Изчакайте последните момичета да гушнат своите ЯНУАРСКИ мъничета! - Тема 29

• 28 919
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Честито бебче на мама Виолини

Клечо има има оЩе бременни  , като гледам  Ще вляzа в февруари и аz  .

Ех , сега ви  чета zа пропуснатите памперси,и каzвам на моя пак ,че не сме купили подложка ,той не вярва ,че пропускали ,отвори един пакет да ми прави пока3но ,иzля ,цяла водна чаШа вода ,и в интерес на истината не пропусна.А3 си набавих на Памперс zа новородени  от 2.5 до 5  кг.

# 496
... Ех , сега ви  чета zа пропуснатите памперси,и каzвам на моя пак ,че не сме купили подложка ,той не вярва ,че пропускали ,отвори един пакет да ми прави пока3но ,иzля ,цяла водна чаШа вода ,и в интерес на истината не пропусна.А3 си набавих на Памперс zа новородени  от 2.5 до 5  кг.
Ние сме доволни от памперсите в белия пакет, пробвахме и Пуфис, но разликата е в полза на Памперс, поне белите са по-добри. Първият размер е подходящ, но подложка вероятно ще ви е нужна - нашата бебенка постоянно повръща, а и памперсите пропускат не от препълване, а около крачетата най-вече, особено като не са наместени къдричките... На нас ни е пропускал и отгоре, на кръстчето... Иначе, не купувайте много пакети от малките - повече от два ще са ви излишни. Втори номер е 3-6 кг., така че няма да са ви твърде големи, направите ли 3.5 кг. При нас поне беше така.

Честита месечинка на Габриела на Lady Guga, Елеонора на Mish  и Борис на Toni_baraboni

# 497
Мамита, абе аз вече се побърках, Ема ако не яде, само плаче, направо  #Crazy влязох в някъв филм, добре че майка е тук иначе, незнам- подхвърляме я от ръце на ръце, няма начин да си спи в нейното легло.
Inka- абсолютно ти (си) съчувствам. От няколко дена няма вариант Рая да е будна и да не реве, т.е да се дере, само като е на цицата си затваря устата и в редките случаи когато спи. Само където при мен няма ни баби, ни лели, ни помощ от никъде.. с нетърпение чакам таткото да си дойде от работа да му я връча. Добре, че той милия не протестира - и през нощта става. Дано този период да отмине скоро.
Нощни - и аз в началото бях с много разранени зърна и много ме болеше, особено като засукваше и даже си мислех, че няма да мога да издържа, ама мажен с Лансинох, захапвах устни и устисках. Сега нещата се оправиха и ако не трябваше да кърмя на всеки час - два, кърменето би било истинско удоволствие  Mr. Green Даже си мислех, че не и стига млякото, ама едва ли - тя ака като за световно, следователно добре си похапва. А аз друго не давам освен цици  Grinning

# 498
Текнаха ми водите. Rolling Eyes  Бях сега до тоалетната, падна и тапата... Засичам разни контракции, но болката е мижава...

# 499
Текнаха ми водите. Rolling Eyes  Бях сега до тоалетната, падна и тапата... Засичам разни контракции, но болката е мижава...

Simple Smile Моментът съвсем приближава. Стискам палци да имаш хубаво и леко раждане. fingerscrossed

# 500

Simple Smile Моментът съвсем приближава. Стискам палци да имаш хубаво и леко раждане. fingerscrossed
А мъжът ми ми се смя, че пиша в 4 сутринта и очаквам да имало някой Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мерси! Simple Smile

# 501

А мъжът ми ми се смя, че пиша в 4 сутринта и очаквам да имало някой Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Мерси! Simple Smile

Ааа, форума никога не спи Simple Smile То и на мен като ми изтекоха водите и първо писах във форума.

# 502
  • София
Момичета, добро утро  Hug
Хайде почерпете се, че от днес вече официално съм в клуба на тридесетака  Embarassed ( ако е удобно някой да ме поправи на заглавната  Simple Smile )

Биричке, успехче  Hug

# 503
violini - да е жива и здрава малката Емилия и много послушна и щастлива.
Биричке - успех  Hug и много късмет.
madlen_81 -  бъди жива и здрава и много обичана мама   bouquet

За памперсите - самите те не пропускат, но ако бебето много се върти и шава и пропуска през крачолките и понякога се изхлузва, ако не е стегнат. Ние още ползваме New born на Памперс , т.е най-малките и даже вече употребихме 2 кашона (около 150 бройки), та не знам как един пакет ви стигат.
За повиването - практикуваме го редовно, спи по-спокойно. Не съм сигурна дали и харесва, но няма избор, иначе много се ядосва и не знае какво прави с ръцете си, а резултата е, че всички сме издрани  Laughing
За къпането - не се къпем всяка вечер, през ден, а понякога и през деня на чешмата. Не я будя нито за ядене, нито за къпане, но така или иначе рядко се случва повече от два часа да спи, а уж бебетата спяли по 16 часа в денонощие. Да, ама не и нашето. По цял ден се кокори, че и през нощта вече  ooooh!

