Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 669
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Магимон, покрий поразиите с натрошени орехи или нещо друго под ръка и ще стане чудна Simple Smile Чак на мен ми се прияде сега  Laughing Прати рецептата, може и аз да измайсторя нещо днес, не да седя само пред компютъра  Laughing   chef

# 211
Magimon в Boots продават козметика на Weleda, аз ползвам и съм много доволна. Даже бебешката серия е намалена в момента.  Peace
P.S. Запис  Hug

# 212
Здравейте момичета,искам и аз да се включа в темата.Скоро след около 15 дни съпругът ми заминава за Лондон.Отначало има къде да остане евентуално след месец ,два ще си търси квартира като междувременно ще си изкарва документи и ако много се забави с документите ще си търси работа на черно.Ако всичко е наред и започне стабилна работа аз и нашата дъщеря ,която скоро стана на 5 години,ще отидем при съпругът ми към септември месец.Аз много се притеснявам за дъщеря ми как ще се справя с езика и на какво училище ще ходи.По цял ден чета различни форуми за работа,училища и квартири,но може ли някой да ми каже дали съпругът ми може сега като отиде да я запише на училище без детето да е там за септември месец,какви документи ще са необходими за записването и,някъде пишат че може да се запише детето и без то да е в страната а на други места пишат че не може,на някой са им искали само паспорта на детето а на други само акта за раждане.Може ли някой да ми отговори който скоро е минал по този път.Ще съм много благодарна за това. HugА също така може ли да се запише ако още нямаме изкарани всички документи за легален престой и работа.Знам че стана много дълъг поста и се извинявам за това,но имам още хиляди въпроси които ако не намирам отговори ще ви питам.Лек ден на всички  bouquet

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 19:48 от pavleta-reni

# 213
Ей тия най-ги обичам!!! Заради такива българи дето работят на черно им излиза лошо име на всички българи!
Първо, ние, които работим легално, им плащаме таксите.
Второ защо идка да рискува, да бъде хванат и изгонен с глоба, мисля, че беше £1000, след като можеше да си подаде документите още от бг за разрешително, или да ги подаде сега, има 3 месеца на разположение, през които може да пребивава свободно като член от ЕС, без да работи нелегално.

Знам, че звуча грубо, но ми писна от нелегални!!! Още повече, че сега имате възможности! Я ни питайте нас, които сме дошли тук преди ЕС как сме се справили, как сме висяли по интервюта за визи! И пак не сме останали нелегални тогава!
Е, не ядосах се!!!

# 214
  • След завоя в дясно
Magimon - относно кърменето, ако го желаеш се получава, трудно но не невъзможно. Тук има такава подкрепа отвсякъде в тази насока. Ако не си сигурна попитай акушерката те са тренирани и на сън да показват Mr. Green Аз получих много помощ и в болницата понеже малката си сучеше долната устна и изобщо не се сети за моите атрибути, та имах още от първата минута неразбирателство по този въпрос Crazy Но, всичко се нареди.  Можеш да ползваш готов зехтин, ако не ти се преварява или нямаш време,има го във всички аптеки или бадемово масло. Аз първите дни я къпех като слагах само по 1-2 капки зехтин във водата.
pavleta-reni - всяка монета има две страни както спомена и A.S.I.A. , моят съвет е по една стъпка, но навреме. Виж как ще се развият нещата със съпругът ти и тогава ще мислиш за детенце.
Има 3 месеца на разположение, през които може да пребивава свободно като член от ЕС, без да работи нелегално.
Това означава ли, че през тези 3м. има право да работи?
ov4ar4eto kalitko  - който го е страх от мечки, да не ходи в гората Mr. Green пък и не знаех, че всички българи сме за притеснение Laughing Аз останах с впечатление, че тепърва ще се установявате тук. Може би ако дадеш малко повече информация ще можем да те насочим. Освен в Gumtree и  Off licence може да проверите и в Loots.

# 215
A.S.I.A., права си да се ядосваш, но има и много англичани, които си клатят краката и ти им плащаш здравеопазването, нали? А колкото до престоя от 3 месеца, не мисля, че му дава право на работа, просто никой не го закача и пита как се изхранва през това време. За да си уреди работа от БГ трябва работодателят да кандидатства за разрешително за него. И пак е омагьосан кръга. Той тук на място може да намери работа и да тръгне по легалния път, просто момичето не се е изразило съвсем ясно, но пише, че ще си оправя документите...

# 216
  • Русе
През тези три месеца може да бъде селф имплойд. Стига да има какво да предложи, разбира се. Да си държи всичко в ред, да си издава фактури... До края на третия месец трябва да се регистрира. Мислете първо какви са ви възможностите да направите всичко легално. Не се хвърляйте веднага да мислите за "на черно". Ако ще работи, например, на строителни обекти, ще търси тук-там за по седмица-две-три нещичко "на черно", по-добре да си е селф, да си е легално всичко, да сте си спокойни и вие, че няма да ви навестят добрите хора от бордър ейджънси.

# 217

Има 3 месеца на разположение, през които може да пребивава свободно като член от ЕС, без да работи нелегално.
Това означава ли, че през тези 3м. има право да работи?

Не, не може да работи безе разрешително. Не може и да рлебивава повече от тези 3 месеца без разрешително, освен ако не е студнтили нещо такова, Eйв май може да даде повече инфо за вратичките в престоя.

ЛайДиДИ, съгласна съм, че има англичани, които си клатят краката, но това не нарушава закона и още по-малко разваля репутацията на българите. Защото според мен дори е тъпо, при положение, че има начин всичко да е легално, то пак да се търси нелегална работа.
В кръговете в които се движа няма много българи, да не кажа никакви и когато някой се запознава с мен и казва "Аз съм чувал това и онова и това и третото и десетото за българите...!" И на мен ми става гадно защото повечето неща които са чували са или за такива нелегални емигранти или защото са си патили от посещения в Бг. И на мен остава задачата да им доказвам, че повечето българи не са такива, каквито ги описват.

# 218
Ей тия най-ги обичам!!! Заради такива българи дето работят на черно им излиза лошо име на всички българи!
Първо, ние, които работим легално, им плащаме таксите.
Второ защо идка да рискува, да бъде хванат и изгонен с глоба, мисля, че беше £1000, след като можеше да си подаде документите още от бг за разрешително, или да ги подаде сега, има 3 месеца на разположение, през които може да пребивава свободно като член от ЕС, без да работи нелегално.

Знам, че звуча грубо, но ми писна от нелегални!!! Още повече, че сега имате възможности! Я ни питайте нас, които сме дошли тук преди ЕС как сме се справили, как сме висяли по интервюта за визи! И пак не сме останали нелегални тогава!
БРАВО НА ТЕБЕ.... НАПРАВО НЯМАШ ГРЕШКА... ИЗБУХВАНЕТО ТИ Е ПРОСТО PATHETIC.... Предполагам, че успя да се отървеш от моми4ето и то не само няма да посмее да пише повече тук, но най вероятно ще убеди мъжа си , че не иска да ходи никъде...
Типично българска (ама бай Ганьовска ) изцепка.

О, масса, извинете, масса... Кое по точно ти дава правото да коментираш така гадно? това, че си дошла  в UK даже май и преди кралицата, или че списваш със леко надменен собственически тон във форума, интересна работа... ама както и да е WELL DONE....

поздрави
жана

p.s. и просто не бързай да говориш от името на всички българи (по света , че май и ма луната) , аз живея тук от '99,  така  че ще взема и аз ей сега да си излея злобицата на някой нещастник, та нека всяка жаба да си знае гьола...

Е, не ядосах се!!!

