Фотография - 57

• 32 052
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
хм, аз уж писах, пък къде ми отиде поста?...
лекси, честит рожден ден. пожелавам ти много пътешествия запечатани с камерата ти! и отивам да те търся във фб, защото явно те нямам там Simple Smile .
рибке, много ми хареса гастрола ти при мария. почувствах се много горда, че те познавам Simple Smile . снимките ти изглеждат страхотни показани една след друга. време ти е да спретнеш едно портфолио!

за вики - каквото и да решите съм насреща. изложба и на мен ми се струва непосилна задача. по-скоро онлайн галерия и вероятно връзки с ... не знам и аз с кого... с място, което ще принтира при поръчан кадър. така можем да предложим дори няколко размера. няма да има излишни разходи и непродадени разпечатани 'творби'. но пак изисква сериозен ангажимент. на рали идеята също не е лоша, но ми се струва по-вървежно продажбата на разпечатани снимки, отколкото на файлове. също съм на мнение, че календарите не са много добра идея, освен това вече сме февруари... обречена кауза са. и да, защо всички не си сложим в подписите по един банер за вики. някой може ли да направи?

Untitled by famoza, on Flickr

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 00:22 от momo

# 256
Рибке поздравление за гастрола Hug
Аз ви следя дискусията относно благотворителната инициатива и съм с вас каквото решите;) Hug

Аз пък духнах една от моделиките ми с вентилатор и си мислих, че ще избяга, тя пък взе, че остана и позира даже;)

Untitled by Eli Karagyozova, on Flickr

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 23:15 от E.L.I

# 257
  • София
Благодаря ви много за пожеланията  Hug
И аз смятам, че не е редно да влагаме пари в организация, разпечатки и т.н. без да е сигурно, че ще има възвращаемост. По-добре тези пари да се преведат по сметката на Вики.
Като момо също се разамислих за он-лайн галерия със снимки, които ще могат да се купуват на различни цени, съответно като  файлове в голям размер, разпечатки в различен формат и на различен материал. Само не ми е ясно как технически да стане това. Може да се даде линк към сайта на Вики, кратко описание на историята й и банкови сметки, да се посочи една дата за снимане в Борисовата около св. Валентин, както и имена + галерии и връзка на тези, които искат да снимат за Вики, за да може с тях да се свързват желаещи, ако има такива и да се уговарят за индивидуални сесии. И този сайт/галерия да бъде разпространен максимално в нета – по форуми, търсачки, Фейсбук, блогове и т.н., така че повече хора да разберат за Вики и дори и да не закупят снимка или фотосесия да могат да преведат пари.
Веси, портрета на малката е много красив! Единствено ми е много блърната кожата.
Палечка, страхотни са тези колажи. Възхищавам ти се за умението да правиш такива красотии и така умело да ги аранжираш.
Багира, чудесна е. И цветовете и муцунката и гледната точка!
Лили, как я обръщаш? Струва ми се може и по-добре.
момо, разкошни очи има Макси! Все се чудя защио не снимаш малкия студийно?
Софилейди, напоследък снимките ти са много свежарски и идейни. Продължавай така! Ч/б портрет ми харесва повече.
Ели, много са готини последните ти модели. И бебока също много ми хареса. На снимките ти обаче според мен им липсва контраст/обем, леко сивеят (не знам дали е резултат от начина, по който редиш лампите или идва от обработката, т.к. напоследък показваш основно студийни). Принципно една снима се възприема максимално добре от окото, ако цветовете в нея варират от абсолютно черно до бяло. При теб, струва ми се, често черното е сиво. Има един метод за корекция на цветовете, който е точно за това – с черния капкомер на кривите избираш най-тъмното място от снимката и то става черно, аналогично и с белия. Опитай и надявам се да не съм те обидила – снимките ти са много хубави, а ако оправиш това ще са направо разкош. Новият ти подпис е хубав, но намали прозрачността, така се явява като елемент от снимката и част от композицията и тя не може да се възприеме реално.

Фрий, браво! Този ти кадър е наистина много впечетляващ!
Рибке, страхотен гастрол! Подбрала си най-любимите ми снимки!

# 258
Благодаря ви, момичета! Лекси Hug

Ох, Агент, снощи като ти прочетох поста и като се разхилих Joy...мъжът ми подскочи в леглото hahaha Няма такъв хумор като твоя! Crazy Иначе за фотогеничността си абсолютно права LaughingЩе показвам после:)

# 259
Аз да се включа с въпросче относно онлайн галерията за Вики. Как точно мислите, че трябва да функционират нещата?
На кой сайт ще се сложат снимките?
В какъв размер?
Как ще се разбира, че един човек е платил, за да му се предостави големия файл?

# 260
В такъв случай, каледарите отпадат. Няма смисъл наистина.

Подкрепям идеята за онлайн галерията, а фотосесиите за мен си остава най- добрият вариант. Знам, че е доста трудоемко, но може този път да се не се задълбочавате в много арт обработки за да е по- лесно. За мен обработката е най- трудната част и отнема най- много време.

# 261
Днес сякаш са моите "5 минути слава"  Mr. Green Mr. Green

Мисля, че ще бъдат началото на мноооого по 5. Не мисля, сигурна съм! Получих отзиви от толкова много хора, че са възхитени от това, което правиш, продължавай! ;–)

Палечка, не се занимавам с интериори, една моя приятелка ги прави и ме помоли да ги снимаме за неин архив. Това пък е удобен случай да пробвам, а и да разглеждам чужди къщи Laughing А ти можеш да направиш проект "40 дни Бали и Малайзия" Mr. Green Много красиви колажи с Аника Peace

Ако решите за фотосесия, може всеки, който е снимал да ми прати 1-2 избрани от него кадъра и ще пусна анонс в блога. Първия път когато снимахте Мартина, сума ти хора ме питаха дали ще има пак мероприятие, за да заведат децата си. Едно е само с анонс, друго е да има и кадри от минали събития. Сигурна съм, че ще се съберат парите, времето не е малко Peace

Имам аз пак въпрос - относно макро лещите. четох много мнения ЗА и ПРОТИВ. Та ако някой е ползвал, да сподели впечатления Grinning (знам, че е по-добре макро обектив, но на този етап наистина не ми е необходим)

# 262
Лекси благодаря много за съвета, ще се опитам да поправя нещата;)лошото е, че не виждам реално нещата на моят монитор, това може би едно от нещата които ми пречат, а че не осветявам правилно е сигурно;)то не става като мен от гората и в студиото без нищо да съм прочела Rolling Eyesа и все още не намирам време да чета нито да гледам схеми, а чух че имало такива Rolling Eyes
Палечка, нямам търпение да видя снимките ти след пътуването;) Hug

Аз също подкрепям идеята за онлайн галерия Hug

# 263
  • София
Аз да се включа с въпросче относно онлайн галерията за Вики. Как точно мислите, че трябва да функционират нещата?
На кой сайт ще се сложат снимките?
В какъв размер?
Как ще се разбира, че един човек е платил, за да му се предостави големия файл?

http://www.wix.com/create/website
Тук много бързо и лесно могат да се правят сайтове и галерии по темплейти, както и да се проектират (в известни граници разбира се). Ако не се лъжа има темплейти и за он-лайн магазини. Всъщност именно плащането е проблем, другото мисля, че лесно може да се направи в Wix и после да се разпространи.
 E.L.I , аз също не се оправям с тези лампи, хем уж гледах разни схеми и разсъждавах по въпроса Laughing Най-добре си харесай някоя снимка като цветове и контраст (за която си сигурна, че е снимана и обработвана от някой, който е спец) и сравни със своята. Често губя ориентир, а и също не съм сигурна в монитора си и правя така. понякога маджентата ти също е вповече.

# 264
Добро утро!

И аз да поздравя Рибка за написаното - много интересно, впечатляващо и вдъхновяващо - написано и подбрано със стил...
А относно това, което обсъждате за Вики - не знам доколко имам право да изкажа мнение, но като че ли фотосесиите са най-удачен вариант - това е моята гледна точка. Всеки търси в снимката себе си или собствените си деца - говоря за масовия потребител. Но наистина е доста трудоемко, колкото и малко обработка да се прави върху снимката.

