МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 59 069
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
Мери, ще можеш ли да впишеш графика на гинеколозите,които са на смяна в родилното през този месец.Благодаря предварително! Peace

# 301
Честит празник! Здрави българчета да се раждат!
Питайте Мери за конкретна дата, която ви интересува, как може да искате за целия месец да ви пише график на всички гинеколози?!
Аз искам да попитам Др.Чавдарова, която миналата година завеждаше Кардиологията, работи ли още в Дева Мария?
И как мога най-сетне да се снабдя с един календар, то една четвърт от годината мина Laughing

# 302
i men sa6to me interesyva kakvi  dokymenti 6e triabvat, osobeno za pripoznavane  na bebeto, niakoi koito e minal po tozi pat da spodeli s nas .  Rolling Eyes

За припознаване на бебето е необходимо е да представите нотариално заверена декларация за припознаване. Това обикновено се случва в деня на раждането.

Все пак не ми стана ясно такава празна бланка мога ли да намеря в болницата или трябва да отида в общината?
НЕ В БОЛНИЦАТА НЯМАТ ТАКИВА БЛАНКИ.ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИДЕШ ПРИ НОТАРИУС ТОЙ ЩЕ ВИ НАПРАВИ ДОКУМЕНТИТЕ!

# 303
Здравейте, момичета!
Моля да отговорите на няколко въпроса. При мен нещата клонят към секцио и ужасно много ме е страх. Естествено ще отида, да разгледам на място, но разкази от първо лице ще ми дойдат добре.
- свършва секциото и те карат къде: в реанимация, в стая
- на другият ден те раздвижват?
- бебето кога ти носят?
- стаите с колко легла са?
- в самостоятелна, по-добре ли ще се чувствам
- колко нощувки е престоя?
- колко време преди термин се избира датата?
Мерси, в главата ми въпроси, въпроси... Rolling Eyes

# 304
Dano ne stavam banalna Simple Smile no molbata mi e ako nqkoi ima spisyk s bagaja za Devata da mi go prati. Poprelistih starite temi, nai-veroqtno veche ste go obsyjdali tozi vypros, ama nishto ne mojah da namerq, shte sym mnogo blagodarna, che sedq tuka i se chudq koe shte mi trqbva i koe ne Simple Smile

# 305
elissee, не се притеснявай, не е толкова страшно! От зъб ме е боляло повече  Wink
1. Като свърши секциото те карат в реанимация и след 2 часа в твоята стая.
2. На следващия ден идва рехабилитаторката Дани /страхотна е/и ставате бавничко, 2-3 крачки и хайде до тоалетна  Laughing, че няма катетър вече /преди това го махат/.
3. Бебето ти го носят на 3-я ден. Като се раздвижиш ще отидеш сама до неонатологията да видиш бебчето, това е голям стимул  Naughty, ще търчиш по 7-8 пъти на ден до там  Flutter
4. При мамите със секцио - 2.
5. Не мисля! Особено ако сте оперирани в един ден. Ще си помагате и успокоявате и възстановяването ще е по-бързо. Ще се питате една друга това как те боли, как чувстваш, къде те опъва Laughing ... на мен лично щеше да ми е скучно сама.
6. 4 нощувки е престоя, на 5-я ден ви изписват, ако всичко е наред и с двама ви.
7. Е това не мога да ти кажа, лекарят ще ти определи датата.  При мен беше 10 дни по-рано /термин на 13.09, а секциото на 03.09/.
И бъди спокойна, нормално е да имаш много въпроси, но не се притеснявай, всичко ще мине и ще забравиш и секциото и бременността дори. newsm10

# 306
На мен бебето ми дадоха на следващия ден след операцията, секцио определихме за седмица преди термин, но детето си тръгна по-рано и правихме секцио по спешност. То така май е и по- добре! Дето ще се страхуваш и притесняваш.....

# 307
Велизарка благодаря  Hug!
Ще трябва да се стегна  Rolling Eyes, уж не съм лигла  Mr. Green, но в кабинета ми затракаха зъбите от страх  Crazy. Поста ти ми подейства много успокояващо!  bouquet

# 308
Да, и на следващия ден носят бебето 2-3 пъти, но за постоянно на 3-я ден, поне при мен беше така. А като ми го дадоха на всяко къпане и смяна на памперс ходех с него  Joy  Беше им писнало сигурно от мен, особено на къпането в 6.30 - 7 сутринта  Joy
elissee, бъди спокойна, в добри ръце си /чиито и да са/! В деня на секциото тръгнахме с таткото, все едно отивахме на гости. Чаках 3 часа в предродилна /имаше друго секцио преди мен и едно момиче раждаше/ и си махахме през прозореца, мислех си как ми се пие кафе, луда работа Joy Е, след това не ми беше забавно, по-скоро скучно. А за болката ако се притесняваш, тя е предимно при раздвижването, но е съвсем търпима. За другото, ако имаш доверие в лекаря, притесненията са излишни! Изобщо в последния месец чаках с нетърпение момента, много вече ми тежеше, а и август месец си бяха жеги и то какви, трудно се търпи горещината.
Ако имаш и други въпроси не се притеснявай да питаш!
Радвам се, че ти действам успокояващо!
kappy, аз си носех зарядно за телефон, нещо за прическата /нали трябва да сияем на изписването/, козметика, тоалетни принадлежности /четка и паста за зъби, гребенче, шапоан, душ-гел/, бикини за еднократна употреба /Canpol/, превръзки за раждали /лигнин дават, колкото имаш нужда, но аз все пак си взех/, не се сещам за друго. Каквото и да забравиш ще ти го донесат на свижданията, все пак са 2 пъти на ден, няма да чакаш дълго. Дрехите за изписването и моите и на бебчо ги донесе мъжа ми, малко по-раничко същия ден. Всичко друго е според различните нужди на човек, аз си носех и списания, защото след секцио първия ден е малко скучен, само лежиш и телевизията даже омръзва.

# 309
А по кое време на деня са попринцип изписванията?

И другия въпрос: Дават ли такъв документ от болницата,на който пише кога сме изписани?
Питам защото на мъжа ми го изискват от работата,за да се възползва от 15 дни отпуска  newsm78

# 310
  • Бургас
Честит национален празник, мами! Бъдете здрави вие и семействата ви.  Simple Smile А сега на въпроса за припознаването, аз и моят нямахме брак когато раждах и отидохме при нотариус, които ни издаде документ, че той препознава детето за свое и т.н. мисля че в болницата такива документи не правят. За изписването нас ни изписаха в 11 часа. За документ не са ни дали, но ако поискаш няма пречка да не ти дадат, не се тревожи! Поздрави! Wink

# 311
Цитат
И другия въпрос: Дават ли такъв документ от болницата,на който пише кога сме изписани?
Питам защото на мъжа ми го изискват от работата,за да се възползва от 15 дни отпуска  newsm78
  Дават такъв документ,даже нашия го взехме ден след изписването и отпуската е 15 календарни дни.

# 312
А болницата нали издава бележка, кога е изписано бебето?  newsm78 По закон бащата има право на отпуска след изписването, но за тази цел май трябва някаква бележка от болницата?  newsm78

и мен това ме интересува,че и нашия тати ще се възползва от тази отпуска

Да в деня на изписването ще получите от регистратура служебна бележка, която ще представи на местоработата си и ще се възползва от отпуската.

# 313
Мери,благодаря    bouquet

# 314
Здравейте мами искам да ви попитам тай като в предните теми четох за някакви карти за намаления за бебетата но нещо не можах да разбера искам само да знам имали такива карти или няма?!Ако няма още ще имали някога въобще?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт