Статично електричество у дома

• 8 666
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте.
Моля ви помагайте.Какво е това чудо не знам. Вкъщи има адски много статично електричество.Децата не смеят да си спят с плюшените играчки ,че "имат ток". Вече се прехвърля по одеала, пижамки, сега последно ме хвана ток от памучният чаршаф , в който е било одеалото (родопско, не знам от каква материя е). Днес си купихме мебели- разопаковаме ги , а те от стреч фолиото са се наелектризирали и не мога да ги пипна. По принцип нямаме в дома си повече пластмаса или изкуствени материали от колкото във всеки друг средностатистически дом. Настилката ни е основно теракот, в стаята на децата паркет. Сега искам да сменя теракота с ламинат, но се ужасявам ,че тогава ще ни бие ток постоянно. Моля Ви ако някой има идеи от какво се получава това и как да го избегна - нека сподели. Знам ,че има антистатични прахове за пране, омекотители и т.н , но аз избягвам химията вкъщи и не ползвам омекотители , само разни еко прахове.

# 1
Май имаше и антистатични спрейове. 

# 2
  • Galaxy 13197853088
носете дрехи които не се наелектризират.

# 3
  • София
При мен се получи от поларени дрехи, те се наелектризират ужасно, ако не си сложила омекотител-антистатик. Откакто слагам, се реши проблема. Също - забележи с какви чехли ходите, възможно е, ако са от евтините, да създават статично електричество при триене с пода.

# 4
Добре, аз по принцип не ползвам омекотители, ще пробвам с тях . Но имам сега конкретен проблем.Купихме си нови мебели- така са наелектризирани,че не мога да седна на тях-седя на детските дървени столчета.Как да реша проблема с тях? Дамаската явно се е наелектризирала жестоко при увиването със стреч фолио при пренасянето им от магзаина до вкъщи.

# 5
  • Варна
Мини ги с влажна кърпа, трябва да помогне. Такова статично електричество се получава основно зимата, когато от отоплението въздухът в стаята е сух. Всички, вълнени, поларени, изобщо мъхести материи образуват много "ток" а родопското одеяло е вълнено. Понякога от гребена ми се наелектризира косата, минавам я с влажни ръце и се оправя Peace

# 6
Някой знае ли откъде мога да си закупя такъв антистатичен спрей? Преди време имах, използвах го основно, за да предпазвам дрехите си (главно полите) от полепване към чорапогащника. Имаше полза от него. Въпросът е, че го бях купила случайно от един магазин, а за съжаление повече не съм срещала. Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите към място, от което да си закупя нов  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт