Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Манчестър
  Golden  дата за интервю се записва за около месец напред. Това не зависи изобщо от твоя личен избор, за съжаление. Просто се обаждаш в Home Office и те ти казват какви дати имат, обикновено са само 2 и ако се обадиш в петък може да ти кажат, че няма свободни дати. Не се шашкай, обади се в понеделник, когато са пуснали други 2. Също се подготви, че може да попаднеш на служител, който да ти каже, че няма такава практика за интервюта. Пак не се притеснявай, просто затвори и се обади отново, ще попаднеш на някой друг. По лични впечатления, половината от хората, работещи там не знаят изобщо какво правят там.
  Ти пишеш, че документите ти са в UK Border Agency, но мисля че имаш предвид Home Office. Първите издават само Work Permit, на основа на който се издава розовата карта/лилава (Work accession card)
  Home Office има нова политика за период на издаване,до 2 мес беше преди, а сега е до 6 мес.(работни дни) Много мои колеги румънци в нашата компания чакаха и по над 6 мес реално.Така че аз до последен дъх ще продължавам да агитирам в полза на интервютата. И тези слухове, че на интервю могат да не ти дадат синя карта са абсурдни. Това не зависи от усмотрението на служителите, а от това дали всичките ти документи са изправни.
  По моя въпрос: още не са ни казали кой ще изберат за следващия курс. Мислех, че ще го съобщят в петък, но не би. Надявам се да е днес, че вече нямам нерви. така че който стиска(палци Mr. Green) да продължава да стиска, моля Hug

Само да поясня...

Home Office = Министерство на вътрешните работи.
UK Border Agency= агенцията(подразделениена подчинение на Home Office,което се занимава с имиграцията,натурализацията и тн.).

Доколкото разбирам иначе на тях не им трябва синя карта,а accession work card(не помня какъв цвят беше) ,и тя се издава след като работодателя подаде искане за конкретен човек за наемане и докаже,че няма друг. С такава карта имаш право да работиш само за този работодател. Ако имаш след това 12 м непрекъснат легален емплоимент можеш да подадеш за синя карта,
Доколкото си спомням , за такава карта не може да се отиде на място,а е само по пощата.

# 151
Привет на всички  bouquet
Golden,
Не знам колко време ще ти отнеме изтеглянето на документите и дали въобще може да стане. За интервюто -  букнах си го онлайн тук https://ukbabooking.homeoffice.gov.uk/ukba/index.start, като аз си избрах деня, но имаше най-скоро за две седмици напред. Тук може да видиш кой може да кандидастваhttp://www.ukba.homeoffice.gov.uk/contact/applyinginperson/peoservices/. За документите долу малко ми се заядоха, че не са преведени, но и не можеха да ми кажат къде пише, че трябва да са, така че минахме. Ако все пак на някого откажат издаването на "карта", то детайлно му обясняват защо на няколко страници.
svidni4ka,
Успех!
Кремена,
И на вас успех с къщата:) Същият спам го получихме и ние.  През Гъмтри си намерихме сегашната квартира, но беше с много късмет и в последния момент - баш преди Коледа. Ако има начин, наистина минете през агенция, макар че там ще има такса и проверка на доходи/предишни адреси.
Днес ще ходим до Грийнуич на разходка, а и нали от март ще има вход, поне сега да го разгледаме Mr. Green Хубав уикенд на всички Mr. Green

# 152
Благодаря на всички за информацията . В момента съм кълбо от нерви, уффф.
 Наистина не съм наясно с терминологията и е възможно да използвам неправилни понятия .

Аз кандидатствам с BR3 и затова реших че става въпрос за синя карта. Болницата първо изпрати документи че иска да ме наеме и след 3 седмици получи letter of approval.След това , копие от това писмо и въпросния BR3 формуляр , изпратих  до UK Border Agency

Честно казано, тази идея с изтеглянето на документите и т.н. ме изнервя. Аз също не съм убедена,че ще стане. Да не говорим,че най-вероятно служителите няма да  плеснат с ръце от радост и да започнат да търсят и връщат моите документи.

