Има ли...майки, чиито деца не са ваксинирани

• 7 155
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Доколкото разбирам, темата не е "за" или "против" ваксинирането, ама май се обърна на такава  Mr. Green
По-скоро какво могат да споделят майките, които не са сложили ваксини на децата си - и аз живо се интересувам от темата, как стои въпросът в държава, където ваксинациите са задължителни. Дъщеря ми си има всички ваксини, които й се полагат по ЗК, но тъй като аз вече съм техен противник, ме интересува каква е съдбата на майките и децата, отказали ваксинация.

Съдбата на майките и децата отказали ваксинация се обсъжда тук Ваксини - дискусия за вредите от тях

# 46

Нищо конкретно не казвате. Само общи приказки.

Нали искате конкретно, а не общи приказки. Ето ви конкретно.
Днес бях на един тренинг воден от светила в областта - Интеграция на деца с увреждания, със социалнонеприемливо поведение...
Даже и те отчитат съвсем официално че днешните деца са ... каквит изброих по-горе за ваксинираните. На друго обучение миналата година направо си казаха че ваксините са една от причините за ХАДВ, аутизъм и други увреждания.
Преди 20 години не бяхме чували за аутизъм и ХАДВ. Учихме дефектология  в университетите и никой не спомена такива състояния или болести. 
Опит имам 16 години работа с деца. Майка ми работи повече от 20 години в детско заведение и картинката ми е ясна. Мога дори да направя разлика / е то очебийна разлика/  между децата родени преди 1992 г и след 92 г. Годината в която се въведе МПР и Хеп Б. Две от най-ужасните ваксини според мен и според последиците върху моето дете. Имам и неваксинирано дете. Разликата има между двамата, но е дълго за описване.
Ясно че не приемате различно мнение. Не мога да ви направя изследване и да го докажа. Казвам какви са ми впечатленията от живот със десетки деца всекидневно. Мисля че някои родители не прекарват толкова време с децата си, колкото аз в училище. Дано събота и неделя си наваксват пропуснатото през седмицата.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 21:21 от Mislq

# 47
  • Пловдив
.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 18:06 от *Бенджи*

# 48

Нали искате конкретно, а не общи приказки. Ето ви конкретно.
Днес бях на един тренинг воден от светила в областта - Интеграция на деца с увреждания, със социалнонеприемливо поведение...
Даже и те отчитат съвсем официално че днешните деца са ... каквит изброих по-горе за ваксинираните. На друго обучение миналата година направо си казаха че ваксините са една от причините за ХАДВ, аутизъм и други увреждания.
Преди 20 години не бяхме чували за аутизъм и ХАДВ. Учихме дефектология  в университетите и никой не спомена такива състояния или болести. 
Опит имам 16 години работа с деца. Майка ми работи повече от 20 години в детско заведение и картинката ми е ясна. Мога дори да направя разлика / е то очебийна разлика/  между децата родени преди 1992 г и след 92 г. Годината в която се въведе МПР и Хеп Б. Две от най-ужасните ваксини според мен и според последиците върху моето дете. Имам и неваксинирано дете. Разликата има между двамата, но е дълго за описване.
Ясно че не приемате различно мнение. Не мога да ви направя изследване и да го докажа. Казвам какви са ми впечатленията от живот със десетки деца всекидневно. Мисля че някои родители не прекарват толкова време с децата си, колкото аз в училище. Дано събота и неделя си наваксват пропуснатото през седмицата.

Вкарвате ме в недоумение. За втори път отговаряте на по-предния ми пост, а на този от снощи-не. Зададох Ви съвсем конкретни въпроси. Не ги ли видяхте?

# 49
Доколкото разбирам, темата не е "за" или "против" ваксинирането, ама май се обърна на такава  Mr. Green
По-скоро какво могат да споделят майките, които не са сложили ваксини на децата си - и аз живо се интересувам от темата, как стои въпросът в държава, където ваксинациите са задължителни. Дъщеря ми си има всички ваксини, които й се полагат по ЗК, но тъй като аз вече съм техен противник, ме интересува каква е съдбата на майките и децата, отказали ваксинация.

Съдбата на майките и децата отказали ваксинация се обсъжда тук Ваксини - дискусия за вредите от тях

А каква според Вас е целта на тази тема тогава?  Rolling Eyes

# 50
  • София

Преди 20 години не бяхме чували за аутизъм и ХАДВ.

да бе, сигурно...

# 51

Преди 20 години не бяхме чували за аутизъм и ХАДВ.

