим дубликат издаден от общината.  До колкото знам разправиите да се издаде наново оригинален акт за раждане са големи. Мъжът ми описа в обяснителното писмо към заявлението, причините поради които не искаме да изпратим оригинала.  Дали според вас ще е проблем това? Освен това ме интересува, дали UKBA издават някакъв документ също и на детето, заедно със сините карти на родителите, и ако не, защо изобщо е нужно да включваме и него във формата? Благодаря предварително  за помощта!

# 89
A.S.I.A точно така , знаем го това. Първоначално ще иска да бъде RMO (resident medical officer) или да прави locum , точно за да види каква е работата първоначално, как ще се отнасят към него, дали ще му хареса и т.н. и чак като минат 3-6 месеца тогава ще мислим за по постоянно. Той е уролог и има и приравнена европейска диплома. Също така ще трябва да отиде до Лондон, за да се регистира на място в техният лекарски съюз.
И все пак въпреки че, искаме да пробваме ни е малко притеснено все пак  Shocked Затова пиша и тук във форума за малко морална подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт