Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 684
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Zolka имам 3 приятелки в БГ, който имат аптеки и работят в аптеки, ще ги питам днес дали не може да намерят Деавит. Нали знаеш, че той съдържа витамин А, който не е препоръчителен за бебета, особедно в големи дози. Изкарвай детето на вън повече, не се притеснявай толкова за тази фонтанела, в БГ според мен малко преувеличават. Тук дори не ги пипат, витамин Д не се дава, доста мрачно време е, пък като гледам не са рехитясали. Понеже на моето дете фонтанелата е голяма, четох доста по темата, навсякъде си пише, че до две години е нормално да е отворена и мека. Обезпокойтелно е обратното. Виж и друго мнение според мен, сигурна съм, че ще си го израсте. Вигантола ще го пускат в БГ до 20 дена, така че не е страшно. Ако искаш имам две опаковки Деавит, който няма да ползвам, мога да ти ги пратя, но от отчетната знам, че повечето педиатри го отричат, само тези от едно време го изписват.
УиУи държавните училища са си безплатни. Само градините се плащат и извън училищната дейност, ако посещава такава. Майките с по-големи деца ще ти пуснат линк  Simple Smile

Ние ходихме и на второ мнение, когато ни поставиха диагнозата.Пускахме и изследвания.Та ,за мое съжаление диагнозата ни се потвърди тройно.Знам за вредите от витамин А, но в нашия случай не знам кое е по-малкото зло.Ако наистина пуснат вигантола ще е прекрасно, но в противен случай няма да откажа деавита, който имаш, като ще си го платя.

# 181
  • В Европа!!!
Здравейте момичета.Предстои ми брак с англичанин и искам да ви попитам какви са документите които получавам -кога ставам английски гражданин и тем подобни?Също така имам и дете на 1.7г. и за него как стоят нещата?И в какви учебни заведения(в БГ са ясли и градини )мога да го запиша и какви са цените?Ще съм ви много благодарна ако ме упътите  Peace

# 182
Ще поправя въпроса си, питам за сина на сестра ми. На 14 год е,какво ще ми препоръчате за езиковото му обучение. Платени или безплатни курсове

# 183
Докато се ровех в сайта на Uk Border Agency  видях че се споменава записване на час за снемане на физически параметри/показатели. Не знам дали го превеждам точно.Имате ли представа за какво става въпрос?

# 184
  • Манчестър
Здравейте момичета.Предстои ми брак с англичанин и искам да ви попитам какви са документите които получавам -кога ставам английски гражданин и тем подобни?Също така имам и дете на 1.7г. и за него как стоят нещата?И в какви учебни заведения(в БГ са ясли и градини )мога да го запиша и какви са цените?Ще съм ви много благодарна ако ме упътите  Peace

Англииско гражданство след 5 години женитба......
за детето има много опции, но за всичко се плаща много..

# 185
  • В Европа!!!

А тогава какво е това което се получава след две години  newsm78?
За детето-разбрах че е за нърсъри,но не разбрах тези безплатни часове за всеки ден ли са и как се получават  newsm78?

# 186
много въпроси за градини и детегледане, ето някои полезни линкове:

общата информация:
http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Preschooldevelopmentandlearning/index.htm

търсене на гледачки и градини:
http://childcarefinder.direct.gov.uk/childcarefinder/

пълен списък с кварталните училища: на страницата на всеки Local Council

списък с квартални библиотеки, детски класове, клубове, църкви където има срещи: местното списание Families (от библиотеката и всяко училище, безплатно го раздават)

същата информация за местни събития: netmums.com (по квартали, иска регистрация)

еквивалента на БГ-мама: mumsnet.com (много информация, особено за училища и какво ги вълнува английските майки), но е форум, има много плява - но и събрани статии и линкове в подсекции

информация за родители на български: http://www.bghelp.co.uk/modules/Jig/index.php

============
За витамин Д, Американската Асоциация на Педиатрите скоро се поправи, и издаде нови препоръки; аз също не давах на моите бебоци, но да знаете че има нова политика  Mr. Green
http://www.aap.org/healthtopics/vitamind.cfm

# 187
  • Манчестър
Здравейте момичета.Предстои ми брак с англичанин и искам да ви попитам какви са документите които получавам -кога ставам английски гражданин и тем подобни?Също така имам и дете на 1.7г. и за него как стоят нещата?И в какви учебни заведения(в БГ са ясли и градини )мога да го запиша и какви са цените?Ще съм ви много благодарна ако ме упътите  Peace

А тогава какво е това което се получава след две години  newsm78?
За детето-разбрах че е за нърсъри,но не разбрах тези безплатни часове за всеки ден ли са и как се получават  newsm78?

