Отговори
# 585
Благодаря за милите думи, момичета.  Hug
Хрисинда - аз пък мисля, че се получи много добра и интересна дискусия от тази статия, независимо че не всички я харесваме. Simple Smile  Peace

Софи тук последните дни стана адски подвижна и направо в чудо се виждаме с нея. С обиколниците се захлюпва, въпреки че са вързани. Навира се под тях и после я намирам с обиколника на лицето. Махнах ги. Вчера как се е въртяла, оставих я на едната посока в креватчето, намерих я в противоположната - заклещила си крачето между решетките и плаче. Не знам сега какво да правя, как да ги връзвам тези тъпи обиколници, които имат връзки само горе.

Някой има ли разрешение на подобен проблем? Simple Smile

Либи, моята кукла същото правеше.Аз ги бях махнала по едно време, но след като си заклещи крака и удари главата ги сложих отново, но само от едната страна- откъм решетките/поне моето легло е такова/.Сега любимото и занимание е да се завива с възглавничката.Аз бих те посъветвала да зашиеш връзки  ина дония край и да ги вържеш, без да се притесняваш, че ще бъдат в друг цвят.Така тя няма да може да ги вдига.

# 586
  • София
Red Shoe, свалихте ли температурата? На нас започна да ни пробива долния зъб, виждам го, боцка, но още не е излязъл целия. Не знам дали е от това, но нещо ми хрипа с носа, а с Бейби Вак почти нищо не излиза. Според свекърва ми му се подува лигавицата от зъба и затова хрипа- дали е възможно?

За термометрите - Засега съм доволна от този за ухо: http://cgi.ebay.co.uk/Graco-1-Second-Ear-Thermometer-BNIB-RRP-29 … sh=item2560aabc6b.  В Американския е по-евтин: http://cgi.ebay.com/Graco-1-Second-Ear-Thermometer-/320638583319 … sh=item4aa78c8217.  Преди това ползвахме дигитален на Чико, който упорито показваше, че съм с 34 градуса температура.

# 587
  • София
Либи, можеш да си купиш панделки от галантерия и да зашиеш допълнително връзки. Моят единият комплект си има, тя и Мишанка вече ги дърпа.
Честита половин годинка на Ивет  bouquet
Илит, и аз съм чувала, че зъбчето може да дойде с хрема.
Аз мислех да давам също карфиол, ама сега ме раколебахте. Като се замисля той и на моя корем образува газове, камо ли на бебка.Май ще го поотложа А броколи може да се дават, така ли? Май някъде четох, че и те трябвало по-късно newsm78

# 588
Либи  Hug, желая на цялото ти семейство много, ама много здраве.

Подкрепям Хрисинда за думите относно това, че всеки трябва да уважава и обича майка си (независимо колко е непоносима на моменти), защото е хиляди пъти по-добре да имаш такава, която те дразни, отколкото да нямаш никаква. Така че, каквото и да става не им се връзвайте толкова, а само ги обичайте. Все пак да не забравяме, че след няколко години ние ще бъдем същите, като тях  Rolling Eyes
Обаче не мога да се съглася с думите за възрастта - да разбира се, че за 10год., човек изживява повече неща, но не е задължително те да са го направили по-мъдър. Но това е един от вечните спорове между 'поколенията'  Peace

Честита половин годинак на всички празнуващи   bouquet Heart Eyes

# 589
Честита половин годинка на всички празнуващи и от мен!

Момичета, благодаря за положителната енергия която изпращате на мъничето и майка му Hug
Вчера е изяла 3 мл и много се надявам да продължава все така да се бори.. baby_neutral

# 590
  • София
Обаче не мога да се съглася с думите за възрастта - да разбира се, че за 10год., човек изживява повече неща, но не е задължително те да са го направили по-мъдър. Но това е един от вечните спорове между 'поколенията'  Peace

Никой не е казал,че годините правят човекът по-мъдър,но оказват голямо значение за много неща.

red_ shoe  - Това е нашия термометър http://www.kolko.bg/bg/quiko-termometar-za-chelo-i-uho-infracherven-bg/p/1336028  . Аз съм доволна. До сега Ани не е вдигала по-висока от 37.3 ,но като сме го сравнявали с живачния е било почти същотот +/- 1 градус,което за мен си е в рамките на нормалното да има такова отклонение.

Ани отказва вода,даже и с лъжичка. Имаче добре приема оризовата каша,но ще се окаже злояд инат като татко си  Banghead. Дали е удачно да давам сок вместо вода?
Също да питам кърмещите- ние продължаваме да се храним на 3 ч(понякога и на 2 и половина),да се опитам ли да ги правя на 4ч. През ноща по същия начин сме на 3ч,пробвах да бутам биберон,но не става,иска си да суче и тогава чак се успокоява с биберон и заспива.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 13:19 от misleto

# 591
  • София
Марго, щом това, което се е появило на бебчето расте и е червено, може да е като това, което има моето мъниче. При нас то се появи почти веднага след раждането и порастна доста вече. Първо беше алено червено и малко, приличаше на кръвоносно съдче, след това започна да расте и си промени и цвета, стана по-тъмно. Педиатърката ни каза, че това било хематомче и сме можели да го махнем след време, но сега не можело да се направи нищо. Още не сме я завели на дерматолог, но ще я заведем съвсем скоро да се посъветваме.
И ние имаме такова - казва се кръвоносна звезда. Появи се 1 месец след раждането и беше малка точица, но започна да расте - сега е колкото малко бобено зърно и алено червено. Педито каза да не се притесняваме било козметичен дефект, но все пак мисля да се консултирам с дерматолог. Дано да не е нещо сериозно. Аз нямам никакви бенки по тялото, понеже съм мургава, но мъжа ми е супер бял и цялото му тяло е в бенки и много ме притеснява Алекс да не наследи неговата кожа.

# 592

Момичета, моля за стиснати палчета.Моя близка роди тази нощ преждевременно/в началото на 8 месец/...
Бебчето е 1500 гр и 39 см и много се надявам всичко да е наред!

Praynig и от нас стиснати палчета за бебчето и мама -дано се оправи и по-бързо да се прибират у дома  Hug

# 593
Най-накрая открих защо ни върви трудно захранването - едното ми бебе /Стефан/ яде само плодови пюрета и плюе всички зеленчукови, а другото /Росен/ - яде само зеленчукови и плюе всички плодови. Честито на "печелившите"  - на всяко ядене ми се пада по едно сърдито и плюещо бебе  newsm77.

# 594
Най-накрая открих защо ни върви трудно захранването - едното ми бебе /Стефан/ яде само плодови пюрета и плюе всички зеленчукови, а другото /Росен/ - яде само зеленчукови и плюе всички плодови. Честито на "печелившите"  - на всяко ядене ми се пада по едно сърдито и плюещо бебе  newsm77.
Разсмя ме,но на теб не ти е до смях май.

# 595
Момичета помагайте, незнам какво да правя вече. От една седмица детето съвсем се промени, в смисъл неспокоен е, денем направо откача. Заиграва се за 20-30мин и почва да реве. Шезлонга не го признаваме вече. Легнал не иска, прав реве. Като заспиваме е кошмар. Започват се едни писъци... Не смятам, че е от зъбите, тък като заместих вече напълно сладкото със Бочко и ефекта е Уаааууу. Спря да си ръга ръцете в устата и да чеше, а и лигавенето доста намаля. Едва ли е и от захранването понеже го захранвам от 14 януари, а промяната в настроенията са от седмица. Вчера едвам го приспах следобед и то го гушнах силно на спалнята и му пеех и за всеки случай масажирах и коремчето, та така заспа, но се събуди с писък след час сън и не спря да реве. Но пък след банята вечер си заспива от раз без проблеми. Тая сутрин в 5ч се събуди и пак с ревовете, че и моя мъж насметох накрая без да е виновен. Днес го оставих да реве и да пищи колкото си иска, като все пак го наблюдавах да не се задави или нещо такова. След 40мин пищене накраая от раз млъкна и заспа. Вече незнам какво да правя, то не беше на ръце, на крака, в кенгуруто, на шезлонга, под активната, по корем.....всички пози сменихме и ефекта е никакъв.

# 596
40 мин  Shocked леле, как издръжа толкова  #Crazy мене на 10-15-тата вече са ме хванали всички видове нерви и изтерясвам  Crazy имало е  и такива дни, но тогава помага изнасянето навън. Обличам я добре, гушкам я и хайде навън за малко или със слинга или с количката, но с количката реве малко по-дълго  Peace

# 597
  • София
Gretta- и аз се посмях с теб,но на теб хич не ти е смешно.

И аз веднъж й оставих да се нареве,но да съм издържала 20 минути и после тя спа цели 2 часа.От тогава как ме блазни да го направя пак,че ние спи все по-малко,максимум около час и се буди.

# 598
Леле, а ние нашата глезла не я оставяме и 5 минути да плаче,да не говорим че от 2 месеца дневният й сън е не повече от 30 мин. 2-3 пъти на ден. Ще взема и аз да я оставя да се нареве, да видим на кой са му по-силни нервите.
Gretta - много ме развесели.Сигурно ти е трудно, ама поне ти е забавно Grinning

# 599
  • София
Ани отказва вода,даже и с лъжичка. Имаче добре приема оризовата каша,но ще се окаже злояд инат като татко си  Banghead. Дали е удачно да давам сок вместо вода?
Също да питам кърмещите- ние продължаваме да се храним на 3 ч(понякога и на 2 и половина),да се опитам ли да ги правя на 4ч. През ноща по същия начин сме на 3ч,пробвах да бутам биберон,но не става,иска си да суче и тогава чак се успокоява с биберон и заспива.
Аз разреждам съвсем малко сок с много вода, само колкото леко да сладни. Иначе имахме голям проблем с пиенето на течности - особено когато започна да яде месо ожадняваше супер много обаче не и не, не иска да пие вода. Накрая реших да купя шише на Чико (само такова нямахме) и му хареса  newsm44 сега си цока по стотина мл на ден.
Мислето ние нощното го отказахме като почнах да давам каша преди лягане - 120мл в 21ч и после се събужда да яде чааак в 6ч.

Общи условия

Активация на акаунт