# 504
Добро утро
Влизам на бързичко докато зверчето на мама спинка baby_neutral
violini честита ви принцеса Емилия.Да ви е жива и здрава.
Бира с таратор стискам ти палчета и скоро да се похвалиш Hug
madlen_81 Честит рожден ден newsm59
Памперси- за сега ползвам на Памперси и съм доволна.
Прането- пера с Персил сензитив течен,нямам възражения.
Къпане- Бебчо си създаде сам режима и се къпем в 21ч. но до сега не съм го будила нито за къпане,нито за хранене.
Повиване - Повивам го винаги с една пеленка така се чувства по спокоен.
Спане - Цоцаме 1ч ,1ч. сме будни и 45 мин спим и след това процедурата се повтаря Whistling.През ноща ръмжиме на всеки час като малко меченце baby_neutral

# 505
И сега дойде и мой ред да се консултирам с ЛЛЛ

Първо ще опиша как процедирам с кърменето - храня го и от двете гърди по около 10 - 15 минути всяка (въпреки, че той заспива и не знам колко точно е изял) на 3часа. В началото той сам си се будеше на 2-3 часа, но започна да си поспива повече и след като един ден му се събраха само 4 хранения за денонощието започнах аз да го будя. През нощта прави по-голяма пауза - 5,6,7 часа. Иначе си ака около 4 пъти и видимо наддава.

Ето и въпросите:

1. Да го оставям ли да яде, когато поиска или да продължавам да го будя
2. правилно ли е да давам и от двете гърди или трябва само от едната и на следващото хранене другата
3. Аз не се цедя, но ако го оставя 6-7 часа през нощта няма ли да ми се препълнят гърдите? не ми се ще да си навивам часовника и да ставам да цедя.
4. Около мен всички баби, лели ии т.н. ме плашат, че ще получа мастит и задължително трябва след всяко хранене да се доизцеждам. Дори и една акушерка от болницата ми каза същото. Аз обаче не чувствам да има нужда (освен може би през нощта, както споменах)
Май е това на този етап. предварително благодаря за вниманието

bimbim, здравей! Simple Smile

Започвам да отговарям на въпросите ти и ще добавям и друга информация от време на време Simple Smile

1. Добре е бебето да има поне 8 хранения в денонощие, преди да е навършило един месец. Хубаво е тези хранения да се случват на 2.5-3 часа най-много, с една пауза, не по-голяма от 4 часа. За да стимулираш Дани да суче, можеш да опиташ да лежите двамата голи (ти от кръста нагоре), т.нар. контакт кожа до кожа, като се завиете с нещо и стаята е добре отоплена. Ако е удобно, опитай да прекараш колкото можеш повече време с него, да лежите двамата в леглото, можеш да си вземеш лаптоп, книги или списания и така да си почиваш и развличаш, а той да суче. Ако имаш възможност, делегирай всякаква домакинска работа на помощници Simple Smile

Казваш, че ака достатъчно на ден, а намокрените памперси колко са? Добре е да се на по-малко от 5-6 еднократни пелени на ден. Чуваш ли го да гълта, когато суче? Ако смяташ, че суче вяло и неефективно, можеш да опиташ да му помагаш, като прилагаш компресия на гърдата, ето така.

2. Добре би било за момента да даваш и двете гърди на едно хранене. Нека Дани първо изсуче едната и, когато вече не го чуваш да преглъща и дърпа "на сухо", сменяш гърдите. Хубаво е да стимулира и двете гърди, а и да похапва повече кърма.

3. Както ти писах и в отговора към 1вия въпрос, дори нощем на тази възраст на Дани не е желателно да имаш пауза, по-голяма от 4 чАса без кърмене. Освен че бебето трябва да суче на чести интервали, нощем нивото на хормона пролактин, който е отговорен за синтеза на мляко, са най-високи. Ако искаш, опитай да спите заедно или да махнеш решетката на неговото креватче и да го съединиш с леглото, където ти спиш. Така вероятно ще ти е много лесно и удобно да го вземаш нощем при теб и да се кърмите легнали. Това спестява умора на майката и осигурява на бебчето пълно стомахче и добър растеж Simple Smile

4. Доизцеждането след кърмене много зависи от конкретната ситуация. Може да се наложи, когато бебето не поема достатъчно кърма, майката не произвежда достатъчно мляко и като цяло се налага да се стимулира лактацията. В твоя случай вероятно доизцеждане не се налага, ако:
- Дани има достатъчно количество напишкани еднократни пелени на ден (5-6 поне);
- изхожда се 1-2 пъти на ден (обилно);
- чуваш го да преглъща, докато суче;
- даваш и двете гърди на едно кърмене.

Както ти писах, добре е да не правите пауза от кърмене, по-голяма от 2.5.-3 часа през деня и да имате само една 4-часова пауза на 24 часа.

Насреща съм за още информация, ако ти е нужна. Успех!  Hug

Абе,я по-опитните да кажат или момичетата от ЛЛЛ! Тя и бимбим е питала,ама няма отговор още! Аз спрях нацяло да се изцеждам. Течове има само нощем като спи повече шушулката! Дали няма да си докарам някое маститче? Да започнали след кърмене да се доизцеждам пак?

Бубето, на този етап течовете са намалели или съвсем престанали, защото вероятно кърмата вече се е регулирала. Не е необходимо да се изцеждаш след кърмене, ако Владимира приема достатъчно кърма на всяко хранене и не целиш да натрупаш резерви от кърма (ако евентуално ще излизаш/пътуваш някъде без бебето). Отново, както и на Bimbim написах, добре е да няма пауза от кърмене, по-голяма от 4 часа на този етап. Вероятно и затова нощем протичаш. Ако ти е приятно и е вариант за теб, също можеш да опиташ да спите заедно с Влади и да я кърмиш нощем в просъница.

Ако течовете те притесняват, можеш да потърсиш да си купиш подложки, които да слагаш в сутиена и така млякото да изтича в тях, без да те мокри и да ти прави петна по дрехите. Добре е подложките да се сменят често, защото в противен случай влажната среда благоприятства образуването на гъбички и други бактерии.

Пиши ми, ако мога с друго да ти помогна относно кърменето!  Hug

Христиана, ей сега ще отговоря и на теб!   bouquet

# 506
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА ЕМИЛИЯ на violini! ЕХААА имам си мъничка адашка! Да ти е жива и здрава, много умна, красива и с късмет!

Сега ще ви дочитам, че нямах много време вчера. Да питам само - на Сами пъпчето падна на 17.01, ходихме на 18.01 на лекар, казаха ми да го почиствам с клечка за уши напоена със спирт от кръвта която се събира в пъпчето. Но още не е изчезнала тази кръв напълно---всеки ден го почиствам по няколко пъти, гледам памперса да не го засяга, подгъвам го, та питането ми е - как са пъпчетата на вашите бебчета?

# 507
  • В две тъмни очички
Виолини, честита ви принцеса! Да ви е жива и здрава!

Биричке - давай душицо, ти си !!! С теб сме! Успех и всичко да мине бързо!

За режима на бебето - аз малката съм я оставила да си прави какъвто си иска режим - вечер към 7-8 се къпем и ядем, според това как се събуди, след това или се събужда след 1 час и почва да циври от колики до 12 и заспива дълго или направо заспива дълго! Има задължително 1 сън от 6-7 часа през нощта!

Некой беше писал за събуждане на бебето през нощта , за да се храни! Не виждам смисъл от това! Ако прави само 1 сън от 5-6-7 часа, не е фатално! В болницата даже ми казаха,че е препоръчително да си почине веднъж през денонощието стомахчето на бебето за около 6 часа!

За къпането съм на принципа - когато се събуди - тогава, та ако се събужда бебето в 6 и после в 1 , по добре е да се изкъпе в 6!

madlen_81, честит рожден ден миличка! Да си жива и здрава и много щастлива!

# 508
Добро утро,

Аз най-после се наспах. Бебо ме остави да спя чак до 9:30  newsm44

madlen_81  bdbaloni и добре дошла в клуба Simple Smile

Сега ще ви дочитам, че нямах много време вчера. Да питам само - на Сами пъпчето падна на 17.01, ходихме на 18.01 на лекар, казаха ми да го почиствам с клечка за уши напоена със спирт от кръвта която се събира в пъпчето. Но още не е изчезнала тази кръв напълно---всеки ден го почиствам по няколко пъти, гледам памперса да не го засяга, подгъвам го, та питането ми е - как са пъпчетата на вашите бебчета?

На Стефан пъпчето кърви до към края на първия месец. После спря и вече не го почиствам. Иначе и аз като теб - по няколко пъти на ден почиствах със спирт и подгъвах памперса да не дразни.

# 509
Мадлен, честит рожден ден.  newsm59

Биричке, давай момиче, стискаме палци и скоро да научим хубавата новина.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт