Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 076
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета,
Относно феодалните порядки и традициите. Някой по-напред беше написал, че такива има все още и в България. Абсоютно съм съгласна с това и ще ви дам един прост пример, може би някои от вас го знаят.
В един район на България, близо до споменатия Гоце Делчев, когато се роди момиче, казват - роди се "момече" (на диалект), когато се роди момче, казват - роди се "ДЕТЕ". За съжаление, в някои части на света ролята на жената няма да приета още 1000 години, независимо на къде се стреми цивилизованата част на обществото.

Дано в нашия случай си победим традициите поне като на филм, че иначе жалко за нас.

# 616
  • София
Относно спада на рейтинга на филма - показвайки тази тъмна страна на живота, във вторник жените от онези части вероятно стоят заключени в килери, на тъмно и без достъп до ТВ. А както знаем, сериалите се гледат главно от жени.

Приятен ден от мен.

# 617
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Ха, Добър ден къзларки! Hug Hug Hug Hug
Желая ви прекрасен ден в този клинч. cold

Стеф, съгласна съм, че Саваш не би тръгнал срещу Яска, но да не забравяме, че на всеки човек в някакъв момент му дрънват щорките. Така, че аз вече очаквам всичко.  Crazy

Другото с което не съм съгласна е как Яска вмени вина на Саваш. Той млъкна, нямаше какво да каже, но ние които видяхме всичко отстрани си даваме сметка, че просто нямаше какво друго да направи около ситуацията Китка. Да, кофти ситуация с празника...ама чак пък такова наказание ми идва в повече.
В края на крайщата през най важния момент беше до сина си.

Всъщност...защо от снощи си пиша все едни и същи неща? Всеки има право на мнение.
Не ангажирам никого с поста си! Peace

За мене тая тема приключи!
Сега ми е по интересно...какво ще направи Бора като разбере, че ще става баща? Thinking Joy Joy

# 618
  • На юг от тук
Момичета,
Относно феодалните порядки и традициите. Някой по-напред беше написал, че такива има все още и в България. Абсоютно съм съгласна с това и ще ви дам един прост пример, може би някои от вас го знаят.
В един район на България, близо до споменатия Гоце Делчев, когато се роди момиче, казват - роди се "момече" (на диалект), когато се роди момче, казват - роди се "ДЕТЕ". За съжаление, в някои части на света ролята на жената няма да приета още 1000 години, независимо на къде се стреми цивилизованата част на обществото.

Дано в нашия случай си победим традициите поне като на филм, че иначе жалко за нас.

Да не забравяме, че със филма става въпрос за кюрдски район. А там действията на официална Анкара са малко неразбрани поне за мен. Но все пак каквото видя от медиите.....
 по това преценям

# 619
  • София
Здравейте!От доста време следя темата и сега набрах смелост да пиша. HugМисля,че Яска е права да остави Саваш.Нейното търпение свърши.Саваш казва,че тя и децата са най-важни за него,но на практика когато Ясемин има проблем винаги е сама.Саваш е винаги до Чичек.Преди съжалявах Китка,но вече-не!Тя винаги се прави на "Многострадална Геновева"!Винаги тя е жертвата,винаги тя страда и всички се грижат за комфорта на Морановата щерка.Е стига вече!!!

# 620
Ха, Добър ден къзларки! Hug Hug Hug Hug
Желая ви прекрасен ден в този клинч. cold

Стеф, съгласна съм, че Саваш не би тръгнал срещу Яска, но да не забравяме, че на всеки човек в някакъв момент му дрънват щорките. Така, че аз вече очаквам всичко.  Crazy

Другото с което не съм съгласна е как Яска вмени вина на Саваш. Той млъкна, нямаше какво да каже, но ние които видяхме всичко отстрани си даваме сметка, че просто нямаше какво друго да направи около ситуацията Китка. Да, кофти ситуация с празника...ама чак пък такова наказание ми идва в повече.
В края на крайщата през най важния момент беше до сина си.

Всъщност...защо от снощи си пиша все едни и същи неща? Всеки има право на мнение.
Не ангажирам никого с поста си! Peace

За мене тая тема приключи!
Сега ми е по интересно...какво ще направи Бора като разбере, че ще става баща? Thinking Joy Joy

Извинявай, че отговорих на мнението ти, мислех че го изразяваш за да водим дискусия, а не само да се чете. Praynig
Само ще потвърдя думите ти "но да не забравяме, че на всеки човек в някакъв момент му дрънват щорките" и ще си изразя мнението, че лично аз не бих обвинявала Яска за това, че ги дръпна, а за същото да приветствам Саваш.
Моля, да приемете поста ми като мнение, което не е покана за дискусия. Praynig

# 621
   Защо спад на рейтинга ?
  Какъв е снощния рейтинг ?
До колкото знам трагедиите вдигат рейтингите  при комшиите .

# 622
  • Разград
HEDEF KITLE (A/B)    
S.NO    PROGRAM ADI    KANAL\DEGISKEN    SURE    (r) AMR %    SHR %
1    OYLE BIR GECER ZAMAN KI    KAND    1:46:57    27,46%    59,08%
2    OYLE BIR GECER ZAMAN KI (OZET)    KAND    0:34:57    14,05%    34,71%
3    CANLI PARA    SHOW    0:43:26    6,12%    19,68%
4    SPOR GUNDEMI    KAND    0:02:44    5,88%    15,59%
5    UGUR DUNDAR'LA STAR HABER    STAR    0:22:48    5,79%    15,93%
6    ALI KIRCA ILE ANA HABER    SHOW    0:28:04    5,61%    15,97%
7    ASK VE CEZA    ATV    1:27:46    5,24%    11,27%

HEDEF KITLE (TOTAL)    
S.NO    PROGRAM ADI    KANAL\DEGISKEN    SURE    (r) AMR %    SHR %
1    OYLE BIR GECER ZAMAN KI    KAND    1:46:57    27,26%    56,52%
2    OYLE BIR GECER ZAMAN KI (OZET)    KAND    0:34:57    14,96%    33,63%
3    SPOR GUNDEMI    KAND    0:02:44    7,15%    16,97%
4    M.ALI BIRAND'LA KANAL D ANA HABER    KAND    0:47:03    6,88%    17,34%
5    ARKA SOKAKLAR (TKR)    KAND    1:28:11    6,67%    23,18%
6    ASK VE CEZA    ATV    1:27:46    6,40%    13,13%
7    DENIZ YILDIZI.    FOX    0:44:45    6,29%    15,31%
8    ATV ANA HABER BULTENI    ATV    0:26:45    6,23%    15,57%

# 623
За първи път не виждам изход - преди винаги е било ясно, единият ще отстъпи,ще се усмихнат, ще се прегърнат. Не знам как Саваш би се справил с проблема, Явуз е основният проблем,но гаднярът, хладнокръвният убиец винаги е минута напред. Той има и хората за мокри поръчки, явно докато е стоял в затвора доста е научил. Единственият проблем,с който Саваш се справи, беше Бешир , но имаше яки гърбове. С Шахнур, с Моран, с Чичек  не можа да спечели ,беше все примирен,все отстъпващ, все губещ.

# 624
Ваня, благодаря!
Есега вече да се замислят сценаристите. То бива наказание бива но последните серии са тежки. Само си дойде Саваш и неможаха да се порадват двамата с Ясемин - добри резултати за детенце, вестта че е жив , бремеността на Ясемин .
И какво пак  с Чичек  се  забъркаха  едни неприятности. То двамата нямат миг спокойствие.  Когато са сами  не могат да не ги безпокоят. Все  някой има на когото Саваш да помага . Ясемин винаги когато има нужда от него е сама.

# 625
  • На юг от тук
А как ще реагира Шахнур , като разбере за раздялата. За нея да не вижда Юмер ще е края на света, особено като не може да дава съвети за възпитанието му/ в любов към аширета/

# 626
  • На юг от тук
Ваня, благодаря!
Есега вече да се замислят сценаристите. То бива наказание бива но последните серии са тежки. Само си дойде Саваш и неможаха да се порадват двамата с Ясемин - добри резултати за детенце, вестта че е жив , бремеността на Ясемин .
И какво пак  с Чичек  се  забъркаха  едни неприятности. То двамата нямат миг спокойствие.  Когато са сами  не могат да не ги безпокоят. Все  някой има на когото Саваш да помага . Ясемин винаги когато има нужда от него е сама.
Спомняте ли си когато Назан беше разстроена какво каза:Все Чичек ви е в устата, ако искате да и се извиня, затова, че брат и излиза от затвора, а моя съпруг е мъртъв. Така че тя ще си остане наказанието, но не само за Саваш, а и за целият му род.

# 627
  • Пловдив
Здравейте! Пожелавам ви слънчево настроение в мрачния ден.
"Дано в нашия случай си победим традициите поне като на филм, че иначе жалко за нас."
- Това изречение от поста на nıkı_k ме провокира да потърся за вас една статия, на която попаднах преди време: Браковете в Турция: Полигамия и сватби между роднини

http://asia.actualno.com/news_331790.html

Жалко, че по света, в 21 век това се случва.
А за филма, мисля си, че както един човек (Явуз) сам прави всички на маймуни и забърква каша след каша, така друг човек (Саваш) ще сложи правилните неща на мястото им.
Вярно, че Ясемин изненада Саваш че има син, а той в замяна й стовари проблемите не на един, а на няколко 10-хилядни аширета. Тайните, които криеха, за него донесоха радост, а за нея само тъга и болка. Според мен тя написа писмо, а не се срещна очи в очи с него, защото няма да може да устои на погледа му, на любовта му и обещанията, че всичко ще се подреди така както мечтаят

# 628
А как ще реагира Шахнур , като разбере за раздялата. За нея да не вижда Юмер ще е края на света, особено като не може да дава съвети за възпитанието му/ в любов към аширета/

И ако пък разбере че Ясемин  е бременна с втори внук  Балдар!

# 629
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница

Извинявай, че отговорих на мнението ти, мислех че го изразяваш за да водим дискусия, а не само да се чете. Praynig
Само ще потвърдя думите ти "но да не забравяме, че на всеки човек в някакъв момент му дрънват щорките" и ще си изразя мнението, че лично аз не бих обвинявала Яска за това, че ги дръпна, а за същото да приветствам Саваш.
Моля, да приемете поста ми като мнение, което не е покана за дискусия. Praynig
Ще повторя и тук...НЕ СЪМ ЦЕЛЯЛА ДА ТЕ ОБИДЯ!!!
СОРИ ДУШИ... Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Просто прецених за себе си, че ако продължа да водя тази дискусия трябва да си поседемнайста постовете. Аз снощи толко много писах, че се изчерпах. Crazy
Надявам се да ми приемеш извинението. Peace

Общи условия

Активация на акаунт