Грижа за косата - 82 - място за всякакви въпроси

• 59 182
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
 Здравейте на всички:) От лятото се къносвам с черна къна на Арома и до ден днешен косата ми е наполовина. Преди съм се боядисвала във всякакви цветове и не съм имала този проблем с обилното падане на коса,но забелязах,че от както ползвам къна имам обилен косопад и предолагам се дължи именно на къната. Смених я и започнах да изпозлвам индийска,но резултатът е същия.Искам да ви попитам мога ли да почна да се боядисвам с боя след като имам къна на главата си или това би било пагубно за косата ми?Прочетох много противоречиви мнения и,ако някой е опитвал би ли споделил впечатленията си:)
Благодаря

# 661
Аз също се къносвам от почти 1 година, не ми пада косата, напротив, по- лъскава е, не цъвти, добре изглежда, дълга ми е до кръста. Или къната е доста химизирана и ти вреди или има някакви други причини за косопада, ако има други промени в организма ти, не е от къната значи. Това, което мога да ти кажа е, че само новоизникналата коса, която не е къносвана ще се оцвети с боята, къносаната не може да се пигментира с боя, незнам дали няма да стане различно нюансирана косата ти.

# 662
detelinkaaa  опитай с малко маски да я подхраниш може да ти капе от липса на витамини и на мен ми капеше но започнах редовно да си правя маски с затоплен зехтин, маслото на икаров и бадемово масло на икаров, може да добавиш жълтък, сок от лимон и други дом. неща мога да кажа че благодарение на тази маска спря да ми капе и сега дори като се къпя ми падат най много 5-6 косъма...аз не вярвам категорично да е от къната все пак туркините се правят почти с къна и имат страхотни коси... опитай с обикновенната индийска къна има я дори в аптеките и в почти всички магазини за бои и козметика..

# 663
  • в 1001-та нощ
detelinkaaa, много индивидуално е как един организъм ще понесе даден продукт и как ще реагира.

Аз лично на твое място бих спряла с тази къна. Не знам как биха ти понесли други марки, защото не е ясно коя съставка провокира косопада.

# 664
Здравейте на всички:) От лятото се къносвам с черна къна на Арома и до ден днешен косата ми е наполовина. Преди съм се боядисвала във всякакви цветове и не съм имала този проблем с обилното падане на коса,но забелязах,че от както ползвам къна имам обилен косопад и предолагам се дължи именно на къната. Смених я и започнах да изпозлвам индийска,но резултатът е същия.Искам да ви попитам мога ли да почна да се боядисвам с боя след като имам къна на главата си или това би било пагубно за косата ми?Прочетох много противоречиви мнения и,ако някой е опитвал би ли споделил впечатленията си:)
Благодаря

Не съм ползвала къна, но това, за което говориш, звучи страшно.  Shocked 

Подкрепям поста на Алена, мисля, че е най-разумно да спреш къната.
Успех, каквото и да решиш!
  Simple Smile

# 665
  • София
Черна къна няма, къната е единствено червена. А на Арома и червеното не е къна, най-малкото има добавки - виж си какво пише на кутията. Къна с цвят, различен от червен, е къна с допълнителни незнайни оцветители.

Ето къна:
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B0%D1%85.1272

Ето индиго - натурален продукт за черна коса, само дето Арома са много далеч от него:
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B0%D1%85.1273

# 666
  • В полите на Пирин планина
Подкрепям Flip  Peace

Разглеждала съм кутията на Афродита / т.нар. къна / . В състава й има освен къна, разни билки и оцветител, който е неясно какъв ...
До сега не знам някой да си навредил с естествена къна на косата newsm78, освен евентуални алергии, за които е добре да се направи тест преди първо нанасяне.

# 667

За естествена къна не знам, както казах не съм ползвала, но тази, която detelinkaaa посочва, явно не й понася.  newsm78  Мисля, че имаше тема на Хенапристрастените, нали? Ако ви е удобно на пишещите там, пратете линк на detelinkaaa, за да не я объркаме съвсем.  Simple Smile

# 668
Благодаря ви много за отговорите:) Опитах и с индиийска и пак пада.Сигурна съм,че е от къната,защото откакто съм черна косата ми стана много рехава, а беше доста гъстичка.Витаминки си пия редовно. И аз мисля да спра къната,но много се харесвам с черна коса и бих искала да си поддържам цвета по някакъв начин.Не ме притеснява дали ще хване толкова черната боя,колкото да не ми окапе косата съвсем,ако сложа боя върху къна newsm78 с боите никога не съм имала проблем...

# 669
  • в 1001-та нощ
ами на теб боя ти трябва за новоизрастналата коса - така, че къната ще си стои по дължините, а на корените - боя - щом от нея нямаш реакции  Hug

единствено е възможно - плътността на косъма да е различна и отразяването на светлината - защото все пак са различни продукти  Peace

можеш да се огледаш за някой лосион против косопад - с който да правиш рфикции в корените - това ще стимулира кръвообращението и с идея да събуди космените луковици, където са опадали космите - да функционират отново  Peace

вече според грижите, които полагаш - можеш да помислиши за противокосопаден шампоан -за няколо месеца и стилизанти при изсушаването - коприна и т..н - зависи от косата - като вид, дължината, техниките, които прилагаш и т.н. ....

# 670
Задължително започвам с маските за сгъстяване и ще спра къната, като израстат корените ще ги намацам с боя,след няколко месеца препдолагам ще си проличи дали е било от нея  Simple Smile

# 671
  • В полите на Пирин планина
Задължително започвам с маските за сгъстяване и ще спра къната, като израстат корените ще ги намацам с боя,след няколко месеца препдолагам ще си проличи дали е било от нея  Simple Smile

Каква е тази "индийска къна"? Да не би да е един пакет с индийка отпред, с точка на челото? Това определено не е истинска къна и специално този продукт е пълен с разни химии. Казвам го, защото не искам да стане недоразумение и някой като чете да си състави грешно мнение.

# 672
Да,същият продукт е.Месеци наред се мазах с Арома,но пада и пада,опитах с индийската и същото. Преди години съм се къносвала в червено и косата ми беше чудесна,явно тази черна 'къна' не се понася добре от скалпа ми. А най-странното е,че косата ми спря да цъфти,но почна да пада  newsm78 никаква логика  Laughing Дългичка ми е и не седи добре така рехава. Като израстат корените ще опитам с безамонячната боя,пред се боядисвах с нея в кафяво и беше доста добре Simple Smile

# 673
  • София

Каква е тази "индийска къна"? Да не би да е един пакет с индийка отпред, с точка на челото? Това определено не е истинска къна и специално този продукт е пълен с разни химии. Казвам го, защото не искам да стане недоразумение и някой като чете да си състави грешно мнение.

И аз съм чела, но не помня къде, че точно тази къна е с много висока концентрация на забранени вещества и че е опасна, мисля, че точно тук в БгМамма имаше тема за опасните продукти. Пишеше, че е забранен вносът й в сума ти държави. EAGLE се казва, виждала съм я много по магазинчетата за евтина козметика.

Детелинка, ако си купиш истинска къна и/или индиго за тъмен цвят, няма да имаш проблеми. Продуктът е натурален и абсолютно безопасен.

# 674
Благодаря! А това натурално индиго по козметичните магазини ли да го търся? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт