МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 57 754
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Просто питам,защото се носят разни слухове,а във всеки слух колкото и да е глупав има грам истина.Аз съм в процес на избиране къде да се случи най-щасливото събитие в живота ми и естествено искам най-доброто за себе си и за бебето.
С колко екипа от лекари,акушерки,педиатри,неонтолози и кувьози разполага на смяна болницата?

# 106
Elia, някой ти е подвел. Мога да ти кажа, че в МБАЛ "Дева Мария" разполагат с отлична апаратура - има достатъчно модерни кувьози. Специалистите - гинеколози, анестезиолози и неонаотолози са на мнго високо ниво. Аз когато миналото лято отивах да раждам в Девата я предпочетох именно защото там  всичко е на ниво. Ти сама можеш да се убедиш, ако отидеш да видиш, щом ти предстои раждане. Сигурна съм, че ако видиш за какво става въпрос, няма да се двоумиш.

# 107
  • До морето :)
А кръвопреливането? Ако се наложи? С колко банки разполага болницата?  newsm78

# 108
А кръвопреливането? Ако се наложи? С колко банки разполага болницата?  newsm78

Доколкото знам, никоя болница няма право да съхранява кръв, но по всяко време може да се достави от Кръвния център необходимото количество.

# 109
За колко време? Защото кръвния център в Бургас е на "СТ. Стамболов" 73, където е и МБАЛ Бургас. На едното място ще се реагира доста по-бързо от другото. А и колко ще ми струва това като услуга? Въобще ще ми струва ли нещо  newsm78 Разбира се - дано на никой не му се налага да разбира  Praynig

# 110
  • Бургас
Голяма истерия е покрай това раждане.Аз по принцип от раз вземам решения,които касаят мен,но този път става въпрос за най-важния човек в живота ми.
Има толкова въпроси на които нямам отговор,че ще откача.
Относно кръвния център какво да кажа преди 4г свекър ми почина в МБАЛ Б-с от масивен кравоизлив след планова операция от херния и не му преляха и грам кръв.Става въпрос за човек на няма и 50г.
В крайна сметка всичко е божа работа.
Парите не ме интересуват единствено искам някаква сигурност относно бебето.

# 111
Elia, сигурна съм, че ако ти се наложи кръвопреливане в МБАЛ "Дева Мария" ще реагират мигновено. Във всяка болница може да ти се наложи кръвопреливане. Ако се замислиш примерно в София - там болниците са много, разстоянията са големи. Не може да разсъждаваме, че бул. "Стефан Стамболов" е по отдалечен от Ветрен, а държавната болница е на една крачка. Ти сама казваш, че ви се е налагало в МБАЛ Бургас кръвопреливане за твой роднина ..Знам, че трябва родинини и приятели да дадат кръв, ако се налага, или да се плати на хора, които да дадат кръв. Мои близки също са имали нужда в МБАЛ Бургас от кръв и ние сме давали....Пожелавам ти да нямаш нужда от кръвопреливания, дано нямаш усложнения и да си родиш живо и здраво бебе!

# 112
  • Бургас/Пз
Ели, за неонтологията на Дева Мария откъм апаратура и аз съм чувала само добри неща!

ОБАЧЕ
Специалистите - гинеколози, анестезиолози и неонаотолози са на мнго високо ниво.
ей с това няма как да се съглася, защото същите тези хора работеха преди това в държавната болница и мнението като цяло за тях , като специалисти не е от най-добрите! Може би изключение на 1-2 лекари.... Thinking

Аз имам следния въпрос ВИП стая и самостоятелна стая едно и също ли е??? А също така и за леглата, които са от по-модерните с електронно повдигане, как се избира коя родилка на какво да е или също има право на избор!!!

# 113
Ани, за специалистите в Девата вече доста се коментира, но съм сигурна, че всички които сме раждали там сме убедени в техните способности.
ВИП стаи вече няма, сега са разделени на секцио и нормално раждане. Самостоятелната стая е съвсем отделно нещо.
Леглата с дистанционно са за момичетата родили секцио.

# 114
А има ли специален ден за отворени врати или не? Ясно е, че е най-добре там да си задам въпросите.   Grinning
Мен пък ме интересува колко ще платя. Не може да ме приемат и да ми кажат примерно 500 лв., а на тръгване 1000  Peace Съгласна съм да дам 1000, но да не е пред свършен факт  Peace

# 115
  • Бургас/Пз
Ани, за специалистите в Девата вече доста се коментира, но съм сигурна, че всички които сме раждали там сме убедени в техните способности.
ВИП стаи вече няма, сега са разделени на секцио и нормално раждане. Самостоятелната стая е съвсем отделно нещо.
Леглата с дистанционно са за момичетата родили секцио.

Много ти благодаря! Определено ме интересуваше това за секциото, защото моя приятелка роди през октомври и ми каза, че си е платила за ВИП за да е сигурна, че ще е на такова легло! Добре, че са го направили сега така, защото наистина при опрецията ставанията първият ден са малко по-болезнени!

# 116
А има ли специален ден за отворени врати или не? Ясно е, че е най-добре там да си задам въпросите.   Grinning
Мен пък ме интересува колко ще платя. Не може да ме приемат и да ми кажат примерно 500 лв., а на тръгване 1000  Peace Съгласна съм да дам 1000, но да не е пред свършен факт  Peace

оф Нелка стига с тези пари бе душа... толкова много мамми обясняваха че не се плаща допълнително нищо за което ни не си уведомена

пак ще дам пример със себе си НЕ СЪМ ПЛАЩАЛА И СТОТИНКА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ТРЯБВАШЕ

никоя болница НЯМА право да съхранява кръв
ако недай си боже се наложи нещо се взима от центъра а после близките връщат съответните банки
ТОВА НЕ СЕ ПЛАЩА

# 117
Ани, заедно с намалението на цените имаше и реорганизация на пакетите. Аз доколкото знам при секциото ставането става на втория ден и е задължително с рехабилитатор.

# 118
  • Бургас/Пз
Ани, заедно с намалението на цените имаше и реорганизация на пакетите. Аз доколкото знам при секциото ставането става на втория ден и е задължително с рехабилитатор.

Ей това малко ме притеснява, че е на втория ден, но каквото такова! В държавната болница едва ли някой дори ще ми обърне внимание да ме раздвижва, камо ли да  пратят рехобилитатор, така че ще стискам зъби какво да правя. Още имам някаква надежда, че няма да е секцио, че тя нали надеждата последна умира, ама след дав месеца ще видим!! Thinking Thinking

# 119
Ани спокойно
не се тревожи дори и да си секцио
рехабилитатор идва на следващия ден и ти помага да се изправиш.
веднъж изправиш ли се направиш ли няколко крачки край после става все по-лесно и по-лесно

аз бях секцио и искам да кажа на всички мами които се страхубат да не се притесняват, няма нищо страшно дори и не боли толкова после колкото си представяте
Simple Smile мен скоро ме боля зъб... е честно боля ме повече!!  Blush

совите не са това което са  Hug

Общи условия

Активация на акаунт