МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 59 046
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Мери, чух, че има намеление за служители на МВР и техните семейства. Вярно ли е? Какви услуги могат да се ползват и каква е отстъпката?

Заповядай в болницата и ще ти обясня всичко, като дойдеш търси Мария Георгиева, това е и служ. тел 0884 88 66 82. Тази преференция не е обявена в публичното пространство и не ми се иска да я коментираме тук. Всичко е организирано на ниво Болница  - МВР.

# 571
  • Бургас
Ясно merry_ng, раждането вероятно минава като спешност и затова държавата плаща и за неосигурените. Разбрах те Peace

# 572
Ясно merry_ng, раждането вероятно минава като спешност и затова държавата плаща и за неосигурените. Разбрах те Peace

Честно да ти кажа не знам...   bouquet

# 573
sled kato se polzvat kapki infakol mogeli bebeto da poly4i zapek? Rolling Eyes

# 574
  • Бургас
Въпрос към Мери - Преносващите бременни , след 7мия ден постъпват в болница за наблюдение -  3 дена и след това се предизвиква раждане /информацията на лекари от девата/ Тридневния престой заплаща ли се и ако да  каква е цената? Благодаря предварително!

# 575
sled kato se polzvat kapki infakol mogeli bebeto da poly4i zapek? Rolling Eyes
Запек не точно, но забавят преристалтиката, ако имат все още такава. Та оттам следва и запичането и ачканията се разреждат. Ники беше така. Нож с две остриета са подобни капки.
Охххххх, щастливки са майките, които не са се сблъсквали с този непрестанен рев. Благородно им завиждам. bowuu
От 01.01.2007г. всички родилки раждат безплатно, независимо дали са осигурени или неосигурени.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 13:22 от velizarka_8

# 576
Въпрос към Мери - Преносващите бременни , след 7мия ден постъпват в болница за наблюдение -  3 дена и след това се предизвиква раждане /информацията на лекари от девата/ Тридневния престой заплаща ли се и ако да  каква е цената? Благодаря предварително!

Отговарям веднага: Ако постъпите в болницата при случая който описахте и лежите по клинична пътека 3 дни ще заплатите само по 35 лв на ден за престоя си...

# 577
  • Бургас
Мери , надявам се наблюдението на бременната  /предполагам тонове и каквото е необходимо/ да е по клинична пътека ?   

# 578
  • До морето :)
Тъй като не съм срещала тука тази информация искам да я споделя с вас.  Grinning Мамите, които са с Rh (-) трябва да доплатят още 100 лв. за изследване, определящо кръвната група на нея и бебето.  Grinning 50 лв. за нея и 50 лв. за бебето  Peace
Също така, мамите които не са планово секцио не трябва да си правят изследванията, които се изискват тогава - кардиолог, анестезиолог и т.н. Само не знам ако случайно се наложи операция как се процедира. Т.е. тогава ще ви ги направят тези изследвания, но не знам заплаща ли се или не  Grinning

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 20:44 от nelka_bg

# 579
Тъй като не съм срещала тука тази информация искам да я споделя с вас.  Grinning Мамите, които са с Rh (-) трябва да доплатят още 100 лв. за изследване, определящо кръвната група на нея и бебето.  Grinning 50 лв. за нея и 50 лв. за бебето  Peace
Също така, мамите които не са планово секцио не трябва да си правят изследванията, които се изискват тогава - кардиолог, анестезиолог и т.н. Само не знам ако случайно се наложи операция как се процедира. Т.е. тогава ще ви ги направят тези изследвания, но не знам заплаща ли се или не  Grinning

Моя коментар е следния: това, което е написала Nelka_bg за изследванията на кръвната група на бебчето и майката е така, заплащат се от вас, но само в случаите, в които се налага това изследване т.е. Rh (-). Ако раждате нормално и после се премине в спешно секцио всички изследвания, преданестезиологични консултации  и предоперативни прегледи (например кардиологичен) не се заплащат допълнително, а са за сметка на клиничната пътека. newsm03

# 580
Благодаря за разяснението   bouquet Но защо се налага пак изследване на кръвната група на майката?  newsm78 Нали вече един път са си правили такива изследвания и си имат картонче  Confused

# 581
Нелка, ти нали няма да раждаш в Девата, защо се интересуваш?
Мери, знаеш ли защо не публикуват снимките на новородените / чакам една приятелка да роди всеки момент и затова следя/

# 582
Това, че не засяга мен, не означава, че не е полезна информация  Grinning Какво лошо съм казала?  Shocked

# 583
Нелка, ти нали няма да раждаш в Девата, защо се интересуваш?
Мери, знаеш ли защо не публикуват снимките на новородените / чакам една приятелка да роди всеки момент и затова следя/

Качени са снимките...

# 584
Интересува ме, ако и двамата с таткото сме с Rh(-) ще ни правят ли допълнително изследвания на мен и бебчо? И мога ли да откажа? Мисля, че е напълно излишно в моя случай  Thinking тъй като няма никакъв риск за бебчето

Общи условия

Активация на акаунт