Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 892
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Като гледам Елениа с каква торта е почерпила тук...така ми се яде момичета... ама всичко дето има шоколад по него...Като бях бременна нямах място за нищо в корема си, и се виках, че като родя ще ям до пръсване.  chef А то какво стана - сега се ограничавам от толкова много неща, а ми се яде зверски! Shocked Като родих казах на мъжа ми да ми донесе един шоколад и един сок от портокал. Като ми ги донесе, в един момент ми просветна, че не трябва да ям шоколад, заради бебо, и се въздържах, ама сока го метнах от раз. И като се обрина онова ти бебе...станах всеизвестна в цялото родилно с тоя сок, всяка акушерка като влизаше на смяна ме предупреждаваше какво да не ям и пия  Twisted Evil

# 616
Добро Утро аз го взимам от кауфланд праха за пране даже вчера май имаше някаква промоциа но не обърнах внимание

# 617
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Днес чак сега се добирам до компа.  Crazy От снощи сме при баща ми всички заедно. Голям кеф ми е да си кажа честно. Но и от цедене и хранене на гладника не ми остава много време за друго.

Вчера идва консултантката по кърмене при нас. За жалост си имаме високо небце. Божидар също има такова и за това ми е било толкова трудно да го кърмя. Сега поне съм по-спокойна като знам какъв е проблема и евентуално как ще се реши. То няма какво да правя за решаването му, трябва да бъда търпелива и упорита и да се надявам, че ще го израстне и ще се научи да засуква правилно.
За сега продължавам да цедя и да храня с пипета и да предлагам гърда, когато е спокоен. Цицата за сега само я ближе, но и това е напредък, преди само ревеше и не искаше даже да я помирише.
Консултантката ми обясни как да поддържам лактацията при положение, че останем само на цеденеи в най-лошия случай Искрен ще яде кърма от шише.

Някой ходил ли е/ ще  ходи ли на чиста молитва и ще правите ли погача? Аз с баткото ги пропуснах та сега се чудя  Rolling Eyes

Погача ще правим. Не знам дали ще ходим на чиста молитва. С Божидар не съм ходила, но правихме погача.

bubalina, честита ви дъщеричка! Да папка, да слушка и много да ви радва!

Гуга, много ти е сладка принцесата!  Heart Eyes

Еления, честито, отново!  Hug Аз вървя с един ден напред!  hahaha

Ъъъъъ... Забравих какво щях да пиша още.  Rolling Eyes
А, сетих се. Дайте предложения за заглавие на следващата тема.

# 618
Здравейте момичета, да се похваля и аз че на  24 януари родих бебе Любомира - 2900 гр. ,48 см.! /color]  HugРаждането беше планово секцио в МБАЛ Света София, БЛАГОДАРЯ на д-р Огнянова и д-р Мазнейкова,които ме оперираха и ме направиха мама за втори път! Сега вече сме си в къщи, свикваме всички заедно, за съжаление обаче бебка през деня спи много, а вечер ни побърква Rolling Eyes но....... Някакси ще трябва да се пренастройваме Hug

Целувки на всички!

# 619
Нощни,тук съм. Hug Вече като мама на две дъщерички! Simple Smile Всичко мина успешно /на мен второто секцио не ми се размина Confused/ сега се възстановявам, и се радвам на двете ми момиченца Laughing

# 620
Здравейте мами!На 20.01.2011 в 8:45ч се роди моята малка Рая 2900гр 50см

# 621
Нощни, къде ги намирате тези консултантки. ИСкам и аз да поговоря с някой, тая драма с кърменото и дали е достатъчна кърмата ще ме вкара в лудница или в скоро време ще минаваме на адаптирано мляко. УСещам, че натам отиват нещата

Как се поддържа лактацията

Ноеми, ти колко пъти ходи след раждането на контролен. Нали ни се полагат 2, аз ходих веднъж да ми свалят конците и веднъж да ми погледнат белега и матката дали се е изчистила. Викам да ми е достатъчно, но забравих да питам нашто момче дали има нужда да ходя пак, че бях оставила детето на свекървата и бързах да се прибера.

Аз изпадам в следродилна депресия. Диването цяла нощ хриптене и ръмжеше. Сутринта му чистих носа. Направо ни побърка.
На всичкото отгоре вчера всеки памперс му беше наакан, а не го кърмя по- често от 3 часа даже 4 понякога. Цяла нощ беше кисел. И днес съм като парцал. Чакам майка ми да дойде и и го хвърлям и излизам, че ми се разклати психиката. Имам нужда от чист въздух и сън

# 622
  • В две тъмни очички
galaxy_ , ral_r , честити ви бебоци! Да са ви живи и здрави!   bouquet

Ноеми , пробвах с четката за коса - не става  ooooh!! Ама няма да пия парацетамол още! Ако не ми поодмине до довечера,след като изкъпя и нахраня малката ще пия - че тогава следва големия сън от 6-7 часа и да може да се изчисти кърмата от парацетамола!

Нощни - кофти ситуация, сигурна съм обаче ,че ще се оправите скоро, достатъчно си упорита , ще да се пребориш и с това  Hug

# 623
  • Пловдив
здравейте, ние вече сме вкъщи!
Връщам се да чета назад. По късно ще пиша и разказвам!

Честито на всички новородили мами  Hug

# 624
мале, от 4 дни не мога да ви изчета, за да се включа Simple Smile

я ме светнете за тези пъпчета - ние не го пазим нашето, мокрим го, но позле почистваме със спирт и топоцин. то обаче вече доста се е прибрало и се чудя дали да слагам още топоцин, защото реално, за да сложа трябва да го отворя, а имам чувството, че после със спирта чистя само топоцина, нито кърви, нито нищо.

и мен малко ме е страх да спортувам, а коремът ми е като мекица, като се погледна и откачам. да не говорим, че имам 12 кила за сваляне  Shocked Shocked Shocked мъжът ми само ме успокоява, че има време, я как хубаво подпирам Дара на шкембето си Grinning Grinning Grinning

абе вашите бебета ръмжат ли? мен това много ме притеснява. Дари не гука, само ръмжи и пъшка - наяве и насън. дали не е признак на липса на нещо?

Ехооо, как сте бе красавици. И моя ръмжи- явно е характерно за токудските бебета Laughing Незнам дали е точно ръмжене ама едни такива странни звуци. И аз се чудя дали не е признак за проблем

Мен много ме притеснява, че много хълца. Не мога да го уригвам, в резултат от което от тръскане и размотаване повръща и почва да хълца.

Иначе пъпчето откакто падна не го пазя, изкъпвам, подсушавам, туширам спирт и ръсвам малко пудра. Лошото, е че памперса точно там му стига и го дразни и прокървява от време на време. Но Калайджиева каза, че било нормално

Иначе и аз да се оплача от Памперс, белия, хич не ме кефи, постоянно протича. Че имам 1 пакет 1 и един 2 номер. Но свърша ли ги няма да ги купя никога повече

А ваште бебета пръцкат ли, моя направо като голям човек се реже. Нещо имам чуството, че корема му не е в ред. Давам му инфакол и биогая, но засега не виждам някакъв конкретен ефект

# 625
  • В две тъмни очички
Я вижте каква хубава гимнастика намерих http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/

# 626
  • ул. "Мечтание"
Рал, добре завърнала се! Честита ти дъщеричка! Да ви е жива и здрава!  Hug  bouquet

galaxy, честита дъщеричка и на теб! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

look_at_me
, ето телефона на ЛЛЛ: 0888 555 385. Звънни, ще те насочат към конкретен консултант, който може да ви посети.
Еето тук има координати и на консултантките към Национална асоциация "Подкрепа за кърмене": http://www.podkrepazakarmene.com/konsultanti.html. Харесваш си някоя за София и ѝ се обаждаш.  Peace

Накратко за поддържането на лактацията при цедене:

Гърдите трябва да се цедят редовно максимум на 2 часа - 2 часа и половина. Първите десет дни са достатъчни по 15 минути за всяка гърда като се цеди по долу-горе следната схема - 7 минути цедене, 1 минута пауза, 5 минути цедене, 1 минута пауза, 3 минути цедене. След това и другата гърда по същия начин. След десетия ден на бебето гърдите трябва да се изцеждат до край, като след като спре да пуска гърдата трябва да се цеди още няколко минути (ама забравих колко точно  Rolling Eyes).
Хубаво е да се пият лактогонни чайове и да се пие лицитин за да се избегне запушването на каналчетата.
Консултанктите от темата ни да ме поправят и/или допълнят, ако имам грешки или пропуски.

# 627
look_at_me, направо ми скри шапката ти! кога успя да идеш на 2 контролни прегледа? Simple Smile
не отмениха ли консултациите за мъниците заради грипната епидемия?

и ние имаме проблема с хълцането и оригването. лекарят каза, че Еспумизана за коликите щял да помогне, ама нанай Simple Smile оригва се по 3 пъти и след последното мощно оригване започва да хълца и хълца по 20 минути. тя вярно, че и в мен много хълцаше, ама...в Токуда ни казваха да им затоплим коремчетата и щели да престанат да хълцат, но и това не помага...

между другото на мен още ми текат онези лохии. може да са по 5 капки на ден, ама не ми се ходи така на лекар и в тази връзка искам да ви питам на вас кога ви спряха? и има ли някой с вътрешни шевове след нормално раждане? как разбирате кога падат конците? боли ли, дразни ли, усеща ли се изобщо?

на мен пък памперс 1 досега не ми е протичал. само веднъж го бях сложила много некадърно (таткото ни го слага в пъти по-добре от мен, защо съм така смотана в това не знам Simple Smile) и се беше разместил, та леко си беше нацапала бодито през крачола.

# 628
Честито на новите майчета Виолини, Биричка, Нади, galaxy_ и ral_r !!! Да сте живи и  здрави и много щастливи с малките си съкровища!   bouquet

Честито и всички мъничета, които днес стават на цял 1 месец!   bouquet

Честит рожден ден и на Еления!
  bouquet Наистина виртуалната почерпка е страхотна и на мен ми се прияде шоколаааааааад, но се въздържам, а така обичам ...

Ади също много ръмжи, направо понякога се чудя тя бебе ли е или мече  Laughing Доки каза, че е от коликите. Но това е най-малкия проблем, породен от коликите  #2gunfire

Еееееее писах писах и накрая всичко ми се изтри дъ му се невиди! Един път ще мога да седна да напиша и аз нещо #Cussing out

С две думи - от няколко дни на Ади коликите през втората половина от деня и са ужасни, много се пъни, ръмжи, пъшшка и разбира се плаче  Crazy постоянно трябва да е в ръцете ми или на гърдата, но тогава пък започва едно повръщане и става мазало  Crazy Добре че вечер понеза сега спи, но пък е като по часовник - през 3 маса яде ипосле пак заспива.
Имах и аз щастието няколко вечери да спя по 6 часа, защото Ади си пропусна едното хранене, но скоро не ми се е случвало  Tired

От много акащите бебета сме и все сме си омазани  Laughing   Та по тоя повод ползвам Памперс 1 (последен пакет, че вече ни умаляват) и няколко пъти пропусна, иска ми се да пробвам и белите, но милото все ми купува от зелените пакети.

Не знам как са вашите бебчета, но Ади след баня оревава орталъка и едва успявам да я понамажа с лосион, а за масаж и дума не може да става  #Crazy Дано да дойде момент, в който ще се кротне  Tired

А исках да ви кажа, че ми донесоха вит Д от Гърция, казва се Аквасол - за информация  Wink ако и вие имате познати, които ще пътуват просто да знаете  Wink

Елч, за вътрешните конци не се тревожи, аз имах един и не усетих как ми падна, просто един ден ми остана на тоалетната хартия, мисля че беше 3-4 дни след като ни изписаха  Wink

# 629
galaxy_ Честита дъщеричка Рая!!! Да ви носи много радост и щастие.
ral_r - Честита дъщеричка  Любомира!!!Да ви е жива и здрава.

Ходих на преглед и ми пуснаха изследвания.Хемоглобина ми е нисък 110 и ми  в урината имам албумин  newsm78.Аз през цялата бременност нямах а сега ми се появи.Лекарката каза да не се безпокоя било остатък и щяло да мине.
След 10 дни пак ще пускам желязо и урина.
 Някой има ли с такива проблеми след раждането?
Честит рожден ден и на Еления!   newsm59
Лохиите ми продължават да текат.
Божидар хълца много буквално след всяко хранене.
Кърменето на малкия вече не му стига плачем на всеки час.Педито каза да го дохранвам с 30мл АМ.Вчера му дадох след като го нахраних и после миличкото спа 3 часа непробудно. Лошото е ,че исках да бъдем само на кърма ама да сме живи и здрави.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 15:41 от senedra73

Общи условия

Активация на акаунт