Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 38

• 36 052
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета!
Снощи серията беше хубава,но отново вместо да се разреши някой проблем се внесаха няколко нови ей тъй да не им е скучно на Саваш и компания пък и на нас.
Според мен и Ясемин е права да тръгне  ,но и Саваш нямаше друг избор освен да остане при плачещата Чичек.На мен това поне ми хареса,че Саваш почна да схваща ,че Явуз яко мъти водата и ще започне да действа спрямо него.
За Ясемин си мисля,че не е зле ,че малко замина да си пообмисли нещата на спокойствие.Като си помисли и Йомерчо като каже 20-30 пъти тати ще се върне в правилната посока ,която естествено е към Саваш.Но въпроса е по времето в което мисли дали няма да се намеси и Явуз и да започне да и промива мозъка,че него много го бива в това.
Саваш в никаъв случай не би тръгнал с рогите на пред да си взима децата с адвокат.Не би го направил ,но ако по някакъв начин Явуз се намеси ,Саваш може и да промени мекото си държание и да включи в действие ванския си ген.
Майка Шахнур не мисля,че в с случая искаше да навреди просто жената си каза как стоят нещата.
На мен ми е интересен Бора кво ще го правим.Ако  е забременил Назан направо не ми се мисли какво ще стане.Няма да има отърване от тоя идиот.Ама Назан яко му кресна да се измита от къщи.Да се маха и да оди при оная мацурана дето му се води любовница.
И последно ще спомена Явуз аби.Няма такова изродско създание и това си е .Направо превиши всички допустими норми тоя човек.Замеси и сестра си която твърди ,че обича в мръсния си план.Направо не ми се мисли кво ще прави с хората които мрази newsm78

# 661
Добър вечер дами! newsm51 newsm51 newsm51
Докато Ви изчета и той деня свърши.
Ясемин е права в решението си/Шахи и подсказа това от което винаги негласно се е страхувала/,че Саваш не може да се разведе.
Защото каквито и обещания да и даваше,колкото и извинения да и поднесе,какво направи той за да спази обещанията си? newsm78 newsm78 newsm78Нищо.
Може би обстоятелствата не бяха на негова страна,но и той не си дава сметка,че не може да огрее навсякъде и всички да бъдат доволни.
Защото неговата отговорност към другите се превърна в безотговорност към най-любимите му хора.
И е време за решителни действия от негова страна.Той може да се разведе и без съгласието на Китка.Сега тя като изпадне в нервна криза и какво?Защо Ясемин да може да се справя с всички трудни моменти,да проявява разбиране,да е любяща и всеотдайна,а другите да му трият сол на главата.
И ако Сабанджъ и ко имат страница в някоя от социалните мрежи дайте да им подскажем,че сме готови да изтърпим всичко,но поне на серия и половина да има по 10 минути балдахини.

Те може и да са за Хакан и Пелин или за Китка и Ешреф/не ми е лесно до го прежаля smile3514 smile3512 smile3514 smile3512 smile3514 smile3512 но в името на добрия сценарий съм готова/,
или защо пък не дори Назан и Явуз/те май си имат вземане даване от млади години newsm08 smile3508 newsm48 newsm08 smile3508 newsm4Важното е да излезнем от блатото,че съвсем затънахме и се депресирахме.
 newsm45 smile3515 smile3511 newsm45 smile3515 smile3511От мен толкова!

# 662
Алиансче, В трейлъра, номерата на автомобилите зад преминаващата Ясемин започват с 34, мислех че е обозначението за Истанбул  си правех извода, че е някъде в града newsm78и
Стефи аз прочетох за инфото в турския форум,че Ясмин е в Бодрум иначе ще разберем във вторник
със сигурност защото и за мен трейлърите и юзетите са подвеждащи.

# 663
За да постави Явуз на място, Саваш трябва наистина да стане негова сянка.Да разкрие пъклените му планова относно Ясемин. Но затова му трябват хора като Ешреф, а къде е той сега ?
eliNIM- Ешреф е във Ван за да успокой аширета ,че Саваш ага е жив и е добре това се каза от Пала в предната серия,това значи ,че Ешреф и на растояние пак върши работа за Саваш.

# 664
Привет, дами. Едва успявам да ви изчета. Не спирам да разсъждавам за снощната серия. Права ли е Ясемин, крив ли е Саваш, трябваше ли Шахнур да се намеси така и да изманипулира Ясемин с нейните заплахи за кръвни вражди, аширети и тьорета? Трудно се отговаря еднозначно на толкова заплетени проблеми. Ясемин проявява достатъчно дълго време търпение и разбиране за начина на живот на своя любим. Коя жена би се отърсила лесно след шока от мнимата смърт на Саваш? Но това, че той се завърна жив, беше достатъчно да забрави всичко и да гледа с оптимизъм на бъдещето им със Саваш. И когато решиха, че вече ще са само щастливи, първата тревожна камбанка дрънна. И пак Чичек. Вечната Чичек, до втръсване, само Чичек. Празникът за Йомер беше помрачен, нямаше го бабА, Ясемин помръкна и пак стана тъжна. Но май вече беше взела решение - показа го при появата на Саваш. Тя не седна, не се сгуши до него, сякаш й беше все едно какво й обяснява. Уморена е от всичките тези обяснения, знае, че е прав за себе си, но и тя няма като че ли сили да продължава да живее така. И когато на другия ден се появи Шахнур и кротко обясни на Ясемин как Саваш не може да се разведе , защото животът му ще е заплашен, и че Ясемин може спокойно да се пренесе в тяхната къща заедно с Йомер, видяхме как Ясемин се хвана за гърлото. Тази интелигентна и образована жена беше унизена по  ужасяващ за нея начин - предложено й беша с благ тон да стане втора жена на един Вански ага. Мисля, че това преля чашата. Ясемин разбра, че повече не може да продължава този живот, че трябва да осмисли бъдещето си и това на децата си. Писмото беше много тъжно, но изпълнено с много горчива истина и не знам как не се пръсна сърцето на Саваш, докато го четеше. За Ясемин това беше единствено правилния ход - да се оттегли, да се усамоти, да осмисли живота си. Да прецени кое е по-важно за нея - моментните срещи, откраднатите часове щастие, но винаги под угрозата на поредното позвъняване по тревога. Или спокойния, макар и тъжен живот, изпълнен със спомени за любовта, с децата, които ще могат да се срещат със своя бабА?

# 665
Цитат на: eliNIM в Ср., 26 Ян. 2011, 19:17
За да постави Явуз на място, Саваш трябва наистина да стане негова сянка.Да разкрие пъклените му планова относно Ясемин. Но затова му трябват хора като Ешреф, а къде е той сега ?

eliNIM- Ешреф е във Ван за да успокой аширета ,че Саваш ага е жив и е добре това се каза от Пала в предната серия,това значи ,че Ешреф и на растояние пак върши работа за Саваш.

Ох благодаря! Олекна ми! Като  не разбирам езика си помислих че излиза извън играта, а той Ешреф бил на друга мисия.

# 666
Ешреф е във Ван, дано не е там, по същия начин както Джем е в Бодрум.  Rolling Eyes

# 667
Гледах още един път откъсът от нощта преди заминаването на Ясемин, преди да напише писмото, разговаряше със Саваш по телефона . колко мъка имаше в очите и и как едва се сдържаше да не заплаче. И това е моментта когато му казва, че много го обича но  иска да остане сама ли? Беше взела вече решение и ако той се беше появил на вратата тя нямаше да може да го остави.
Коя ли жена би издържала на тези изразително топли от любов  очи!

# 668
# 669
  • Пловдив
Ясемин не за първи път си тръгва. Но този път е по-различно - тя не е ядосана, не е гневна, спонтанна, неразумна. Този път тя е спокойна, разумна, примирена и решена да вземе живота си в ръце - да престане да бъде подвластна на чужди порядки, да живее в сянката на нечии чужди животи.  

# 670
# 671
# 672
Привет, дами. Едва успявам да ви изчета. Не спирам да разсъждавам за снощната серия. Права ли е Ясемин, крив ли е Саваш, трябваше ли Шахнур да се намеси така и да изманипулира Ясемин с нейните заплахи за кръвни вражди, аширети и тьорета? Трудно се отговаря еднозначно на толкова заплетени проблеми. Ясемин проявява достатъчно дълго време търпение и разбиране за начина на живот на своя любим. Коя жена би се отърсила лесно след шока от мнимата смърт на Саваш? Но това, че той се завърна жив, беше достатъчно да забрави всичко и да гледа с оптимизъм на бъдещето им със Саваш. И когато решиха, че вече ще са само щастливи, първата тревожна камбанка дрънна. И пак Чичек. Вечната Чичек, до втръсване, само Чичек. Празникът за Йомер беше помрачен, нямаше го бабА, Ясемин помръкна и пак стана тъжна. Но май вече беше взела решение - показа го при появата на Саваш. Тя не седна, не се сгуши до него, сякаш й беше все едно какво й обяснява. Уморена е от всичките тези обяснения, знае, че е прав за себе си, но и тя няма като че ли сили да продължава да живее така. И когато на другия ден се появи Шахнур и кротко обясни на Ясемин как Саваш не може да се разведе , защото животът му ще е заплашен, и че Ясемин може спокойно да се пренесе в тяхната къща заедно с Йомер, видяхме как Ясемин се хвана за гърлото. Тази интелигентна и образована жена беше унизена по  ужасяващ за нея начин - предложено й беша с благ тон да стане втора жена на един Вански ага. Мисля, че това преля чашата. Ясемин разбра, че повече не може да продължава този живот, че трябва да осмисли бъдещето си и това на децата си. Писмото беше много тъжно, но изпълнено с много горчива истина и не знам как не се пръсна сърцето на Саваш, докато го четеше. За Ясемин това беше единствено правилния ход - да се оттегли, да се усамоти, да осмисли живота си. Да прецени кое е по-важно за нея - моментните срещи, откраднатите часове щастие, но винаги под угрозата на поредното позвъняване по тревога. Или спокойния, макар и тъжен живот, изпълнен със спомени за любовта, с децата, които ще могат да се срещат със своя бабА?
Точно това е и моето мнение за снощните събития. Ясемин не напуска Саваш гневна или за да го накаже, тя просто е прекалено уморена от тази невъзможна любов. А и посещението от Шахнур беше капката, която преля чашата.
Не ми харесва накъде отиват нещата. Много драма, прекалено много...От един проблем скачат в друг, все заплитат сценаристите разни каши, от които няма измъкване. Като се разбра, че Саваш е жив според мен трябваше да има и малко любов, малко глътка въздух за нашите романтични душици, а те какво- пак отвличания, пак на Явуз пъклените планове... Аман ooooh!Искаме и ние малко "либоф" пък
smile3515 smile3511

# 673
момичета,преведен ли е 40 епизод и ако е -къде да го намеря?Благодаря Ви предварително!

# 674
Не, когато има превод, в темата се качват линковене за свалне. Имайте търпение,  момичетата имат и други ангажименти, важното е, че отделят от личното си време, за да можем ние да се насладим ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт