Отговори
# 480
Здравейте! Пиша доста рядко, но за сметка на това ви чета редовно, стига да ми остане малко свободно време  Simple Smile .
Искам да ви питам кои зеленчукови пюрета си приготвяте сами и кои купувате готови?
Аз си приготвям сама пюре от тиква, морков и картоф. За сега само тези зеленчуци сме въвели, тъй като се захранваме от почти 2 седмици.
Aми аз приготвям само ако имам домашен зеленчук,досега съм правила от картоф,тиква и спанак.Иначе купувам зеленчукови-морков,пъщърнак,картофи с тиквички...Като започнем месните мисля да не ползвам домашно месо че си ме е страх,а и незнам дали изобщо ще ги приготвям аз.Маринказащо не препоръчват спанак?Аз се замислих даже броколи да започна да давам.От два дни и давам по 2 3 лъжички от кашата н а Белвит( за запек с бифидус ефект)незнам дали и действа защото все пак и давам съвсем малко количество,но е толкова вкуснааа,майка ми днес каза"иде ми и аз да отворя устата за таз каша"А този чай на хип"лека нощ" добре че започнах да и давам,че покрай него започна и вода да пие...лека вечер,ние почваме с "джакузито",после сте яде...ще пореве накрая ще се измори и ще заспи Mr. Green

# 481
Днес забравих да споделя, моята госпожица от както се захранихме беше със запек, въпреки крушите и сините сливи. По сомоинициатива реших да й взема капки биогайа и след два дни прием мисля, че ще има ефект. Та по този повод да ви споделя и отговора на личната, като й казах, че нещо се поспичаме:"Давай сока от сварени сушени сини сливи." И консултацията беше "Имаш ли други въпроси?" И да има човек как да ги зададе?

# 482
бубенцето:

Спанак
- може след 8 м.
- най-добре 10 м.
- алерген (в тази категория са другите зелени листни зеленчуци – лапад, коприва и пр.)
- високоцелулозен (термично обработеният спанак има 3-4 пъти повече фибри от пресния)
- добър витаминен и минерален състав в детското хранене (витамин А, калций, желязо и др.)
- нитрати (един от най-нитратните зеленчуци)
- съдържа добро количество желязо (въпреки историята за сгрешената запетая е добър източник на желязо, но то е слабоусвояемо заради целулозата и оксаловата киселина)

Спанакът е трудносмилаем и се препоръчва на по-късен етап, около 10 м. в общия случай или 12 м. при дечица с чувствителен стомах. Може и малко по-рано от пюре, тъй като в този случай е доста малко количество (не е толкова тежък за стомахчето) и от бебешки храна (заради нитратите).

Може спанак след цвеклото, детенцето е на почти 10 м.

инфо от http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 483
Аз знам, че спанакът не се препоръчва заради нитратите и оксаловата киселина.
----
Опс, докато се усетя, Маринка много хубаво е отговорила Simple Smile

# 484
При мен цикълът дойде  месец след като спрях да кърмя и първият път беше доста обилен -  преди бремеността цикълът ми беше много болезнен но изобщо не беше обилен 3 дена и си заминава. Вторият и третият път беше по добре но за съжаление се появява през 22-25 дена.

Ники го извеждам почти всеки ден - ако няма мъгла или силен вятър ние сме навън. Тази седмица пропуснахме само срядата защото докато се наканим и аз отидох на фитнес а после вече беше късно.Когато сме навън грипът не ме притеснява защото аз с никой не се срещам(нали отскоро живея в Пазарджик и като не познавам никого ходя сама по улиците). Гледам да се разхождаме на по обширни пространства където не се разминаваме с масовият поток от хора.

Ми дай да се видим някой път, да запознаем бебоците, че и аз като теб обикалям сама с количката Grinning

# 485
Да си призная, от както преболедува пневмонията ние почти не излизаме. Нещо се стреснах много.  Cry Знам, че трябва, но ме е страх от студа и да не се разболее пак... А и то напоследък или има мъгла, или духа, а последните дни е ужасно студено. Сега ме е страх и заради грипа.

А, да ви кажа - вчера ходихме за паспорта. Имаше много народ. Да не повярва човек, господинът, който издава номерчетата направи всичко възможно да минем по-бързо и почти не чакахме. Не очаквах честно казано, очарована съм. После вътре много ни се радваха, а снимането беше голям смях. Чудехме се как да застанем и София да гледа в обектива, защото я заобградиха всички да й се радват и нещо й говорят, а тя се чуди къде да гледа. Обаче служителката извади една дрънкалка (явно са подготвени) и веднага й привлече вниманието, а снимката стана супер, като изключим, че нямаше грам фокус  Joy

