Фотография - 57

• 32 090
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Привет на всички! Най-сетне и аз да се престраша да пиша в прекрасната ви тема. Признавам си, чета ви и се вдъхновявам от доста време. След дълго и денонощно четене си купих ДСЛР от есента, безкрайно горд собственик съм на Никон Д90, от който ползвам сигурно 10% от възможностите за сега... /Jaly сигурно ме помни, кореспондирахме си за Пентакс-а:-)/. Преди това снимах с турбосапунер /Панасоник FZ28/ и се чудех защо не се получават нещата... Благодарение на вас открих красотата на фотографията и ме карате да продължавам да опитвам. Още съм много начинаеща, но засега компенсирам с количество, за сметка на качество Simple Smile

За да не е само гол пост, ето и опит от вчера, снежна снимка от Варна, преди да е станало безобразно кално отново:-)

Untitled by vesimm, on Flickr

# 31
яд ме е, че не пазя първи сапунерски арт напъни да се запиша сега. имаше епични произведения. между другото, като ви чета с тези лентови апарати и тъмни стаички и се чувствам много млада (а не съм)  Mr. Green .

# 32
Ех, как можах и аз да изпусна партито снощи. Много истории, много сантиментални, за моята бременна душа беше като рай Simple Smile Обичам сантименталийките.
Рали, ти направо ме разби, 30 години фотоапарат, Малена и ти си много напред, Джали, Рибка, Фрий - вие просто нямате стигане.
Клавел, имаш огромен напредък.
Момо, на теб винаги съм ти се възхищавала как успяваш да играеш със светлината, какви невероятни красоти правиш.
Ели, и аз точно като теб сега се чудя как някой изобщо ми обърна внимание като започнах да пиша в темата ...
С ДСЛР съм от една година, снимам повечеко от 8 месеца, напредък сигурно имам, не е голям, но като си гледам първите снимки, чак се смея. Чак много да ми харесва някоя не мога да кажа, но пък имам хъс да се уча. Винаги съм искала да се занимавам с фотография и да имам ДСЛР ми е било мечта. Мъжа ми е беше този, който я осъществи и я подкрепя, за което ще го обичам и уважавам винаги.

Записвам се за тази бременна седмица с една снимка, която изплагиатствах от Момо ... Момо, моля те не се сърди, но просто много ми хареса и имах възможност да снимам на сравнително хубава светлина. Сега ще ми се смеете ако ви разкажа как стана снимката. Излизах към центъра и шефа ми звънна, че супер спешно трябва да направя едни резервации на интернет, и понеже бях наблизо до тях и имам ключ от апартамента му, отидох в тях да ползвам нета. Той има много просторен и светъл апартамент (и студен в момента, тъй като го няма и му е изключено отоплението  Joy Joy Joy). ..оправям.... после се прибрах вкъщи и се снимах Joy Joy  hahaha hahaha Добре че бях с фотогенично бельо  Joy Joy

25-th week by tracy_tomsickova, on Flickr

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:17 от tracy_t

# 33
tracy_t    Толкова весел разказ тук в тази тема до сега не бях прочела;)
Така ме развесели искрено днес, от няколко дни нещо не се чуствам добре, но ти казвам ти оправи настроението ми с месеци напред;)А до като четях само си мислих, ако шефа ти има камери в апартамета, а той най- вероятно има и ако види точно това, как ли ще се позабавлява;)после се сетих за едно предаване преди време, за това какви неща вършат хората в работно време, за там си да знаеш, ще си на първите места;)А и да незабравя да кажа, че си в страхотна форма, а и ще родиш детенце толкова скоро след другото, повечето жени по това време още са дебели от предишната бременност, така че си късметлийка, благородно завиждам за фигурата;) Hug Hug

П.п сега се сетих, каква щеше да е случката ако шефа ти има жена и тя се прибер в тоя момент;))))))))ей Треси много ме разсмя днес;)))))))))) Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 12:37 от E.L.I

# 34

tracy_t , гола в апартамента на шефа и с ключ от неговия апартамент  Mr. Green внимавай какво пишеш из нета  Wink Laughing знаеш ли колко хора освен тук пишещите четат темата  Twisted Evil То малко като сценарий на сапунен сериял звучи  Laughing

# 35
tracy ти направо ме разби с историйката ти за горните снимки Simple Smile))

И аз съм изпуснала пижаменото парти снощи Simple Smile

Аз си купих първия ми DSLR август миналата година Simple Smile). Напредък голям нямам. Но поне си виждам грешките в старите снимки (това естествено, не ме спира да правя същите отново. Но се уча Simple Smile))  и един ден ще спра да ги правя  Crazy ) Преди това снимах с един Olympus e510. Иначе, увлечението ми е от доста време със старите лентови фотоапарати на баща ми Wink.  След това имах собствена лентова сапунерка и след това дигитална сапунерка Simple Smile). Та, това е моят път до DSLR -a  Grinning

# 36
Както беше замряла темата и сега вече нямате изчитане. Joy
То спомени, то чуФства.  Heart Eyes
Вече е отминала вълната, та ще спестя личен разкав в кратце. Mr. Green

От разказите поне загрях от къде ми е познат никът на diemma .  Simple Smile

# 37
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
яд ме е, че не пазя първи сапунерски арт напъни да се запиша сега. имаше епични произведения. между другото, като ви чета с тези лентови апарати и тъмни стаички и се чувствам много млада (а не съм)  Mr. Green .

Ххаха, нали... и аз се депресирам... От 7 годишни снимат хората... Crazy
Трейси, бях тръгнала да ти ги критикувам (градивно), ама след тоя разказ просто не знам какво да кажа. Смело момиче си  bouquet

Хайде и една рижа мома Heart Eyes

# 38
  • София
Трейси, всеки път като пускаш снимка се сещам да ти дам идея да си направиш нещо такова  Hug

# 39
От разказите поне загрях от къде ми е познат никът на diemma .  Simple Smile

Ха така!  newsm78

(любопитна съм и то много  Heart Eyes)

# 40
Муце, Ели, критикувайте смело моля ви. Аз ако имам възможност  Joy Joy Joy ще повторя кадъра  Wink Wink

# 41
От темите за рамки и фш.
Съвсем сериозно оня ден ти мернах ника във Фликр и се замислих за теб.

# 42
На един дъх прочетох последните страници. Всички историите са много интересни.

Винаги ме е привличала фотографията . Като тийн имах Зенит и от тогава датират първите ми опити за селфове. Но често при свалянето на лентата я осветявах.
До преди няколко месеца все чаках да ми се представи възможност да се запиша на сериозен курс по фотография. Но раждането на Леа е мотивира да се взема в ръце и да направя първите стъпки с ваша помощ. За което съм ви страшно благодарна.  bouquet

Е,това е от мен,много обичам да снимам,смених вече едно тяло и знам кое е следващото,което искам,също и обективи,абе...... Mr. Green

бингъл
, търся си тяло с повече фокусни точки. Колебая се между Д7000 и Д300s. За сега клоня към Д7000, защото е по-нов модел. Би ли издала кое е следващото ти тяло?

# 43
Ку-ку  Mr. Green

Аз съвсем изостанах назад с времето за снимане и оставих това приятно занимание за по-свободни дни....
От време на време ми липсва и щракам с телефона  Joy
Огромното предимство е, че можеш да си снимаш стрийт както си поискаш, без изобщо да те забелязват... А при подходяща светлина и неподвижен обект /или бавно подвижен/ стават и прекрасни портрети/натюрморти и.т.н.

natural light, no make up, cameraphone, photoshop - crop and levels

# 44
  • София - град
Показвам две снимчици от вчера. Девойката я снимам за втори път. Пак трябваше много да бързаме с нея. Направих 40 кадъра - 35 се харесаха за цели 5 минути.  Laughing Тъкмо тръгнахме да снимаме и започна да вали сняг....малко гадно. Иначе нея много я харесвам като жена. Много нежна, крехка със страхотни ръце  Simple Smile

Цвети by Sofi Kaleva, on Flickr

Цвети by Sofi Kaleva, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт