Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 898
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
fingerscrossed Хриси-успех!
Careneer Страхотен разказ!!!  Hands Clap

Peace

Аз изчезвам да се понаспя, че нещо немога в последно време. Немога да свикна да спя на една страна и това си е  ooooh! По цяла нощ ме болят бедрата от това, че тежестта ми пада върху тях и като включим минимум 5 ставания до WC  Rolling Eyes
Лека и спокойна вечер на всички!  Heart Eyes

Честито на всички родили, които несъм поздравила днес   bouquet

# 76
здравейте, момичета:) ЧЕСТИТИ РОЖБИ на новите мами, БРАВО, мацки! и да са ви живички, здравички, дивички и щастливички!   bouquet кураж и още малко търпение на очакващите - вярвайте, че всичко ще е наред и мислете само за момента, в който ще гушнете малките съкровищни пашкулчета  Hug

аз така и не успях да изчета предната тема, направо съм заникъде с времето покрай бебка и баткото; изобщо не успявам да помириша нет, искрено се учудвам как смогвате. но сигурно е и ЕГН-то, а и се надявам да вляза в ритъм скоро, познавайки се, няма да се изтърпя дълго такава.Wink

макар и късно, с няколко думички за това как се появи Екатерина. (ето ни тук http://s192.photobucket.com/albums/z258/rolla-careener/Ekatherina/ засега, дано успея да кача и в албумчето, че да се 'смеси' с компанията и моята януарска пикличка))

денят преди Големия беше малко шантав, чувствах се като да се разболявам нещо.. очиствах се цял ден, което беше малко странно при условие, че едва хапвах, напрежението се смени с някакво тръпнене, особено такова, сантименталничих, реввах безпричинно и се хилех също толкова неврастенично целия ден; въобще, имаше си ги всички симптоми, че мътенето е към края си, но аз тц, никакъв пресантиман, нали нямам никакви болки, а и ме бяха върнали на 13-ти и се бях настроила на 17-ти да ме приемат в Шейново и там да индуцират процеса. и така. към 1 сутринта ми изпадна тапата (или по-скоро парченце от нея), но така и не изтекоха води, въпреки че дебнех и час по час притичвах до вц. към 2-2 и малко започнаха болки, които реших за всеки случай да засичам, макар да не захващаха откъм гърба и кръста, а съвсем невинно ниско долу, като предменструални. и да не бях почнала, щях да усетя, че Нещото все пак се случва, защото се учестиха и усилиха. вече не можех да ги толерирам без да си мънкам, пея/пристенвам и т.н. нашето татенце по видимо неясни причини също така не мигна цяла нощ и пишеше нещо (при раждането на баткото пак така го беше 'засърбяла ръката' внезапно поетът му с поет, макар да нямаше никаква идея, че раждам - тогава нали нямахме и мобилки даже:). та, като станаха на по 5' присвиванията го емнах да отидем да видим какво се случва, въпреки вероятността да ни върнат пак за фалшива тревога и цялата тегавост на ситуацията. пуснах си поредния душ, направих си клизма (слава богу, "признаха" я и не ме чистиха там:)), драснах едно сантиментално писъмце на баткото, за да му стане хубаво, когато се събуди и не открие никого у дома, и в 5:55 се озовахме в Шейново, където установиха 6.5 см разкритие и ме приеха за всеобща изненада. естествено, паникирах, защото не се бях подготвила, че всичко започва, но това поне ми качи адреналина и тушира леко недоспиването и замаяността. към 6:15 ни вързаха с бебка в предродилна на апарата за тонове, колкото да чуем няколко нови АГ вица Simple Smile, докторът провери разкритието след четвърт час, беше вече 8.5 см и нареди да спукат мехура след 10'. сладката акушерка, която ме прие в дежурния кабинет, свърши тази работа и хууубавичко го понатисна тук-там, за да ускори разкритието (това не боли:). едва 5' по-късно (а явно беше, че никой не очакваше толкова скоро, та успях да чуя още една порция докторски свежинки) вече виех и когато най-сетне ме чуха - да, като да беше цял век, се оказа, че трябва немедленно да отиваме в родилна. там след точно 3 контролирани напъна родих мъничко Кате-пате! подържах малкото вързопче мъничко, поплаках си от щастие и блаженство, после я показаха отвън на баща й, защото не издържал:) и с локална анестезия правиха някакви 'немного' шевове (така и не разбрах/запомних колко, епикризата ще покаже, като я взема) - в разстояние на не повече от 15', но на мен ми се сториха повече, въпреки че болка нямаше, само неприятното усещане, че те работят долу, без да ти е гот. Grinning при излизането на бебка се е счупила/са счупили леко лявата раменна ключица, но бях успокоена и уверена, че това е напълно окей, със съответните медицински съображения какво го е наложило, и че до десетина дни ще е отминало, просто дотогава да щадя това раменце при носене.. дано е така. очаквам скоро нефролог да погледне и набеденото за дилатирано пикочно мехурче (неонатологът в Шейново го прецени като нормално към леко разширено). трите дни в болницата минаха нормално, на моменти и чудесно:)), например когато се видяхме с прекрасните мама зайка, също и Мелона. и така, в най-общи линии.

и още малко 'след".Simple Smile шевовете ми са резорбиращи и уж направени добре, но аз се юрнах да си оправям къщата като невидяла и в резултат единият май е изпуснал и сега пръскам Оксикорт (някой друг ползва ли за тази цел?? че листовката ме втрещи) след подмиването със смрадлика. малко след раждането ми избиха всякакви 'порази' - гъбички (за сефте в живота ми) между пръстите на десния крак, а също и херпес на устата, ..явно ще се чистя още малко. иначе се кърмим (и аз, разбира се, съм съм на найстото небе от щастие и се моля да продължи максимално дълго), отпочнаха ни коликите и сме на Biogaya и обикновено чайче Бебезан. преди час ни падна и пъпчето.. и така. (мили боже, какъв несвързан разказ сътворих само, простете ми, момичета, мозъкът ми е още бременен май!  newsm78)

прегръдки на всички и до пак  Hug

Леле страхотен разказ!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много сте ми сладки с малката!  Heart Eyes Blush

# 77
careener, и мен ме избиха гъбички на десния крак. мама зайка препоръча ламизил, но в листовката пише ,че не стават при кърмене, кажи каак ги мориш

# 78
мамо зайке:*, и ние тебе гуш!

Тони, нашето тате безуспешно се маза и пръска с Ламизил, знам ли, сигурно зависи от конкретната поява. аз затова се мажа с Клотримазол и да, имам подобрение за има-няма 3 дни (всъщност май сме на следваща страница вече и са излекувани, само новата кожа трябва да се появи, но просто не смея да се похваля:)

markochka, и аз имах това усещане за няколко поредни кърмения, но после отмина и спрях да го отдавам на това. реално коликите се появяват именно заради кърмата, така че е нормално.

# 79
мамо зайке:*, и ние тебе гуш!

Тони, нашето тате безуспешно се маза и пръска с Ламизил, знам ли, сигурно зависи от конкретната поява. аз затова се мажа с Клотримазол и да, имам подобрение за има-няма 3 дни (всъщност май сме на следваща страница вече и са излекувани, само новата кожа трябва да се появи, но просто не смея да се похваляSimple Smile

markochka, и аз имах това усещане за няколко поредни кърмения, но после отмина и спрях да го отдавам на това. реално коликите се появяват именно заради кърмата, така че е нормално.

Ахаа ясно не знаех за кърменето  Hug
Моя мъж а и аз самата сме се мазали с Ламизил и сме ок. Peace
Ще пробвам ако се наложи Клотримазол-а  Flutter

# 80
  • София
Честити бебчета на Снуки, Теодолинка и Нощни! Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!!!

# 81
върнаха ме...  Sad
здраве да е, лягам, че кръста ми ще се счупи на 3-4 минути имам такива страшни болки в кръста най-вече, че не мога да ги опиша

# 82
Здравейте момичета.
Искам да попитам нормално ли е след всяко кърмене да има колики.

ние май сме така ! След ядене се започва едно напъване , ръмжене , реване ( вече не всеки път , защото сега давам едни хомеопатични капки и мисля , че имат някакъв ефект - енетрокинд)

# 83
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!  Crazy
Бях забравила какво е да си отглеждаш гладно кърмаче.  Mr. Green Господина цяла нощ не се отлепи от циците ми. Започнаха да ме болят вече.  Sad Така се надявах да се разминем с това, ама на, не би. Дано поне бързо да отмине.
Мен много ме боли главата и ми се спи, ама не ме свърта в леглото. Май още не са ме пуснали емоциите.

Една бързичка питателна закусчица от мен!

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 07:13 от Нощни очи

# 84
Pepinka - в предишната тема пуснах този много интересен линк за коликите
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.105
вече имам и книгата (от библиотеката си я поръчай)... мисля, че е много добра откъм цялостен подход към коликите!

Careener - сртахотен разказ, много емоционален и да повторя - супер име, голям мой фаворит, но някога не успях да се преборя за него!

Леки раждания и положителни моменти за оставащите ни момичета  Hug

# 85
  • Сливен
Добро утро  Hug
Отчет от мен, още 2 в 1  Confused

# 86
Добро утро!

Отдавна не сме имали онлайн закуска май   Hug

Нощни, Careener, много хубави разкази!

Отивам на ултразвукова среща с бебка. Надявам се за последно  Naughty

# 87
Отивам на ултразвукова среща с бебка. Надявам се за последно  Naughty

И аз ама не знам да се надявам ли много или малко или хич  Mr. Green

# 88
  • Сливен
Отивам на ултразвукова среща с бебка. Надявам се за последно  Naughty

И аз ама не знам да се надявам ли много или малко или хич  Mr. Green
Аз съм утре  Grinning И аз се надявам ... надеждата умира последна Wink

# 89
и аz ставам сега,  пийвам кафенце и  на тонове и У3,тук навалял сняг  сноЩи,неzнам как Ще карам ,моя нали се Шари в момента...та самаа Confused

Общи условия

Активация на акаунт