Нищо не се получава след две години...за детето безплатните часове са от първия скул търм след навършване на 3 г възраст и са докато тръгне на full time education.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 00:00 от Ave

# 188
благодаря ви за насоките!
аз вит. д не съм давала досега, макар че ни го изписаха още от 20-тия ден! а той е лятно бебе! но тук слънцето никакво го няма и се зачудих дали да не давам по малко. той е основно на кърма. давам му жълтък на яйце от време на време, колкото му се яде, там също има вит. д. имам и рибено масло за деца над 1 г. и не знам дали да не пробвам да му дам.
иначе от бг и на мен са ми поръчали да проверя тук за вит. д, там явно е голям проблем, защото всички педиатри го изписват, а го няма.

а за носа не знам какво му стана, досега не е боледувал, а сега е само това - сополи, дали не е от климата или от предстоящо никнене на зъби... в крайна сметка открих колпол салин в буутс и ще пробвам с него. досега му капех по малко виброцил за възрастни  Embarassed но не помогна особено.

# 189
  • ENGLAND
Магдалена_79  моята като имаше проблем с носа използвах Karvol капки. Слагат се няколко капки на възглавничката и след това изпомпвах с помпичка сополите от носа. При нас работеше перфектно. Има ги навсякъде, и в Бутс, и в Супердръг. Има и като ароматизатор за въздуха, но капките за възглавничка са най-добри. Не е препоръчително капки за нос при малко бебе.

# 190
мерси! ще пробвам и това! Simple Smile

# 191
Магдалена_79, аз слагах Olbas на възглавничката или дирекно на блузката му. Има го почти на всякъде. Никога не съм изпомпвала сополи, мисля че имаше дискусия по въпроса във форума, като не препоръчително и дори вредно.  Rolling Eyes

Ave, сигурна ли си за 5-те години? Бяха две, после увеличиха периода на 3 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility … partnerofcitizen/ за омъжени/женени за британски граждани.  Rolling Eyes

m@y@, след като мине този период от 3 години имаш право да кандидатстваш за гражданство по натурализация, т.е. не го получаваш автоматично. Идете в посолството в Бг и ще ви обяснят всичко което ви интересува и трябва. Всеки случай може да си бъде индивидуален за себе си и да изисква повече или по малко документи.

# 192
  • Манчестър
Магдалена_79, аз слагах Olbas на възглавничката или дирекно на блузката му. Има го почти на всякъде. Никога не съм изпомпвала сополи, мисля че имаше дискусия по въпроса във форума, като не препоръчително и дори вредно.  Rolling Eyes

Ave, сигурна ли си за 5-те години? Бяха две, после увеличиха периода на 3 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility … partnerofcitizen/ за омъжени/женени за британски граждани.  Rolling Eyes

m@y@, след като мине този период от 3 години имаш право да кандидатстваш за гражданство по натурализация, т.е. не го получаваш автоматично. Идете в посолството в Бг и ще ви обяснят всичко което ви интересува и трябва. Всеки случай може да си бъде индивидуален за себе си и да изисква повече или по малко документи.

Три години е ако си под Имиграционните Правила. Като ЕУ гражданин трябва да упражняваш трити раитс за 5 години.Нямам време да пиша подробности сега.Но точно в линка,които си дала прочети малко по надолу, където са упоменати EU citizens.

# 193
  • В Европа!!!
Страхотни сте  Hug.
Момичета много ви благодаря за предоставеното инфо  Peace.

# 194
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Tzvetak- благодаря за пожеланията, ще се радвам да се видим следващият път като наминаваш през нас, непременно ми пиши. Като спомена летни ваканции, по телевизията съобщиха, че този Понеделник бил най- щастливия от годината, защото хората се отърсвали от след коледното настроение и решавали къде ще почиват лятото Laughing
Магдалена_79 - аз на моята мишка давам Вит. Д на хапчета. Слагам и го в бузката отстрани точно преди да започна да я кърмя, докато свърши вече се е разтворило без проблем и няма разливи Wink
Zolka поръчах само Вит. Д от Германия, там са хапчета само този витамин, не комбинация с други. Помоли някой да ти прати, ако нямаш познат там, някоя от мамите в отчетния по държави съм сигурна, че ще отзове. Също отделно се продава и във Франция, абе май във всички Европейски държави го има с изключение на Англия.

Общи условия

Активация на акаунт