Това, което ме притесни, е че казаха, че не присъства ли бебето на адреса, на който е записано спира издаването на паспорта. Ми да ама моя постоянен адрес е различен от настоящия, а тя е заведена автоматично на постоянния ми адрес. То не че не е на две крачки от нас (съседния блок), ама мога ли един месец да стоя там и да ги чакам. Идваха ли при вас да проверяват бебето къде живее?  newsm78
Либи, да не те плаша, но при нас това беше проблем. Тъй като нямаме брак малчо се води на моя адрес, който е във Варна. Както става ясно, ние не живеем там. При подаване на заявлението (по Коледа) ни казаха, че районният полицай ходи на адрес да проверява дали детето живее там с родителите си....та ходихме и с тоз шемет да се срещнем. В понеделник (23.01 - когато трябваше да се получи) звънят по телефона на мъжа ми и му заявяват, че задграничен паспорт на детето няма да бъде издаден, тъй като полицая е написал, че ние не живеем на посочения адрес. Та по телефона им обясняваме как говорихме с него, че той каза, че не е проблем, че не живеем там, стига апартамента да е наш и да не е продаден. Е, да ама не. И после хората се сърдят като им кажеш, че са прости  Thinking Как да е...майка ми оправи бъркотията. Добре, че се отказахме преди 2 седмици да пътуваме до Франция, иначе трябваше днес да тръгнем, което щеше да е невъзможно, без наличен задграничен паспорт  #Crazy

bisera75, и при нас беше голям смях като си открихме ушите - но много бързо приключи мачкането им - горкото си одра едното уше и от тогаз хич не го и пипва  Joy

Да ви се похваля - Борко вече лапа оризова кашичка и май му харесва. Аз съм много доволна. И от нея не ми се налага да пера дрехи след всяко ако  hahaha То просто си е малко по-гъстичко вече.

Хайде аз лягам да спя непробудно до сутринта за втори път от края на юли...малчо е при баба си да работи цар, а ние утре рано раняска отиваме на Боровец. Ха дано има снежец да покараме  Sunglasses

# 486
  • София
Ето това съм писала  .И друго много важноо което се сетих е дневния прием на флуор при децата и употребата на мин.вода.Моля ви не давайте син Девин на децата си,в него има 4мг флуор на литър.А дневния препоръчителен прием е 1 мг.Когато детето пие системно такава вода/а по-големите деца понякога пият и по повече от литър на ден/ се получават бели петна по зъбите,което най-просто казано се дължи на недобре формиран емайл и които петна по-късно се превръщат в множествен кариес на ранното детство.Така че съвета ми е гледайте какво пише на бутилките/вярно че бебоците са още мънички,но има и мами с по-големи деца/ и не давайте много флуор на децата си.Междудругото в АМ също има флуор!!! и допълвам-винаги трябва да се събира дневния прием на Флуор-от АМ,вода други храни,пасти и води за зъби ,таблетки.За да не надвишите допустимите стойности.Има нови изследвания ,които доказват че освен кариес ,големите количества флуор увреждат бъбреците.Така че ако бебето е кърмено,може да му се дава флуор ако майката не пие мин.вода и не приема флуор по друг начин.Ако друго ви интересува питайте.Нещо Аделина ми се губи,дано са добре  Praynig

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 01:47 от hrisinda

# 487
А, за сядането не е ли рано още да сядат бебетата??? Аз мисля като навърши 6м да започвам да го подпирам малко по малко да сяда.
Нашия ортопед каза "Ако не е започнало само да сяда, тогава на 6м. мама да помага, да се учи да сяда с възглавнички подряно", т.е. ако само започне да си сяда по-рано, не можем да го спрем Simple Smile.
Е, вярно си е - наистина не мога да я спра - Йоанна вече си седи сама на дупето , без възглавници около нея. Всъщност и баткото на 5 , 5 месеца седеше самичък , а проходи на 8.Явно си е и до ген  Grinning

# 488
Момичета, моля за стиснати палчета.Моя близка роди тази нощ преждевременно/в началото на 8 месец/...
Бебчето е 1500 гр и 39 см и много се надявам всичко да е наред!

# 489
Момичета, моля за стиснати палчета.Моя близка роди тази нощ преждевременно/в началото на 8 месец/...

милото малко бебче! дано да е достатъчно силно и да се справи!  Praynig

# 490

Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug
Всичко ще бъде наред! Моля се за бебчето!   bouquet

# 491
Е няма такива тъпи лекари.Посъветвали моята приятелка да си спре кърмата, че едва ли щяло да може да суче бебенцето.Първо щели да му дадат специлано мляко, а после и то самото щяло да бъде слабо #2gunfire #2gunfire #2gunfireАз разбира се й казах да не си я спира а да се цеди и замразява и че все някой ден ще може да й я даде тази кърма
Иначе малката се справяла с дишането, но чат пат й пускали кислород.Оффф направо ми се къса сърцето.Казали че следващите две седмици са критични.Дано се справи миличката baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 492
   Имат стиснати палчета и от нас.  Hug
 Еееее, направо нямам думи за лекарите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 493
  • По широкия бял свят
Стискаме палци! Praynig Praynig Praynig Сигурна съм, че всичко ще е наред! Момичецата са много издръжливи!  Simple Smile

# 494
Стиснати палчета и от нас!Всичко ще е наред,молим се за дребосъчето Praynig

Общи условия

Активация на акаунт