Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 665
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • Манчестър
Ave не ми се обеснява сега, ти си направила своя избор и съм сигурна, че няма да ти променя мнението. За мен бенефитите са доста, радвам се, че успях да кърмя. И да не бях, нямаше да си сложа въжето, сигурна съм, че пак щях да си имам здраво и усмихнато бебе, но съм щастлива, че мога да му дам най-малкото този контакт с мен. А това, че доктор спеделя мнение, което едва ли му е и точно в компетенцията, малко хич не ми е под внимание. Ако са педиатри и мислят, че АМ е по-полезно от кърма мога само да кажа много жалко за пациентите им...

Виж сега..хаиде да не влизаме в безсмислени спорове, щото явно е,че аз няма да те убедя,че АМ е по добре,а и ти няма да ме убедиш,че кърменето е по голям бенефит. всеки си има глава на раменете и да си мисли и прави личния избор.

# 286
Шу, аз бях със спирала близо 2 години след раждането. Уф, не го препоръчвам на никой. Явно на всички влияе различно, но на мен така ми обърка цикъла, че като я махнах най-накрая, по други причини, се чудех как може да съм я търпяла толкова време. ooooh! По препоръка на доктора бях сложила обикновена, въпреки че клонях към хормонална. Иначе поставянето и махането не боли повече от малко по-силни болки по време на цикъл и е за минута - две. Караме на презервативи сега. Simple Smile

За чашките и аз се бях замислила преди време, но се отказах в последствие. Имаше доста доволни момичета във форума, когато темата беше активна.

Свидничка, чакаме добри новини!  Hug

Деб, казвай какво стана с чаритата!  Simple Smile

Не знам къде и колко се приема за опит работата на такова място, но се е случвало да видя в молби за работа въпроси дали си извършвал подобна дейност и ако все още го правиш. Предполагам, че ти "вдига" точките.  Laughing

Когато аз раждах 2005-та повечето бебета бяха на АМ. Радваха ми се като на малко дете, като казах че ще кърмя. Бяха ме поканили да ходя да си говоря с бъдещи майки за това колко полезно и приятно е цялото "упражнение". Съжалявам, че нивото на английският ми не беше достатъчно, за да приема поканата. Един от най-хубавите ми спомени относно целият следродилен период беше точно кърменето, усещането е невероятно. Не си спомням дори да съм имала проблеми с гърдите или зърната. Признавам си обаче, че момента с вечно мокрият сутиен беше доста досаден, дори и подплънките не спасяваха положението на 100%.  Grinning Моята приятелка роди лятото, та на нея и беше направило впечатление, че повечето бебета са били на кърма. Явно нещата се променят, според мен за добро. В крайна сметка всеки сам прави собствените си избори относно детето си, кърма, ваксини, възпитание и т.н.

# 287
  • Лондон/Пловдив
Я дайте малко инфо за лепенките,това ми допада Heart Eyes
Шу ами да ти кажа аз предпочитам БГ пред ски и студ и сняг.
И аз мисля за рождения ден на Алекс вече ,въртят ми се едни идейки да видим какво ще скалъпя ,че имам най-много месец да го измисля. Иначе с основния подарък съм готова  сега умувам какво е най-подходящо за 4 годишно приемам съвети
Моля ви всеки си има мнение за кърменето,аз също съм против кърмих 25 дни с рев и не усетих никакви хубави моменти от този период.На който му доставя удоволствие кърми ,но ако има само болка и страдание то смисълът се губи

# 288
Момичета,как е положението с хомеопатията там newsm78 .Предлагат ли се на пазара ,билси и такива чудеса има ли там?

# 289

По въпроса за нелегалните- аз съм от скоро тук и не мога да споделя мнение за отношението към българите, не съм попаднала на лошо. Не знам дали в изказването имаше злоба, но определено имаше нещо непроятно , да не кажа ли гадно!!!

Да не би всичките ви роднини и приятели в Бг да са на легална работа и пълни осигуровки, че видиш ли тук нелегалните разваляли репутациятам Whistling?! А каква е репутацията в БГ?
Аз на това не му викам репутация, викам му ОЦЕЛЯВАНЕ.
За протокола- легална съм до мозъка на костите си !
И аз се ядосах

# 290
  • UK
  Момичета Hug
 Аз хич не допринасям напоследък с нищо за форума Embarassed,за което се извинявам, но съм толкова погълната от предстоящото ми интервю и работа, че не мисля за нищо друго, дори не мога да спя повече от 4 часа, направо съм на предела на силите си.
  На Деб ще кажа да продължава да е упорита и идеята за чарити шопове е страхотна. Всеки е минал през този период на адаптация, предполагам на никого английският език не му е майчин. Аз съм завършила немска гимназия в София и до 24-та ми годишнина не знаех една дума на английски, съвсем сериозно. В 3-ти курс реших че искам да отида на стаж в Америка след 5-ти курс и следователно се записах на уроци, най-евтините, които намерих в София. Изкарах нивата, английският ми се видя като детска игра след немския.  Mr. Green
 Като пристигнах там се сблъсках със същия проблем като теб. Разбирах ги, но като си отварях устата да говоря все излизаше по нещо грешно. Но това изобщо не ме уплаши, просто в началото започвах с изречението: Sorry, I know my English is crab but.... bla-bla-bla и те хората много ми се радваха. След 4-тия месец там, вече ми беше трудно да се изразявам на български, просто като не го практикувах с никого Embarassed А след година и половина там ми трябваше после време да се адаптирам към България (така и не успях) Така че, кураж и смело напред! Я си помисли колко хора си чувала да говорят на безобразен английски, но със смешно самочувствие и без да им пука. Ти си 100% по-добра от тях.
  За кърменето - абсолютно съм убедена колко е полезно, особено коластрата първите 24 часа нищо не може да я замени.  В същото време никой не е умрял от некърмене, така че тук съм с Аве. За протокола моето бебе не получи коластра, защото ми го взеха(родих в 8 вечерта) и ми го дадоха в 10 на следващата сутрин (глупава политика в БГ родилните). После не искаше да суче и се изцеждах в шише и така му давах - издържах 20 дни и захвърлих всичко. Ако имам второ ще се постарая в първите дни да получи коластрата по един или по друг начин и после  искам да се върна на работа, така че да се спасява както може Grinning Хубаво е детето да се кърми и гледа от мама, ама някои жени като не сме точно майчински тип, сега да нямаме деца ли?
  Шу стискам палци от сега за втората операция. Нищо не казваш, какво е положението сега? Махнаха ли превръзките?
  Ех, стана чаршаф Mr. Green  Лек ден на всички Hug Hug Hug

# 291
  • След завоя в дясно
Привет от мен,
DNP- и аз доста се загледах в този атрибут Grinning то вярно, че съм на крак от 5ч. тази сутрин (за протокола отглеждам си караконджул) и мислех, че недовиждам. Не съм ползвала, ако решиш пиши отзиви.
Шу - аз съм с обикновена спирала и се спрях на нея, защото по мое мнение има най-малко странични ефекти за мен.Не съм фен на хормоналните лекарства. Тези инжекции, който са за 5 год. един от възможните странични ефекти е окосмяване и хормонален дисбаланс. Имам приятелка, която оперативно си прекъсна тръбите на яйчниците, след като не беше доволна от тази 5год. Ще се поинтересувам дали се покрива от NHS и може би ще премина към този вариант, ако не ми понася спиралата.

Това, което на нqкои им се струва, че е злоба,
вс'шност си е чисто и просто досада.
Темата се обръща на "Как да емигрирам в УК"
А този форум далеч не е затова.
Отделно, постоqнно, до писване, се питат едни и същи неща.
То не бqха карти, детски градини, квартири и прочие.
Едно и също, през постинг, и пак, и пак, всqка тема.
Подкрепям написаното от Толумбичката, да не споменавам и факта, че повечето от тези потребители дори не си правят труда едно благодаря да напишат след това Rolling Eyesкамо ли да си направят труда да погледнат 3-4 страници назад. Но във същото време, продължавам да пиша и отговарям, защото всеки един от нас малко или много е минал по същата пътека, а тя не е никак лесна.
svidni4ka- успех и от мен

# 292
Ave, първото си дете не можах да кърмя, а така ми се искаше.Не знам дали кърменето е от значение, не мога да преценя.Детето не е болнаво, напротив, здрава е като бик да чукна на дърво.Сега много ми се иска да кърмя, просто за лично удоволствие, а не защото кърмата била толкоз важна. Hug
Ladi DiDi, радвам се за бебока, има защо да си хепи мама. Party
Velv, ще ти пиша на лични.  bouquet
Merry, можеш ли да ми кажеш кой е крема, и дали мога да си го взема без рецепта?
Шу, успех на втората операция, ще стискам палци. Simple Smile
Deb, какво стана, мини драсни някой ред, ще е полезно като инфо за всички. Wink

Аз пък ще се мъча да правя реване, но нямам бакпулвер.Някъде бях чела че мога да смеся сода и лимонтузо, било същото, ще видим.

# 293
  • Манчестър
Ave, първото си дете не можах да кърмя, а така ми се искаше.Не знам дали кърменето е от значение, не мога да преценя.Детето не е болнаво, напротив, здрава е като бик да чукна на дърво.Сега много ми се иска да кърмя, просто за лично удоволствие, а не защото кърмата била толкоз важна. Hug
Ladi DiDi, радвам се за бебока, има защо да си хепи мама. Party
Velv, ще ти пиша на лични.  bouquet
Merry, можеш ли да ми кажеш кой е крема, и дали мога да си го взема без рецепта?
Шу, успех на втората операция, ще стискам палци. Simple Smile
Deb, какво стана, мини драсни някой ред, ще е полезно като инфо за всички. Wink

Аз пък ще се мъча да правя реване, но нямам бакпулвер.Някъде бях чела че мога да смеся сода и лимонтузо, било същото, ще видим.