А аз днес се опитах да направя нещо...В моите очи изглежда симпатично, но знам ли...Това му е лошото на изкуството.

http://www.flickr.com/photos/58274580@N06/5407232484/

# 265
Имам аз пак въпрос - относно макро лещите. четох много мнения ЗА и ПРОТИВ. Та ако някой е ползвал, да сподели впечатления Grinning (знам, че е по-добре макро обектив, но на този етап наистина не ми е необходим)
Felicidad аз имам Макро Конвертор Raynox DCR-150.Ползвах го с Олито,на китака 40-150 мм,на широкоъгълния ми даваше аберации.Препоръчва се за обективи 50-200мм.На по-късите явно при всички дава аберации,а при по-дългофокусните  фокусирането е по-трудно,трябва статив.
150 е с най-малко увекичение.Следващите 250,550 и пр. са с по-големи.Зависи какво макро искаш.
Хубавото е,че е с универсален адаптер.За обективи от 52 до 67 мм.Така,че сега ще мога да го ползвам и с Никона.
Ето няколко мои снимки :
http://www.flickr.com/photos/mauglibagira/4937378907/in/set-72157624461474720/
http://www.flickr.com/photos/mauglibagira/5050563303/in/set-72157624461474720/
http://www.flickr.com/photos/mauglibagira/4982325623/in/set-72157624461474720/

# 266
Здравейте,
не съм се включвала отдавна. Страхотно е, че отново се планира кампания за Вики! Аз съм от Пловдив и също искам да се включа. Това, с което мога да помогна от тук е да участвам в кампанията с фотосесии.  Имам възможност да подсигуря малко студио, но мога да снимам и навън. Мисля, че поне още две момичета от Пловдив биха се съгласили също да помогнат. Ако се спрете на варианта фотосесии и сметнете за удачно да се правят и в Пловдив можете да разчитате и на мен. Ако стане така, че участвам сама, мога да поема около 5 сесии на ден, в рамките на една седмица. Незнам като приход дали ще е задоволителен, и дали тук ще има хора желаещи да направят такъв жест... Също така информация за кампанията мога да публикувам в сайта си и страницата във фейсбук. За идване до София също имам възможност, но ми е по-трудно като организация. А ако остане акцията само в София, мога да присъствам и помагам със снимане и всякакви други спомагателни дейности в рамките на един уикенд, включително ако трябва мога да донеса две осветителни тела... Малко хаотично се изказвам, но нямам опит в организацията на подобни събития и наблюдения как точно протичат. Разбирайте че имам пълна готовност да се включа с каквото е необходимо.

Поздравления на Фрий за първите страници във ФФ.
На Ели кучовците са страхотни!

# 267
Felicidad  , не си харчи парите за макро лещи. Много трудно се постига добър резултата. ДОФ е много плитък, има загуба на светлина, трудно се фокусира или поне на мен ми е трудно да се справям с моята

Можеш да погледнеш ето това. Казват, че се постигат добри резултати с него
http://www.slrphotographyguide.com/camera/lens/extensiontube.shtml

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:23 от шоши

# 268
Фелисидат,
аз също имам макро конвертор Райнокс 150, и почти не го ползвам, поради плиткия ДОФ и факта, че се налага много да се навирам в обекта за да се получи нещо.
Навирането при макро на цветя и т.н. е ок, но ако говорим за буби и пеперуди, не че е невъзможно но резултата не е напълно задоволителен. Иска доста дупене и голяма гонтиба.

Тази е правена с обектив 55-200, мисля на 200 с конвертора. Според мен най-големия недостатък е плиткия Доф и това, че максималното разстояние от което може да се фокусира обекта при дължина 200 е по-малко от педя.
Иначе беше ми полезен до толкова, че разбрах, че макрото не е моята страст...

# 269
Благодаря отсърце на тези, които ме поздравихте за скромното ми представяне в блога на Мария! Hug

Значи ще има фотосесии Peace Давайте предложения!

Общи условия

Активация на акаунт