Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 060
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница

Ясемин напрови своя избор, но този път не с яд, а премислено. Тя предпочете децата си и любовта, а не да живее с унижение. Поне така смятам аз.

Съни, може ли ако не те затруднявам да внесеш малко яснота по въпроса с предложението на Шахи? Praynig
Аз не разбрах...Шахи заповяда ли на Яска да иде в конака или и предложи кротко и смирено?
Защото тези две неща съществено биха променили мнението ми. Едно е само да й каже, съвсем друго да и нареди.

# 646

Ясемин напрови своя избор, но този път не с яд, а премислено. Тя предпочете децата си и любовта, а не да живее с унижение. Поне така смятам аз.

Съни, може ли ако не те затруднявам да внесеш малко яснота по въпроса с предложението на Шахи? Praynig
Аз не разбрах...Шахи заповяда ли на Яска да иде в конака или и предложи кротко и смирено?
Защото тези две неща съществено биха променили мнението ми. Едно е само да й каже, съвсем друго да и нареди.

Съни  Hug Hugще си позволя да отговоря
Шахнур  Naughtyне е заповядвала,просто и обясни ситуацията(според нейните виждания) и и предложи да заживее Thinking с тях заедно с Йомер в тяхната  Crossing Armsкъща,понеже един развод между Саваш и Китка е невъзможен  ooooh!според мен именно това предложение подтикна Ясо към заминаване,в края на краищата  Peaceтя е интелигентна,съвремнна жена,за която е недопустим такъв един живот като втора съпруга

# 647
Моля Ви, някой знае ли дали има преведен 40еп.
Благодаря предварително.  bouquet

# 648
Алиансче, В трейлъра, номерата на автомобилите зад преминаващата Ясемин започват с 34, мислех че е обозначението за Истанбул  си правех извода, че е някъде в града newsm78и

# 649
  • Пловдив
Мисля, че Ясемин осъзна факта, колкото и голяма да е любовта им със Саваш,  че тя никога няма да има онова за което мечтае - дом, семейство и спокоен живот с любимия човек. Прие Саваш такъв какъвто е - глава на аширет, обременен с отговорности и задължения, които не може да пренебрегне. Осъзнавайки, че не може да бъде част от този свят, толкова далечен и чужд, толкова далечен от нейния морал и светоусещане на модерна жена, тя направи своя избор -
по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.
Не мисля, че Саваш след всичко на което я подложи, има моралното право да застане пред нея с нови обещания в бъдеще време и че самият той осъзнава това. Затова отиде на брега да размишлява, а не се върна да се опита да разбере къде е заминала. Настъпи време разделно - време за решителни действия. Не мисля, че веднага ще тръгне след Ясемин и сега когато далече от него, мислейки си, че тя е в безопасност, е време да видим един нов Саваш, Саваш Балдар...толкова го чакахме. Погледът му в трейлъра за мен е нов и различен.

# 650

Съни  Hug Hugще си позволя да отговоря
Шахнур  Naughtyне е заповядвала,просто и обясни ситуацията(според нейните виждания) и и предложи да заживее Thinking с тях заедно с Йомер в тяхната  Crossing Armsкъща,понеже един развод между Саваш и Китка е невъзможен  ooooh!според мен именно това предложение подтикна Ясо към заминаване,в края на краищата  Peaceтя е интелигентна,съвремнна жена,за която е недопустим такъв един живот като втора съпруга
Алинка, Hug от казаното от тебе става ясно, че никой не е повеждал Яска с остена към Балдар. Не е било нужно да бяга. Защо трябваше да пише писмо, като можеше просто всичко това да го каже фейс ту фейс? Не мога да я оправдая...и съм твърдо зад Саваш. Peace

# 651
Цитат
author=Зизу link=topic=558546.msg17629998#msg17629998 date=1296057850]
Алинка, Hug от казаното от тебе става ясно, че никой не е повеждал Яска с остена към Балдар. Не е било нужно да бяга. Защо трябваше да пише писмо, като можеше просто всичко това да го каже фейс ту фейс? Не мога да я оправдая...и съм твърдо зад Саваш. Peace

Защото, мила ми Зизу, всеки си има своя логика. А във филма логиката е на сценаристите и на Кудрет бей.  Sad Така че както и да въртим темата, те имат последни думата.  Така са го измислили, така ще го гледаме нататък.  Peace
 Всъщност знае ли някой колко епизода ще бъде този филм. Или както "1001 нощ" - според зрителския интерес...  Grinning

# 652
  • Пловдив
Зизу: Защо трябваше да пише писмо, като можеше просто всичко това да го каже фейс ту фейс?

Защото го обича и знае, че ако застане лице в лице с него няма да издържи на погледа, на обещанията, на мъката в очите му, а вече не иска да продължава да живее по този начин.

# 653
Зизу: Защо трябваше да пише писмо, като можеше просто всичко това да го каже фейс ту фейс?

Защото го обича и знае, че ако застане лице в лице с него няма да издържи на погледа, на обещанията, на мъката в очите му, а вече не иска да продължава да живее по този начин.

Ако толкова силно желае да живее без него ще устой на погледи и приказки. Peace
Това не е оправдание...ми по тази логика тя пак няма да може да живее без него като си спомня. Ми те децата й постоянно напомнят за него. Тука въпроса е "Обичам ли прекалено силно за да издържа?" Еми тя ще се върне при Саваш, защото на този въпрос си е отговорила с "ДА" Peace

Това е мое мнение и не ангажирам никого с поста си... просто споделям.

# 654
  • Пловдив
Тука въпроса е "Обичам ли прекалено силно за да издържа?"

Обаче има и друг -"Колко трябва да ме обича, че да ме издържи с цялата рода и няколко аширета на главата?" Мисля си, че това заминаване ще е начало - промяна в поведението на Саваш - повече решителност и по-малко обещания за светло бъдеще. Време е да постави Явуз на място, че много ме дразни, голям диригент се извъди, направо извънземен, всички свирят по неговата гайда. Дръж изкъсо каишката Laughing, моля те.

Еми тя ще се върне при Саваш, защото на този въпрос си е отговорила с "ДА"

Ами всички на това се надяваме! Дай Боже! Но този път трябва да го направи само като негова съпруга (той и сега я нарича така, но в действителност положението й пред останалите е унизително). Не съм моралистка, не ме разбирайте погрешно, но как е още жива тази жена след всичко, което преживя...

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 22:50 от Eldo

# 655
Eldo солидарна съм с твоето мнение.

След като Яска не поиска в очите да му каже всичко това, как си представя раздялата, след като вероятно няма желание да разделя Саваш от децата им. Дали Лейля, която беше вестоносеца на раздялата с писмото, което подаде, няма да бъде в бъдеще посредника м/у двамата, за да може Саваш да вижда Йомер. newsm78  Защото надали Яска би издържала раздяла, ако Саваш й се усмихне и я погледне как той си знае, няма начин да му устои.

# 656

Съни  Hug Hugще си позволя да отговоря
Шахнур  Naughtyне е заповядвала,просто и обясни ситуацията(според нейните виждания) и и предложи да заживее Thinking с тях заедно с Йомер в тяхната  Crossing Armsкъща,понеже един развод между Саваш и Китка е невъзможен  ooooh!според мен именно това предложение подтикна Ясо към заминаване,в края на краищата  Peaceтя е интелигентна,съвремнна жена,за която е недопустим такъв един живот като втора съпруга
 Ясемин освен че не иска да живее такъв живот  се страхува за живота на Саваш при един развод с Чичек. А тя преживя ужаса от неговата макар и мнима смърт. Предпочита да страда  далеч от него но той да е жив.Всичко това го прави от силна любов.

# 657
  Аз, да ви кажа, все още съм объркана, макар че миналата седмица нищехме варианта Ясемин да замине, под въздействието на госта/ако е Шахи/ от уплаха, но все не ми се вярваше да стане! Thinking
  Да, права е да замине, това, за което мечтае - дом, семейство, деца, спокойствие и много любов - за сега е мисия - невъзможна. Твърде много неща трябваше да преглътне, изтърпи, за да бъде призната каръна, но втората. Това за съвременна самостоятелна млада жена, с  кариера, е абсолютно невъзможно. Достатъчно е това, че прие ,все пак Саваш като ага на аширет и живее при определени традиции. Имаше достатъчно търпение за неговите обещания, които не се изпълняваха и както вече е казано - всичко започва и свършва с Китка. но сега опасността е още по-голяма, ще бъде преследвана от Явуз, далече от Саваш и незащитена. Thinking Саваш осъзнава това ,на което я подложи и ми се струва, че ще я открие къде е, но няма да смее да я доближи. Добре би било, ако тъгата не го натисне до степен да спре да разсъждава трезво и изпрати "кучета" поне да я подсигури и защити. Ешреф бей да се развихри и тогава вече Психопата може и да падне в капана. Време е вече сценаристите да ни покажат, аджеба, за какво се бори този субект.
  Шахи много за кратко беше се кротнала и оплеска отново нещата! Колкото до Саваш, аз мисля че ще си имат разправии отново, макар Шахи всеки път да се оправдава, че всичко е за добро. Нейното добро е много изкривено понятие. Доброто на аширета, а после всичко останало, но сега вече е намесена любовта към внука, така че.....не мога да предвидя и нейната реакция. Дали няма тя да прати преследвачи да издирят Яска и да се опита да я върне? Thinking
  Аз не упреквам Саваш, той няма кой знае какъв избор, но просто трябва да е по решителен и да престане да се съобразява с целия свят и накрая със себе си. Голяма болка имаше във думите ва Ясемин - Не беше при раждането на Йомер по моя вина, но те нямаше и сега при втория нов живот/ в този смисъл/! Това мисля, беше преломното, което я накара да застане на тази позиция, а посещението на Шахи, просто изигра ролята на катализатор.
Увлякох се!
  Много сти писали, дано не съм твърде назад с материала Thinking

# 658
Тука въпроса е "Обичам ли прекалено силно за да издържа?"

Обаче има и друг -"Колко трябва да ме обича, че да ме издържи с цялата рода и няколко аширета на главата?" Мисля си, че това заминаване ще е начало - промяна в поведението на Саваш - повече решителност и по-малко обещания за светло бъдеще. Време е да постави Явуз на място, че много ме дразни, голям диригент се извъди, направо извънземен, всички свирят по неговата гайда. Дръж изкъсо каишката , моля те.

Еми тя ще се върне при Саваш, защото на този въпрос си е отговорила с "ДА"

Ами всички на това се надяваме! Дай боже! Но този път трябва да го направи само като негова съпруга (той и сега я нарича така, но в действителност положението й пред останалите е унизително). Не съм моралистка, не ме разбирайте погрешно, но как е още жива тази жена след всичко, което преживя... 

Много добре казано! Напълно съм съгласна с теб.

# 659
За да постави Явуз на място, Саваш трябва наистина да стане негова сянка.Да разкрие пъклените му планова относно Ясемин. Но затова му трябват хора като Ешреф, а къде е той сега ?

Общи условия

Активация на акаунт