Бродирана красота - Гоблени 80 - юбилейна тема :)

• 103 773
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
mari_eta 

,честит празник   bouquet.........а за тортата -нямам думи,направо си богиня  bowuu

# 631
  • Балчик
silvanapei, чудесно етапче си показала и бързо шиеш, браво.

mari eta, чесита годишнина. Желая ви дълъг и щастлив семеен живот. Тортата е бижу.  bouquet

А аз днес взех размкираната молитва:

# 632
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви, момичета, правите ме толкова щастлива Hug!

Бачийска, мдаммм, моята скромна особа виси все в кухнята, ми ядат мъжете ми, какво да направя Laughing...

Джемма, много е стилна, браво  bouquet!

# 633
mari_eta , Честит празник! Желая ви мнооого дълги години семейно щастие и дни изпълнени с топлина и любов  smile3525 .
За тортите ти просто нямам думи  Crazy .

Джемма , много красива е станала молитвата  Party .

# 634
  • София
mari_eta, честит празник! Да сте живи и здрави и да се обичате още дълги години!!!   bouquet
Тортата е невероятна!!! Професионално ли се занимаваш с това?

silvanapei, невероятно нежно!   bouquet И аз нямам търпение да го видя завършен  Hug

Джемма, много ми харесва рамкирането, изключително сполучливо и изящно   bouquet
Като ти гледам прекрасните цветя, все се каня да те питам как го шиеш - на квадратчета или на редове? Всеки етап изглежда много стегнат и завършен, аз шия с един цвят докато не ушия всичко и е толкова разхвърляно, че нямам думи!

# 635
  • Benelux / Varna
Silvanapei, много е красиво- много ги харесвам и двата гоблена от серията.

Мариета, честита годишнина! Тортата е пак невероятна!Който може го може!

# 636
Може ли да помоля за малко помощ.Ако някой има схемата на гоблена пикльото да да ми я прати на tanqip@abv.bg

# 637
Мариетка, тортата изглежда перфектно желая ви много семейно щастие и дълъг севместен път обсипан с рози   bouquet

Момичета вижте пък аз какво открих в чекмеджетата на мама докато се рових вчера в архивите!

http://img683.imageshack.us/i/dsc0503smal.jpg/
това мишле ми е от едно домашно по трудово от .... едно време Simple Smile))))  Rolling EyesОказва се, че това са първите ми опити в кръстчетата иначе от преди това шиех гоблени. Хе хе "то бьло много лет таму назад"

# 638
  • Балчик
Благодаря, момичета.
Деси, шия по области, не знам дали ще обясня правилно. Винаги започвам от долния ляв ъгъл, така ми е удобно и така съм свикнала. В случая долу са 3 схеми и горе 3. Сега съм на втората долу. Започнах с първата. Шия по цветове, но само близко до ушитото, иначе не мога да крия красиво конците отзад. Не че сега ми е перфектно, но... Ушивам близката област с един знак, след това следващият близък и т.н. Като наближа края на първата схема гледам и втората, за да не се получава рязка граница, както наскоро някой показа в Момичето на скалата. Макар че, с кръстчетата не се получава така май.
Скоро ще свърша втората схема, и остава третата и ще съм на 1/2 на гоблена. Simple Smile

П.П Прилагам нагледен материал. Оцветявам със светъл маркер това, което ще шия, а после с тъмен, като го ушия вече. Не на всички схеми зачерквам, зависи от сложността на схемата, от нагласата ми за гоблена. Този ми вървеше трудно без да зачерквам.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 14:06 от Джемма

# 639
  • ГОре на черешата...
  bouquet  bouquet  bouquet - за прекрасните ви пожелания!

Деси, не съм завършила сладкарство и официално не работя в сладкарница, ако питаш това - учител съм.
Тортите са ми хоби, но ако има желаещи - работя и по поръчка.

# 640
Мариета, дълъг семеен живот ви пожелавам, изпълнен с нежност и разбирателство! А поръчка на твоя торта за кой град може да се осъществи?
Аз започнах китайското кученце, обае има едно кафяво, което ми се струва много тъмно и нещо ме дразни. Ще видим като напредна още малко как ще изглежда, но каквото - такова, важното е да се хареса на детето. И понеже тя иска да напиша и името на нейното кученце Патриша, но да бъде на кирилица, как мога да го направя? Нещо не се справям с онзи линк, който беше дала Деси.

# 641
  • пак там
Момичета, някой няма ли схема на "Замъка Иф"?

# 642
  • София
Аз започнах китайското кученце, обае има едно кафяво, което ми се струва много тъмно и нещо ме дразни. Ще видим като напредна още малко как ще изглежда, но каквото - такова, важното е да се хареса на детето. И понеже тя иска да напиша и името на нейното кученце Патриша, но да бъде на кирилица, как мога да го направя? Нещо не се справям с онзи линк, който беше дала Деси.

Мда, явно в момента дооправят сайта. Но нищо не си загубила, шрифтовете не са нищо особено, по-добре си харесай някоя красива азбука  Hug Ето тук също я има тази програмка, пишеш, нагаждаш шрифта и размера
http://www.ohapka.com/stitch

Или виж ето този "китайски" надпис, според мен си пасва с породата, пускам го в няколко размера, зависи кой ще ти пасне на размера на гобленчето, по-големите като че ли стоят по-красиво

Джемма, благодаря, че сподели  Hug

mari_eta,   точно това имах предвид  Wink

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 16:01 от -=Деси=-

# 643
  • ГОре на черешата...
ИнаТ, живея в Горна Оряховица, така че за В. Търново и региона, иначе по куриер...незнам, страхувам се от дълго транспортиране...

# 644
здравейте момичета   bouquet
ровичкам се тук из нета и разглеждам гобленарски сайтове  и изведнъж newsm78

ПРЕМИНАВАНЕ ОТ КРЪСТАТ В ГОБЛЕНОВ БОД

КАК СЕ ЧЕТЕ КРЪСТОВА СХЕМА

Ако в схемата има еднакви символи с различен цвят то:

- Електриковият(cyan) се шие от един кат(1).

- Цикламеният(Magenta) е half или quarter.

- Жълтият се шие от един кат и е half или quarter

Това наистина ли е така? аз от половин година започнах да шия и на кръстче и не съм се замисляла за различния цвят на знаците. В момента шия щъркела дето носи бебчето (Аист прилетел) и там наистина има едни знаци, които са в розово-червено и едни в синьо, а  останалите са черни?!  Thinking Дали трябва да шия някъде с 1 нишка ?!  Или това се отнася само за Дименшъните?

И ако това не ви е твърде глупаво  като въпрос да питам и още нещо, гледам в sheherezada.com  има  конци Росаче по 60 ст., които били китайски DMC. Някой ползвал ли е такива и доколко съответстват на DMC-to newsm78

Благодаря Пепен отзивчива както винаги!   bouquet

Здравей!
И на мен ми пратиха схемата на Аист прилетел, искам да те питам ключа с колко цвята ти е. Аз нещо не можах да разгадая моя понеже някои от цветовете се повтарят, на едното място е с една нишка на другото с две. Ако можеш само да ме ориентираш или твойто ако е различно дами го пратиш ако имаш възможност.
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт