Има ли...майки, чиито деца не са ваксинирани

• 7 145
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
vl, конкретното е че децата, които не са ваксинирани са по- спокойни, по-дружелюбни, по-лесно спазват правилата за учебен час и междучасие, рядко влизат в сериозни конфликти, приятелски настроени са. Гледа те такова дете и без да му говориш те разбира. Изпълнителни деца, с удоволствие работят по образователни задачи, мотивацията за някаква учебна дейност е лесна.
Боледуват по- кратко и минават без антибиотици, рядко има усложнения като пневмонии, отити, и други  усложнения след грип да речем.

Ваксинираните са прекалено приказливи, шавливи, имат нужда много повече да се движат понякога безцелно, по- конфликтни, с по-никък праг на дразнимост, лесно се уморяват психически. Има и нюанси, които няма как да опиша с думи - гледа те и трудно те разбира какво говориш , сякаш канала за връзка нещо е задръстен. Това което постигам с неваксинираните , същото постигам с ваксинираните много по-трудно, с много усилие, с много работа, с модерни методи и т.н.

# 31
Малката ми дъщеря няма ваксини. Лятото на миналата година изкара варицела, а като бебе Розеола.
Мина ги без проблем и усложнения.
Голямата след всяка ваксина развиваше тежки отити. След всяка реваксинация се стигаше до тежък отит и болезнена парацентеза, придружена с ужасни страдания  за нас, като родители, и за детето ми.
С малката всичко е наред. Никога не ми е правила бронхити, пневмонии, отити и т.н.

П.П. Наскоро изкара и грип. Изкара го на крак и в целодневни игри.

# 32
  • София
аз пък съм правила и отити и бронхити и пневмонии и бъбречни проблеми имах и стомашни и съм си боледувала колкото си искаш...т.е. не прекалено, но в никой случай не и изключително малко и леко...че и до сега правя от последните две...

Ваксинираното ми дете боледува...доста, но все пак в рамките на нормалното, ВСИЧКИТЕ си болести кара в целодневни игри, бодър и в добра кондиция, дори с 40 градуса Т, освен 1 отит и 1 път като се обезводни тогава беше по-зле... пневмонии за сега за 5,5 години не е правил, бронхити 2 леки, без АБ минаха...т.е. наистина леки.

Много е относително това с болестите и има и други фактори формиращи имунната с-ма освен ваксините.

# 33

Angel_Dust, разбрахме за теб.

Потребителката пита, съответно аз отговарям персонално за моите деца.

# 34
  • София
да, ама това горното над теб...малко ми е странно такова категорично разделение на две групи... всички  ваксинирани диви, глуповати и болнави, всеки грип с усложнения, всички без ваксини - здрави, парви, спокойни, съсредоточени и да не забравяме - изключително интелигентни...

Доста ваксинирани спокойни деца познавам, изключително внимателни и съсредоточени....интересно...

Знам и 1-2 без ваксини и диви и щастливи както се казва дето не може за 2 мин да им уловиш вниманието.

или това са някакви изключения ще кажете...

между другото в темите за кърмене също има такива забежки - кърмените изключително били интелигентни, съсредоточени, спокойни и уверени, не като не кърмените видиш ли, дето....

Просто такова отсичане е абсурдно...да не забравяме, че е еимало едно време, не много отдавна, когато ваксини е нямало, а тогава пак е имало различно боледуващи, различно интелигентни, различно схватливи и различно емоционални и енергични деца...

Та не всичкото зло по света е от ваксините Wink

# 35
......
между другото в темите за кърмене също има такива забежки - кърмените изключително били интелигентни, съсредоточени, спокойни и уверени, не като не кърмените видиш ли, дето....

Просто такова отсичане е абсурдно...да не забравяме, че е еимало едно време, не много отдавна, когато ваксини е нямало, а тогава пак е имало различно боледуващи, различно интелигентни, различно схватливи и различно емоционални и енергични деца...

Та не всичкото зло по света е от ваксините Wink

Да, права си, Angel_Dust. Съгласна съм с теб. Не всичкото зло по света идва от ваксините, има още много други злини. Освен това не всички ваксинирани деца са повлияни негативно от ваксините /може би има 2-5%, които излизат  здрави и невредими от отровния коктейл, с който се инжектират/. Разбираш че говоря средностатистически, обощено. Не мога да дам сега точно проценти и подробни разбивки. Има и още много други фактори, които формират детското развитие като например семейната среда и наследствеността.
За да се говори с точни факти са необходими сериозни изследвания, които няма да бъдат спонсорирани, нито подкрепени от фармаиндустрията.
Но ако наблюдаваш десетки деца всекидневно и влизаш в сериозни взаимоотношения с тях,тогава разликите са видни.  Можеш да разбереш за собственото си дете най-добре къде се намира като го сравниш с още 2-3 деца на неговата възраст или още по добре с 20-30 деца, ами ако тези деца са 200-300 тогава много добре ще разбереш къде е твоето дете.
Повтарям /писах по-горе/ , че имам наблюдения не над 1-2 деца, а стотици деца в продължение на години.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 22:36 от Mislq

# 36
vl, конкретното е че децата, които не са ваксинирани са по- спокойни, по-дружелюбни, по-лесно спазват правилата за учебен час и междучасие, рядко влизат в сериозни конфликти, приятелски настроени са. Гледа те такова дете и без да му говориш те разбира. Изпълнителни деца, с удоволствие работят по образователни задачи, мотивацията за някаква учебна дейност е лесна.
Боледуват по- кратко и минават без антибиотици, рядко има усложнения като пневмонии, отити, и други  усложнения след грип да речем.

Ваксинираните са прекалено приказливи, шавливи, имат нужда много повече да се движат понякога безцелно, по- конфликтни, с по-никък праг на дразнимост, лесно се уморяват психически. Има и нюанси, които няма как да опиша с думи - гледа те и трудно те разбира какво говориш , сякаш канала за връзка нещо е задръстен. Това което постигам с неваксинираните , същото постигам с ваксинираните много по-трудно, с много усилие, с много работа, с модерни методи и т.н.

Не вярвам да имате деца, които никога не са били ваксинирани. Може в последно време да не са, а не по принцип. Всичките неща, които изброявате са обусловени от много фактори, а не само от ваксините. Наследствена обремененост, вътреутробно развитие, хранене, лекарства, пушене около тях и преди да се родят, сегашно състояние на имунната с-ма, противогрипни ваксини, имуностимулатори-всичките тия неща са важни за тяхното здраве. А за останалите-дали внимават в час, дали са раздразнителни, дали са контактни, дали възприемат лесно, дали са приятелски настроени, дали се изморяват лесно-тези всичките неща са най-силно свързани с тяхната наследственост. Родителите им какви са? Какви ученици са били те? Какво образование са получили? Конфликтни личности ли са? Как ги възпитават? Имате ли деца на разведени родители? А на алкохолици?
Сетих се и друго. Тази диференциация, която описвате дали не е съществувала преди 100 и повече години, когато не е имало никакви ваксини? Как мислите?

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 23:50 от vl

# 37
Боледуват по- кратко и минават без антибиотици, рядко има усложнения като пневмонии, отити, и други  усложнения след грип да речем.

Сигурно имате сериозен дългогодишен опит зад гърба си. Иначе на какво би се дължала тази статистика.

# 38
Имам приятелка, която не е сложила на детето си нито една ваксина.
Миналата година детето изкара варицела.Много леко мина, детето беше много спокойно, без никакви усложнения.
За боледуване - боледува, но някак си според мен по-леко ги изкарва болестите.Иначе е щур Joy

На моите деца съм сложила ваксините които са задължителни, но не бих ги имунизирала с нищо допълнително!!!!

# 39
  • София
Mislq - т.е. твърдиш ли, че ако не знаеш на документ може да различиш за 1 час общуване ваксинирано от неваксинирано дете?
Така както го описваш, всички ваксинирани направо са за диагноза хиперактивност с дефицит на вниманието.

И колкото и опит да имаш - опит с поколения неваксинирани нямаш, а там 100% не всички са били ангелчета..
С ваксини или без винаги има и по-будни и по-трудно концентриращи се и по-щури деца.
Влиаят семейна среда, възпитание и прочие също не малко....
Ген също...

Да при някои деца може ваксините да допринасят към подобно поведение, но не е в никой случай първопричина и единствена причина... нито пък се отнася за всички ваксинирани масово такова обобщение.

Както и не всички не ваксинирани са ангелчета, свръх спокойни, свръх възприемчиви, свръх интелигентни....

Както и да е - спирам да пиша , че темата става вече за и против ваксините...такива теми има пре много...а аз лично нито съм твърдо за, нито твърдо против.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:37 от Angel_Dust

# 40
Не може да се правят такива обобщения.  Naughty
Нито едната страна има достатъчно опит с достатъчно деца без и със ваксини, нито другата.
за това последното са по- скоро празни приказки, съжалявам, че го казвам.

# 41
МамиБлю - т.е. твърдиш ли, че ако не знаеш на документ може да различиш за 1 час общуване ваксинирано от неваксинирано дете?
Така както го описваш, всички ваксинирани направо са за диагноза хиперактивност с дефицит на вниманието.

И колкото и опит да имаш - опит с поколения неваксинирани нямаш, а там 100% не всички са били ангелчета..
С ваксини или без винаги има и по-будни и по-трудно концентриращи се и по-щури деца.
Влиаят семейна среда, възпитание и прочие също не малко....
Ген също...

Да при някои деца може ваксините да допринасят към подобно поведение, но не е в никой случай първопричина и единствена причина... нито пък се отнася за всички ваксинирани масово такова обобщение.

Както и не всички не ваксинирани са ангелчета, свръх спокойни, свръх възприемчиви, свръх интелигентни....

Както и да е - спирам да пиша , че темата става вече за и против ваксините...такива теми има пре много...а аз лично нито съм твърдо за, нито твърдо против.

Ох, не ми причинявай стрес, моля те..обръщаш се към мен, а не аз твърдя тези неща... Rolling Eyes

# 42
  • София
Съжалявам, искренни извинения, копнала съм грешният ник Simple Smile ooooh!поправям веднага Embarassed

# 43
  • Mediterraneo

Такова изказване би следвало да можеш да направиш след дългогодишни изследвания и опити в тази насока! Иначе звучи меко казано смешно и като копирано именно от подобни изследвания...

# 44
  • В Голямото село
Доколкото разбирам, темата не е "за" или "против" ваксинирането, ама май се обърна на такава  Mr. Green
По-скоро какво могат да споделят майките, които не са сложили ваксини на децата си - и аз живо се интересувам от темата, как стои въпросът в държава, където ваксинациите са задължителни. Дъщеря ми си има всички ваксини, които й се полагат по ЗК, но тъй като аз вече съм техен противник, ме интересува каква е съдбата на майките и децата, отказали ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт