МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 57 719
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • у дома
Моята гинеколожка, която не работи в болницата и ми проследяваше бремеността също отказа да ми даде направления, отидох и си ги взех от личния. Изследвания като тези, в определени случаи могат да се окажат животоспасяващи. И не бих си спестила 200 лв., ако не мога да взема направления... Не ми се влиза въобще в спорове - имаме право на тези направления, плащам си осигуровки и т.н. И аз си плащам, но моя живот и този на децата ми са безценни... Само един пример ще ти дам - от 10 теста за упойси, се оказах алергична към 9 от тях. Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако не си бях направила този тест и се наложеше секцио.

# 76
Моята гинеколожка, която не работи в болницата и ми проследяваше бремеността също отказа да ми даде направления, отидох и си ги взех от личния. Изследвания като тези, в определени случаи могат да се окажат животоспасяващи. И не бих си спестила 200 лв., ако не мога да взема направления... Не ми се влиза въобще в спорове - имаме право на тези направления, плащам си осигуровки и т.н. И аз си плащам, но моя живот и този на децата ми са безценни... Само един пример ще ти дам - от 10 теста за упойси, се оказах алергична към 9 от тях. Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако не си бях направила този тест и се наложеше секцио.
напълно съм съгласна,предназначените изледвания трябва да се прявят  Naughty
на мен Драгнева ми беше назначила едни изследвания,които не се поемат от здравната каса (150 лева ми излязоха) и малко ме узадачиха,защото не бях чуа някой да ги е правил, нооо добремче ги направих,а после когато Микаела се роди взеха кръв от пъпната връв и на нея ги направиха същита.Слава Богу всичко при ня е наред! Но аз изопщо не съжалявам,че сме ги направили,защото можеше и да не е наред всичко.
Вярно е , че отвсякъде ти изкат пари и кръв като забременееш,но в крайна сметка веднъж го правиш и то за детето си!

# 77
Аз как получих направления?

Новата наредба е в сила от 01.01.2011г.!
Ти мисля си взимала направления преди 5-6 месеца Simple Smile

Дами,аз не споря за самата необходимост на изследванията и консултациите-далеч съм от мисълта,че ги искат само за да ни разхождат по лабораториите.Щом трябват,трябват!
И ясно,че заради детето си колкото трябва ще дам ...въпроса не е в парите.Ако исках да ми е евтино,нямаше да се насоча към МБАЛ Дева Мария.

Просто си представете как до вчера личния лекар ви е давал направление примерно за един профилактичен преглед при гинеколог,а от днес вече не е така.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 15:44 от didi 24

# 78
  • Бургас
Напълно съм съгласна! Изследванията трябва да се правят, тъй като могат да доведат до не толкова Щастлив край за майката и за детето. Преди да родя и аз ги правих всички, които ми бе предписала Дорийска и добре, че ги направих, особемо тези алергиите към упойките. При мен не 9 от 10, а към 6от 10 бях алергична. Можеш да си представите какво е, докато чаках да видя за останалите какъв ще е резултата, тъй като бях решила да съм със секцио. Не бих си спестила тези пари бяха към 180 лева, но щом е за здравето, съгласете се кой изобщо ще си прави сметка за това. newsm10
Относно 30-то лв. и 30-то часа в болницата това ми се струва преувеличено! Досега не бях чула от мамче родило в Девата лоши думи за болницата. Не бях прочела и подобен коментар тук във форумите за Девата. То бива платени злостни коментари, но пък чак толкова... А и като не е доволна сестра ти, защо не се е оплакала? А и като не е доволна тя, защо ти си отишла в същата болница на преглед? Ако на мен сестра ми ми каже че не е доволна и ако знам какво уж са и причинили при раждане, Бога ми не бих стъпила там даже и "нокът да си счупя"???????? Малко нагласено ми се струва!!! smile3506

