Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Не , досега не бяхме мислили за други държави, защото си беше харесал  Англия и толкова. Аз от известно време му говоря да провери и в Холандия как стоят нещата, но срещам нежелание от негова страна. От къде можем да получим повече информация за обучението в Швеция ? Швеция не е ли твърде скъпа страна за живот ? Ще се поровя из интернет да видя за информация .

bouquet

Момичета, много благодаря за полезните мнения  Hug

# 601
Сребърна паричка, а Шотландия? Там е безплатно.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4808065,00.html

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 21:16 от E.L.

# 602
Здравейте Hug
За пръв път си получихме мартениците не в България и малко преди 1 Март, но толкова мило ми стана Heart Eyes А и са ни пратили една икона - колко му трябва на човек:)
Деб,
Какво стана с доброволството? Недей да се отказваш, че специално на теб много ти стискам палци Hug
За никненето на зъби освен разни гелове и подобни хомеопатични,които при нас не свършиха кой знае каква работа, мога да споделя, че помогна много да давам замразени шушулки зелен фасул и изстудени парченца ябълка и краставица. Видях в Теско онзи ден, че има нещо като гризалка с мрежичка, в която майката може да сложи замразени плодове/зелнчуци и детето да се чеше, но и бебешко чорапче, вързано с подобни ще свърши работа.
Зо,
Както и другите са ти казали, зависи какъв опит има мъжът ти и какви квалификации. Големите 4 публикуват обявите си директно на техния сайт, като е хубаво специално за всяка компания да види как протича кандидастването - принципно има няколко интервюта и може да отнеме около месец-два ( може и доста повече). Вариант е мъжът ти да почне на по-ниска позиция и после да учи, но трябва реално да прецените как и какво Hug
Мери,
Супер изглежда пистата - пак да отидете!

# 603
Хайде и аз да се включа малко, че нещо не съм много сериозна Simple Smile.

Да моите мъже са в Австрия, а ние с дребната сме в БГ. За щастие се прибираме в сряда. Не обичам да говоря лошо и ми е много болно, но много се надявам скоро да не ми се налага да се връщам.

Мери радвам се че сте си починали, дано догодина да сме заедно Simple Smile След малко ще видя какво си пуснала.

Tzvetak де и ние да можем да се похвалим със същото, за здравето. Ние сме все болни от ноември. Tired

Златна Толумва, много благодаря, малката наистина на 13ти този месец стана на 2 годинки. Момичетата от отчетната ми организираха страхотно парти. Тя много се забавлява и получи много подаръци.

Лека вечер. Нещо нямам много настроение.

# 604
  • Лондон/Пловдив
Шу какво точно става в БГ звучиш ми много страшно като те прочетох и хич не ми се прибира . Честит рожден ден на малката хубавица макар и със закъснение .
Аз да ви кажа нямам нито една мартеничка никой не се сети да ми изпрати ,все пак тайничко се надявам някой да ми закачи във вторник  Blush .Аз не съм се похвалила ,но бях на интервю за иншурънс и този път ми го дадоха . Сега в сряда имам час в банката да си отворя сметка най после.  В този ред на мисли вече минаха 6 месеца (днес ) от подаването за детски и още нямам отговор . Мерри малко ви завидях добре сте си изкарали . Имам нужда от почивка ,но кога ще ме огрее незнам може би другата зима .               

# 605
Cherry Mam ми едното е че аз си напуснах работата, но това не е толкова страшно, въпреки че ми е мъчно. Не знам дали в Пловдив е така(не стигнах до там), но София е ужасно мръсна, разкопана е почти всяка улица.  Това не е ново, и аз си го знам, но сега и хората ми се вядяха сиви и много нещастни. Лошото че на всяка среща с хора, които винаги са били ведри и спокойни, сега се сблъсках с изтерзани хора с ужасни проблеми. Изневери, разбити семейства, бити деца в първи клас в училище, истерии на деца заради 5ци във втори клас и още мнооого негативни неща, които ми дойдоха много неочаквано и много ми повлияха. А и дребното ми вдигна ужасно висока температура и бълнува две нощи. Аз също се разболях. Стига съм писала, че май те изплаших още повече.

# 606
Златна тулумба(имаш страхотен аватар, толкова ми е шантавосемейнолетен,супер настроение ми създава)Соня, Велв, много тенкс за вниманието Hug и споделената информация...Ще пробва с кандидатстване от тук (то диването има и претенции, големите 4 не го вълнуват, иска си вътрешен одит, но поне е склонен за по-нискя позиция) пък ще взема отпуски за интервю/та, че да не рискува сегашната си работа...да видим докъде ще я докараме..Благодаря ви отново най-сърдечно..
Сребърна паричка,  не се колебай, щом детето има желание да учи (има деца които натискат родителите си да теглят кредити за да им купят кола примерно), парите никога не стигат, а това е  инвестиция за цял живот, образование от УК важи в цял свят, тези неща ти си ги знаеш, опитвам се да ти дам малко кураж Wink...Може да ви бъде тегаво, но пък започне ли доколкото разбирам, като студент ще има право да работи по малко, навярно ще има опция и за стипендии, ако някой учи или е завършил в УК може да сподели...И сигурна съм, сетне ще имате едно успешно и добре реализирало се дете с което да се гордеете още повече..
Мери, малката е супер Heart Eyes, браво смело момиченце..

# 607
А Сребърна паричка, и в  Бг дават студентски кредити, сигурна съм за "Райфайзен банк" и "ДСК", няма почти никакви изисквания, пари на ръка не се дават, превеждат таксите направо на университета след бележка от унито, че студента е приет или че е преминал в следващ курс или семестър. Започваш да връщаш парите по кредита една година след като си завършил и лихвите не са високи, единствено не съм сигурна, дали ако следваш извън Бг също важи, но не виждам защо не(по-големи такси=по-големи лихви), можете да проверите...Поздрави Simple Smile стискам палци докато дойде време да вземете  окончателно решение и да го пратите..

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 00:48 от Zò

# 608
отново с въпросче  Blush
Някой да е приравнявал БГ диплома за средно образование с тукашните стандарти? Знаете ли фирма, която се занимава с подобни услуги (и ако не е българска, ще е идеално)?

Много ще съм ви благодарна за информацията (отново) Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 609
  • Манчестър
отново с въпросче  Blush
Някой да е приравнявал БГ диплома за средно образование с тукашните стандарти? Знаете ли фирма, която се занимава с подобни услуги (и ако не е българска, ще е идеално)?

Много ще съм ви благодарна за информацията (отново) Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За какво ти е да приравняваш диплома за средно??? Освен НАРИК няма друга лицензирана компания за приравняване на дипломи.

# 610
  • Манчестър
Здравейте, аз нещо ставам много нередовна напоследък...

Ell, мерси много че питаш за нас - добре сме, дори вчера изчислявах, че става цял един месец без сериозни боледувания, което си е направо страхотно Grinning Течащият нос и леката кашлица не ги броя, и двете го имаме постоянно, но е само това, така че се понася... Готвим усилено предстоящият рожден ден, поръчали сме страхотна торта, подаръка е покрит в дъното на гардероба, не че не го забеляза почти веднага, но отбихме атаката. Аннабел сега е на тема букви, учи ги много целенасочено, по собствено желание и иска непрекъснато да я изпитваме. Скоро май ще си чете сама за лека нощ Heart Eyes

Организирахме се и за втора кратка отпуска през август и сега ги чакаме с нетърпение...

Получихме си мартениците на време и утре ще се украсяваме....

Чакам и големият мач във вторник, Ave, не ми казвай, ако ще гледаш пак на живо, че много ще ти завиждам Simple Smile Wink

Ами май това е от мен, желая приятна седмица на всички!