Момичета, имате ли представа как стои въпросът с децата ? Имам предвид ако не се кандидатства за синя карта,а за документа за който писа Аве? Те ще дойдат при мен есента за новата учебна година. ЗА момента не съм попълнила нищо за тях в документите които изпратих... а сигурно трябваше.....уффф, чувствам се толкова глупава и объркана в момента. Съжалявам ако досаждам.

# 153
  golden тя тази карта не се ли подава от работодателя, а не от теб. Поне при мен беше така, работодателя ми извади розавата и след 12 мес аз си подадох за синята. Но аз бях по схемата за младежките програми, ти си по друга. Прочети внимателно преди да им звъниш. Дано те изненада и престигне бързо, моята и преди съм писала дойде за една седмица  Shocked То щото не ми трябваше...А за децата не мисля, че има проблем. Познавам хора без никакви документи тук, а децата им си учат от години. Децата са ти малки доколкото знам, нали Simple Smile Успокои се, ще се подредят нещата  Hug

# 154
Здравейте, предстои ни преместване в Англия с дете на 3,5 години. Изобщо не мога де се ориентирам в тези детски градини, четох, рових се... Не мога да разбера каква е разликата между: childminder, nursery, nursery schools, pre-school, play-groups и какво беше още?
Срещнах някъде, че за деца между 3 и 5 години се полагат 2,5 часа на ден безплатни, но това може би се отнася само за държавните заведения? И как да разбера кое е държавно и кое частно? И колко горе долу излиза на месец дете на тази възраст да посещава детско заведение? И има ли някакъв вариант, в който да посещава " нещо" за час- два на ден с един от родителите, да общува с деца, докато посвикне и научи езика?
Извинявам се, ако има писано вече по темата, но не можах да намеря  Embarassed

# 155
Момичета, много ви благодаря още веднъж за споделените мнения. Безценни сте. Hug  bouquet Hug

За картите , мен лично много ме е яд, че преди да ги подам не попаднах на това инфо за Кройдън.  #Cussing out ако знаех, щях да отида на място. Ама моя си е грешката

# 156
  • Лондон
Здравейте, аз все се каня за включване тези дни, но не се получи и те настроенията и събитията се сменят...

Ell, честит празник на патерици, надявам се при следващо мое минаване по М1 да имаш възможност да почерпиш Grinning

За почивките в БГ аз да си кажа, че след едногодишния ни престой през 2008 и ходене няколко пъти в Гърция и веднъж в VIP Лозенец, където ни трябваше бюджет, равен на този на 3те ни ходения до Гърция, но не само заради бюджета, а заради тази VIP култура, ние повече на почивка в БГ няма да ходим, имахме любими места, но те просто не са същите, каквато и да е цената, просто...мерси Confused

mamaya, за детските градини темата е дискутирана многократно, за дете на 3.5 години трябва да се интересуваш от училища, не от детски градини, и ако искаш да попаднеш на добро такова, трябва спешно да се заинтересуваш.

Аз имам също оплакване, днес получих известие, че трябва да доплащам данъци за 2006/2007 година, при положение, че преди 3 месеца ми върнаха 17 паунда, надплатени за 2009/2010 Shocked Чудя се, аз ли не съм в ред, тук ли някой се побърка...ще го осмисля и ще се жалвам, но сигурно няма да има полза...

Другата ми жалба е за болестите, детенце е 2 дни добре, после 1 - криза, после пак така, това с програмата на много работеща майка въобще не върви...Направо катастрофа, всеки ми казва, че така пораствали децата, някой мисли, че ние така остаряваме всъщност Sad

Хубава неделя все пак, надявам се на по-добри дни

# 157
mamaya  направо е за училище както ти е казала tzvetak ,то поне не се и плаща иначе за детска градина е доста скъпо.

tzvetak ,съчувствам ти няма как и моите се разболяваха  в несвяст на тази възраст с разликата ,че са двама и тъкмо единия се оправи хоп и другия  се разболява.Не че сега е лесно, но тогава беше ужас.

Някой има ли идея колко трябва да е дохода за да кандидатствам за чайлд такс кредит и да отпуснат такъв newsm78 ?

# 158
  • Лондон/Пловдив
В момента моя син е на почти 4 и ходи на детска градина ,тук доколкото съм запозната държавни май няма или са много малко.Градината ми е 37 паунда на ден ,но ми се поема част от нея и реално плащам за 3 дена от 8 сутринта до 6 вечерта общо 54паунда  което изобщо не е много .
Аз да се похваля на 2 май пътувам  за БГ до 26 юли почти 3 месеца ще изкарам в собствения си дом newsm44 newsm68 .До края на март Алекс ще ходи на градина и после го спирам един месец обиколки и септември на училище .
tzvetak  пробвай да и даваш клеева тинктура по няколко капки да речем по 5 на ден много вдига имунитета Алекс с това го оправям и да чукна досега не е боледувал от както сме тук ,а ходи вече половин година на градина . Аз за картите сини ,жълти ,пембяни не мога да давам акъл хич не няма ама да питам аз имам синя обаче още нямам иншурънс преди да взема картата ми го отказаха и реших сега пак да се явя на интервю дали ще ми откажат пак или има надежда да взема  newsm78

# 159

Някой има ли идея колко трябва да е дохода за да кандидатствам за чайлд такс кредит и да отпуснат такъв newsm78 ?
Ето линк с таблица http://www.hmrc.gov.uk/pdfs/wtc1.htm  Hug

Ние купихме билетите за юли месец, за морето решихме да видим как точно ще сме с парите и да решаваме на място.  Rolling Eyes Кучо една добра позната ми предложи да го гледа за времето когато ще ни няма и ми олекна, поне съм сигурна че ще бъде гледан, на топло в къща и с хора. Ходихме до този кенел, стори ми се по-зле от приют за бездомни, направо ми се дорева като влязохме.  Confused Тъмно, студено в едни клетки затворени... Едното куче явно беше много стресирано, като ни видя подви опашка и отиде в ъгъла, дори собственика на кенела като го викна не реагира.  Rolling Eyes

Момичета, как училище на 3.5 години?  Shocked А Англия и Уелс нали започват от 6 даже или бъркам? При нас е от 5 П1 до тогава на нърсъри. Дори една година да изкара на нърсъри пак е по-добре отколкото да го пратят на при скул или П1 веднага, не съм сигурна дори дали ще го вземат под 5.  Rolling Eyes

mamaya, нърсъри от 3 до 5 години платени 3 часа на ден (бяха 2.5 до скоро) от държавата. Две- три страници напред написах подробно какво правят в нърсъри групите. При скул има в Англия и Уелс междинно (като предучилищна) преди П1 (първи клас в бг), там не знам как е точно понеже в Шотландия нямаме такова удоволствие.  Laughing Плей група не знам къде точно си го срещнала, но обикновено тук така наричат нърсъритата (градините в Бг). Чайлдмайндер е жена минала курс за детегледачка, но има право да гледа повече деца в собствената си къща или помещение пригодено за целта т.е. ти си водиш детето при нея не обратният вариант. Цените варират, до преди година - две при нас беше по 3 паунда на час, скоро не съм се интересувала. Единственото което се сещам да сте заедно с нея и други деца е да намерите на близо до вас mother and toddler група. Там се събират обикновено майки от квартала, но в повечето случаи са бебета и деца под 2 години. Майките пият кафе, а децата играят. Заплаща се символична сума от паунд - два за кафето и снакса за децата.

bouquet

# 160

Аз имам също оплакване, днес получих известие, че трябва да доплащам данъци за 2006/2007 година, при положение, че преди 3 месеца ми върнаха 17 паунда, надплатени за 2009/2010 Shocked Чудя се, аз ли не съм в ред, тук ли някой се побърка...ще го осмисля и ще се жалвам, но сигурно няма да има полза...

Нали имаше на скоро "скандал", че главният счетоводител или какъвто е там не бил сметнал правилно данъците за един кой си период с няколко години назад. Понеже не гледам новини, хванах случайно в някоя шоу програма го бъзикаха, та не знам подробности. Мисля, че казаха, че ще бъдат преизчислени и ще трябва да се доплатят от населението. Може би така е и в твоят случай.  Rolling Eyes

# 161
  • London

По моя въпрос: още не са ни казали кой ще изберат за следващия курс. Мислех, че ще го съобщят в петък, но не би. Надявам се да е днес, че вече нямам нерви. така че който стиска(палци Mr. Green) да продължава да стиска, моля Hug
[/quote]стискаме палци непрекъснато и те мислим дано всичко да е о.к.  Praynig Praynig

# 162
аз да се впиша набързо Simple Smile една позната ще ражда (на път е за болницата), да стискате палци да мине всичко бързо и нормално ... че тя милата не знае английски, а е в Шотландия и аз от тук го играя преводач по телефона, докато й осигурят такъв от болницата .... Simple Smile ей много се радвам на нови бебчета Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 163
  • Bristol
Добро неделно утро  Mr. Green
mamaya, като гледам лентичката ти, детенцето ти е родено юни месец? Направо за reception class в училището можеш да го записваш. От 9 до 3 следобед ти е безплатно  Grinning

Вчера синът си покани 3ма приятели на гости с преспиване. Леле, те много пораснали тези деца, аз с моите 176 см направо дребна се почувствах до тях  Laughing А мъжът се притесни, че къщата ставала малка така  Joy Днес сутринта рано се спретнаха и съпругът ще ги води до Шефилд, да гледат финалите по баскетбол. Той горкият вчера си пристигна от Австралия, едвам гледаше, но го държах буден почти до 8 часа вечерта и чак тогава дадох зелена светлина за леглото. Толкова ни е натоварена програмата, няма време за адаптация  Crazy Момчетата чак към 1 след полунощ си легнаха. Боботиха до късно с техните мутиращи гласове. Като съм в друга стая и вече не съм сигурна кой говори, мъжът или децата  Laughing
Сега гледам слънцето блеснало и въпреки че вън е студено, мисля да отскочим до парка с щерката. Без кола съм и нямам много избор, но и цял ден да сме заточени в къщи, няма да издържа  Crossing Arms

tzvetak, за успокоение, след 5-6 годинки се стабилизират нещата. За работещи родители е много трудно, ако нямат странична помощ, да  Rolling Eyes Аз никога нищо не съм давала на моите, но вие ме знаете, че не съм много по лекарствата. Само с парацетамол и вода лекувам, като тукашните доктори  Twisted Evil

Cherry Mam и nana_cool, браво! Оправихте вие лятната ваканция  Flutter

evkovalska, късмет на познатата ти! Лошо, че под такъв стрес е изпаднала, не стига раждането, ами и да не разбираш какво ти казват акушерките  Confused Аз се бях притеснила да не забравя английския по време на раждането. Не знам дали сте гледали 11 мига от пролетта, там една руска шпионка така я разкриха Wink Като раждаше изключи и започна да вика на руски  Whistling

# 164
Благодаря ви на всички за отговорите   bouquet
 Детето е родено юли месец, а това reception class не го бях срещала, но ми звучи добре. Тя е доста контактна и се надявам да няма проблеми с адаптацията, обича до ходи на градина и не искам от отвиква. А през първия месец в Англия, аз ще съм на работа, ще трябва да си търсим и квартира и ми се иска да имам някаква представа как стоят нещата. Таткото не говори английски и остава с всичко аз да се оправям. Може да го пращам заедно с детето на тези mothers and toddlers групи да учат и двамата английски  Mr. Green
Merry тези reception class към някое училище ли се провеждат? А за да тръгне детето на 5 години на училище, трябва да с подаде молба една година по-рано, така ли? А като пристигнем там, мога ли да потърся информация и в тези Sure Start центрове?

Общи условия

Активация на акаунт