Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на детето и какви са препоръките на педиатъра?
Къде мога да потърся помощ за детето си, когато има проблеми с храносмилането и повръщане?
Какви са преживяванията на други майки с подобни проблеми и какви са техните съвети?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на детето и какви са препоръките на педиатъра?
-
Къде мога да потърся помощ за детето си, когато има проблеми с храносмилането и повръщане?
-
Какви са преживяванията на други майки с подобни проблеми и какви са техните съвети?
-
Какви са рисковете при приемане на Motilium и какви са алтернативите?
-
Какви са препоръките за хранене на дете с усложнен рефлукс?
Моля който е имал подобни проблеми с детенцето си да сподели
дайте съвет мами че сме го закъсали здраво
Забравих да допълня че педиатъра и намери афтички в устната кухина...всичко се стерилизира..изрядно..но тя много си лапа ръчичките.А за този Ротавирус дано не го е лепнала него, може ли ваксината да се бие след прекаран такъв поне да не рецидивира някой знае ли?
Защо да спирам капките? Бяхме на доктор педиатър казаха да не ги спирам за да не е се обезводни малката..да бих искала да пусна една ПКК и урина..препратиха ни на гастроентролог т.е. нищо същественно не ми каза лекарката..От 2седмици акото и се промени в зелено но беше твърдо акаше на тапи..и тогава си имаше повръщането но не толкова обилно и често пак плачеше след ядене но не всеки път докато от тази седмица тези дни..се осилиха проблемите..няколко дни след като и почнаха тези симтоми педиатъра ни смени храната с Фризовом соя заради обривите после аз му казах че децата с алергия към белтърка на кравето мляко имат непоносимост и към соята процент деца..той ни каза да сменим с Алфаре докато беще на Фризовом и бяха леки симптомите както описах предполагам не от Алфарето..се засилиха отиваме ние на консултация и аз му казвам че ака рядко и зелено и че много реве вече след ядене той казва а тази храна не и влияе добре айде сменяме на Аптамил АДЦ и така сме сега...3 месеца детето е било на кърма и с дохранване от скоро ми намаля кърмата и давам повече сухо.А с какво биха и помогнали пробиотиците?Тази днешната педитърка ми обясни че сигурно и е възпалено червото и лигавицата на стомаха и имала колики но аз си спомням коликите и те не бяха веднага след ядене и не ревеше така както сега..а и от кое ще има колики и че всичко това може да е от алергията към кравето мляко,алергията да е дала връх.Ние бяхме 3 месеца с пъпки къде ли не ходихме изследвания доктори сумати пари за кремове шампоани и каква ли не козметика от зор и съвети на лекари то не бяха стафилококи ентерококи инфекции при чисти изследвания само да ни вземат парите.. итн но все казваха не е алергия..но истината е че от Аптамила и изчезнаха обривите.Тази педиатърка ме посъветва да не ходя на алерголог щели да объркат още повече на детето диагнозата..гастроентролог трябвало да и направи предглед на стомахчето с ехограф.. за пръв път чувам ехограф за бебе
аман от "лекари"
за коликите дадох себа мед но тя го повръща и с пари и без пари ..да даваш никой не ти обръща внимание
аз я питам как така поставяте диагнози "на слух" някакви изследвания не са ли нужни ехограф..ит.н. и тя като се нервира и почна виее днешните майки сте по разбирачки и и от нас докторите..каза ми спазвайте диета и да згъстявам храната на малката..и ако искате след 1 месец елате пак,утре малката има ваксина ..Ковачева ми каза 2 3 месеца без ваксини..