Tzvetak,за кои мач говориш във вторник? ако е този в други ден тои не е тук, играят в Лондон(няма да ходя до там).....ако имаш предвид реванша с Марсилия ( не знам дали е във вторник) - ами свирнала съм,че искам билет, но още никои не се е обадил,че има наличен.

# 611
Сребърна паричка, от опит ти казвам, по-добре не задлъжнявайте към БГ банка. Наистина те съветвам да кандидатсвате за студентски заем от тук, защото няма срок кога да започне да се изплаща, може чак сле 10, 20 или 30 години. Този съвет ти го давам, така както го дадох мин година на приятелка и както го давам на всеки попитал ме за помощ. Това е и нещото, което аз бих направила на твое място. От както Бг влезе в ЕС съм помогнала на 4 деца да влезнат, като последното стана студентка мин септември. Това са опциите и за британските студенти и за всеки кандидат от ЕС.

# 612
  • Манчестър
Сребърна паричка, от опит ти казвам, по-добре не задлъжнявайте към БГ банка. Наистина те съветвам да кандидатсвате за студентски заем от тук, защото няма срок кога да започне да се изплаща, може чак сле 10, 20 или 30 години. Този съвет ти го давам, така както го дадох мин година на приятелка и както го давам на всеки попитал ме за помощ. Това е и нещото, което аз бих направила на твое място. От както Бг влезе в ЕС съм помогнала на 4 деца да влезнат, като последното стана студентка мин септември. Това са опциите и за британските студенти и за всеки кандидат от ЕС.

Бих казала да не даваш подвеждащо инфо......студентския заем разбира се започва да се плаща от момента в които annual income е над 15к. А за човек с образование старт заплатата е доста над 15к. Пропускаш да споменеш,че все пак макар и минимална има и лихва ,а тя си върви ....30 години ако искаш. Да не споменавам и също.че студентски заем не можеш да го банкрутираш.

# 613
Ave, не е подвеждащо. Въпреки че има лихва, тя е малка, пак изплащането е като одръжка от заплатата и е само 9% одръжка. Много по-лесно се изплаща, просто не се усеща. Да не говорим, че в Уелс ако е кандидатствал за заем, то и таксите му се намаляват на половин цена и съответно и за това трябва да връща и само половин заем за една година ако са му го отпуснали. Това вече е на 100% сигурно, защото едно от децата, на които помагах влезе в Абъристуит Юни в Уелс и точно така стана. Тези, които не бяха одобрени, но бяха кандидатствали до определен срок пак плащаха половин такса за година, но от собствения си джоб. Не искам да давам повече лични подробности, но тези неща са ми до болка познати със студетски заеми и пр. и пак смея да твърдя, че това е най-добрият вариант. Въпреки, че когато аз следвах нямаше такъм точно заем, защото не бяхме в ЕС, пак имаше един с други условия, дори по-лоши от този, който ми отпуснаха за първата година само и който вече изплатих. Отделно, както вече казах има стипендия за нисък доход на родителите, както и помощ от BBFS. Но всеки сам си решава. Аз препоръчвам на авторката да се свърже с Бг студенти в ЮК, те ще и помогнат най-добре. Peace Отделно в ucas.com има чат където бъдещи кандидат студенти за ЮК от целия свят пишат, може и там като се регистрира синът и да погледне.

# 614
  • Bristol
Аз се чудя, те гласуваха ли вече промените в изплащането на заема и от къде може да се ввземе по -точно инфо:
Цитат
When will graduates pay?

Graduates currently start to pay back their loans (which cover the cost of their degrees) when they start earning at least £15,000 a year. Under the government's plans, this will go up in line with inflation from 2012. The government wants the earnings threshold to be £21,000, which will increase each year from 2016. Each month, graduates would pay back 9% of their income above the threshold. If they haven't repaid the cost of their degrees within 30 years, the debt will be cancelled.

Дръпнах го от тук

Общи условия

Активация на акаунт