Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 164 517
  • 864
  •   1
Отговори
# 105
Търся някой, който се занимава с Рейки от Русе, няма значение кое ниво е! Моля те пишете ми на лична! Благодаря предварително!)))

# 106
За да раздвижа темата "Лечение с Прана":
http://www.pranichealing-bg.com/meditation_twin_heards.html

Все още не съм изчела всичко, но ми се струва интересно и полезно.

# 107
Хубави, спокойни и изпълнени с много любов празнични дни ! Христос Воскресе ! txtloves

# 108
Призовавам всички светли души на 11 май 2011г. да насочат своята любов към Япония.

# 109

Nutrim, какво става с тази дата 11.05.2011 г. Вече за втори път я чета!  Sad
И с всичките тези теории за числото 11..?  newsm78  Ще почна да им вярвам.  Tired  ooooh!

Ще се включа!  Heart Eyes

# 110

Nutrim, какво става с тази дата 11.05.2011 г. Вече за втори път я чета!  Sad
И с всичките тези теории за числото 11..?  newsm78  Ще почна да им вярвам.  Tired  ooooh!

Ще се включа!  Heart Eyes

Така ли? Ще се радвам да споделиш това което си прочела, защото информацията, която имам аз е от духовния свят. Не ми се иска да споделям с подробности, защото не всеки би възприел добре информацията.

На тази дата Япония ще има огромна нужна от нашата помощ и това ще е момент, в който целия свят ще и подаде ръка.

# 111
Nutrim, от друг форум е.  Човекът, който е пуснал темата "11 Май 2011":
 http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,17992.0.html  ,
твърди: "...имах сън, в който видях как нещо ще се случи! Видях точна дата 11.05.2011. Имам предчуствие, че това ще е нещо в глобален план- отразяващо се значително върху всички нас."

А относно числото 11:
11.09.2001 - няма смисъл да обяснявам;
11.03.2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид, Испания;
11.03.2011 г. -Япония.
Попаднах на някакъв сайт за конспирация свързана с тази дата, но не ми се търси, а и вярно, че са големи съвпаденията, но аз поне не съм склонна да вярвам на това.  Rolling Eyes
Иначе който желае да прочете нещо в тази насока: http://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/308-2011 … -28-10-06-54.html

# 112
Хората в тази тема, са отворени за всичко това, Nutrim  Heart Eyes

# 113
# 114
  • София
Здравейте,
имам второ ниво на Рейки.
Прилагам го най-вече на себе си и към планетата. Рядко се случва да го прилагам към близки, но причината не е, че си го пазя за себе си. Както знаем, Рейки, а и помощ изобщо, трябва да бъдат поискани. Хората около мен или гледат на Рейки с насмешка, или го приемат като хапче Панацея, което по право им се полага. Вторите с готовност искат Рейки, щом чуят за нея, но не са готови да направят и минимално усилие да си помогнат сами. Не критикувам нито едните, нито другите. Опитвам се на база на досегашния си опит просто да ги наблюдавам. Такъв е светът ни, палитрата от души и его-та е безкрайно разнообразна. Няма да пиша повече, за да "се обяснявам", за да не досадя на четящите. Simple Smile

Опитвам се да продължа да се уча. Чета много. Е, колкото ми стигат силите. Wink Чета и различни форуми на различни общности - някои се наричат работници на светлината, други са на нещо си друго... Нормално е, вероятно хора със сходни вибрации - е, аз не ги разбирам нещата, повече прилагам интуиция.
Но не мога да разбера нещо - в такива групи има уклон към, да го кажем, "духовен перфекционизъм". Някои от тези групи непрекъсното изучават нещо - Изис сейким, Сейким, Амадеус, Ангели, Кралски ангели, кристали - дори не помня всички. Пишат за някакви цели, за Прехода... Съгласна съм, но не разбирам с какво ще съм повече, ако имам сертификати за 10 различни лечебни системи? (и бездруго в България, за да лекуваш, трябва или да си от Феномен, или да си медицинско лице) В темите тук четох, че работата с енергията зависи от "настройката" на определения човек и че дори първа иницация може да отвори по-голям канал, отколкото 10 такива...

Малко ме обърква и изобилието от учители и книги по Рейки, но може би това е съвсем нормално за Западния ни манталитет. Simple Smile

# 115
според мен немалка част от съвременните "учения" и "школи" е по-добре просто да се игнорира и дори да не се свързва човек с тях дори мислено(още повече присъствие на лекции/сбирки/семинари)- и за това има причина! Някои са базирани на контактьорство/медиумизъм, да не казвам обсебване/психическа нестабилност. Други може да дължат съществуването си на желанието на автора или организаторите да повишат финансовото си ниво, вече знам поне за 3 западни "общества", участието в които или посещаване на мероприятия е обвързано с финансови такси.
Според мен ако целта на едно общество или духовен лидер е именно служене за благото на обществото, може да се намери начин дейностите да бъдат безплатни, ако целта е друга - съответно и "бизнеса" ще е организиран по друг начин. А понякога дори безплатно да се дава нещо, пак човек трябва да внимава и да разчита на интуицията си - целта може да е не само пари, но и енергия - но може да е и двете.

# 116
Мисля, че всеки е воден единствено и само от личните си импулси да учи или изучава. Не е задължително да имаш всички енергии, всеки усеща, има различни потребности, понякога дори само едно ниво в някоя система е способно да те катализира по начин, който да те промени в добра посока. Човекът е търсещо същество, в постоянен импулс да намери себе си...май това обяснява всичко Simple Smile

# 117
  • София
Благодаря ви за отговорите! Simple Smile Аз съм на същото мнение, но не смеех да го изрека.
Доста объркана се чувствах от това, че хора на Духовното непрекъснато обсипват  с предложения за един или друг семинар. (е, вярно, че аз сама се набърках в подобни общности, не са ме дърпали от улицата...)

Първото смущаващо за мен е, че докато човек не се докосне до дадена енергия/система, няма как да разбере дали тя го привлича. Така аз постъпих с Рейки – исках първо да я усетя, чрез сеанс, и чак тогава да мисля за инициация. Макар че трудно се разбрахме с учителката, тя – де, та де – искаше направо да  се инициираме. Ами, може би разсъждава така – 20 лв сеанс и после - я се върна, я – не, а инициацията е 120 лв – и да не се върна, си е 6 пъти повече.

Но по темата със семинарите за други енергийни системи... Приемаме, че ти си в дадена общност, където – нищо лошо – виждате се веднъж седмично  и ти съобщават за страхотен семинар, който може да се организира за групата след седмица. Нямаш представа какво точно ще е, но организаторът най-често е посветен и той те уверява, че това е много еди каква си енергия и на всяка цена трябва да изкараш семинара. Така става, че ти от неудобство - било то да не изостанеш от групата, или неудобство от организатора, който ти е учител, или пък неудобство да не те помислят за циция - в крайна сметка се записваш за семинара, където са поне 10 човека (защото мастерът, който е от друг град, не е съгласен да са по-малко ... ). Ти отиваш на курса, не разбираш много какво ти се случва, но ти помагат да осъзнаеш, че си направил нещо много добро за себе си, че и не само... Говори ти се, че 2012 наближава и няма време – не са ти много четирите инициации през този месец, ще го понесеш. За хубаво е. ... Аз и това не разбирам – като обясняват, че наближава 2012 и според „посветени“ след това пари няма да ни трябват, защо са им пари на мастерите  - някои от семинарите са по 500 лв за два дни!?
Това много ми напомня ситуацията в ранните 90 години на миналия век – бях студентка в Пловдив и тогава имаше бум на сектите. Моя съквартирантка - евангелистка непрекъснато ми обясняваше как през 2000 г. ще дойде краят на света и аз какво ще кажа като се изправя пред Страшния съд – как ще си спася душата! Тя го правела за мое добро! Убеждаването, де... Но не успя да ме убеди, някак беше минала границата.
Далеч съм от мисълта да слагам двете ситуации под общ знаменател, но съм на мнение, че някъде има ли и малка форма на агресия или принуждаване, заставяне, използване чувството за вина, нещата почват да намирисват...

Вътрешно изобщо не мога да се примиря с това, както и вие казвате, че за духовно трябва да се плаща. Допускам някакво символично плащане за отделеното време, но тия алибализми, че трябвало да има обмен на енергиите и трябва да се плаща еди колко си...Съмнявам се, че д-р Усуи е медитирал в Тибет с мисълта как после ще забогатее с лечение на бедните. Защото, да не забравяме, че в България хората са бедни. И независимо какви са причините за една болест, когато човекът е страдал достатъчно и е стигнал до теб и има нужда от помощта ти, с кое точно тяло решаваш да му искаш пари за поредица от сеанси? С физическото ли, с астралното ли, с менталното ли или пък с духовното. И като ги вземеш тези пари, отчиташ ли се на Рейки или ги отчиташ в банката? ...
Да, прочетох, че западният човек трудно приемал идеята да получи нещо безплатно и затова Рейки на Запад се предава чрез строго определена такса. Остава само да ми кажат, че енергията няма да протече, ако някой не си плати.  На Изток Рейки е една, на Запад – видите ли, - друга. Лудница е това за мен, и злоупотреба.

Посветени в Рейки са ми казвали, че състраданието било опасно за изпитващия го, защото можело да му навлече от негативните енергии на този, на когото съчувства. Трябвало да се съчувства в граници. Приемам. Но как да приема, че всяка душа била сама за себе си и аз да не се притеснявам за детето си – че нали това е най-близката ми душа – сигурно сме от една духовна група... А и нали Рейки беше любов!?

За мен се налага изводът, че само Рейки (или която и да е друга енергия) не ни прави по-добри. Ясно, че никой от нас не е идеален, иначе нямаше да е тук. Wink Може би многото възможности, които ни се дават, са и най-големите изпитания...

На мен ми се струва обаче, че точно учителите, които гонят комерсиалното, са най-активни в интернет пространството. Има такива, за които само се знаят имената и е адски трудно да достигнеш до тях. Така че заключението се налага от само себе си, мисля.

Само бях чувала за това, че при групови инициации има опасност от смесване на енергиите и в този смисъл са опасни. Добре, че не съм участвала в такава. Но вече споменатото от Vox populi за семинари, базирани на „контактьорство/медиумизъм, да не казвам обсебване/психическа нестабилност“ просто ми изправят косата.

Радвам се, че сте активно пишещи и помагате на хората да се ориентират! И благодаря още веднъж!

Извинявам се ако съм досадила. Ако намирате грешки в разсъжденията ми, ще се радвам да намеря правилните отговори с ваша помощ!

# 118
на мен ми е известно за Мастери, които подаряват настройки, имам позната, която е получила 3 ниво така, както и 3 ниво за 700 лв. знам че има и за повече, и наистина не смятам че целта на Микао Усуи е била да стане милионер.

колкото до обществата - има различни, не само контактьорски, но и от други видове, не по малко опасни и вече развиват дейност и в България и то организирано.

# 119
  • София

колкото до обществата - има различни, не само контактьорски, но и от други видове, не по малко опасни и вече развиват дейност и в България и то организирано.

УжасТ!

Общи условия

Активация на акаунт