# 219
Здравейте момичета,искам и аз да се включа в темата.Скоро след около 15 дни съпругът ми заминава за Лондон.Отначало има къде да остане евентуално след месец ,два ще си търси квартира като междувременно ще си търси работа на черно и ще си изкарва документи.Ако всичко е наред и започне стабилна работа аз и нашата дъщеря ,която скоро стана на 5 години,ще отидем при съпругът ми към септември месец.Аз много се притеснявам за дъщеря ми как ще се справя с езика и на какво училище ще ходи.По цял ден чета различни форуми за работа,училища и квартири,но може ли някой да ми каже дали съпругът ми може сега като отиде да я запише на училище без детето да е там за септември месец,какви документи ще са необходими за записването и,някъде пишат че може да се запише детето и без то да е в страната а на други места пишат че не може,на някой са им искали само паспорта на детето а на други само акта за раждане.Може ли някой да ми отговори който скоро е минал по този път.Ще съм много благодар за това. HugА също така може ли да се запише ако още нямаме изкарани всички документи за легален престой и работа.Знам че стана много дълъг поста и се извинявам за това,но имам още хиляди въпроси които ако не намирам отговори ще ви питам.Лек ден на всички  bouquet

Не се коси, препрочитай стари теми и пробвай в  bghelp.co.uk,  добре, че си анонимна , иначе женицата дето ти беше отговорила  така зло,  сигурно вече пише леко доносче, защото тя плаща данъци и е страдала някога си, та затова всички под ножа....
планувай доколкото можеш, обичай си семейството и Пашата обича смелите...
късмет
поздрави
жана

# 220
Първо, говоря от свое име.
Второ един определен социален клас тук е на същото мнение за нелегалните работници като цяло, за хората, които живеят на издръжка, че и за самотните майки дори, така че аз съм направо любезна.
Трето, мисля, че аргумнтите за избухването си вече съм ги дала в постовете ми и съм написала точно и ясно, че данъците за които толкова се хванахте не са най-голямата причина, а е репутацията, която създават тези хора за България при положение, че всичко това може да бъде избегнато защото им е даден шанс всичко да е легално и лесно, без постоянен страх, без глоби и връщане в Бг, но кой да чете.

# 221
М да, бих определила моето семейство, както и семействата на много наши приятели като средна класа... На всички тях е ясно, че всяка нация има гнили ябълки... ( гнила ябълка ли е човек който търси по добро за семейството си, или е гнила ябълка женица на 22-23 години с 4 деца от 5 различни бащи и изобщо имали нещо общо нациалността с морала...)

Но никога  не ми се е налагало да им доказвам, какви са българите (даже не знам кой и къде описва бг-тата)тъй като тяхната представа за България и българите е изградена от реални  контакти  с мен.

не мисля да товаря страниците повече с моите разсъждения, но за мен едно е факт, просто е унизително да...DEGRADE SOMEONE WITHOUT FIRST KNOWING OR INVESTIGATING THEIR SOCIAL MENTALITY

поздрави
жана

# 222
  • В Европа!!!
no leaf clover направо те поздравявам за изказването ти  newsm74
Понеже и аз събирам информация за това и онова от тук с допитвания до изминалите този път и съм се чудела от къде тази злоба към тепърва тръгващите по пътя на имигрирането  newsm78.Но ти го обясни точно  Peace.
А на pavleta-reni мога да кажа по какъв път беше минал брат ми-подаде си документите за селф и през това време си работеше където и каквото намери-без да е на договор(защото нямаше право)което го правеше работещ на черно или незаконен-което има впредвид и питащата.А там на място мъжът и да отива и да пита относно записването на детето защото се оказва че има различни ситуации и различно стечение на нещата  Peace.
Това поне разбрах от отговорилите на моите въпроси  Peace.

# 223
За каква злоба говорите?? Всеки съди за другите по себе си. Аз просто изказах мнение по въпроса с "работата на черно", което е нелегално и последиците може да са моного лоши за човека, който го прави, но вие четете избирателно. Не мисля, че ви дължа каквото и да е повече обяснение.

# 224
Аз не бих го нарекла точно злоба, и A.S.I.A. не визирам теб лично, но почти когато се включи някой нов има едно студено отношение в почти 80% от ситуациите, може и аз просто да го усещам така, но за мен е факт това. Това съм за забелязала и в BGHelp, много помагат хората там, но и са леко на нож. Лично мое наблюдение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт