МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 59 046
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
Ние също ще сме там с малката Ивонка бонбонка,даже днес и смс получих от болницата за това събитие Hug

# 706
Здравейте и от мен! Скоро ще вляза в 7 месец, но от сега ме вълнува въпроса с раждането. Намеренията ми са за нормално раждане, но д-р Георгиев ми сподели, че води само секцио, поради фактор време Simple Smile Та въпросът ми е- възможно ли е да си избера акушерка, която да присъства на раждането, все пак от познати зная, че акушерките са водещите фигури Simple Smile И естествено, ако съществува тази опция, колко ще ми струва Wink Изключително съм доволна от отнощението на всички специалисти в "Дева Мария" и не мисля, че ще е фатално, ако нямам уговорка с никого, но като че ли така ще се чувствам по- спокойна Simple Smile
Благодаря ви!!!

# 707
Zdraveite mam4eta, v edin sait 4etoh 4e sok  na bebeto se dava ot kraia na 2 mesec, a moia pediatar kaza po kasno , vie ot koga davate sok na beb4etata. Wink

# 708
Zdraveite mam4eta, v edin sait 4etoh 4e sok  na bebeto se dava ot kraia na 2 mesec, a moia pediatar kaza po kasno , vie ot koga davate sok na beb4etata. Wink
Аз дадох едва когато навърши 6 месеца, тъй като за първи се предлагат от морков (пропуснах заради запека) и от ябълка (на фона на продължителните колики ми се стори неразумно), а и педиатърката не ми е поставяла въпроса за соковете. Смятам, че не е толкова нужно тъй като си хапва достатъчно плодови пюрета, а и не искам да изместя и малкото вода, която приема. Давам чайче и чиста изворна водица. Мисля след годинката да предлагам по-често, тогава ще хапва по-невитаминозна храна. Но колкото майки, толкова и мнения. Извървяла си веднъж този път (виждам от лентичките), можеш да погледнеш нещата откъм опита и да прецениш кое е най-правилно за бебчето т.е. адашчето  Wink!

# 709
Аз още преди да навършат 2 месеца им дадох но те нямаха колики и не са получавали.Според 
мен педиатърката ще ти каже>пробвай ако видиш че има колики не му давай Simple Smile

# 710
mmouse, относно въпроса ти за това дали задължително трябва да минеш на преглед при гинеколог в Девата преди да родиш, зная че не е задължително, защото моя приятелка роди там, без преди това да е посещавала лекар в болницата.
Поздравления за хубавата инициатива, която се организира за 1 юни, там сме!
bili_harizanova,  и на двете ми деца започнах да изцеждам сокче от ябълка в третия месец.

# 711
Здравейте, момичета и мамчета от Бургас/ Септември мес. раждам, но напоследък чувам отвратителни новини за Дева Мария... някой нещо знае ли?

# 712
Здравейте, момичета и мамчета от Бургас/ Септември мес. раждам, но напоследък чувам отвратителни новини за Дева Мария... някой нещо знае ли?
ВИНАГИ ЩЕ ИМА ДОВОЛНИ И НЕДОВОЛНИ!Аз лично съм много доволна,а някой си ги преувиличават нещата чесно казано не мисля че ако отидеш да раждаш в друга болница може да имаш такова внимание и условия.Ти сама си избираш Simple Smile

# 713
Вики, и аз съм подложена на подобни слухове от известно време, а напоследък доста сериозно, дори днес във фейсбук има ужасно съобщение.
Ако това е тенденциозна кампания, много неприятно, а ако някои лекари наистина допускат подобни неща, още повече!

Абсолютно съм убедена в нагласата на персонала в клиниката и въпросът не е доволен или недоволен си, а дали напускате здрави с бебето болницата.

Ще е добре, ако някой от екипа коментира Peace

# 714
Вики, и аз съм подложена на подобни слухове от известно време, а напоследък доста сериозно, дори днес във фейсбук има ужасно съобщение.
Ако това е тенденциозна кампания, много неприятно, а ако някои лекари наистина допускат подобни неща, още повече!

Абсолютно съм убедена в нагласата на персонала в клиниката и въпросът не е доволен или недоволен си, а дали напускате здрави с бебето болницата.

Ще е добре, ако някой от екипа коментира Peace
Поне да уточняват за какво става въпрос и дали е истина защото все пак кадето и да сте трябва да имате поне малко доверие към специалистите.И да как ще ви изпишат ако не сте в добро здравословно състояние.

# 715
върни се назад в темета и ще видиш какви постове има.Но както са писали винаги ще има доволни и недоволни.Не знам какво си чула,спокойно може да отидеш в болницата и сама да се увериш.Винаги може да попиташ за нещата които те интересуват,никой няма да ти откаже.Аз по рано съм писала за моето раждане.С толково добри чувства си тръгвах от там,че наистина като лежиш в такава болница ти се връща доверието в нашето здравеопазване.Просто не искам да правя сравнение с държавната където хората са забравили за какво ходят на работа.Това е от мен ако имаш въпроси питай,много майки които са родили тук ще споделят.С нетърпение чакам 1юни и празника организиран от болницата въпреки ,че моята бонбона още е много мъничка ще отбележим Peace

# 716
Здравейте! Чела съм темата преди и горе-долу добих някаква представа, но бих искала пак да попитам Simple Smile
В средата на осмия месец съм и имам желание да родя в "Дева Мария" - задължително ли е да мина на преглед при някой от вашите гинеколози? Ако да, то този преглед може ли да мине по ЗК? (ЖК ми водят в Поморийската болница)
Каква е максималната давност на изследванията, които изисквате? Всички изследвания от списъка на 1-ва страница ли са задължителни?
И последен (засега) въпрос - защо на калкулатора за раждане на сайта излиза 0 лв? През февруари беше 380 лв.
Предварително благодаря!

Здравей mmouse,
Радваме се, че си избрала нас, да ни се довериш в този така важен за всяка жена момент - раждането на нейното дете!
Относно въпроса с предварителния преглед от наш гинеколог, искам да уверя теб и всички други бъдещи родилки, че това не е задължително. Всяка жена прави своя избор на гинеколог, който да следи бременността и. За да родите в Болница Дева Мария,не е задължително този гинеколог да е някой от работещите в нея. При нас идват да раждат и много жени, които са от други градове и до настъпване момента на раждане, те никога не са идвали в болницата. Не се притеснявайте, ако не сте посещавали наш лекар до монета. Това в никакъв случай не означава, че ще ви върнем или, че ще получите по-малко внимание.
По отношение на документи и изследвания, които трябва да приготвите при постъпване в болницата, вашият наблюдаващ гинеколог ще ви даде и назначи всичко необходимо 45 дни преди термина, когато се издава и болничния лист за бременност.

# 717
Виждам, че някои от вас вече са забелязали, че в калкулатора за раждане в сайта на МБАЛ Дева Мария има промяна. Имаме удоволствието да ви съобщим, че от 1 юни 2011г цените за болничен престой в болницата отново падат на долу Simple Smile
Те са както следва:
1. Цена за нормално раждане - 0.00лв /поема се от НЗОК/
2. Цена за раждане чрез секцио - 0,00лв /поема се от НЗОК/
3. Цена на болничен престой при нормално раждане - 70лв/ден
4. Цена на болничен престой при раждане чрез секцио - 100лв/ден
В цената за болничен престой е включено :
ЗА МАЙКАТА
 - Раздвижване от рехабилитатор
 - Закуска , обяд, вечеря
 - Нощница, чехли, чаршафи за еднократна употреба, хавлии
 - Помпичка за кърма
 - TV
 - Интернет

ЗА БЕБТО:
 - Дрехи по време на престоя
 - Адаптирано мляко / ако е необходимо/
 - Козметика
 - Пелени за бебето
 - Шишета, биберони
 - Пелени за еднократна употреба

Активна е вече и услуга за разсрочено плащане на 12 равни месечни вноски.

# 718
Много от вас коментираха нуждата от психолог по време на болничния им престой. Както сами разбирате в условия на засилваща се икономическа криза в цялата страна, наша цел е намалянето на цените и правенето им по-достъпни за по-голяма група от хора. Това налага оптимизиране на разходите, което да не се отразява на качеството на работа.
 Информираме ви, че при изявено желание от страна на родилка или лежащо болен в болницата, може да му бъде осигурена консултация с психолог, която да бъде заплатена по ценоразпис на болницата.

# 719
Все същия номер! Twisted Evil Свекърва ми чуваше през цялата ми бременост такива слухове.....Ужасни неща се случвали в Дева Мария! И не ми спести слуховете, но и никога не ми каза нищо конкретно, затова аз не давах ухо на спекулациите и въпреки "съветите" отидох първо на Училището за бъдещи майки, видях с очите си, чух с ушите си и съвсем спокойно родих там! Дай боже след време да имам второ дете - пак бих родила там!
П.С.
Искам да си повторя въпроса Кои педиатри и акушерки от Педиатрията ще присъстват на 01.06?

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 17:17 от 30god

Общи условия

Активация на акаунт