Грижа за косата - 82 - място за всякакви въпроси

• 59 184
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Дидитка, като смениха опаковката на Пантен го и реформулираха, разликата която намираш е нормална, омазали са го повече със силикони, защото са евтини и подлъгват лесно хората, че действат добре на косата.
 2 в 1 не мога да ти препоръчам, защото принципно намирам за напълно безумни - нито измиват, нито подхранват като хората - ако искаш, мога подробно да обясня защо. Не случайно толкова малко (и все много лоу енд) компании имат такива версии. Кажи какво ти е харесвало в предния и каква ти е косата за да препоръчам нещо подходящо.
 .

Мерси! И аз така предположих, че са го набутали с евтини боклуци заради кризата  Sad На мен ми харесват 2 в 1, защото спестяват време и работа  Mr. Green вместо да мажа отделно балсам, праскам направо едно нещо и то върши цялата работа. Не обичам да се занимавам с козметики и гледам да сведа препаратите до минимум, но само с шампоан косата ми се сплита и се реши трудно, защото е много дълга. Фин косъм, мазен тип, права и дълга до средата на гърба. Когато ползвам и балсам, става по-гладка и хлъзгава, и се реши по-лесно. Не знам колко безумни са 2 в 1, но старата формула на Пантен 2 в 1 ми харесваше, защото измиваше много добре и правеше косата ми лесна за ресане - лъскава, плъзгаше се като копринена. С новата формула, и видимо и на пипане косата ми изглежда неизмита - събира се на кичури в основата, няма блясък и лепне, и се реши трудно... Мила съм се с 2 в 1 на Пантен откакто този вариант съществува, и не съм забелязала лошо влияние, даже напротив, с него косата ми изглеждаше здрава и лъскава  newsm78  Какво препоръчваш?   bouquet

# 91
  • Somewhere far away
Преди време питах - никой не ме отрази затова пак ще попитам. За новия Пантен ми е питането - спрея за обем без утежняване - някой доволен ли е от него?  newsm78

# 92
Deathcrush, не е само въпрос на отразяване, може би просто никой от наскоро влезлите в темата не го е пробвал и не може да даде мнение от опит!  Peace

# 93
  • Somewhere far away
мда де, ясно- няма нищо Grinning. сетих се тъй като се заговори за новите и старите Пантен...

# 94
  • в 1001-та нощ
хайде да се "отразя" тогава  Hug Rolling Eyes Embarassed не ползвам такива продукти от ученичка и нямам никаква идея какво е ново и какво се случва  Peace

когато мисля, че имам какво да кажа - се старая да го споделя, иначе "мълчание"  Heart Eyes Blush

има и теми, по които имам какво да кажа, но то няма да стигне до питащия - той е на друга вълна, очква друго .... тогава също премълчавам, вместо да стреляме на различни езици и в различни посоки (уважавам правото му да е на друго мнение/вълна и да си движи по своя път)  Peace (както наскоро имаше питане за чудодейно средство, което оправя косата бързо и ефикасно  Peace излишно беше да пиша повече от това, което съм казала  Hug )

bouquet

# 95
Момичета, здравейте! и аз тук с въпрос, който ме мъчи дълго време, но не знам как да го формулирам точно...
Косата ми е тъмно кестенява, почти черна. Не е боядисвана никога, не я суша със сешоар и не ползвам преси. В момента е до средата на гърба, след 3-4 години оскъдно подстригване, за да я пусна по-дълга... имам чувството че не расте.
По-големия проблем е, че косъмът е ужасно твърд, остър и не се поддава на оформяне, за да стои трябва да я бетонирам, или вържа, иначе е суха и бухнала, стърчи  нявсякъде (има обем като за трима, но всъщност не е толкова гъста)... За капак кожата на главата ми е по-скоро мазна и склонна към пърхут.
Моля за съвет към какви шампоани и маски да се насоча, за да я укротявам и да не стърчи толкова. Сега съм взела на Сайъс, шампоана за блясък, и на Глис един балсам за суха коса, но не съм сигурна че са правилното решение...

# 96
  • в 1001-та нощ
по-скоро маслени маски (купени маски, съдържащи масла), които да прилагаш със затопляне и престой (не слагаш и миеш, а слагаш, увиваш с торбичка, затопляш съ ссешоар и стои поне 20 минути  и тогава миеш Peace) и така, докато косата се худратира достатъчно - може първия месец на всяко миене или през миене....после толкова често, колкото прецениш  newsm78

а след маската - продукт без отмиване за хидратиране, еластичност и омекотяване  Peace

# 97
a.l.e.n.a , благодаря ти! Ще потърся такива, малко само ме е страх, че кожата ми се омазнява по-бързо и понякога се появява пърхут. Гледам да я мия не по-често от 2 пъти в седмицата, което също не знам дали е добра стратегия. Но иначе се омазнява в корените за ден-два..
Ако взема натурални масла, за подхранване (но от тези дето се отмиват) кое е най-добре- бадемово или друго (аз май-само за бадемовото се сещам).

# 98
  • в 1001-та нощ
редактирах малко по-горе

колкото по-рядко я миеш - толкова повече себумът, произведен от жлезите в скалпа се смесва със стилизантите, мръсотия от въздуха, прах ....и запушва порите ...т.е. - може и това да води то т.нар пърхут?
а може проблемът да е бактериален  newsm78?
или алергия към конкретен продукт?  newsm78 (ако си забелязала кога се изявява
това вече дерматолог може да го установи при преглед  Peace

може периодично да ползваш и дълбоко-почистващ шампоан - особено - ако считаш, че секретът от жлезите е по-обилен (както го оцени) и ако усещаш проблем със запушване на порите  newsm78 (на скалпа  newsm78 )

така от страни е трудно да се съветва, но вероятно един дълбоко-почистващ шампоан през 10 дни ще е добре  Hug

# 99
  • София
Момичета, сигурно е обсъждано, но не следя темата.  Blush Искам да си купя хубав сешоар, щадящ (доколкото е възможно). Разбрах, че е добре да е йонизиращ. Моля да ми препоръчате или да ме насочите към тема, където е обсъждано.

Срещнах положително мнение за ето този http://remington.bg/product/profesionalen-seshoar-2000w-remingto … rofessionel-d2009, но искам и други мнения.  Praynig

# 100
  • Gotham City
Момичета, тъй като не съм много наясно, някоя от вас може ли да ми каже, как да постигна това леко начупване на косата, моята в момента е до раменете, горе-долу на черта, по-скоро е като пораснало каре.
Искам да я начупя, горе-долу така, съвсем леко, но не зная дали на моята дължина ще има ефект, кажете, ако има начин да го направя, ако пък не, нещо подобно:

# 101
  • в 1001-та нощ
а косата ти чуплива ли е или чисто права?

аз ползвам дифузер, но при теб ще е неуместно - предвид дължината на косата; при мен и без дифузер се начупва, но с него я суша по-лесно  Peace

иначе,  newsm78 евентуално стилизант за начупване (къдрици) - като крем, с който нежно намачкваш косата докато е влажна  newsm78 - обаче ще стане, ако косата ти е чуплива или склонна към начупване

# 102
  • Gotham City
Ами, мила, дори си ми е къдрава косата, аз по принцио си я изправям, но е къдрава и със стилизант ще стане на букли. Sad

# 103
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
Интересно,защо шампоана Пантен не ми действа добре,в смисъл такъв,че на два дена и вече ми е за миене косата,и даже пърхут ми се появи?!На някой случвало ли му се е?

# 104
  • Кацнала на едно дърво.
Момичета, какво слагате на крайчетата на косата, за да не хвърчи и да изглежда "проскубана"? (Не използвам преса, нито я суша. Чуплива, сравнително тънка коса. )

Общи условия

Активация на акаунт