Жената ЛЪВ - 46

• 16 347
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Каменче, ако щеш вярвай и аз се бях сетила вчера неочаквано за вас. Помислих си: "Брей, ами сега Каменче дали ще тръгнат да ходят там и какво ли става с близките им?". На твоя мъж сестра му живееше там нали? Или съм забравила нещо?

Къде е Джес? Thinking

# 331
Кам, от първа ръка имате ли инфо? Аз много не съм следила новините, но разбрах, че искат да свалят правителството. Rolling Eyes
Нищо не готвих. Ядене ще има и за утре за мъжа ми, а Даянка ще кара на филийки, щото месо не обичала ooooh!. Обаче ми се яде много качамак. newsm78
И се сетих за изварения компрес. Кам, пиши ми ЛС как точно се правеше и го прати и на Вени да го сложи на първа страничка. Даянка я боли гърлото и вдигна Т. Засега не е висока, но и тя, и мъжа ми май грипясват. ooooh!

# 332
Стеф, правилно си спомняш. Голяма анархия е там в момента. Нямат нет. Телефони тук таме. Има избягали затворници, масови грабежи на магазини, до колкото разбрах има и обрана банка, банкоматите били разбити. Опитват се да намерят билет за зълва ми и малкия да си дойдат в БГ. То на летището също е някаъв ужас от хора. Абе гадна работа.  Tired
Пол, след малко ще ти напиша за компреса.  Peace

# 333
  • София
Ау, Ками, аз пък и новини не съм гледала напоследък и сега научавам, че ситуацията в Египет е толкова комплицирана! Дано всичко е ОК с близките ви  Hug.

Днес прекарах половин ден в Мола на Цариградско  Shocked! Имам чувството, че няма магазин и парцал, който да не съм пробвала  ooooh!. Адски уморена се чувствам и скоро в Мол няма да вляза  Naughty.

# 334
Кам, мерси! Hug
Стискам палци за роднините ти. Peace Сега гледах новините, наистина е ужасна ситуацията. Rolling Eyes

Венче, купи ли си нещо новичко?

# 335
  • София
Купих си една права плетена рокля, една обикновена черна блузка и една на Марти. Между другото навсякъде имаше много прилични намаления. Роклята, например, беше намалена от 60 на 20 лв., а детските неща в Зара също бяха на много изгодни цени  Peace. Сега ме мързи, но ако не забравя, ще снимам тия дни.

# 336
Снимай роклето, сигурно ти стои като на манекенка. Heart Eyes

# 337
Вени, Марти с какво го лекува сега последно като се разболя? АБ изписаха ли ви? Даянка вдигна висока Т и утре баща и ще я води на лекар, та искам да съм в час като изпишат лекарства. Rolling Eyes

# 338
  • София
Поли, нашата лекарка по принцип се въздържа да изписва антибиотици. Поне през първите три дни държи да опитаме с по-обикновени лекарства и иска да й се обаждам, ако например температурата става по-висока или положението се влоши.
Беше изписала по половин таблетка панадол (или хексалгин, ако Т е над 38 градуса), глюкоза през 5 минути първия ден заради това, че беше повръщал и натриев цитрат. Той почна да кашля следващия ден и му давах да пие хюмекс драй след консултация докторката по телефона. Много чай, плодове и това беше.
Дано и Даянка се оправи бързо!

# 339
Аз и дадох сега за Т едно, което имах в къщи - МИГ 400. Но имам само още едно хапченце и мога да го дам не по-рано от 2.30 тази нощ при нужда. Имам и парацетамол. Само че тя се оплаква от болки в гърлото и е отпаднала, тресе я на моменти. Предполагам, че ще има нужда от АБ. Не знам. Само да изкараме спокойно нощта. Praynig Утре ще го мисля. И пак съм сама с децата. Мъжа ми е на работа. Whistling
Всъщност имам и хексалгин. Но дано не стигнем до него. Знам, че е много вреден.

# 340
  • София
Еее, за една треска АБ, стига, бре, ще се оправи! Марти се друсаше като лист, докторката едва успя да го преслуша  Mr. Green, мъжът ми, разбира се, беше на 400 км. от нас. Същата история и при теб - значи детето утре ще е по-добре, е видиш  Hug.
Парацетамолът не е лош вариант, точно при настинки се дава  Peace. Сега се сещам, че нашата лекарка ми каза да увия детето с чаршафи и така да сваля температурата, но не го направих  Blush.

# 341
Поли, дано изкарате спокойна нощ.  Hug
Обадих се на Джес следобеда. Добре е, но нещо и е кофти.  Tired Казах й, че ако не се появи до дни ще я линчуваме.  Mr. Green

# 342
  • Пловдив
Не е добре да се сваля високата темп. /еее, то зависи колко е висока, де.../
Последно /знам го от педиатър/ в БГ темп. не е прието да се сваля, ако е под 38.5...
А за Европа темп., до която се търпи е 39,5... Wink
Грипът е вирусно, АБ лекува само бактериална инфекция, ако има т.е. безпредметно е даването на АБ при грип.

Поли, утре ще е здрава, ще видиш!  Hug

# 343
Не за треската, а за гърлото. Тя треската е от Т. За толкова години така и не се научих да разпознавам зачервено от незачервено гърло. ooooh! За мен все е червено. Crazy

....Казах й, че ако не се появи до дни ще я линчуваме.  Mr. Green

Като нищо Naughty. Мислех си и аз за нея.

....в БГ темп. не е прието да се сваля, ако е под 38.5...

Ми нейната преди малко беше 38.9, и аз не чакам. Не мога. ooooh!

Дано сте прави, момичета, и утре да сме ок! Hug

# 344
  • Пловдив
Поли, поне не давай хексалгин...Пробвай с парацетамол.
И още нещо от народната медицина: ако е със студени крайници, не сваляй темп., организмът има нужда от по -висока темп. и я вдига...Когато почнат да парят крайниците, организмът има нужда да сваля темп., тогава му помогни: с душ с нормална телесна темп. т.е на теб да ти е добре, с обтривания с влажна кърпа с хладка вода /може и малко оцет в нея/,..ако мислиш, че трябва и с лек....
Ако крайниците са студени - затопли ги, макар че е малко опасно да не вдигне още темп....

Само акъл ми дай да давам... Laughing

Hug

За гърлото давай й, ако имаш чист пчелен мед, по -добре е захаросан...да го държи в устата си  и като се разтапя да влиза в гърлото, действа на червено и болезнено по- добре от всеки локален АБ...Но след това поне час не трябва да яде и пие нищо, щот ефекта ще е нулев..

Погледи си гърлото в огледалото като го гледаш и си светиш с фенерче / или на някой друг вкъщи/ и го сравни с нейното... Wink А ако има гной - то се виждат едни бели налепи...

Общи условия

Активация на акаунт