# 79
  • До морето :)
Ох, всичко е толкова объркано  #Crazy
1. Какво освен обявените цени в сайта може да се наложи да си платя, ако раждам в болницата?
2. Какви са тези изследвания? Винаги ли се правят? Кога се правят? Ако имам кръвен картон пак ли ще трябва да си правя всичко това?  newsm78

# 80
  • у дома
Нелка за изследванията прочети първия пост там има повече информация.
А колко още може да се наложи да платиш, никой не може да каже, в хода на раждането може да се наложи секцио, може да се наложи да се правят допълнителни изледвания на теб или на бебето и т.н. и т.н.
Това е освен болница и търговско дружество и в нея се плаща за всяко нещо, това е което много от момичетата тук не могат да разберат. И колкото и да негодуват спрямо цените, никой не е длъжен да работи за без пари, нали? И като гледах цените в Токуда, тука е направо евтино  ooooh!

# 81
  • Бургас/Пз
И като гледах цените в Токуда, тука е направо евтино  ooooh!

Само, че в Токуда като ти кажат още преди да си постъпил в болницата, че трябва да платиш 1500лв, накрая плащаш точно толкова и нито лев повече. Аз раждах преди две години там /Девата още я нямаше/ и въпреки, че влязох за нормално раждане, а в последствие родих с операция, платих толкова, колкото ми казаха за нормално раждане.
Това е единственото, за което може да се помисли малко повече от ръководството в Дева Мария, за да няма толкова недоволни от факта на едни обявени цени и други , които плащаш накрая.
 От друга страна обаче хубаво е, че я има вече тази болница, защото поне сега човек има право на избор. Аз например едва ли ще отида пак в София, при наличие на частна болница наблизо.

# 82
A в Токуда една ли е цената за нормално и секцио? Защото иначе не намирам обяснение. Не може операция, която изисква екип и упойки и по-дълъг престой и всичко това болницата да си го поеме,някак не върви, освен ако нормалното не е на цената на секцио, което пък ще е голям парадокс и ще насочва майките към второто.

# 83
Може би когато секциото се е наложило в хода на раждането се таксува различно от секциото по желание.

# 84
  • Бургас/Пз
Не знам колко е била цената на секциото, но си спомням, че бях притеснена, ако се анложи да плащаме повече, защото добре си бяхме сметнали парите и всеки допълнителен разход щеше да ни дойде в повече. Слава богу това не се наложи! Това имам предвид, че е неприятно да са определени едни цени , а при излизане от болницата да платиш 200 лв отгоре например.

....нормалното не е на цената на секцио, което пък ще е голям парадокс и ще насочва майките към второто.

С това не мога да се съглася, защото когато решаваш как да родиш, едва ли цената е определяща! Имам предвид, че ако искаш операция или такава се налага, едва ли факта, че е двойна цената почти както е в Девата, ще те спре!

# 85
Аз не че нещо,ама нашите кумци в София преди една година и няколко месеца им се роди детенцето,нашия кръщелник в Токуда.И там почти няма разлика в цената на секцио и нормално .Освен 1500лв има някакъв пакет за бебето 500.Сега да не излъжа но имаше и още нещо.Аз сега като и казвам за какви пари става въпрос тука и направо не и се вярва.Само може да се радваме на тези условия и пари.Относно прегледите винаги е било ясно че прегледите не са по здравна каса и който се интересува едвали ще остане заблуден.

# 86
  • Бургас
Да следя.

# 87
Мери, можеш ли да ми кажеш на 02.02.2011г. и на 09.02.2011г. кои гинеколози са на смяна?
Благодаря!

# 88
Здравейте мами. Скоро четох в тема 6 за проблемите с откриването на Деавит-а, някой беше писал, но не го открих коментара.  Преди малко прочетох това и реших да го споделя с вас в новата тема http://poligraff.net/статия/Новите-партиди-на-Деавит-до-дни-в-аптеките/2052 Дано е от полза!  Grinning

# 89
В меден рудник блока до билата има една аптека там има от витамина !!! ако някой се интересува

Общи условия

Активация на акаунт