Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 887
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Елч, конците се резорбират, а не падат.... поне при мен вече повече от 20 дни след раждането нищо не е паднало

# 631
Здравейте мамчета!

Първо искам да честитя на всички родили мами! Да са ви живи и здрави бебоците и много да папкат и спинкат, а после много да се смеят и играят!
Днес се прибрахме вкъщи. Голяма радост, голямо щастие! Досега спахме всички дружно, сега ще започна да връщам да чета назад, че мъжът ми така и ме остави без лаптоп в болницата. Беше зает да прави презентация на раждането  Grinning
Раждането мина.... всъщност не знам как мина, беше толкова кратко, че не разбрах  Joy Контракциите ми започнаха на 2 минути и след по-малко от час родих. В 12,30 бях в болницата и то защото докторката ме накара след прегледа, нямах никакви болки и симптоми. Беше се притеснила да не родя много бързо (както и стана), по време на записа се засякоха контракции, които аз не усетих. И добре че я послушах де. Контракциите почнаха, както писах, на 2 минути и докато се усетим и аз и мъжът ми вече бях в родилна, бебка изхвърча с втория напън, а баща й я посрещна с истеричен смях. Имах лек проблем с раждането на плацетата, тъй като веднага след раждането на бебето шийката направи спазъм и трябваше докторката да й помогне да излезе. Малко гадничко беше, но за кратко. След това направи и един бод колкото да не е без хич.

# 632
Добро Утро аз го взимам от кауфланд праха за пране даже вчера май имаше някаква промоциа но не обърнах внимание

Много БЛАГОДАРЯ    bouquet ще отскоча до там да си взма един пакет да го пробвам  Blush

Честита дъщеричка Рая на galaxy_!
Честита дъщеричка  Любомира на ral_r!

# 633
Добро утро, както ти казаха има го в Кауфланд, и в Карфур. В Кауфланд има и розовият  омекотител на същата марка, а в Карфур има и синия /лично аз харесвам повече синия/. Също така на двете места има и течния вариант на праха, аз ползвам от него. По принцип ползвам течните прахове, според мен по-добре се разтварят.

И Кали хълца страшно много, но тя и в корема ми хълцаше. В болницата питах докторката от неонатология какво да правя за хълцането и тя ми каза, че нищо не може да се направи. Аз за Кали открих, че като я сложа за минутка на гърдата да сучи и спира да хълца.

# 634

адис, не съм забравила, ама пропуснах  Laughing, в Студентска поликлиника почти никого не мога да ти препоръчам  ooooh!.
Може би един от най-добрите избори е д-р Пашева на ул. "Пъстър свят" в края на Студ. град(тя е GP на децата на Полинезия), както и д-р Елена Иванова в САНА. Нали знаеш, САНА е обособеното бивше педиатрично отделение на Студентска. В началото синът ми беше при д-р Иванова, бяхме доволни от грижите й, обаче тя събра безброй пациенти - просто не успяваше. Не знам как е сега, може да минеш през САНА и да видиш как са опашките... Иначе не е лоша като лекар, малко паникьорка идва, ама става. За д-р Йорданов (в същия кабинет с д-р Иванова, обратната смяна) съм чувала, че е много добър на слушалка, а това е от най-важните неща в тази професия. Обаче е резкичък, често направо груб, аз не обичам такива лекари. Останалите не препоръчвам, определено. Пробвали сме ги всичките, тъй като се въртяха на дежурства. Казват, че шефката им била добър лекар, но сега е само администратор, доколкото знам.
В самата Студентска поликлиника ми препоръчаха д-р Ралчев, но нямам лични впечатления. Отзивите са добри, обаче и не знам какъв опит има с деца.

включвам се малко " на лакът"Simple Smile по тази тема, но не мога да не допълня картината за д-р Кр. Йорданов - е няма по-добър лекар и професионалист!! - във всяко отношение (мога да говоря с часове, при това съм категорична). неслучайно дълго след като напуснахме с мъжа и сина Студентски град си остана наше GP, въпреки разстоянията. дано съм полезна и аз:)

честит ден-ден на Еления и на новите бебоченца!   bouquet  Hug

момичета, май и нас ни отпочна т.нар. 'скок в растежа'/лактационна криза. снощи (и през нощта направо се отчаях, че не достига кърма и днес по всеобща препоръка започнах българския лактогенен чай: (благодаря вииии:**)

моята принцеса намали броя на изакванията драстично, тотално спря да се оригва след хранене (само отвреме навреме при повече подмятане) и честичко хълца. мислите ли, че е притеснително това с липсата на оригване, например като признак за недохранване? (инак спим блажено след кърмене и едва от ден и 1/2 зачестихме хапванията на през 2.5 ч)

ако би успокоило някого - моите шевове (външни, резорбиращи) са си още там, усещат се и виждат, а са на 15 дни вече, като подмиванията със смрадлика не съм спирала..

# 635
...Аз за Кали открих, че като я сложа за минутка на гърдата да сучи и спира да хълца.

Това и на нас ни действа  Flutter

Сари и на вас честита месечинка   bouquet (много съм разсеяна)

# 636
Добро утро, както ти казаха има го в Кауфланд, и в Карфур. В Кауфланд има и розовият  омекотител на същата марка, а в Карфур има и синия /лично аз харесвам повече синия/. Също така на двете места има и течния вариант на праха, аз ползвам от него. По принцип ползвам течните прахове, според мен по-добре се разтварят.

И Кали хълца страшно много, но тя и в корема ми хълцаше. В болницата питах докторката от неонатология какво да правя за хълцането и тя ми каза, че нищо не може да се направи. Аз за Кали открих, че като я сложа за минутка на гърдата да сучи и спира да хълца.

bouquet

# 637
  • ул. "Мечтание"
МииМаа, добре завърнала се!  Hug Това се казва раждане!  Joy

Честита месечинка на всички!   bouquet

# 638
  • София
Момичета, още не съм си получила болничния за декември, знаете ли какъв е срока за изплащане, взех да се притеснявам че не съм подала нещата както трябва.

# 639
Ади, на мен ми го изплатиха на 25.01. А току що влизах в страницата на НОИ и видях, че на 01.02. ще ми преведат и часта за Януари.

# 640
Благодаря на всички за пожеланията,и честито на новите мами Simple Smile))).
 Момичета,не се ли притеснявате да правите пгача покрай тези вируси и епидемий,аз много се чудя още дали да правя..за сега знам че ще си отида на църква на 40 тия ден ,аам се чудя баш за погачата ?

# 641
  • София
pepita1973, как проверяваш от страницата на нои?

# 642
Ади, имаш ли ПИК от НОИ ?

# 643
  • София
не, нямам
Сега разгледах и видях, че трябва такъв код Sad
Еми за сега ще чакам, пък ако не го прведат до няколко дни ще видя какво ще правя

# 644
Ако можеш прескочи до НОИ и си вземи ПИК става много бързо

Общи условия

Активация на акаунт