Това не означава обаче,че не е съществува.Описан е за пръв път в средата на миналия век
А сега е и доста "модерно" да се слага тази диагноза

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 23:16 от Кекерица

# 52

Не вярвам да имате деца, които никога не са били ваксинирани.
Вярвате или не . Имам. Не само деца от ромски произход.
Децата до 1992 г . бяха ваксинирани с 2 опасни ваксини по-малко / МПР и Хеп Б/

Може в последно време да не са, а не по принцип. Всичките неща, които изброявате са обусловени от много фактори, а не само от ваксините. Наследствена обремененост, вътреутробно развитие, хранене, лекарства, пушене около тях и преди да се родят, сегашно състояние на имунната с-ма, противогрипни ваксини, имуностимулатори-всичките тия неща са важни за тяхното здраве.
Писах по горе и вие не четете всичко. Не претендирам , че правя изследване, казвам само впечатления. Разбирам че има крещяща нужда от изследване за ползите и вредите на ваксините, но няма.  Установиха в Щатите и в Англия че има връзка между МПР и аутизма. Според мен безвредна ваксина няма. Мисля че не познавам първото си дете в целия му потенциал, защото в безумната си неинформираност го ваксинирах послушно и простодушно.

А за останалите-дали внимават в час, дали са раздразнителни, дали са контактни, дали възприемат лесно, дали са приятелски настроени, дали се изморяват лесно-тези всичките неща са най-силно свързани с тяхната наследственост. Родителите им какви са? Какви ученици са били те? Какво образование са получили? Конфликтни личности ли са? Как ги възпитават? Имате ли деца на разведени родители? А на алкохолици?

Тези фактори, които изброяваш са важни разбира се и те оказват влияние. Но за отключването на диабет, ХАДВ, аутизъм наблюденията, практиката и някои изследвания показват, че не винаги имат връзка със семейството. Даже в най-добри семейства, в които се обичат, задоволени материално, без алкохолизъм, без насл обремененост се случват. По опанесн фактор от вкарването в кръвта на чужд генетичен материал /белтък от животински произход/ НЯМА Връщам се от такъв тренинг, по темата. Светилата, които имат поглед върху десетки училища и в цяла Бг го потвърждават даже без да ги питаме. Аз имам наблюдение само за 2 училища. В едното работя по програми и често ходя и се срещам сколеги, деца и родители. В другото си работя всеки ден.

Сетих се и друго. Тази диференциация, която описвате дали не е съществувала преди 100 и повече години, когато не е имало никакви ваксини? Как мислите?
Съществувала е. Само че тогава на 100 деца е имало 1  такова със храктеристиките, които описах горе за ваксинирани. Говори с баби дядовци. Всеки казва колко дисциплинирани са били и ученолюбиви, послушни. Когато започнах аз преди 15-16 г. бяха да речем 3 на 100 деца, а сега са само 7-8 спокойните деца на 80 деца. Просто е един кошер от превъзбудени деца, биещи се, говорещи без да се слушат, движещи се често безцелно в  часовете дори...

# 53
Mislq, това, че ти не си чувала за тези болести, не значи, че те не са съществували. Изказването ти ме кара да подлагам на съмнение всички твои постове по темата. И ако не е тайна (макар да предполагам, че ще бъде), кои са тези светила, провели тренинга и на базата на какви изследвания правят "признанията" си?
Аз не съм нито твърдо за, нито твърдо против ваксините - дори се замислям за второто си дете (все още е само далечен план) дали да слагам МПР, но не от страх, а защото макар  и ваксинирано, детенцето ми се разболя от морбили миналата година (1 г. след ваксинация). Но подобни обобщения, като на Мисля, само ме карат да се замисля какви хора се грижат за децата ни.

# 54
Боже, кои баби и дядовци си спомнят какво е било преди 100г.? На колко години трябва да бъдат те? На 140? Или поне на 120? 80-90 годишните дали помнят добре времето преди 70-80години? Не знаеш ли, че диабетът в детска възраст много често е по наследство?  Преди 15г., когато си започнала, ваксините по-малко от сега ли са били употребявани? А преди 30, преди 40, какво ще кажеш?
Аз си спомням, че и по мое време имаше доста на брой агресивни и неспокойни деца. И тогава имаше такива, които не внимават. И те не бяха никак малко. Говоря за 70-те.
Не разбрахме колко от твоите деца са с разведени родители. А колко растат в конфликтна семейна среда? Нима можеш да го провериш? Колко от тях ги възпитава улицата? И това е много, много важно за отчитане. Доста родители са абдикирали от възпитанието. Този процес се задълбочава с годините.
Нима не знаеш, че повтарянето на годината е било много по-често преди 9.09.1944г.? И това поради ученолюбивост може би?
Да се отдава всичко на ваксините е меко казано несериозно.
Ние пък сме доволни дори от грипните ваксини. Вече 12г. имаме семеен опит с тях. А те са най-отричаните.
Уж си учителка, а говориш като лекар! Дори и с червени букви пишеш. Осъзнай се, все пак си далеч от медицината! Такъв случай като твоя аз не помня. Всички ние, които понякога пишем за някакви здравни проблеми се позоваваме на специалистите и на личния си опит и когато нещо не знаем си признаваме. Все пак не сме лекари.  

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 01:12 от vl

# 55
 Установиха в Щатите и в Англия че има връзка между МПР и аутизма.
Не е баш така:

Изследване от 1998г., което вся паника в англосаксонския свят, твърдейки, че има връзка между комбинираната ваксина срещу рубеола, варицела и заушки и аутизма при децата, бе обявено за измама. Обвинението е хвърлено от "Бритиш Медикъл Джърнъл". Британското медицинско издание "Лънсет", което бе публикувало изследването, през 2010г. се дистанцира от него и реши да изтегли тази статия. Междувременно тя бе довела до трикратко намаляване на ваксинациите във Великобритания. През 2004г. "Лансет" призна, че не е трябвало да публикува изследването с ръководител д-р Андрю Уейкфийлд. Множество следващи изследвания на британски, канадски и американски учени не установиха никаква връзка между аутизма и тройната ваксина. /АФП
------------------------------------------
Опозореният доктор, който преди повече от 10 години публикува проучване, твърдящо, че популярната ваксина за деца - морбили-рубеола-паротит - причинява аутизъм, може да е бил мотивиран повече от парите, отколкото от убеждения, твърдят разследвалите го.

Според участниците в триетапна серия от разследвания, извършени от британския медицински журнал BMJ, д-р Андрю Уейкфийлд още в самото начало на своето проучване е бил ангажиран от адвокат, който искал да изнудва производителите на ваксини за пари. Според твърденията, докторът също така е подал заявление за патентоване на алтернативна ваксина, която да замести останалите, както и се е опитвал да пусне на пазара диагностични тестове и други продукти.

Проучването на Уейкфийлд доведе до бурни реакции, особено сред родителите, и създаде началото на истерията около връзката на ваксините с аутизма. Миналата година, обаче, статията на Уейкфийлд беше изтеглена от публикациите на престижното медицинско списание Ланцет, а Британският медицински съвет забрани на д-р Уейкфийлд да практикува медицина във Великобритания.

# 56
Установиха в Щатите и в Англия че има връзка между МПР и аутизма.
Не е баш така:

Кое не е баш така?  Rolling Eyes
Баш си е така:

Темида отсече: Има връзка между ваксините и аутизма
30.09.2010 г.

Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Родителите на 9-годишната Хана Полинг, която страда от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1.5 милиона долара.

Детето развило аутизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармафията за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините са опасни.

Източник: CBS News

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 11:27 от Джуличка

# 57
  • В Голямото село
Четох, четох, но пак не ми стана напълно ясно - ако искам да не поставят никакви ваксини на детето ми, какви са практическите действия, които трябва да предприема в крайна сметка? Добре, попълвам си декларация за отказ от ваксиниране и какво? Какво ми гарантира това? Дали мога да бъда абсолютно сигурна, че в родилното няма да поставят ваксина на детето, в смисъл с какво ги задължава някаква си моя хвърчаща декларация (която в последствие могат спокойно да кажат, че никога не са виждали)? Личният лекар на детето ми ще трябва да упомене в картона му, че то не е ваксинирано и вследствие на това ще сме аут от всички детски градини и училища, така ли? Има ли начин да откажа ваксинация на детето си, без след това държавата да ме санкционира с недопускане до градини и училища? Как се справяте с този проблем на практика? Познавайки нашата лична лекарка, знам, че тя никога няма да се съгласи да запише "фиктивно" в картона на детето, че то е ваксинирано... Съжалявам ако тези въпроси сте ги коментирали, но не можах да се ориентирам...

# 58
  • София
В болницата , малко по-трудно, но да, може да настояваш. Не може да подпишеш декларация и те да ти сложат ваксина въпреки това на детето, правейки се, че не знаят. Щото ще си в правото си да ги съдиш.
За градини - да, ще ви откажат прием вероятно.
За училище - нямат право да отказват задължително образование на детето.

Имаше и май разни глоби или спиране на майчинските или нещо такова...

Може би може да си смениш педиатъра, намирайки такъв , който да се съгласи да напише фиктивно...но пък реално си залага професията човека с едно такова фалшифициране.

# 59
  • София
Детето ми е ваксинирано, аз не съм. Не защото майка ми е била против, а защото се е налагало. Нямам нито една ваксина по медицински причини. В детския ми здравен картон с големи червени букви пише, че нямам ваксини. Ходила съм спокойно и на детска градина и на у-ще.
АБ съм пила страшно много до двегодишна възраст - били са ми като бонбонки.
Здрава съм, тежки заболявания не съм имала (да чукна на дърво). АБ в съзнателния си живот почти не съм приемала. От шарките към карала морбили още като бебе и варицела.
Нищо по-различно в ежедневието ми няма като определено от цялото семейство аз съм с най-силна имунна система.

Общи условия

Активация на акаунт