Baking powder mislia che e bakpulver.

baking powder e bakpulver.

# 294
Аз ползвам тези лепенки против забременяване.От много 4удене се спрях на тях като наи безобидни.Казват се Евра.Аз си купих от БГ една опаковка за 1 мес струва 22 лв.Слага се от 1 ден на  цикьла.Сменя се на 7 дена.При мен няма никакви страни4ни  ефекти.
 п.с. нямам кирилица

# 295
Ave, не ми се излиза до магазина, а и говорих със свекървата, че тя много прави всякакви сладкиши, и ми каза, че мога да сложа сода и лимонтузо.Мерси за инфото, записах си го, та като ходя до магазина да си взема.За първи път ще правя, та после ще кажа какво е станало.Ако е станало нещо, ще ви дам рецептата. Simple Smile

# 296
Мерси момичета за инфото за противозачатъчните. Ще го мисля.

Мерси и за стиснатите палци.

Не съм писала как е Яна защото съм патка заспала. Детето е добре, на 26ти и махнаха превръзката и не и сложиха друга. Заздравява много добре, сега има и една много малка коричка на едно място. Много хубаво си разперва пръстчетата. Белега на другата ръка също е много добре. От 26ти на сам съм леко зашеметена, защото след като миналата година в цяла Европа ни отказаха присаждане на кост, както и ни обясниха че ако някой се съгласи, костта ще се взима от пръст на крака. Тук обаче казаха че искат да присадят кост и то взета от таза! Коста е с размер на люспа и няма да създаде никакъв проблем на детето. И на всичкото отгоре искат да оперират март-април, което още повече ме обърка, знаейки колко бавно стават нещата тук. Но имайки в предвид че нямат липса на пациенти, не получават пари на ръка, реших че го правят за доброто на детето и  направо се разписах да се задвижат нещата. Тя самата не си харесва ръката,за първи път осъзна че е различна от другата, много често идва да ми я покаже, а аз и казвам че има прекрасна ръчичка.

И сега да питам нещо което си мисля че не сме обсъждали с подробности. При скула плаща ли се. Знам че има право на 15 часа седмично безплатно, но разбрах че на много места се доплаща за тези 15 часа още поне по 30 паунда седмично?

И още нещо да питам. Редно ли е според вас, когато едното дете се покани на РД, да се доведе и другото. За БГ питам, тук знам че не е редно. Нали ви казах за Рд на Яна, много се радвам че много дечица потвърдиха, но бройката от 11 деца изведнъж стана 17 Rolling Eyes и то точно заради  братчета и сестричета? Опитах се да намекна че РД е за бебета, не за 4-7 годишни деца,но... Ми за допълнителните деца, можех други хора да поканя с деца на нейната възраст! Оф то не знам да се радвам или да се притеснявам newsm78

Лек ден на всички Hug

# 297
# 298
Шу мога само да коментирам как е при нас.Значи моите беладжии ходят на при скул понеделник и вторник сутрин за по 3 часа и плащаме по 6,20 на дете(12,40 за 3 часа за двамата за 1 ден) безплатните часове влизат в сила когато детето навърши 3год в зависимост дали е преди или след халв търм който е сега април месец.Значи моите стават на 3 март но ще продължим да плащаме до халф търм и от там на татък ще ни е безплатно поне на мен така ми го обясни госпожата която им води групата.Каза ми че даже да станат на 3 през януари пак ще се плаща до април.Ако обаче РД-то е след април тогава ще си ползват безплатните часове от септември.Горе долу така стоят нещата.Твоята кукла има доста до тогава.Радвам се че всичко е минало добре с операцията и сте задвижили нещата за по нататък.
За РД-то какво да ти кажа аз каня децата и очаквам някой да дойдат с по-големи или по-малки деца все пак на кого да ги оставят. Peace
Аз пуснах вчера картичка до  CBeebies дано да я покажат на Рождения им ден по ТВ-то

# 299

Мерси.

За езика забравих да кажа, моя не е лош, но понякога не знам някои думи и се налага да ги обясня, но се разбирам чудесно. В училище с майките обаче ми е зор, като се отприщят тези ми ти бристолианки,на моменти не мога да разбера нищо Embarassed Често ми се налага да говоря по телефона и до сега нямах проблем, но онзи ден една лелка ми се ядоса Whistling Ми тя фъфли нещо, връзката гадна а Боян и Яна пеят. Тя ме питала за печката дали била вградена или свободно стояща, три пъти не я разбрах и тя пита дали има друг при мен който говори английски Crazy. Накрая го повтори нормално и си я разбрах идеално. Но определено този английски не е това което съм учила и говорила в различни страни, толкова много нови думи научих Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт