Отговори
# 405
  • София
Не трябва да го къпеш днес, поне така ми каза педито, като ни биха ваксината, а аз даже и на следващия ден пропуснах  за всеки случай де Simple Smile А иначе за сокчето  още миналия месец  ни каза да давам, ама аз се направих на приятно разсеяна Mr. Green

# 406
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Какви са тези педиатри, дет сте си ги намерили с тия сокчета и това ретро мислене, не знам  ooooh! Аз поне от педиатър не мога да се оплача. Нито за сокчета споменава нещо, нито за каши, нито за нищо, което може да се даде на първокласник, но не и на 2 месечно бебе  Crazy

# 407
  • Велико Търново
Здравейте,днес бяхме на консултация и вече сме цели 4,900 и 55 см биха нии ваксината Пентаксим педи каза да давам панадол ,но забравих да я попитам дали мога да го къпя ooooh! мисля си да не рискувам.... от както сме се върнали все спи..размърдва се за малко и пак се унся Mr. Green каза ми да започвам сокчета Thinking  Споделете опит от Simple Smileносно къпането Отивам да гледам Забранения плод

pufpaf браво за мерките! На нас педи ни каза да не къпем в деня на ваксината, а само да и измия дупенцето. На следващия ден си я къпахме както всеки ден.

За меренето на температура - мерим с дигитален термометър под мишничката - детенце не се съпротивлява.

Вие излизате ли на разходка с бебетата в тоя студ? Аз я подържах днес на терасата за 10 мин. и я прибрах, а майка ми като ми се обади и такъв скандал ми направи, че не съм я разходила... Хич не било студено, а то в 15:00 ч. нямаше 5 градуса...

# 408
Момичета ето нещо полезно, не че в момента ни трябват столчета, но да знаете какви да НЕ взимате http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=1&document_id=2693
Katencetoo и аз се дразня на нашата педиатърка с тия сокчета и ми се ще да я сменя, ама като знам, че може чааак юни. А вече намерих една читава, ама преди не знаех за нея.

# 409
Да, не трябва да се къпе след ваксина. Peace
Аз като ходих на консултация, имаше преди мен мама на 2- месечно бебе и се обясняваше, че вече дава сокче от морков и ябълка и педиатърката ми я поощряваше. Ние най- рано към пети месец ще се захранваме заради проблемно стомахче.
Да ви питам, вие слагате ли възглавничка? Аз, доколкото съм чела, знам, че се слага по- късно, ама свекър ми постоянно дудне и искам да му се аргументирам защо не слагам. Mr. Green
И друго си мислех днес- като хукнем по разходки напролет, сменя ли се памперса навън, и как?
За разходките- не смея да го извеждам в това време. Инсоленс- няма угодия на тия майки. И моята по телефона ме кара да му правя вечер масажи, ама като беше тук ми вика да обличам бебето, да не настине. Те са длъжни да са опозиция. hahaha

# 410
Да ви питам, вие слагате ли възглавничка? Аз, доколкото съм чела, знам, че се слага по- късно, ама свекър ми постоянно дудне и искам да му се аргументирам защо не слагам. Mr. Green
Има опасност от изкривяне на гръбначния стълб. А също така има опасност и от задушаване, но тя е по скоро при по малки бебета, когато още не могат да си въртят главата.

# 411
daryl hana, една от най-важните причини да не се слага възглавница на толкова малко бебе е, че може да се задуши, а да не говорим какви изкривявания може да получи...аз лично ще сложа възглавница на Мартин, когато сам си я поиска...след някоя друга година  Simple Smile

ПП. Добре, Беруш, разбрахме се  Laughing Писали сме заедно

# 412
  • София
Katence вдигнала съм и отдавна мерника на нашата педиатърка, но нали не може сега та ще я потърпя още малко. Иначе много ми я препоръчаха, ама знае ли човек.....

daryl hana за смяната на памперса на вън не мисля, че ще е проблем. Лятото като излизах с приятелка с дете на кафе тя му го сменяше в количката. Аз отначало ей такива очи облещих  Shocked ама как така по средата на кафето ще сменя памперс, но после видях, че на хората не им направи никакво впечатление Simple Smile явно са свикнали с гледката Simple Smile

Иначе аз днес излязох с бебето, баща ми се опита да мрънка, ама как така студено е, но на това слънце ми беше жал да не го изведа. Вярно, че не беше много топло, но аз го опаковах и на детето му беше добре.

# 413
Дарил хана, няма нищо неудобно в смяната на памперс навън , в количката е супер удобно  Hug , или пък на пейка.Правила съм го къде ли не.
Това за столчетата на ФП ме разби  ooooh!
Нашата педи още не е споменала за сокчета,защото не сме ходили заради грипната  Mr. GreenИначе и тя е ретро  LaughingНо няма кой да я слуша..................Беше казала за каката , сок втори месец, трети месец пилешки дробчета.Като чух нензаех да се смея ли или да плача  ShockedДобре че ходим при нея само за ваксините.
Възглавница сложих на Ева много късно ,май към 2 год.  PeaceТо и голямите хора не трябва да спят на възглавници ,пък какво остава за едно бебе.
Нещото ,което много ме вбесява в свеки( може би единственото) е това че държи бебето да е добре облечено ( демек навлечено) вкъщи.И въпроса,"ма защо му даваш сега пак да яде, нали яде преди час и половина, не е гладен" ме побърква  Crazy

# 414
Катенце, аз писах за Маример. Наистина съм много доволна, много лесно се издърпват съкровищата  Peace Спреят им също ми харесва, но тъпото му е, че пръска като дезодорант,
а не на дози. И пише, че е 500 дози. Как са ги определили не знам..

# 415
Катенце, аз писах за Маример. Наистина съм много доволна, много лесно се издърпват съкровищата  Peace Спреят им също ми харесва, но тъпото му е, че пръска като дезодорант,
а не на дози. И пише, че е 500 дози. Как са ги определили не знам..

А, Миши  Hug Ние ползвахме досега физиологичния разтвор на Тонимер, обаче мъж ми вчера купил Маример и се сетих, че някой спомена за аспиратора им...Утре ще му заръчам да го вземе и дано ме олесни, че с тия клечки за уши не си е работа. Мерси, Миш  bouquet

# 416
нямате изчитане  ooooh! цял ден чета на почивки и ...аха да започна да пиша, се появява още някоя и друга страничка  Mr. Green

Аспираторът на Маример и ние го използваме от първата седмица и е много удобен  Peace не знаех, че имат спрейче. Мисля да го потърся и да го взема, че ми писна удома да се валят ампули физ. р-р.
Аз се чудя как нацелихме свестна педиатърка случайно  Party много ме кефи!! Всичко обяснява, винаги си вдига телефона, за късното захранване е, направление никога не ни е отказала. Само не ме кефи, че е на мнение, че нощем не трябва да ядем, водичка трябвало да давам  Tired ама то не може всичко да й е перфектно  Laughing
А с тоя РАЗВАЛЕН ПЛОД ще полудея вече, говоря с майка ми - гледала била "Забранения плод", сестра ми - познайте  Mr. Green, свеки и тя го гледа (в момента ни е на гости), влизам във форума - и тука маса народ са фенове  Joy
Днес купих на Никола кремчето против подсичане на Хипп. Досега бяхме със Судокем, но реших да сменя с нещо по-леко. Ако  някой го е използвал, може ли отзиви  Blush ?

Сигурно е страхотно да слушате мъниците да се заливат от смях  Heart Eyes нашият мъж е много пестелив на усмивки и ги раздава скромно и предимно сутрин  Flutter А вчера за първи път взе една хартиена кърпичка от ръката ми и я държа размахвайки я около минута  Heart Eyes Сигурно не е било осъзнато, но много се зарадвах  Heart Eyes

Мише, заглавийцето не е зле   Sunglasses

Дори, Мимоза, Мимче, Мише и останалите болни мами и дечица, които пропускам - бързо да се оправяте   bouquet
Забравих повечето неща, които щях да пиша, а и стана много дълго, за сега толкоЗ  Flutter

п.п.  1 въпрос - остава ли ви време лично за вас? Имам предвид лак, маска за лице, маска на косата... такива неща? Аз едва днес имах време и желание да се лакирам за първи път откакто се появи Нико Rolling Eyes
п.п. 2 започнах да се сещам малко по малко някои неща, които щях да пиша Laughing
booboo's mama, много ви е хубава кухнята Heart Eyes
Къде мога да видя прословутите орхидеи на Капризчето?  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 22:30 от malka_mravka

# 417
И аз от няколко дни имам огромно желание за лак. А миналата седмица майка ми идва да види Ивета и ми подари едни обици (одавна искаше по случай че я дарих с внучка да ми подари нещо  Heart Eyes ) и си викам сега да видим милото кога ще ги забележи, че не се впечатлява много от такива неща и си мислех, че ще минат дни. А нашия си иде и от врата ми вика "Малиии кви са тия обици, като мангалка си"  #Crazy Пък на мен много ми си ми харесват  Crazy Та така ходя си като мангалка, тия дни и един лак ще сложа за завършек  Joy

# 418
Берушке, мъж ти е страшен  Joy
Аз днес си лакирах, за втори път ноктите на краката, откакто се е родил Боби, добре че лакът ми е качествен и си седеше като нов, че иначе срам  Embarassed Иначе на ръцете по принцип рядко слагам и бе това. Косата не съм си подстригвала от юли месец, добре че съм чаровна, че иначе на вещица щях да мязам  Mr. Green Дави се оплача, пъпчасала съм като пубертетка, басу чудото-ужас!!! нищо така поне младея Simple Smile))))))
На моя Боби каква неспяща мама му се е паднала  hahaha той спи, аз не мога Sad

# 419
  • В две мънички очи...
Да и аз днес се запасих със аспиратора на маример че нали малкия все нещо прихърква и бях решила че са задни сополки. Днес ми направи такъв голям фунтан докато се опитвах да го приспя че още ми трепери всичко  ама и той май се уплаши.Та потърсих и аз съкровища със аспиратора но няма. Като ходим на консултация ще карам педито да го прослуша знам ли откъде идва това.
А слетобед тъкмо заспа сгушен в мен и като го почнаха някакви зверски колики - ужас дереше се както когато за първи път имаше.

Общи условия

Активация на акаунт