Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 068
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Приемам  го  Joy  PeaceХайде приеми и ти моето извинение за последния ми пост и всички съфорумки, ако сме нарушили приятната атмосфера в темата.

# 631
Относно спада на рейтинга на филма - показвайки тази тъмна страна на живота, във вторник жените от онези части вероятно стоят заключени в килери, на тъмно и без достъп до ТВ. А както знаем, сериалите се гледат главно от жени.

Приятен ден от мен.
Относно спада на рейтига - то на всички сериали са спаднали рейтингите. Изглежда по това време на годината е тенденция.

# 632
Здравейте! Пожелавам ви слънчево настроение в мрачния ден.
"Дано в нашия случай си победим традициите поне като на филм, че иначе жалко за нас."
- Това изречение от поста на nıkı_k ме провокира да потърся за вас една статия, на която попаднах преди време: Браковете в Турция: Полигамия и сватби между роднини
Това е характерно за слаборазвитите райони на Турция - Анадола и други подобни. В Европейската част на Турция го няма. В Анадола са завити отгоре до долу. В Истамбул не е така, въпреки че има засилваща се тенденция в сравнение от преди 10 години.

http://asia.actualno.com/news_331790.html

Жалко, че по света, в 21 век това се случва.
А за филма, мисля си, че както един човек (Явуз) сам прави всички на маймуни и забърква каша след каша, така друг човек (Саваш) ще сложи правилните неща на мястото им.
Вярно, че Ясемин изненада Саваш че има син, а той в замяна й стовари проблемите не на един, а на няколко 10-хилядни аширета. Тайните, които криеха, за него донесоха радост, а за нея само тъга и болка. Според мен тя написа писмо, а не се срещна очи в очи с него, защото няма да може да устои на погледа му, на любовта му и обещанията, че всичко ще се подреди така както мечтаят

# 633
  • Пловдив
Samoti,
права си че "Това е характерно за слаборазвитите райони на Турция - Анадола и други подобни. В Европейската част на Турция го няма. В Анадола са завити отгоре до долу. В Истамбул не е така, въпреки че има засилваща се тенденция в сравнение от преди 10 години."

В стремежа си да бъда максимално кратка, може би не съм разбрана правилно. Ходила съм в европейската част на Турция, имам познати, живеещи в Истанбул, и сме говорили по темата.
Поставих линк към тази статия в потвърждение на това, което тук е обсъждано обстойно, че историята от нашия филм не е само художествена измислица, а пресъздаване на реално съществуващ проблем за милиони жени, и неговото разрешаване е много дълъг, труден и сложен процес, който не може да се реши от един човек. И все пак ЛиН е филм - един забърква, а друг оправя нещата. Това беше моят оптимизъм, че накрая нещата във филма ще си дойдат на мястото - Ясемин и Саваш, щастливи заедно, като едно семейство.

# 634
А как ще реагира Шахнур , като разбере за раздялата. За нея да не вижда Юмер ще е края на света, особено като не може да дава съвети за възпитанието му/ в любов към аширета/

А как ще реагира Саваш, като разбере, че Шахи е посетила Яска и какво неприлично предложение и направи?! В този момент не искам да съм Шахи! newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
 Рейтинга, че ще падне главоломно, беше ясно още след края на епизода и аз още снощи писах, че Кудрет и компания много бързо трябва да измислят завоя, иначе там на опашката и после спонсорите набързо ще ги накарат да спретнат 2-3 епизода и край! Цяла Турция чакаше любов - не наказание! Mr. Green
  Да споделя, че в тази  серия Нургюл беше страшно красива, браво на екипа, за играта няма нужда да казвам колко перфектна е, каква добра симбиоза са с Мурат, забравям на моменти, че това е филм, така те пренасят в техния свят, всичко е толкова истинско!

Обещах ви арабска седмица!

http://vbox7.com/play:35a12a36
http://www.dailymotion.com/video/xgr76w_ask-ve-ceza-hayati-maak_shortfilms

# 635
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Аз съм един много зает човек, но постепенно станах една от тези, които ви четат от балкона и вече немога да започна или да свърша деня без да видя какво е вълнувало или вълнува в момента момичетата с вече познатите ми виртуални имена. Сигурно няма да пиша често, защото наистина се боя от пристрастяване. Но сюжетът на филма грабна и мен и аз съм толкова бясна като някои от вас, че не се стърпявам в момента да не зачеша клавиатурата.
Убедена съм, че това е филм, който е замислен за да провокира идеята за необходимостта от свободен избор на жената в съвременния свят на изтока. И не напразно Сабанджъ и Ко са заместили тук сините очи на Халит  с бадемовия арабски поглед на Мурат. Убедена съм, че героините (и Ясемин, и Чичек, и Назан, че и Севги и някои други) трябва да попадат в най-различни ситуации на избор и че нещата трябва да са такива, че да се вижда как те се «справят» със своя характер, липса на опит и прекалена чувственост с поредния проблем. Но малко множко вече ни стана. Вярно, че всички, които следим сериала така пристрасно явно сме мазохисти в някаква степен, но чак толкова не се издържа.
Аз се успокоявам само от мисълта, че Сабанджъ и Ко са достатъчно умни да направят така, че все повече да харесваме Саваш, тоест той трябва да извърши нови подвизи и да бъде мъж на място. А Ясемин и другите трябва да намерят правилния избор към своето щастие, при това да го открият най-вече самостоятелно. Ако не стане така въпреки всички «обективни обстоятелства» сигурно аз съм тъпа и наивна или екипа на сценаристите и т.н. не е достатъчно мъдър. Моля ви, кажете ми, че не съм тъпа. Това може би ще ми помогне да понеса по-леко оставащите до следващия вторник дни.

# 636
Здравейте! Пожелавам ви слънчево настроение в мрачния ден.
"Дано в нашия случай си победим традициите поне като на филм, че иначе жалко за нас."
- Това изречение от поста на nıkı_k ме провокира да потърся за вас една статия, на която попаднах преди време: Браковете в Турция: Полигамия и сватби между роднини
Това е характерно за слаборазвитите райони на Турция - Анадола и други подобни. В Европейската част на Турция го няма. В Анадола са завити отгоре до долу. В Истамбул не е така, въпреки че има засилваща се тенденция в сравнение от преди 10 години.

http://asia.actualno.com/news_331790.html

Жалко, че по света, в 21 век това се случва.
А за филма, мисля си, че както един човек (Явуз) сам прави всички на маймуни и забърква каша след каша, така друг човек (Саваш) ще сложи правилните неща на мястото им.
Вярно, че Ясемин изненада Саваш че има син, а той в замяна й стовари проблемите не на един, а на няколко 10-хилядни аширета. Тайните, които криеха, за него донесоха радост, а за нея само тъга и болка. Според мен тя написа писмо, а не се срещна очи в очи с него, защото няма да може да устои на погледа му, на любовта му и обещанията, че всичко ще се подреди така както мечтаят

# 637
Сори, че го побликувах пак, но нещо се обърках, за което се извинявам!

# 638

Любовта е за нас най-голямото наказание....Ние какво направихме,че си заслужихме това наказание...

# 639
# 640
Танче най-малко исках да те разплача съжалявам, за клипчетата съм се иказала вече знаеш моето мнение newsm74
Искам да споделя едно инфо с вас момичета в турския форум твърдят ,че Ясмин е в Бодрум така ,че спокойно мисля ,че Саваш няма да чака много и ще намери своето семеиство.

vanina707-добре дошла сред нас!  bouquet

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 16:01 от alians13

# 641
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница

А как ще реагира Саваш, като разбере, че Шахи е посетила Яска и какво неприлично предложение и направи?! В този момент не искам да съм Шахи! newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Много добър въпрос...! thumbsup
Как ще реагира Саваш... Thinking
Според мене в този момент на мъка дето го е натиснала едва ли ще тръгне да се разправя с мама. Ще бъде зает с куп други неща за да се занимава сега с това. Даже аз си мисля, че Шахи нямаше лоши намерения към Яска като и отправи това предложение. newsm43
Сигурно тя сама ще го сподели със Саваш. колко е права и колко не...това е относително. Има едни наши разбирания, има и едни Вански такива.
По скоро се чудя...какво дири Явуз при Яска? Как си мисли, че би спечелил тази битка? За мене тази мисия е ИМКЯНСЪЗ! Naughty
Саваш както винаги ще намери Яска...(макар, че не съм съгласна с това...), ще я убеди да се върне и всичко ще започне от начало.
Как ще постъпи сега Китка? Ще се изнесе ли от къщата...? Ще остане ли...?Макар, че си задавам въпросите ми се струва, че знам отговора. Много объркана история. #Crazy
Сега ще погадаем малко....после ще ни пуснат фрагман дето ще ни прати в пета глуха...и така до края на света... Crazy
Ако искате може да направим една дискусия. Peace

# 642
Аз съм един много зает човек, но постепенно станах една от тези, които ви четат от балкона и вече немога да започна или да свърша деня без да видя какво е вълнувало или вълнува в момента момичетата с вече познатите ми виртуални имена. Сигурно няма да пиша често, защото наистина се боя от пристрастяване. Но сюжетът на филма грабна и мен и аз съм толкова бясна като някои от вас, че не се стърпявам в момента да не зачеша клавиатурата.
Убедена съм, че това е филм, който е замислен за да провокира идеята за необходимостта от свободен избор на жената в съвременния свят на изтока. И не напразно Сабанджъ и Ко са заместили тук сините очи на Халит  с бадемовия арабски поглед на Мурат. Убедена съм, че героините (и Ясемин, и Чичек, и Назан, че и Севги и някои други) трябва да попадат в най-различни ситуации на избор и че нещата трябва да са такива, че да се вижда как те се «справят» със своя характер, липса на опит и прекалена чувственост с поредния проблем. Но малко множко вече ни стана. Вярно, че всички, които следим сериала така пристрасно явно сме мазохисти в някаква степен, но чак толкова не се издържа.
Аз се успокоявам само от мисълта, че Сабанджъ и Ко са достатъчно умни да направят така, че все повече да харесваме Саваш, тоест той трябва да извърши нови подвизи и да бъде мъж на място. А Ясемин и другите трябва да намерят правилния избор към своето щастие, при това да го открият най-вече самостоятелно. Ако не стане така въпреки всички «обективни обстоятелства» сигурно аз съм тъпа и наивна или екипа на сценаристите и т.н. не е достатъчно мъдър. Моля ви, кажете ми, че не съм тъпа. Това може би ще ми помогне да понеса по-леко оставащите до следващия вторник дни.

Добре дошла!
Не си тъпа, недей да мислиш така!
Или поне има и други такива като теб, които се вълнуваме от всичко, което се случва във филма. Joy Joy Joy
Както и друг път съм казвала - тук няма идеални образи, всеки има и добри, и лоши страни на характера си. А това как ги възприемаме ние е въпрос на лична гледна точка. Някои оправдават Ясемин за бягството, други - не. Затова и хората са различни. Важното да е интересно и да ни държи в напрежение. И то не на елементарно ниво.

Ясемин напрови своя избор, но този път не с яд, а премислено. Тя предпочете децата си и любовта, а не да живее с унижение. Поне така смятам аз.

# 643
  • На юг от тук
Зизу, аз съм за дискусията, но може и някои от тези въпроси и в анкета.Стига момичетата, които се справят с откриване на нови теми и анкети да имат време да ни я пуснат.

# 644
  • На юг от тук
Ясемин напрови своя избор, но този път не с яд, а премислено. Тя предпочете децата си и любовта, а не да живее с унижение. Поне така смятам аз.
sunny67  newsm10и аз и мисля,че Лейля няма да и опява, а ще застане твърдо зад нея.
Всъщност тя ли подаде писмото на Саваш- аз видях само ръце не и лице?

Общи условия

Активация на акаунт