Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 561
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета! Извинявам се предварително за въпроса, но търсих и не намерих точна информация. Бихте ли ми разяснили съвсем на кратко здравната система във Великобритания, най вече цени. Например за учаЩи /над 18 год./каква е таксата при посеЩение на лекар, зъболекарските услуги скъпи ли са? Питам, заЩото сестра ми е отскоро там и ми каза, че  е безплатно, което направо не ми се вярва. Предполагам, че не е разбрала неЩо. Тук в скандинавските страни е адски скъпо, особено зъболекарските услуги. OбеЩах й да проверя и затова се допитвам до вас. Благодаря ви предварително!

# 481
tilde ako си плаща данъците всичко е безплатно, дори и лекарствата, който ти изпишат в Уелс, в Англия мисля, че има такса за рецепта, но тя е няколко паунда. Заболекарските услуги са скъпи, но има разни като застраховки и пакети, та хора с болни зъби може да не се разорят, ако навреме се организират, но вапреки това си е скъпичко.

# 482
Здравейте, момичета! Извинявам се предварително за въпроса, но търсих и не намерих точна информация. Бихте ли ми разяснили съвсем на кратко здравната система във Великобритания, най вече цени. Например за учаЩи /над 18 год./каква е таксата при посеЩение на лекар, зъболекарските услуги скъпи ли са? Питам, заЩото сестра ми е отскоро там и ми каза, че  е безплатно, което направо не ми се вярва. Предполагам, че не е разбрала неЩо. Тук в скандинавските страни е адски скъпо, особено зъболекарските услуги. OбеЩах й да проверя и затова се допитвам до вас. Благодаря ви предварително!

Лекарските услуги към NHS са безплатни, а зъболекарските се заплащат по 16,50 паунда на преглед и, но като цяло са им скъпи зъболекарските услуги (спомням си само, че преди няколко месеца на мъжа ми като му правиха пломби му искаха 40 паунда за метална и 90 паунда за бяла пломба, което на мен ми се струва множко, като се има предвид, че не беше в частен кабинет).

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 00:09 от evkovalska

# 483
Мерси за отговорите момичета. Аз съм решила така - като се роди вадим акта за раждане тук и го пращаме за апостил в лондон, след това отиваме за пасаван до лондон и после си копувам еднопосочен билет.Като си отида в Пловдив ще преведем акта за раждане, после в общината за егн и с това отиваме за паспорт.Доколкото съм разбрала такава е процедурата.Няма как да пращам пълномощни да ми движат нещата, сама всичко ще си върша.След като изкараме всичко си взимаме билет и си идваме насам.Таткото няма как да остане с нас толкова време затова ще ми изкара пълномощно че мога да го изкарвам от страната сама.Не мога да си представя каква лудница ще е . Crazy

Трябва да имаш и пълномощно от бащата, че ти дава правото да изкараш паспорт на детето, не само декларацията за пътуване - която напиши долу, че е безсрочна и не се занимавай всяка година с нова.

# 484
  • Манчестър

Лекарските услуги към NHS са безплатни, а зъболекарските се заплащат по 16,50 паунда на преглед и, но като цяло са им скъпи зъболекарските услуги (спомням си само, че преди няколко месеца на мъжа ми като му правиха пломби му искаха 40 паунда за метална и 90 паунда за бяла пломба, което на мен ми се струва множко, като се има предвид, че не беше в частен кабинет).

Това са цени по NHS..на частно ги умножи по няколко пъти..

# 485
Благодаря за отговорите, момичета  bouquet Значи е разбрала правилно, ама направо не ми се вярваШе Shocked И тука плаЩаме осигуровки, ама си има такса, а лекарствата са много скъпи и без, и с рецепта. Да не говорим за зъбите, едва като натрупаШ 300 евро сметки на година ти се полага намаление. ПосеЩение в спеШния кабинет е около 30 евро, и пак като натрупаШ незнам си колко получаваШ една безплатна карта за определен срок. Ама то все трябва да ходиШ там, че да натрупаШ тази сума. Много ви благодаря за информацията, да сте живи и здрави и на никой да не му се налага посеЩение при лекари и зъболекари.  Hug

# 486

Това са цени по NHS..на частно ги умножи по няколко пъти..

Grinning не искам, че ще се уплаша сигурно. Знам само, че за това, което ние платихме 180 паунда към NHS, един познат плати над 800 но на частно. Да чукна на дърво, че никога не съм имала проблеми със зъбите ... дано така си и остане Simple Smile

лека вечер на всички Simple Smile

# 487
Ох такмо сме на лекарска вьлна и аз да си кажа болката Sick В четвьртьк шерката ми вдигна температура и в4ера не беше на училище. Кам 4 пм. следобед имаше 40,3 градуса. Ужассс #Crazy Не дава да и обуя мокри 4орапи с оцед и вода, та само рачичките и 4елото мокрим Sad Дадоха ми за 6 пм. час при ДЖи пито . Прегледа е и каза 4е е фаин Rolling Eyes Аз му казвам 4е през 3 4аса давам Нурофен ,но  се вижда 4е не помага. Питам какво може да и е, защо не спада Т? А тои ми каза 4е не знае #Crazy Питам го може ли да е инфекция, да пуснем урина, и тои се сьгласи. Но резултатите след 5 дена. Ооооо нямам думи, добре 4е днес е около 37 и малко T. Но сутринта имаше и малко разтроиство, така 4е може да е и вирус. Половин доктор ве4е сьм  Mr. Green

# 488
  • Манчестър
Ох такмо сме на лекарска вьлна и аз да си кажа болката Sick В четвьртьк шерката ми вдигна температура и в4ера не беше на училище. Кам 4 пм. следобед имаше 40,3 градуса. Ужассс #Crazy Не дава да и обуя мокри 4орапи с оцед и вода, та само рачичките и 4елото мокрим Sad Дадоха ми за 6 пм. час при ДЖи пито . Прегледа е и каза 4е е фаин Rolling Eyes Аз му казвам 4е през 3 4аса давам Нурофен ,но  се вижда 4е не помага. Питам какво може да и е, защо не спада Т? А тои ми каза 4е не знае #Crazy Питам го може ли да е инфекция, да пуснем урина, и тои се сьгласи. Но резултатите след 5 дена. Ооооо нямам думи, добре 4е днес е около 37 и малко T. Но сутринта имаше и малко разтроиство, така 4е може да е и вирус. Половин доктор ве4е сьм  Mr. Green

Сина ми беше същия миналата седмица....нищо им няма , вирус - ще се оправи...за температурата даваи Калпол . а ако не е паднала три часа след това даи Нурофен...само с Нурофен няма да стане...така ми каза доктора...даи нещо за разстроиството - има едни прахчета с вкус на касис и малина , много помагат..

# 489
Милите деца! Къде живеете? Може ако проблемът е по-голям да потърсите частно ГП, все пак това са децата ви. Аз бих могла да ви препоръчам няколко клиники в Лондон ако искате, където наистина са добри лекарите и изследванията се правят за няколко часа на място.

# 490
Не трябва да се прекалява с лекарствата за сваляне на температура .При различните лекарства варират малко нещата, но обикновено не се препоръчват повече от 4 приема за 24ч. Педиатрите не препоръчват даване на антипиретик при температура до 38градуса . Предполагам че знаете,но все пак да кажа- свещичките имат много по-бърз ефект. В такива моменти е много важно оводняването на детето.
При вирусна инфекция,каквото и да направите ще имате 2 пика на температурата  (единият следобеден)..... та общо взето-оводняване, лекарство само при висока температура (38 и нагоре) и едно наум за появата на нови симптоми т.е. добавяне на бактериална инфекция като усложнение на вирусната .
Момичета, извинявам се ако звучи назидателно или нещо подобно ... просто професионална деформация . Някой да не се разсърди сега.............

# 491
  • Лондон/Пловдив
Здравейте момичета ,много лошо с тези болести дано по бързо се оправят децата  Praynig.
golden  инфото което даваш е полезно  Peace
Аз да ви попитам има ли някъде мая за хляб ,но не на прах ами на кубчета като в БГ (ох незнам дали точно обяснявам ) И друго предполагам ,че има момичета с който имат машини за хляб дали някой има Breville . И друго какво брашно купувате ,че незнам кое е с по-добро качество .Благодаря ви предварително  bouquet

# 492
и аз да попитам докато сте на лекарска тема - моят син колики не мисля, че имаше (не се е присвиал, не е ревал и т.н.), но като изпускаше газове много плачкаше и бяхме на Infacol, като стана на около 3,5 месеца прецених и спрях да му давам, но седмица по-късно пак почна да плачка при пръцкане и лекарката каза пак да почнем с капките за колики и така до ден днешен (вече сме на 6 месеца без 1 седмица)... пробвах 2 дни без да му давам, но днес пак плачка. Звъннах на GP-to новото и тя каза, че ще е ок. То хубаво, че ще е ок (и аз го знам това), но до кога така ще го тъпча с Infacol? ... та въпроса ми е: имал ли е някой подобен проблем и на каква възраст е престанал?

# 493
  • Лондон/Пловдив
спирай му ги може да е привикнал към тях . Пробвай 1-2 седмици струва ми се много време за колики не че е невъзможно де  newsm78

# 494
Ave, вирус е явно, но днес е добре. Температура няма ,олекна ми Blush   Golden, и мен ме е страх да не прекаля с температуро- понижаващите, в4ера и свещичка и сложих. Доволна сьм Peace  А англииския вариянт е през 2,3 4аса да редуваш Нурофен, които е Ибупрофен и Калпол, които е Парацетамол. Така деиства! Peace При нас само Калпол не става, изопщо не сваля температурата. А в саита на Калпол видях 4е има и Calpol 6+, a сьщо  Calpocold i Capocough za 6+. Mисля да ги потарся в боотс Peace

Общи условия

Активация на акаунт